×
بین الملل
شناسه خبر : 303689
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/29 ساعت 13:15
کاخ سفید کنترل جنگ با ایران را از دست داده است

کاخ سفید کنترل جنگ با ایران را از دست داده است

«با تداوم جنگ، آسیب پذیری سیاسی رئیس جمهور آمریکا نیز شدیدتر می شود چرا که جنگ با ایران هرگز محبوب نبوده است. از این نظر، این جنگ حتی با مناقشه برانگیزترین درگیری‌های عصر مدرن نیز متفاوت است.

نورنیوز-گروه بین الملل: روزنامه و وب‌سایت خبری آمریکایی The Hill که تمرکز اصلی آن بر سیاست، امور دولت و رویدادهای کنگره و کاخ سفید است در تازه ترین گزارش به این موضوع پرداخته که دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده کنترل جنگ با ایران را از دست داده اما تلاش می‌کند به گونه دیگری با این برداشت عمومی از وضعیتی که به راه انداخته است، برخورد کند.

در این گزارش آمده است: موج خطرات سیاسی پیرامون دونالد ترامپ و انتقادها مبنی بر احتمال از دست دادن کنترل جنگ در ایران توسط او افزایش یافته است.

درگیری که او تقریبا سه هفته پیش با همکاری نخست وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو آغاز کرد، جنگی انتخابی بود اما حتی اگر نظر برخی مبنی بر تضعیف نظام سیاسی در ایران را درست هم بدانیم باز هم باید گفت که حتی چنین نظام سیاسی هم هنوز گزینه‌هایی برای خود دارد.

نویسنده در این گزارش با تحلیل واکنش ایران می‌نویسد که تهران گزینه‌های روز میز خود را بر تحمیل درد اقتصادی بر آمریکا و جهان متمرکز کرده و این سیاست، مشکلات واقعی برای ترامپ ایجاد کرده است.

در ۲۴ ساعت گذشته، قیمت انرژی جهانی بار دیگر با حملات و ضدحملات در خاورمیانه تکان خورد. همزمان چندین رسانه گزارش دادند که یک جنگنده آمریکایی F-۳۵ مجبور به فرود اضطراری شد، در حالی که گمان می رفت توسط آتش ایران هدف قرار گرفته باشد.

در ابتدا، اسرائیل میدان گاز عظیم پارس جنوبی را در سواحل ایران هدف قرار داد، جایی که تخمین زده می شود ایران حدود سه چهارم کل گاز خود را از آن استخراج کند. ایران در واکنش، به یک مجتمع فرآوری گاز طبیعی قطر و همچنین پالایشگاه های نفت در کویت و عربستان سعودی حمله کرد.

این رویدادها بازارهای انرژی را ملتهب کرد و ترامپ را به شبکه های اجتماعی برای توجیه کشاند. او در حساب کاربری خود در تروث سوشال نوشت که اسرائیل «از خشم نسبت به آنچه در خاورمیانه رخ داده» به تاسیسات ایران در عسلویه حمله کرده و سپس ادعا کرد که ایالات متحده «هیچ اطلاعی» از این حمله ندارد، ادعایی که برخی کارشناسان با تردید با آن برخورد کردند و در گزارش‌های بعدی منتشر شده توسط وال استریت ژورنال و نیویورک تایمز رد شد.

ترامپ وعده داد که حمله بیشتری از اسرائیل به میدان گازی انجام نخواهد داد مگر اینکه ایران به ادعای او تنش با قطر را تشدید کند.

بازارها همچنان بسیار ناپایدار باقی مانده‌اند. قیمت نفت خام برنت پس از حملات به بیش از ۱۱۸ دلار رسید، اگرچه تا حدود ساعت ۵ بعدازظهر به وقت شرق آمریکا به حدود ۱۰۷ دلار کاهش یافت. فقط یک ماه پیش، قیمت تقریبا ۷۰ دلار بود.

افزایش قیمت نفت در قیمت های بنزین برای آمریکایی ها جلوه پیدا کرد. میانگین ملی برای یک گالن بنزین روز پنج شنبه ۳.۸۸ دلار بود، این افزایش حدود ۹۵ سنت نسبت به یک ماه پیش است. نگرانی هایی نیز درباره افزایش گسترده تورم وجود دارد که ناشی از افزایش هزینه سوخت است.

