×
اقتصادی
شناسه خبر : 303712
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/29 ساعت 15:24
سه تصمیم مهم در حوزه صادرات در شرایط جنگی

سه تصمیم مهم در حوزه صادرات در شرایط جنگی

رییس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق ایران با اشاره به تصمیم جدید در زمینه رفع تعهدات ارزی در شرایط جنگی، گفت: سه تصمیم مهم در حوزه صادرات در شرایط کنونی می‌تواند بخشی از مشکلات بخش تولید و تجارت کشور را حل کند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: محمد لاهوتی با بیان اینکه با گذشت حدود ۲۰ روز از آغاز جنگ تحمیلی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، دولت به منظور تسهیل تجارت خارجی اعم از صادرات و واردات و حمایت از تولید، مصوبات خیلی قابل توجهی خصوصا برای حمایت از واحدهای آسیب‌دیده داشته است، گفت: در حوزه واردات، دولت تلاش کرده با در نظر گرفتن تسهیلات ترخیص کالا، نگرانی و دغدغه صاحبان کالا را برطرف کرده و در عین حال، نسبت به تامین کالاهای مورد نیاز بازار داخلی و اقلام اساسی نیز گام‌های موثری بردارد.

رییس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز با دریافت مصوبات مرتبط با حمایت از بخش‌های مختلف صنعتی و معدنی، بسته حمایتی را ابلاغ کرد که تسهیلات قابل توجهی خصوصا در مورد واحدهای آسیب‌دیده را درون خود جای داده است.

وی با بیان اینکه بخش زیادی از نظرات و پیشنهادات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و تشکل‌های تخصصی در این بسته‌های حمایتی لحاظ شده است، تصریح کرد: در حوزه صادرات نیز تصمیمات خوبی اتخاذ شده است که به نظر می‌رسد ابلاغ این موارد، در شرایط کنونی، بسیار ضروری و ‌کمک‌کننده بود و با پیگیری بانک مرکزی و سازمان توسعه تجارت و در همراهی با صادرکنندگان، خوشبختانه سه مصوبه مهم بلافاصله پس از شروع جنگ، اجرایی شد که گام مهمی در رونق صادرات و تسهیل آن به شمار می‌رود.

لاهوتی در توضیح این مطلب خاطرنشان کرد: با مساعدت سازمان توسعه تجارت، آستانه تعلیق کارت‌های بازرگانی دارای تعهد ارزی، از ۷۰ درصد مجدد به ۶۰ درصد کاهش پیدا کرد که البته سقف اجرای آن فعلا تا پایان فروردین ماه در نظر گرفته شده است؛ ولی قطعا اگر شرایط به همین صورت ادامه پیدا کند، نیاز است تا این زمان تمدید شود.

وی اظهار کرد: در صورت تداوم شرایط کنونی، زمان بیشتری برای اجرای این بخشنامه نیاز است که بر این اساس، در همراهی که سازمان توسعه تجارت با فعالان اقتصادی، صادرکنندگان و اتاق بازرگانی دارد، جای نگرانی نیست و این موضوع از سوی اتاق بازرگانی پیگیری خواهد شد.

لاهوتی مصوبه دیگر در حوزه حمایت از صادرات را اختصاص تسهیلات ریالی برای صادرکنندگان ذکر و تصریح کرد: بر اساس مصوبه بانک مرکزی، آستانه ۸۰ درصدی  از سوی صادرکنندگان به منظور دریافت تسهیلات ریالی ضروری بود که این مانع نیز با تدبیر و همراهی بانک مرکزی برطرف شده و آستانه مجاز بازگشت ارز برای صادرکنندگان متقاضی، از ۸۰ درصد به ۷۰ درصد کاهش پیدا کرد.

رییس کنفدراسیون صادرات ایران از امکان واگذاری ارز به صورت مستقیم توسط صادرکنندگان بزرگ مشمولین بند یک خبر داد و خاطرنشان کرد: بر اساس تسهیلات دولت، این گروه از صادرکنندگان تا قبل از آغاز جنگ، امکان واگذاری مستقیم ارز حاصل از صادرات به واردکنندگان را نداشتند و حتما می‌بایست ارز خود را در مرکز مبادله ارز و طلای ایران به فروش می‌رساندند که خوشبختانه هم اکنون مشمولین بند یک آیین‌نامه بازگشت ارز صادراتی نیز، می‌توانند به صورت مستقیم‌ ارز خود را به واردکنندگان کالاهای اساسی واگذار و رفع تعهد نمایند.

رییس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی ایران گفت: این سه تصمیم مهم در حوزه صادرات اتخاذ گردید که به نظر می‌رسد در شرایط کنونی می‌تواند بخشی از مشکلات بخش تولید و تجارت کشور را حل کند.

لاهوتی گفت: در حوزه صدور کالا نیز، طبق اطلاعات واصله از گمرک جمهوری اسلامی ایران، تمام گمرکات اجرایی کشور فعال بوده و گمرکات بزرگ به صورت سه شیفت در ۲۴ ساعت و به صورت شبانه‌روزی مشغول خدمت‌رسانی هستند و روند صادرات مخصوصاً در حوزه‌های کالایی بخش خصوصی و حوزه غذایی، به سهولت و طبق روال گذشته در حال انجام است.


