×
اجتماعی
شناسه خبر : 303934
تاریخ انتشار : شنبه 1405/01/01 ساعت 16:08
روز جهانی جنگل؛ روایت زخم‌های جنگ بر پیکر بلوط‌های زاگرس

روز جهانی جنگل؛ روایت زخم‌های جنگ بر پیکر بلوط‌های زاگرس

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی با اشاره به نقش حیاتی بلوط ایرانی در اکوسیستم زاگرس گفت :انفجارهای دوران جنگ تحمیلی آسیب‌هایی ایجاد کرده که درختان را مستعد خشکیدگی کرده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: کامران پورمقدم در گفت و گویی همزمان با روز جهانی جنگل‌ها با اشاره به شعار سال جاری اظهار کرد: سازمان ملل متحد برای آگاهی‌بخشی درباره اهمیت جنگل‌ها در دنیا و تاثیرات آن بر زندگی مردم چه از لحاظ امنیت زیستی، چه از لحاظ اقتصادی و محیط زیستی روز ۲۱ مارس (اول فروردین) را به عنوان روز جهانی جنگل‌ نامگذاری کرده است. سازمان ملل هر ساله یک شعار برای این روز انتخاب می‌کند و به موضوعات مربوط به جنگل به‌صورت ویژه می‌پردازد.

وی افزود: «اهمیت اقتصادی جنگل‌ها در زندگی مردم» موضوعی است که سازمان ملل برای روز جهانی جنگل‌ها در سال ۲۰۲۶ انتخاب کرده است چراکه زندگی بیش از ۱.۵ میلیارد نفر در جهان به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم وابسته به منافع اقتصادی جنگل‌هاست.

معاون امور جنگل‌ سازمان منابع طبیعی تاکید کرد: منافع اقتصادی جنگل‌ها فقط چوب نیست. بسیاری از محصولات غیرچوبی حتی داروهایی که از گیاهان ساخته می‌شود و تولیدات فرعی مثل پرورش زنبور عسل حتی تولید آب در جنگل‌ها از کارکردها و خدمات رویشگاه‌های جنگلی محسوب می‌شود. از این رو بسیار بسیار بر زندگی مردمی تاثیرگذار هستند که یا در این رویشگاه‌ها یا مجاورت آن سکونت دارند.بر اساس برآوردهای انجام شده حدود ۱۲ میلیون شغل در دنیا وابسته به جنگل است که نشاندهنده اهمیت اقتصادی آن‌هاست.

وی ادامه داد: یکی از رویشگاه‌های جنگلی‌ کشور، جنگل‌های زاگرس است که با مساحتی حدود ۶ میلیون هکتار در غرب کشور قرار دارد و به علت تغییرات اقلیمی، بروز آفات و آتش‌سوزی مورد تهدید قرار گرفته است. بیش از ۲۷ هزار خانوار در رویشگاه جنگلی زاگرس زندگی می‌کنند و معیشت حدود ۱.۵ میلیون نفر به‌طور مستقیم از تولیدات، خدمات و منابع اقتصادی جنگل‌های زاگرس تامین می‌شود. با احتساب مناطق حاشیه‌ای ناحیه رویشی زاگرس برآورد می‌شود به‌صورت غیرمستقیم در مجموع بالغ بر ۱۰ میلیون نفر از مزایای جنگل‌های زاگرس بهره‌مند می‌شون بنابراین جدا از اثرات محیط زیستی و مقابله با ریزگردهایی که از کشورهای همسایه وارد ایران می‌شود یا نقش بسیار مهم آن در تولید آب شیرین، کارکرد اقتصادی بسیار بالایی در تولید محصولات غیر چوبی و گیاهان دارویی – صنعتی و ... دارد.

معاون امور جنگل‌ سازمان منابع طبیعی درباره تاثیر تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی بر جنگل‌های زاگرس گفت: این جنگ تحمیلی بر رویشگاه‌های کشور از جمله جنگل‌های زاگرس به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم تاثیر منفی می‌گذارد و می‌تواند موجب بروز آتش‌سوزی، ایجاد اختلال در حفاظت از جنگل‌ها و آسیب به آن‌ها می‌شود.

وی با بیان اینکه آلودگی بر اثر انتشار مواد سمی حاصل از اتفاقاتی مانند انفجارها می‌تواند اثرات منفی بر درختان زاگرس بگذارد، توضیح داد: این مواد در هوا منتشر و موجب آلودگی جو می‌شود و بر مراحل رویشی درختان بلوط تاثیر منفی می‌گذارد. این فلزات سنگین روی برگ‌های درختان بلوط می‌نشیند و باعث اختلال در فتوسنتز می‌شود.وقتی که اختلال در شرایط رویشی گیاهی به وجود آید، ضعیف و مستعد برای هجوم انواع آفات، بیماری‌های قارچی و سوسک‌های چوب‌خوار می‌شود که در نهایت به خشکیدگی بلوط می‌انجامد.

