×
بین الملل
شناسه خبر : 303758
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/29 ساعت 17:48
جهان در سراشیبی جنگ جهانی انرژی قرار گرفت

رسانه چینی نوشت:

جهان در سراشیبی جنگ جهانی انرژی قرار گرفت

رسانه چینی نوشت: با گذشت حدود 20 روز از آغاز حملات مشترک ایالات متحده آمریکا و اسرائیل علیه ایران، این درگیری‌ها وارد مرحله‌ای تازه و نگران‌کننده شده است؛ مرحله‌ای که با هدف قرار گرفتن زیرساخت‌های حیاتی انرژی، پیامدهایی فراتر از منطقه و در مقیاس جهانی به همراه دارد.

نورنیوز- گروه بین الملل: حمله به میدان گازی پارس جنوبی و پاسخ‌های متقابل در منطقه خلیج فارس، این بحران را از یک تقابل نظامی به «جنگ انرژی» تبدیل کرده است؛ روندی که می‌تواند زنجیره تأمین جهانی نفت و گاز را با اختلالی جدی مواجه کند.

بر اساس این گزارش، آنچه در ابتدا به‌عنوان یک درگیری نظامی محدود آغاز شد، اکنون به زیرساخت‌های کلیدی انرژی کشیده شده و خطر گسترش بی‌ثباتی در سراسر منطقه و حتی جهان را افزایش داده است.

در همین حال، تحولات میدانی نیز نشان‌دهنده تشدید این روند است. حملات به تأسیسات انرژی در ایران و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس، نگرانی‌ها درباره امنیت انرژی جهانی را افزایش داده و موجب جهش قیمت نفت در بازارهای بین‌المللی شده است؛ به‌گونه‌ای که تحلیلگران نسبت به تداوم این روند هشدار می‌دهند.

این وضعیت در شرایطی رخ می‌دهد که جهان هنوز از پیامدهای بحران‌های بزرگی همچون جنگ روسیه و اوکراین و نیز تبعات اقتصادی همه‌گیری کرونا رهایی نیافته و نیازمند ثبات و آرامش است. با این حال، گسترش درگیری‌ها در منطقه خاورمیانه، خطر یک شوک جدید انرژی را بیش از پیش تقویت کرده است.

کارشناسان هشدار می‌دهند که تداوم این روند می‌تواند به بحرانی کم‌سابقه در بازار جهانی انرژی منجر شود؛ بحرانی که نه‌تنها کشورهای منطقه، بلکه اقتصاد جهانی را نیز به‌طور مستقیم تحت تأثیر قرار خواهد داد. در این میان، نقش گذرگاه‌های راهبردی مانند تنگه هرمز در معادلات انرژی جهان بیش از هر زمان دیگری برجسته شده است.

در چنین شرایطی، تحلیلگران و نهادهای بین‌المللی بر ضرورت بازگشت به مسیر دیپلماسی و جلوگیری از گسترش تنش‌ها تأکید دارند؛ چرا که ادامه این روند می‌تواند جهان را به سمت یک بحران فراگیر انرژی سوق دهد.

میرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت اعلام کرد : حمله آمریکا و اسرائیل به تاسیسات انرژی از جمله تاسیسات مرتبط با میدان گازی پارس جنوبی و منطقه عسلویه «مصداق جنایت جنگی» است.

سفیر ایران در سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی افزود: این حملات جنایتکارانه و تروریستی، نقضی فاحش و جدی از حقوق بین‌الملل، از جمله اصول اساسی حقوق بین‌الملل بشردوستانه، به شمار می‌رود.

ایروانی تصریح کرد: هدف قرار دادن عامدانه اماکن غیرنظامی، از جمله زیرساخت‌های حیاتی انرژی، به‌موجب حقوق مخاصمات مسلحانه به‌طور مطلق ممنوع بوده و مصداق جنایت جنگی است. افزون بر این، چنین اقدامات غیرقانونی خطر بالای بروز خسارات شدید زیست‌محیطی و پیامدهای فاجعه‌بار انسانی را از جمله اختلال در خدمات اساسی، دشواری‌های اقتصادی و تهدید جان غیرنظامیان به همراه دارد.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در حالیکه که رسانه‌های آمریکایی اذعان کرده اند که حمله اسرائیل به تاسیسات گاز پارس جنوبی ایران با هماهنگی آمریکا صورت گرفته است، در یک دروغ پردازی مدعی شد: از حمله اسرائیل به تاسیسات گاز ایران خبر نداشتیم!