نظرات

آخرین اخبار
نورنما | حمله آمریکا به نفتکش های ایرانی
آخرین جزئیات پرونده‌های مهم قضایی؛ از پرونده محمد باقر خرازی تا تراستی‌ها و تعهدات ارزی
تلگرام در کدام کشورها از دسترس خارج شد؟
آخرین قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 17 شهریور 1405؛ سکه 2.5 میلیون گران تر شد+جدول قیمت ها
قیمت دلار و یورو امروز سه شنبه 17 شهریور 1405؛ چرا دلار دوباره صعودی شد؟
خنثی‌سازی مهمات عمل نکرده در بوشهر
موضع‌گیری تند سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی علیه تصمیم انگلیس+ جزئیات
خودروهای نوشماره و وارداتی چقدر بنزین می‌گیرند؟
پزشکیان پیام صریحی به متجاوزان داد
زمان مراسم خاکسپاری حسین وخشوری
کشف سوخت قاچاق زیر بار خاک تریلی
خبر خوش برای جاماندگان ارشد علوم پزشکی
وزیر نیرو: مردم از درآمد نیروگاه‌های خورشیدی بهره می‌برند
آخرین قیمت دینار عراق امروز سه شنبه 17 شهریور؛ دینار کاهشی شد
آمریکا در شوک گازوئیلی؛ سان‌فرانسیسکو در آستانه 9 دلار، مقصد بعدی 10 دلار؟
گلستان زیر باران رفت؛ خسارتی ثبت نشد
هشدار هواشناسی؛ بارش‌ها تا 4 روز آینده ادامه دارد
کارت زرد مجلس به وزیر ارتباطات
جزئیات افزایش وام ودیعه مسکن
آخرین اخبار وگزارش ها ازسیل مازندران و گیلان؛ ساری زیر آب رفت، ادارات و بانک ها تعطیل شدند
برنامه دولت برای کاهش 20 درصدی مصرف انرژی در زمستان
آخرین اخبار جنگ ایران و آمریکا؛ حمله به تأسیسات انرژی عربستان و کاهش شدید تردد در هرمز
ایوب آقاخانی حکم گرفت
نورویدئو | وقتی سنتکام، قدرت ایران را لو داد
واکنش تأمین اجتماعی به مطالبات داروخانه‌ها
آمریکا در تأمین موشک‌های دفاعی به مشکل خورد
اعضای جدید اتحادیه بین‌المجالس مشخص شدند
تابستان تاریخی سینمای آمریکا؛ رکورد 2013 شکست
عملیات نظامی گسترده؛ پاسخ قاطع یمن به تجاوزهای عربستان
پیامدهای خسارات سنگین حملات ایران به پایگاه‌های آمریکایی ؛ بررسی کاهش نیرو در خاورمیانه
خودروی مزاحم را بدون تماس با 110 گزارش کنید
برنامه قطعی برق شهرهای استان بوشهر برای امروز سه‌شنبه 17 شهریور + لینک
معوقه فروردین‌ بازنشستگان تأمین اجتماعی برای همه حروف واریز شد؛ زمان واریز معوقه اردیبهشت
هراز مسدود شد؛ ریزش سنگ تردد را متوقف کرد
هشدار نارنجی برای تهران/ پایتخت در مخاطرات
تحویل 420 واحد مسکن مهستان تا پایان سال؛ میزان آورده متقاضیان کاهش یافت
عارف: بنزین وارداتی گران می‌شود؛ نرخ چهارم نداریم
ماجرای بازگشت ناگهانی جنگنده‌های اف-16 تایوان به آمریکا؛ ردپای چین یا نقص فنی؟
کدام شهرهای چهارمحال و بختیاری سه‌شنبه 17 شهریور برق ندارند؟ بروجن، لردگان، فارسان و...
جدول قطعی برق کرمانشاه سه‌شنبه 17 شهریور +جدول ساعت خاموشی کرمانشاه
برنامه خاموشی برق استان البرز امروز سه‌شنبه 17 شهریور اعلام شد
انتقاد سفیر ایران در آلمان از بی‌قانونی‌های مکرر تروئیکای اروپایی
تنش دیپلماتیک در تل‌آویو؛ وزرای اسرائیلی خواستار اخراج سفیر انگلیس شدند
طرح غذای جدید دانشجویان به تعویق افتاد؛ خبر جدید درباره افزایش وام‌ها
عارف: فیلترشکن‌ها اشراف امنیتی ما را از بین برده‌اند
پاسخ سخت کانادا به ترامپ؛ تعرفه‌های 50 درصدی اجرا شد
قیمت گوشت قرمز امروز سه‌شنبه 17 شهریور 1405 + جدول قیمت ها
آخرین خبر از وضعیت رایگان مترو و بی.آر.تی
اعتراف رئیس سابق شاباک: اسرائیل در حال باختن جنگ است
امروز سه‌شنبه 17 شهریور کدام مناطق قزوین خاموش می‌شوند؟ برنامه قطعی برق را ببینید