×
اقتصادی
شناسه خبر : 303722
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/29 ساعت 16:07
فارن پالیسی: اقتصاد ایران در برابر جنگ مقاوم است

فارن پالیسی: اقتصاد ایران در برابر جنگ مقاوم است

فارن پالیسی در تحلیلی نوشت: اقتصاد ایران در برابر جنگ مقاوم است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: نشریه آمریکایی فارن پالیسی تأکید کرده است که سناریوی هدف قرار دادن تأسیسات نفتی ایران، به ویژه جزیره خارک، نمی‌تواند به عنوان «تک‌شلیک تعیین‌کننده» در این جنگ عمل کند.

نویسنده با اشاره به تهدیدات اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر حمله به زیرساخت‌های نفتی ایران و نیز حملات تأییدشده به تأسیسات پارس جنوبی، می‌نویسد: «اگرچه قطع صادرات نفت ایران، رشد اقتصادی این کشور را برای سال‌های آینده با مشکل مواجه خواهد کرد، اما به معنای پایان ظرفیت ایران برای ادامه جنگ نیست.»

این تحلیل با استناد به آمار گمرک ایران، اعلام کرده که حتی در صورت مسدود شدن کامل مسیرهای تجاری در خلیج‌فارس، تهران همچنان قادر است ماهانه حدود 2 میلیارد دلار درآمد صادراتی از مسیرهای زمینی (ترکیه، عراق، افغانستان) و بنادر دریای خزر تأمین کند.

به نوشته فارن پالیسی، نیازهای اساسی اقتصاد جنگی ایران شامل تأمین دارو، مواد غذایی و کالاهای واسطه‌ای مورد نیاز صنایع دفاعی، ماهانه به حدود 3 میلیارد دلار واردات نیاز دارد که با مدیریت ذخایر ارزی و کاهش واردات کالاهای غیرضروری، این شکاف قابل پوشش است.

نویسنده در ادامه با اشاره به داده‌های وزارت صنعت ایران در 10 ماهه نخست سال جاری، به کاهش 14 درصدی واردات نسبت به مدت مشابه سال قبل اشاره کرده و این روند را نشانه‌ای از انطباق اقتصاد ایران با الزامات شرایط جنگی ارزیابی کرده است.

در بخش دیگری از این گزارش به اظهارات لیندسی گراهام، سناتور آمریکایی، مبنی بر اینکه «نابودی خارک می‌تواند نتیجه جنگ را تعیین کند»، واکنش نشان داده و می‌نویسد: «این دیدگاه نشان‌دهنده درک نادرست مقامات آمریکایی از ساختار اقتصاد ایران است. گراهام، مانند بسیاری از سیاست‌گذاران آمریکایی، درک ضعیفی از اقتصاد ایران و تأثیر کاهش درآمدهای نفتی بر روند جنگ دارد.»

این تحلیل تأکید کرده که برای تأثیرگذاری تعیین‌کننده بر توان اقتصادی ایران، آمریکا ناگزیر به هدف قرار دادن تأسیسات صنعتی مادر مانند مجتمع‌های فولاد و زیرساخت‌های حیاتی مانند نیروگاه‌ها خواهد بود. اما این اقدام، جنگ را وارد فاز جدیدی خواهد کرد که در آن ایران نیز زیرساخت‌های مشابهی را در کشورهای حوزه خلیج‌فارس و اسرائیل هدف قرار خواهد داد.

نویسنده در پایان با اشاره به تجربه سال 2019 و ادعای دونالد ترامپ مبنی بر «شکسته شدن» اقتصاد ایران، تصریح کرده است: «اگرچه جنگ کنونی ممکن است اقتصاد ایران را به گونه‌ای درهم بشکند که تحریم‌ها نتوانستند، اما ایران این اطمینان را ایجاد خواهد کرد که آمریکا نیز از لابه‌لای این تکه‌های شکسته، دست خود را خواهد برید.»

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که تنش‌های نظامی در منطقه طی هفته‌های اخیر افزایش یافته و مقامات آمریکایی از بررسی گزینه‌های نظامی برای کاهش صادرات نفت ایران خبر داده‌اند.


اخبار مرتبط
فارن پالیسی: جنگ با ایران «یک انتخاب» بوده نه «یک ضرورت»
شنبه 1405/01/01 ساعت 21:35
فارن پالیسی: جنگ با ایران «یک انتخاب» بوده نه «یک ضرورت»
فارن پالیسی تأکید کرد که جنگ علیه ایران یک ضرورت نبوده و تصمیم دونالد ترامپ برای ورود به این جنگ با قضاوت سخت تاریخ مواجه خواهد شد.
پارس جنوبی، نقطه آغاز یا پایان بحران؟
پنج‌شنبه 1404/12/28 ساعت 17:35
نورنیوز بررسی می‌کند
پارس جنوبی، نقطه آغاز یا پایان بحران؟
جنگ تحمیلی نهم اسفند 1404 علیه ایران، با حمله هماهنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های حیاتی انرژی، از جمله میدان راهبردی پارس جنوبی، وارد فاز تازه‌ای شد. این اقدامات بخشی از تاکتیک «تشدید - تنش‌زدایی» دشمن برای کنترل رفتار ایران و کاهش بازدارندگی است؛ اقدامی که بدون پاسخ هوشمندانه، می‌توانست به فروپاشی موازنه قدرت و خسارات گسترده اقتصادی منجر شود.
جهش قیمت جهانی نفت همزمان با تجاوز به پارس جنوبی
پنج‌شنبه 1404/12/28 ساعت 09:36
جهش قیمت جهانی نفت همزمان با تجاوز به پارس جنوبی
قیمت نفت در معاملات بازار جهانی در روز پنجشنبه؛ به دنبال پاسخ ایران به تجاوز آمریکایی صهیونی به میدان گازی پارس جنوبی، حداکثر 3 درصد افزایش یافت.
نظرات

