×
سیاسی
شناسه خبر : 303832
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/29 ساعت 23:28
تاکید عراقچی بر ضرورت استحکام اتحاد بین ملت‌های مسلمان

تاکید عراقچی بر ضرورت استحکام اتحاد بین ملت‌های مسلمان

وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی ضمن تبریک فرا رسیدن عید سعید فطر، بر ضرورت اتحاد بین مسلمانان تاکید کرد.

نورنیوز- گروه سیاسی: سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی ضمن تبریک فرارسیدن عید سعید فطر به همه مسلمانان جهان، بر ضرورت استحکام اتحاد بین کشورها و ملت‌های مسلمان در برابر دشمنان امت اسلامی و محکومیت و ابراز بیزاری از جنایات متجاوزان آمریکایی و صهیونیستی تاکید کرد.

متن پیام وزیر امور خارجه به شرح زیر است:


بسم الله الرحمن الرحیم 

فرا رسیدن عید سعید فطر جهان را به همه مسلمانان جهان تبریک و تهنیت عرض می‌کنم. این عید سعید برای همه مومنان، تجلی ایمان و غلبه بر نفس و هواهای نفسانی است. ملت سرافراز ایران در حالی به استقبال این عید بزرگ الهی می‌رود که بخش عمده ماه رمضان را در ایامی سپری کرد که سرزمین‌مان مورد تجاوز وحشیانه رژیم صهیونی و آمریکا قرار گرفت. 

این جنایت با ترور ناجوانمردانه رهبر سیاسی و مرجع دینی ملت ایران، به همراه جمعی از شخصیت‌های برجسته سیاسی و نظامی کشور همراه بود. همزمان خبرِ بمبارانِ دبستانی دخترانه در شهرِ میناب، در رسانه های جهان منتشر شد که قلب همه آزادگان جهان را به درد آورد.

حمله به مراکز درمانی، خدماتی، زیرساخت‌ها، اماکن ورزشی و منازل مسکونی و زنان و کودکان همگی بیانگر الگویی سازمان‌یافته از تروریسم دولتی، ارتکاب جنایات جنگی، قانون‌گریزی و بی‌اعتنایی مطلق به اصول اولیه انسانی و موازین بین‌المللی است و آنچه تلخی این جنایت‌ها را بیشتر می‌کند آن است که مبدا بسیاری از این حملات با میزبانی کشورهای مسلمان همسایه صورت گرفت.

پرسش اساسی که در این مقطع حساس پیشِ روی سران و رهبران کشورهای مسلمان قرار دارد، آن است که موضع آنان در قبال این سلسله جنایات آشکار چیست؟ آیا در برابر این تجاوزات، راه همراهی با متجاوز را برمی‌گزینند؟ جنایت در حق برادران و خواهران مسلمان‌شان را با سکوت برگزار می‌کنند یا به آموزه‌های دین مقدس اسلام درباره وظایف مسلمان در قبال انسان‌ها و هم‌کیشان خود عمل می‌کنند؟

بی‌تردید، تاریخ در قبال این انتخاب‌ها بی‌تفاوت نخواهد ماند و افکار عمومی جهان اسلام، عملکرد و مواضع رهبران خود را با دقت و حساسیت مورد قضاوت قرار خواهد داد. امروز، همگان در برابر آزمونی بزرگ برای سنجش صداقت در ادعاها و پایبندی به اصول و ارزش‌های اسلامی و انسانی قرار دارند «لِیَبْلُوَکُمْ أَیُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا».

بی شک همراهی با متجاوز رفتاری غیراسلامی و به دور از سنتِ رسول خداست؛ چرا که ایشان فرمود: «تَری المؤمنینَ فیتَراحُمِهِم، وَ تَوادِّهِم، و تَعاطُفِهِم، کَمَثَلِ الجَسَدِ، اِذَا اشتَکی عُضوٌ تَداعی لَهُ سائِرُ جَسَدِهِ بِالسَّهَرِ وَ الحُمَّی». 

جمهوری اسلامی ایران از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی بارها و در عمل ثابت کرده است که خود را نه فقط در دفاع از ملت ایران که در حمایت از امت اسلامی نیز متعهد می‌داند و دشمنی امروز رژیم صهیونی و حامی آن نیز به همین دلیل است و تلاش آنها همواره بر این بوده است که ایران را به عنوان دژ مستحکم جهان اسلام در برابر تعدی و توسعه‌طلبی آنان علیه امت اسلامی به زانو درآورد امری که با مقاومت و اقتدار ایران اسلامی و حمایت ملت مومن ایران و جبهه مقاومت ناکام مانده است. 