رئیس جمهوری آمریکا چهارشنبه شب به وقت محلی در شبکه اجتماعی تروث سوشال خود با طرفداری از اسرائیل و کوچک شمردن این حمله خطرناک، مدعی شد: «اسرائیل، از روی خشم نسبت به آنچه در خاورمیانه رخ داده، به‌طور خشونت‌آمیز به یک تاسیسات بزرگ در ایران به نام میدان گازی پارس جنوبی حمله کرده است.» این حمله «بخش نسبتاً کوچکی از این مجموعه» را هدف قرار داد.

ترامپ در یک دروغ پردازی ادعا کرد: «ایالات متحده هیچ اطلاعی از این حمله خاص نداشت و کشور قطر به‌هیچ‌وجه در آن دخیل نبود و اصلا خبر نداشت که چنین چیزی قرار است اتفاق بیفتد.»


اخبار مرتبط
تحلیلگران غربی: جنگ ایران بخشی از یک جنگ جهانی نوین است
یکشنبه 1405/01/23 ساعت 18:11
نیویورک‌تایمز:
تحلیلگران غربی: جنگ ایران بخشی از یک جنگ جهانی نوین است
در حالی که شعله‌های جنگ در اوکراین هنوز فروکش نکرده و آتش‌بس شکننده میان ایران و محور عبری ـ غربی تنها نفسی کوتاه به منطقه داده تحلیل‌گران ارشد غربی به صراحت از پدیده‌ای سخن می‌گویند که تا پیش از این از بیان آن ابا داشتند: جنگ ایران بخشی از یک جنگ جهانی نوین است که در آن محور شرق با هماهنگی بی‌سابقه‌ای، استراتژی فرسایش همه‌جانبه واشنگتن را در پیش گرفته است.
عادی شدن جریان انرژی از خلیج‌فارس 6 ماه زمان می برد
جمعه 1404/12/29 ساعت 19:09
رئیس آژانس بین‌المللی انرژی:
عادی شدن جریان انرژی از خلیج‌فارس 6 ماه زمان می برد
رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد عادی شدن جریان انرژی از خلیج‌فارس، ممکن است حداقل 6 ماه طول بکشد.
تحلیلگر تونسی: جنگ ایران، معادلات قدرت جهانی را بازتعریف می‌کند
جمعه 1404/12/29 ساعت 19:06
تحلیلگر تونسی: جنگ ایران، معادلات قدرت جهانی را بازتعریف می‌کند
یک تحلیلگر تونسی تاکید کرد: رویارویی با ایران، یک آزمون جدید برای حدود قدرت آمریکا و توانایی نظام بین‌المللی برای مهار درگیری‌ها در منطقه‌ای است که علی‌رغم همه تحولات، همچنان یکی از مهم‌ترین کلیدهای ثبات جهانی است.
سازمان ملل یک بار دیگر، فقط حمله به زیرساخت‌های ایران را محکوم کرد
پنج‌شنبه 1404/12/28 ساعت 04:50
سازمان ملل یک بار دیگر، فقط حمله به زیرساخت‌های ایران را محکوم کرد
معاون سخنگوی سازمان ملل متحد؛ حمله آمریکا و اسرائیل به تاسیسات گاز و انرژی از جمله میدان گازی پارس جنوبی و منطقه عسلویه را محکوم کرد. وی گفت: ما می‌خواهیم اطمینان حاصل شود که همه طرف‌های درگیر، تاسیسات و زیرساخت‌های غیرنظامی را هدف قرار ندهند.
عراق حمله به زیرساخت‌های انرژی ایران را محکوم کرد
پنج‌شنبه 1404/12/28 ساعت 03:30
عراق حمله به زیرساخت‌های انرژی ایران را محکوم کرد
وزارت امور خارجه عراق حمله به تأسیسات انرژی ایران در میدان گازی پارس جنوبی را محکوم کرد و هشدار داد که این اقدام موجب تشدید تنش‌ها می‌شود و تهدیدی مستقیم علیه امنیت و ثبات منطقه است.
نظرات