پورمقدم در پایان تصریح کرد: حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم بر رویشگاه ارزشمند زاگرس در حال و آینده تاثیرگذار خواهد بود و می‌تواند در نهایت بر معیشت ساکنان آن منطقه که اقتصادشان وابسته به این جنگل‌هاست، تاثیر منفی بگذارد.


نظرات

آخرین اخبار
رئیس‌جمهور بولیوی وضعیت اضطراری اعلام کرد
اردوغان: آنها که قوی نیستند جایگاهی در میز مذاکره ندارند
هلند به باشگاه 100تایی‌های جام جهانی پیوست
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز نهم
ناتوانی ارتش اسرائیل در ورود به ارتفاعات نبطیه
دستور عارف برای بسیج همگانی در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
بدرقه تیم ملی فوتبال به لس‌آنجلس با حضور تاج
دستگیری 17 نفر از مزدوران شبکه خرابکاری آمریکایی-صهیونیستی در ایلام
توقف ناگهانی قلب جادویی؛ فرناندو گاگو در اتاق عمل
واشنگتن تسلیم شد
تیراندازی در آمریکا 13 مجروح بر جای گذاشت
مالکی: تفاهمنامه آسیب دیده؛ ادامه مذاکرات به رفتار آمریکا بستگی دارد
کشف دستکند زیرزمینی باستانی در الیگودرز+ جزئیات
اولین تجربه بازیگری شروین؛ آیا «بُن سای» جادوی جدید او خواهد بود؟
توفان لاله‌های نارنجی در هیوستون و انتقام از سوئد
حملات هوایی اسرائیل به اردوگاه البریج در غزه/شهادت تصویربردار شبکه الجزیره
مخبر: اگر توافق روی کاغذ بماند، جریان انرژی خاورمیانه متوقف می‌شود
شاپور رحیمی؛ اسطوره موسیقی در ICU بستری شد
اظهارات مهدی محمد نبی درباره تبعیض‌های فیفا علیه ایران
پاسخ عضو کمیته رسانه‌ای مذاکرات به ادعاهای اخیر نبویان+ اطلاعیه صدا و سیما
حماس: توافق ملی پیش از انتخابات شورا، حیاتی است
نبطیه لبنان زیر آتش سنگین/ دستور نتانیاهو و کاتس برای توقف حملات به لبنان!
نورنما | آتش سوزی مهیب معبد چوبی 124 ساله در اوبیهیرو ژاپن
نرخ جدید خرید مرغ مازاد تصویب شد
رونالدینیو در 46 سالگی به مستطیل سبز بازگشت
قدردانی رئیس‌جمهور از نقش سازنده اسلام آباد در روند دیپلماتیک منجر به توافق پایان جنگ
بلیت پخش سینمایی بازی ایران و بلژیک چقدر فروخت؟
قلعه‌نویی: تیم ملی ایران برای تاریخ‌سازی مقابل بلژیک آماده است
امکان استعلام ممنوع‌الخروجی قضایی فراهم شد
کالاهای لبنانی دوباره به بازارهای عربستان سرازیر شدند
انتقاد ایران از محدودیت استرالیا علیه پزشکان منتقد رژیم صهیونیستی
شفاف سازی ایران خودرو درباره قیمت جدید محصولات+ نامه
ادعای جدید سنتکام درباره تنگه هرمز
الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است
ادعای ترامپ : می توانم جلوی حمله اسرائیل به لبنان را بگیرم
مشکل منیرالحدادی برای ماندن در استقلال حل شد
نشست سران قوا در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد
ترامپ : اگر من نبودم اسرائیل وجود نداشت
اعتراف رابرت مالی به شکست آمریکا در جنگ با ایران
ممنوعیت عزاداری حسینی در بحرین برای چهارمین روز متوالی
اعتراف ترامپ به ناکامی در جنگ: با ادامه بمباران تنگه هرمز باز نمی‌شد
جرمی دوکو به بازی با ایران نمی‌رسد؟
ترامپ : بزرگ ترین پل ایران را هدف قرار دادیم تا به جلسه مذاکره باز گردند
ایتالیا در مراسم روز استقلال آمریکا شرکت نمی کند!
کنایه ترامپ به نتانیاهو با انتشار یک مقاله
سخنگوی دولت به مخالفان مذاکره: برنامه عملی‌تان برای کشور چیست؟
ادعای تکراری ترامپ : ایران را از نظر نظامی شکست دادیم
فعالیت‌های سفارت ایتالیا در تهران از سر گرفته شد
نورنما | دکتر مصطفی چمران: سیمای شریف یک انقلابی عدالت خواه
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت دوازدهم