دونالد ترامپ در دیدار روز پنج شنبه با نخست وزیر ژاپن در کاخ سفید، افزایش قیمت ها را کم اهمیت جلوه داد. ترامپ به خبرنگاران گفت: «فکر می کردم بدتر باشد در واقع خیلی بدتر. الان وضع بد نیست و خیلی زود تمام خواهد شد.»

اما برخی دیگر از کارشناسان معتقدند که وضع ترامپ خوب نیست و این شرایط می‌تواند کار را برای او سخت کند. گرنت ریهر، استاد علوم سیاسی می‌گوید: «اگرچه بسیاری از واکنش ها به این درگیری تاکنون بر اساس خطوط حزبی بوده است اما من فکر می کنم این لحظه‌ای خاص از خطر برای ترامپ است. تاکنون، حمایت از رئیس جمهور به تدریج کاهش یافته است. این مساله به نظر من پتانسیل بیشتری دارد که دریچه ای از تنش را پیش روی او باز کند.»

او به مشکلات کلیدی قیمت نفت و پیامدهای آن، اثرات منفی احتمالی بر بازارهای مالی و احتمال گسترش یا ادامه درگیری در منطقه اشاره کرد.

همزمان آسیب پذیری سیاسی ترامپ نیز شدیدتر می شود چرا که جنگ با ایران هرگز محبوب نبوده است. از این نظر، این جنگ حتی با مناقشه برانگیزترین درگیری‌های عصر مدرن نیز متفاوت است. جنگ های عراق و نسل قبل‌تر در ویتنام در ابتدا حمایت گسترده عمومی داشتند، هرچند این حمایت به مرور زمان به شدت کاهش یافت.

تنش هایی که این درگیری در جنبش «آمریکا را دوباره بزرگ کن» (MAGA) ایجاد کرده، آشفتگی سیاسی ترامپ را پررنگ‌تر می‌کند. البته میزان این شکاف به شدت مورد بحث است و وفاداران ترامپ به نظرسنجی‌هایی اشاره می‌کنند که نشان می دهد اکثریت قاطع حامیان MAGA از عملیات نظامی در ایران حمایت می کنند.

با این حال، انتقاد از سوی چهره های رسانه ای معمولا طرفدار ترامپ مانند تاکر کارلسون، مگین کلی و جو روگان به پایگاه رای رئیس جمهور آسیب خواهد زد.

نویسنده در ادامه می نویسد که بحث در جناح راست زمانی تشدید شد که جو کنت، مدیر مرکز ملی ضدتروریسم ترامپ، اوایل این هفته به دلیل جنگ استعفا داد. در نامه استعفای او آمده بود که مقام‌های اسرائیلی و چهره های رسانه‌ای آمریکایی توطئه کرده‌اند تا ترامپ را به جنگ بکشانند.

نویسنده در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به اینکه جنگ با ایران وارد سومین هفته خود شده ادعا کرد که شاید شرایط میدانی به نفع رئیس جمهور آمریکا تغییر کند البته اگر تنگه حیاتی هرمز در نتیجه حملات اسرائیل و آمریکا باز شود.

در ادامه این گزارش آمده است: با توجه به اینکه هنوز نشانه ای از فروپاشی نظام سیاسی در ایران وجود ندارد، متحدان سنتی آمریکا درخواست ترامپ برای کمک در تنگه هرمز را رد کرده‌اند و البته شرایط موجود به افزایش قیمت بنزین در اروپا منتهی شده است.

نویسنده در پایان این گزارش با اشاره به نظرسنجی اکونومیست و یوگوو می‌نویسد: زمانی که از مردم پرسیده شد آیا از نحوه برخورد ترامپ با وضعیت ایران موافق هستند یا نه، تنها ۳۶ درصد از پاسخ دهندگان موافقت کردند و پنجاه و شش درصد مخالف بودند. این قطعا خبر بدی برای کاخ سفید است.


