×
فرهنگی
شناسه خبر : 303545
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/12/28 ساعت 21:40
حمله به میراث فرهنگی ایران زخمی بر پیکره تمدن بشری

پژوهشگر روس عنوان کرد

حمله به میراث فرهنگی ایران زخمی بر پیکره تمدن بشری

پژوهشگر ارشد آکادمی علوم روسیه با محکوم‌کردن حملات آمریکا و اسرائیل به ایران گفت: آسیب به آثار تاریخی و میراث فرهنگی این کشور، ضربه‌ای جدی به تمدن بشری و مستحق محکومیت جهانی است.

نورنیوز-گروه بین الملل:آندری الکساندروویچ لوکاشف گفت: متأسفانه حملات بی‌دلیل آمریکا و اسرائیل نه تنها میراث طبیعی و زیست‌محیطی ایران، بلکه میراث فرهنگی بی‌نظیر آن را نیز تحت تأثیر قرار داده است.

وی با بیان اینکه ایران یک مرکز کلیدی فرهنگ و تمدن جهانی است، خاطرنشان کرد: تعداد زیادی از بناهای تاریخی منحصر به فرد در سراسر مناطق این کشور وجود دارند.

این پژوهشگر ارشد روس خاطرنشان کرد: هر کسی که از ایران بازدید کرده باشد، احتمالاً به شهر اصفهان رفته و کاخ عالی قاپو و کاخ چهل ستون را دیده است؛ امروز، دیدن عکس‌های این کاخ‌های زیبا و منحصر به فرد با پنجره‌های شیشه‌ای رنگی شکسته و نقاشی‌های دیواری که در نتیجه بمباران اسرائیل تخریب شده‌اند، دردناک است.

لوکاشف تصریح کرد:‌ متأسفانه، نهادهای بین‌المللی غرب‌گرا امروزه قادر به مقاومت مؤثر در برابر اراده مخرب هژمون جهانی نیستند. بنابراین، باور اینکه حتی یونسکو، که خود را متعهد به حفاظت از این بناهای تاریخی کرده است، بتواند وضعیت را تغییر دهد، دشوار است.

وی خاطرنشان کرد: تنها مردم ایران می‌توانند وضعیت کنونی را تغییر دهند؛ آنها با تداوم پایداری، صداقت، شجاعت و قدرت خود، می‌توانند از انتخابی که آزادانه در سال ۱۹۷۹ با انتخاب جمهوری اسلامی انجام دادند، دفاع کنند. آنها اکنون، از جمله، برای حق خود برای تعیین آزادانه و مستقل آینده کشورشان می‌جنگند.

وی یادآور شد: حملات آمریکا و اسرائیل در زمانی رخ داد که ایران تمایل خود را برای گفت‌وگو نشان داده و به شکل فعال در مذاکرات هسته‌ای شرکت کرده بود و به گفته مذاکره‌کنندگان، پیشرفت قابل توجهی حاصل شده بود. با این حال، درست در میانه مذاکرات، آمریکا و اسرائیل بدون اعلام جنگ، حمله‌ای را آغاز کردند.

این پژوهشگر ارشد روس ادامه داد: این حملات نه تنها ویرانگر، بلکه کاملاً غیرانسانی بود. در میان جان‌باختگان، رهبر معنوی ایران، شهید سید علی خامنه‌ای و اعضای خانواده‌اش از جمله نوه خردسالش، نیز حضور داشتند.

وی تصریح کرد:‌ روزهای اول حمله همچنین با قتل‌عام دسته جمعی دختران دانش‌آموز ایرانی در مدرسه‌ای در میناب همراه بود، افرادی که تحت هیچ شرایطی نمی‌توان آنها را به عنوان هدف نظامی در نظر گرفت.

لوکاشف با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی به مخازن سوخت تهران نیز گفت: دیدن تصاویر مربوط به پیامدهای این حمله، تصویرگر صحنه‌ای آخرالزمانی بود و صحنه‌ای بود که هر فرد مذهبی نشانه‌های آخرالزمان، پایان جهان را در آن تشخیص می‌دهد.

وی تأکید کرد:‌ ما در این شرایط، از تاب‌آوری مردم ایران که در برابر تجاوز ناعادلانه علیه کشورشان مقاومت‌ کرده‌اند، شگفت‌زده شده‌ایم.

این پژوهشگر ارشد روس ادامه داد:‌ بخش بزرگی از جمعیت روسیه در شرایط کنونی از ایران حمایت می‌کنند، زیرا جمهوری اسلامی قربانی آشکار تجاوز بی‌دلیل است.

وی اظهار داشت: بسیاری از کارشناسان و صاحب‌نظران روس، همبستگی صمیمانه خود را با مردم ایران ابراز و مقاومت مردم ایران را که در برابر تجاوز ناعادلانه خارجی مقاومت می‌کنند، تحسین می‌کنند.

لوکاشف افزود: امروز، ایران در این مبارزه دشوار علیه هژمون جهانی تنها نیست و سایر کشورهایی که از سیاست‌های مخرب کشورهای غربی رنج برده‌اند همچون چین و روسیه، در کنار ایران ایستاده‌اند.

وی اظهار داشت: امیدوارم با یاری خدا، بتوانیم در برابر فشار سیاست‌های غرب‌محور مقاومت کنیم و جهانی عادلانه و چندقطبی را برای نسل آینده به ارمغان آوریم.