ایران چه بر اساس عقلانیت و چه بر اساس اصول و موازین اسلامی دست دوستی به سمت همسایگان و برادران مسلمان خود دراز کرده و امنیت آنان را امنیت خود می‌داند، اکنون نیز اگر منافع و پایگاه‌های متجاوزین در این کشورها در چارچوب راهبرد دفاعی هدف قرار گرفته می‌شود صرفا از آن روست که این پایگاه‌ها برای تعرض به ما مورد استفاده قرار می‌گیرد.

هفته‌های گذشته به خوبی نشان داد آنچه برای ایالات متحده مهم است نه امنیت همسایگان ما که صرفا منافع رژیم صهیونی است و این کشور نه تنها توان تامین امنیت کشورهای همسایه را ندارد، بلکه با سوء‌استفاده از آنان، امنیت آنان را نیز به خطر می‌اندازد. از این‌رو، شایسته و بایسته است که حاکمان و زمامداران کشورهای مسلمان، همگام با مردمان بصیر و آگاه خویش، بیزاری صریح و قاطع خود را از تجاوز، جنایات، و ترور سازمان‌یافته آمریکایی-صهیونیستی، نه‌تنها در گفتار، بلکه در میدان عمل نیز به‌روشنی اعلام نمایند. 

تجاوز و جنایتی که آمریکا و رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی به ویژه غزه و‌لبنان مرتکب شدند و‌اکنون بر ایران تمرکز شده است، هرچند این‌بار با پاسخ دردناک و‌ مقتدرانه مواجه شده است، اما بی‌تردید کلیت منطقه و جهان اسلام را هدف قرار داده است و این تصور که سکوت یا همراهی با آن، صامن امنیتی در آینده خواهد بود تصوری ساده‌اندیشانه است.

در این میان، رعایت حق همسایگی و پیوندهای عمیق دینی، اقتضا می‌کند که رهبران کشورهای اسلامی، گفتار و کردار خود را از هرگونه شائبه همراهی با ظلم و تعدی مبرا سازند و در صف مدافعان حق و عدالت قرار گیرند. چنان‌که رسول گرامی اسلام فرمودند: «المُسلِم مَن سَلِم المُسلِمُون مِن لِسانه و یَده».

در پایان ضمن آرزوی قبولی طاعات و‌عبادات همه برادران و خواهران مسلمان در سرتاسر جهان اسلام و‌ تبریک مجدد عید سعید فطر،  خدای متعال را بر توان پایداری و مبارزه با جبهه باطل شکر می‌گوییم و از او می‌خواهیم که دل‌های مومنین را به هم نزدیک گرداند و‌اتحاد آنان را در برابر دشمنان امت اسلامی مستحکم گرداند.

سید عباس عراقچی 
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران


اخبار مرتبط
تاکید عراقچی بر ضرورت اعمال فشار کشورهای مستقل بر متجاوزان
شنبه 1405/01/01 ساعت 20:39
در تماس تلفنی وزیران امور خارجه ایران و هند مطرح شد:
تاکید عراقچی بر ضرورت اعمال فشار کشورهای مستقل بر متجاوزان
وزیران امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی در پرتو تداوم تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران گفت‌وگو کردند.
عراقچی: جان شهروندان بریتانیایی را به خطر نیندازید
جمعه 1404/12/29 ساعت 23:34
عراقچی: جان شهروندان بریتانیایی را به خطر نیندازید
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران خطاب به نخست وزیر این کشور گفت: در اختیار قرار دادن پایگاه‌های بریتانیا برای اقدامات تجاوزکارانه علیه ایران، جان شهروندان بریتانیایی را به خطر می‌اندازد.
کنایه عراقچی به آمریکا در خصوص تکرار سناریوی ویتنام در ایران
جمعه 1404/12/29 ساعت 19:21
کنایه عراقچی به آمریکا در خصوص تکرار سناریوی ویتنام در ایران
عراقچی، وزیر خارجه ایران گفت: آمریکایی ها فراموش نکرده‌اند که حتی زمانی که صدها سرباز آمریکایی در جنگ ویتنام کشته می‌شدند و سرانجام جنگ نیز از پیش روشن بود، ژنرال ویلیام وست‌مورلند را به کشور بازگرداندند تا به همه اطمینان دهد که اوضاع به‌خوبی پیش می‌رود و اینکه آمریکا «در حال پیروزی» است.
عراقچی: به زیرساخت‌هایمان تعرض شود خط قرمزی برای پاسخ نخواهیم شناخت
جمعه 1404/12/29 ساعت 17:46
عراقچی: به زیرساخت‌هایمان تعرض شود خط قرمزی برای پاسخ نخواهیم شناخت
وزیر امور خارجه نوشت: از طرح‌های رژیم صهیونیستی برای حمله به زیرساخت‌ها آگاهیم. بار دیگر تأکید می‌کنم: اگر به زیرساخت‌هایمان تعرض شود، هیچ مرز و خط قرمزی برای پاسخ نخواهیم شناخت.
نظرات