نظرات

آخرین اخبار
چرا حمله به زیر ساختهای انرژی معادلات جنگ را تغییر داد؟
سازمان فضایی: حملات دشمن خللی در برنامه‌های فضایی ایجاد نمی‌کند
حسام‌الدین سراج: جاهلان سفاک قتل‌عام بشریت را حق مسلم خود می‌دانند
تسلیت ستاد کل نیرو‌های مسلح به شهادت سردار نائینی
حمله مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
قدردانی از حضور و تاب‌آوری اجتماعی ملت غیور ایران در برابر دشمنان
تخت جمشید، حافظیه و دیگر مکان‌های تاریخی در لحظه تحویل سال تعطیل می باشند
دور جدید حملات پهپادی ارتش به محل استقرار هواپیماهای سوخت‌رسان رژیم صهیونیستی
اعتراض روسیه به حملات رژیم صهیونیستی علیه رسانه‌ها
کنفرانس خبری نتانیاهو به دلیل شلیک موشک‌های ایران و حزب‌الله قطع شد
بیانیه مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در پاسخ به اظهارات دانشگاه الازهر مصر
فیفا رژیم صهیونیستی را جریمه کرد
انتقاد شدید سیاسیون پاکستانی از بیانیه یک‌سویه دولت‌های عربی-اسلامی درباره ایران
تاکید چین به تلاش های میانجیگرانه تا بازگشت صلح به غرب آسیا
سازمان ملل: تشدید تنش نظامی در ایران را که موجب رنج غیرنظامیان شده، محکوم می‌کنیم
کاخ سفید کنترل جنگ با ایران را از دست داده است
شهادت چهار نفر در حمله به ساختمان مسکونی در کرج/ جستجو برای نجات کودک هفت ساله ادامه دارد
5 ایرانی در بین نامزدهای بهترین‌های فوتبال ساحلی جهان قرار گرفتند
اینترسپت نوشت: این جنگ هزینه‌های سنگینی به رأی‌دهندگان آمریکایی تحمیل می‌کند
قالیباف: اف-35 مجسمه‌ای از تفرعن ارتش آمریکا بود
پرداخت 26 هزار میلیارد تومان برای تامین تجهیزات پزشکی
معاریو: نتانیاهو عامل فروپاشی روابط اسرائیل با آمریکا است
خاطره علیرضا داودنژاد از علی لاریجانی
عبور تولید نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور از 2 هزار مگاوات
اینفانیتنو: تمام تیم‌ها در جام جهانی شرکت می‌کنند
شهادت سردار علی محمد نائینی سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
تمدید تعلیق پروازهای کی‌ال‌ام به دوبی، ریاض و دمام
مواضع آمریکا در منطقه هدف قرار گرفته شد
میوه شب عید در بازار تامین شده است
ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور
هشدار عراقچی به انگلیس در خصوص همکاری‌های این کشور با آمریکا برای حمله به ایران
میادین را خوب اداره نمی‌کنید آقا!
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب به رئیس جمهور درپی شهادت وزیر اطلاعات
بسته شدن تنگه هرمز به کشاورزان آمریکایی ضربه مهلک وارد کرد
شکاف‌ در پایگاه حامیان ترامپ بر سر جنگ با ایران
تشییع پیکر 12 شهید حمله هوایی به مناطق مسکونی دورود
برنامه سرویس‌دهی مترو در ایام نوروز
نشانه‌های فرسایش در ناوگان دریایی آمریکا از نگاه اکونومیست
167 کتاب به یاد دانش‌آموزان میناب در نمایشگاه بین‌المللی مینسک توزیع شد
100 هزار اسناد محرمانه مدیر ارشد موساد افشا شد
برگزاری ویژه برنامه تحویل سال نو در میدان انقلاب
پیشگیری دربرابر آتش‌سوزیهای احتمالی در دوران جنگ
هیچ کمبودی در تامین کالای اساسی وجود ندارد
آینده بازار انرژی در گرو مدت و شدت درگیری در غرب آسیا
تشکیل «ستاد مردمی پشتیبانی از دفاع رمضان»
مروری بر فیلم‌های نوروزی سینما
راهکارهای تغذیه ای برای مبتلایان به فشار خون در روزهای جنگ
آمریکا و رژیم صهیونیستی ماهیت خبیث و مستکبرانه خود را آشکار کردند
وضعیت بارش‌ها در هفته اول سال
مفتی اعظم روسیه شهادت علی لاریجانی را تسلیت گفت