آخرین اخبار
گام جدید ایران برای ورود به بانک توسعه نوین بریکس
بکارگیری زیرساخت‌های کانتینری برای پرتاب‎‌های فضایی
روسیه و قرقیزستان وارد رزمایش نظامی مشترک شدند
درخواست آمریکا از اوکراین برای توقف حملات به نفتکش‌ها در دریای سیاه
پهلوان آواز ایران درگذشت
بازگشایی تنگه هرمز آسان نخواهد بود
جزئیات آتش‌سوزی در مجتمع خلیج فارس قشم
رونمایی از مشعل بازی‌های آسیایی 2026؛ تلفیق تکنولوژی و تاریخ در آیچی-ناگویا
تأکید پزشکیان بر حکمرانی محله‌محور در حوزه سلامت با ظرفیت بسیج
هشدار هواشناسی استان مرکزی: گردوخاک و افزایش ابر در راه است
افزایش دما در تهران؛ پیش‌بینی هوای 38 درجه برای روزهای آینده
درخشش دختران وزنه‌بردار ایران در آسیا
افت شدید تردد در تنگه هرمز؛ کاهش عبور کشتی‌ها به 9 فروند در روز
صدای انفجار در جاسک؛ مردم از نزدیک شدن به منطقه خودداری کنند
نورنما | یادگار عاشقانه امیر حیدری و همسرش در حرم امام رضا(ع)
مرگ تلخ نوجوان 17 ساله در زاینده‌رود؛ 59 نفر امسال در زاینده رود غرق شدند
پوتین: توقیف کشتی‌های روسیه «دزدی دریایی» است؛ واکنش نشان می‌دهیم
راهنمای اسکان زائران در مشهد؛ آدرس و ظرفیت مراکز موقت
نشت نفت به سواحل جزیره قشم؛ عملیات پاکسازی فوری آغاز شد
پزشکیان در گفت‌وگو با نخست‌وزیر ژاپن؛ آمریکا و رژیم صهیونیستی عامل ناامنی منطقه هستند
پاکستان از حضور ایران و مصر در توافق مکه استقبال کرد
برنامه قطعی برق تهران پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد+ لینک
برندگان و بازندگان نقل‌وانتقالات لیگ برتر چه تیم هایی هستند؟ جدایی پرحاشیه ستاره ها
آتلانتیک: ترامپ تاب‌آوری ایران را دست‌کم گرفته است
فراخوان جهانی تویوتا؛ نقص فنی نمایشگر خودروهای کمری هیبریدی
علی‌اف: کریدور زنگه‌زور و اتصال ریلی به ایران در اولویت باکو است
آخرین گزارشها از تحولات منطقه و مذاکرات ایران و آمریکا امروز 21 مرداد
صف 20 روزه کامیونها در مرز بازرگان؛ بلای جان تجارت ایران و ترکیه
همکاری سایبری ایران و روسیه وارد مرحله تازه شد
آسمان خراسان بارانی می شود
آخرین اخبار نقل‌وانتقالات باشگاه ملوان امروز 21 مرداد؛ خرید جدید مازیار زارع
تحول بزرگ در خودروسازی ایران؛تدوین سند ملی توسعه خودرو را کلید خورد
قیمت دلار آزاد امروز چهارشنبه 21 مرداد 1405؛ فاصله دلار آزاد و رسمی چقدر است؟
دریای کاسپین؛ سرمایه‌ای مشترک، مسئولیتی فراگیر
همکاری کشاورزی ایران و افغانستان وارد مرحله تازه شد
چرا هماهنگی میان سیاست‌های مالی، پولی و ارزی یک ضرورت است؟
هزینه حمل نفت از خلیج فارس به چین رکورد زد
رشد هوش مصنوعی با سوخت فسیلی؛ پروژه جنجالی آمازون در تگزاس
چای سبز چقدر بخوریم؟ بهترین زمان مصرف آن چه زمانی است
ایران سربلند؛ قدرت اول منطقه، شکست‌دهنده قدرت اول جهان
خبر جدید از نقل و انتقالات استقلال امروز چهارشنبه 21 مرداد
چین: آمریکا در جایگاه انتقاد از آزمایش‌های موشکی ما نیست
مسافران تهران-شمال 12 ساعت در جاده گرفتار شدند
رسانه عبری ادعای نتانیاهو در مورد جنگ با حماس را زیر سئوال برد
هرمز دیگر فقط تنگه نیست،اهرم ایران برای پایان جنگ است
هوش مصنوعی به جنگ خطاهای علمی رفت
نشست خبری چه تیم های لیگ برتری فردا برگزار می‌شود؟
مورینیو بازنشستگی را رد کرد؛ «می‌خواهم حداقل 10 سال دیگر در فوتبال باشم»
اطلاعیه وزارت رفاه درباره قطع یارانه برخی از افراد حاضر در کشور
فروش ویژه سایپا برای مشتریان عادی بدون قرعه‌کشی از 25 مرداد+ نحوه ثبت نام و زمان تحویل