آخرین اخبار
آدم‌ربایی با پوشش مأمور در پایتخت ؛ اعضای مسلح باند به دام افتادند
فرانسه چرا از تفاهم ایران و آمریکا این‌گونه وحشت کرده است؟
عاشورا؛ اوج عرفان و حماسه
پیام‌های ویژه اسلام‌آباد به تهران ؛ مذاکرات یکشنبه از سر گرفته می‌شود
5 کشته و مجروح در قطب صنعتی دستگرد
حمایت نبیه بری از توافق آتش‌بس و خروج اسرائیل از لبنان
رضایی: آمریکا از سر استیصال اصرار به مذاکره دارد
رکوردشکنی نقره در معاملات خردادماه
تحلیل انصارالله از تحولات منطقه؛ بازگشت معادلات به نقطه آغاز
پیش بینی قیمت طلای جهانی امروز 31 خرداد 1405
قیمت گوشت قرمز امروز 31 خرداد 1405 + جدول
عزاداری شب ششم محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
انسداد 74 گلوگاه فساد در کشور
ترامپ برای نجات خود با ایران توافق کرد
طوفان سامورایی‌ها،بازگشت رویایی آلمان و رکورد تاریخی هلند
جزئیات تازه از کالابرگ؛ برنامه دولت برای جبران گرانی‌ها
وضعیت ترافیک تهران؛ آغاز شلوغی در بزرگراه‌های اصلی
چرا درمان هر روز گران‌تر می‌شود؟
پیش‌ بینی قیمت دلار یکشنبه 31 خرداد 1405 / دلار در مسیر بازسازی کانال‌های از دست‌رفته
شهباز شریف و فرمانده ارتش پاکستان وارد سوئیس شدند
آیا جنگ سرنوشت ساز در پیش است؟
مسئولیت حقوقی رهبری و نهادهای نظام
آزمایش DNA راز رابطه پنهانی را فاش کرد
پیش بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه 31 خرداد 1405 / بازار طلا در انتظار فرمان تازه دلار
تیم ملی کاراته بانوان ایران قهرمان آسیا شد
خطر چالش‌های حقوقی تفاهم‌نامه
چرا بند اول تفاهمنامه مهم است؟
برنامه کامل مسابقات جام جهانی 2026 ؛ یکشنبه 31 خرداد؛ نبرد بزرگ ایران و بلژیک
مدار دیپلماسی | لبنان، نخستین آزمون تفاهم ایران و آمریکا
کاراته قهرمانی آسیا؛ صعود مقتدرانه ایران با دو مدال طلا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 31 خرداد 1405 + جدول
هشدار سرمربی بلژیک؛ طارمی و قدوس می‌توانند خطرساز شوند
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 31 خرداد 1405 +جدول
جزئیات تغییرات در نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان اعلام شد
سی‌بی‌اس نیوز: لبنان در دستور کار مذاکرات سوئیس قرار گرفت
شهیدی که یکسال قبل شهادت نامه خود را منتشر کرد
افزایش 142 هزار نفری یارانه بگیران دهک 4 تا 9
ونس وارد سوئیس شد؛ بحران لبنان نخستین دستور کار مذاکرات ایران و آمریکا
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 31 خرداد 1405 + وضعیت استانها
قلعه‌نویی: همه فرصت‌ها را از ما گرفتند، اما تسلیم نمی‌شویم
انتقال انرژی خورشیدی از فضا؛ موفقیت جدید محققان چینی
فستینگ چطور به سلامت لثه ها کمک می کند؟
چرا زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر آپنه خواب قرار می‌گیرند؟
نقش کلیدی ویتامین C در حفظ سلامت مغز
لوپوس چیست و چگونه می‌توان آن را زودتر تشخیص داد؟
مصرف قند با بی‌خوابی چه رابطه ای دارد؟
پشت پرده خطرناک آمپول‌های لاغری
چرا همیشه «آخر ماه» پول کم می‌آوریم؟
کشف نوعی سلول ایمنی «انتحاری» در کرم‌های پلاناریا
رئیس‌جمهور بولیوی وضعیت اضطراری اعلام کرد