آخرین اخبار
رئیس پارلمان لبنان:اسرائیل هنوز آتش‌بازی می‌کند
افشاگری بقائی از سکوت مرگبار کنگره آمریکا در قبال جنایات «میناب» و «لامرد»
واکنش انصارالله به بیانیه‌های عربی؛ این مواضع روایت آمریکا و عربستان است
نقض گسترده آتش‌بس در لبنان؛ ارتش اسرائیل جنوب این کشور را هدف قرار داد
اطلاعیه مهم پرسپولیس درباره بیرانوند؛ رأی محرومیت هنوز معتبر است
پزشکیان: اعتماد متقابل شرط احیای روابط ایران و آلمان است
طوفان گردوخاک در سیستان؛ دید افقی در زهک به 400 متر سقوط کرد
واکنش قاطع قرارگاه خاتم الانبیاء به تهدید ترامپ
یارانه کدام دهک ها 3 برابر می شود؟ + فیلم
خبر خوش برای صنعتگران: قطعی برق صنایع در مرداد و شهریور ممنوع شد
ادای احترام به تابوت‌ها؛ ترامپ باز هم با لفاظی سعی در پنهان کردن شکست دارد
اعترافِ تلخ به بهای خونین جنگ؛ آیا ترامپ قاتلِ سربازان خودش است؟
پشت پرده دیدار مقام سنتکام با فرمانده ارتش لبنان
قالیباف: اگر نفت ما صادر نشود، هیچ‌کس نفت نخواهد فروخت
حادثه مرموز برای جنگنده نیروی دریایی آمریکا؛ نقص فنی یا هدف قرار گرفتن؟
پزشکیان: پاکستان را کشوری دوست، برادر و شریک قابل اعتماد می‌دانیم
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 31 تیر 1405
بازگشت دراماتیک «برزیل ایران» به لیگ برتر؛ حکم صعود صنعت نفت امضا شد
چرا هواپیمای فوق‌پیشرفته ناتو ناگهان تغییر مسیر داد؟
ترامپ چه رازی را با تهدید کلنگ فاش کرد؟
زمان اعلام نتایج آزمون سمپاد و نمونه دولتی مشخص شد
ورود 4 هزار اتوبوس جدید به کشور؛توافق بزرگ برای توسعه حمل و نقل عمومی
پوتین: اقتصاد روسیه همچنان باثبات است؛ بحران سوخت موقتی است
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکای متجاوز به ایران
لاوروف: ادامه خصومت‌ها در هرمز تبعات منطقه‌ای خواهد داشت
تهدید یمن، گلوگاه انرژی جهان را نشانه رفت
کالاس در نقش توجیه‌گر آمریکا: تنگه هرمز باید بدون هزینه عبور برای کشتی ها باشد
تغییرات در فرماندهان ارتش اوکراین
نورنما | رونمایی چین از خودروی پرنده
ابراز نگرانی یونسکو درباره نابودی آثار باستانی لبنان در حملات رژیم صهیونیستی
نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان
هزینه واقعی جنگ ایران بسیار بیشتر از گزارش هگست است
تأیید مرگ سومین نظامی آمریکایی
قهرمان 18 ساله ژیمناستیک تهران پس از سانحه تمرین درگذشت
قتل پرستار بیمارستان پیوند اعضای شیراز؛ پلیس راز جنایت را فاش کرد
آمریکا و عربستان در آستانه توافق هسته‌ای؛ مخالفت‌ها در کنگره بالا گرفت
هشدار حماس درباره تعرض شهرک‌نشینان به مسجدالاقصی
هشدار دادگستری تهران درباره استفاده از استارلینک
منبع نظامی: حمله به پل یا نیروگاه ایران با پاسخ متقابل روبه‌رو می‌شود
رئیس دفتر سیاسی جدید حماس: اولویت ما توقف تجاوز به غزه است
هشدار کرملین به اروپا
ترامپ و آخرین برگ بازی؛ چرا رییس جمهور آمریکا به جنگ زیرساخت‌ها پناه برد؟
اسرائیل حق ارتکاب نسل‌کشی در غزه را نداشت
نورویدئو | اعترافی که روایت آمریکا را شکست
روابط با ایران در صدر اولویت‌های بغداد است
گلاب آدینه به دنبال سینمای صلح
جزییات اصلاح قانون پرداخت حق عائله‌مندی به بانوان شاغل و بازنشسته
تیر خلاص فیفا بر تنها روزنه امید استقلال
آتش‌سوزی گسترده در فرانسه و نروژ
تکرار تهدیدهای ترامپ علیه ایران