اخبار مرتبط
مسجدجامعی: یک سند می‌تواند یک تمدن درخشان را نشان دهد
شنبه 1405/02/19 ساعت 14:42
مسجدجامعی: یک سند می‌تواند یک تمدن درخشان را نشان دهد
احمد مسجدجامعی در آیین گرامی‌داشت روز اسناد ملی و میراث مکتوب گفت اسناد تاریخی می‌توانند تصویر روشنی از یک تمدن درخشان ارائه دهند و نظام‌های شهری و فرهنگی گذشته را آشکار کنند.
آسیب‌دیدگی 65 بنای تاریخی تهران در حملات هوایی دشمن
یکشنبه 1405/01/23 ساعت 08:43
آسیب‌دیدگی 65 بنای تاریخی تهران در حملات هوایی دشمن
سخنگوی شهرداری تهران اعلام کرد 65 بنای ثبت ملی در حملات هوایی اخیر آسیب دیده و دستورالعمل ارزیابی و مستندنگاری خسارات به آثار تاریخی تدوین شده است.
نقشه صهیونیست‌ها برای میراث فرهنگی ایران
یکشنبه 1405/01/09 ساعت 11:33
نقشه صهیونیست‌ها برای میراث فرهنگی ایران
یک روزنامه صهیونیست مدعی شده است که «یکی از غیرقابل‌دسترس‌ترین مجموعه‌های هنری جهان در تهران در انتظار آزادی است»!
آمار میزان آسیب به ابنیه های تاریخی تهران در جنگ اعلام شد
جمعه 1405/01/07 ساعت 12:52
آمار میزان آسیب به ابنیه های تاریخی تهران در جنگ اعلام شد
رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران آخرین آمار از آسیب به ابنیه های تاریخی تهران در جنگ را اعلام کرد.
پژوهشگر ایتالیایی حمله به میراث فرهنگی ایران را محکوم کرد
چهارشنبه 1405/01/05 ساعت 18:45
پژوهشگر ایتالیایی حمله به میراث فرهنگی ایران را محکوم کرد
رئیس هیأت باستان‌شناسی دانشگاه سالنتو در یادداشتی با ابراز همبستگی با مردم ایران، نگرانی خود را درباره پیامدهای حملات اخیر بر میراث فرهنگی اعلام کرد.
انجام اقدامات پیشگیرانه برای صیانت از میراث فرهنگی تهران
جمعه 1404/12/22 ساعت 19:05
انجام اقدامات پیشگیرانه برای صیانت از میراث فرهنگی تهران
رییس کمیته گردشگری و میراث فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران گفت: به‌منظور صیانت از میراث فرهنگی شهر تهران، مجموعه‌ای از اقدامات پیشگیرانه در حوزه حفاظت از آثار منقول و غیرمنقول در دستور کار مدیریت شهری قرار گرفته و دستورالعمل‌های لازم نیز به تمامی مناطق شهرداری ابلاغ شده است.
نظرات

آخرین اخبار
تردد کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز بدون محدودیت ادامه دارد
پاسخ سخت ایران به آمریکا؛ 85 هدف نظامی واشنگتن در بحرین و کویت زیر آتش سپاه و ارتش
داور جنجالی بازی اسپانیا-بلژیک کیست؟داستان عجیب مایکل اولیور
شورای سیاستگذاری ائمه جمعه: مطالبه خونخواهی رهبر شهید ادامه دارد
پیام رزمایش تشییع 20 میلیونی
بازگشت به خان عدم تفاهم!
تحلیلگر اروپایی: مقاومت، محور میراث راهبردی رهبر ایران بود
بیانیه وزارت خارجه پس از حملات آمریکا: مبدا و منشأ تجاوز هدف قرار خواهد گرفت
پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه چهارشنبه 17 تیر 1405
ترافیک سنگین در چالوس و آزادراه قزوین-کرج-تهران
تشییع رهبر شهید؛ اقتدار ایران
اختلال در انتقال پول میان عربستان و امارات
ارتش ایران: پایگاه آمریکا در بحرین هدف حمله پهپادی قرار گرفت
او برای ایران بپا خاست
سقوط هواپیمای باری پاکستان در دریای عرب
حسین؛ وجدان بیدار انسان
دعوت کاخ سفید از رئیس‌جمهور لبنان
سفر وزیر جنگ آمریکا به اراضی اشغالی
پیوند خون و ایمان؛ ایران و عراق هم‌صدا در بدرقه امام شهید+ فیلم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 17 تیر 1405
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 17 تیر 1405+ جدول قیمت ها
برنامه مسابقات ورزشی امروز چهارشنبه 17 تیر 1405 +جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 17 تیر 1405 + وضعیت استان‌ها
شکایت رسمی مصر از داور فرانسوی؛ جنجال پس از حذف مقابل آرژانتین
حرکت جنجالی روبات مهاجم انسان نما خبرساز شد
برنامه یک‌چهارم نهایی جام جهانی 2026 | برنامه کامل بازی‌ها به وقت ایران
تولید سوخت جت از دی‌اکسیدکربن برای کاهش آلایندگی صنعت هوانوردی
ملاتونین؛ مکمل خواب با اثر احتمالی در کاهش درد مزمن
تاثیر رژیم‌های غذایی در کاهش خطر ابتلا به زوال عقل
ویتامین A و D می‌توانند به کنترل بهتر آسم کمک کنند
صعود دراماتیک سوئیس با ضیافت پنالتی‌ها؛ تقابل جذاب با آرژانتین در یک‌چهارم
تنبلی چشم کودکان اغلب بدون علامت است
تراشه‌ای که بازسازی مغز را تسریع کرد
گل شماره 3000 جام جهانی به نام انسو فرناندس ثبت شد
بیرانوند دریبل‌زن‌تر از رونالدو شد
کوبا: آمریکا 70 سال است علیه ما جنگ راه انداخته است
گل اول آرژانتین به مصر توسط رومرو (جام جهانی 2026)+ویدیو
تشییع رهبر شهید در عراق جلوه‌ای کم‌نظیر از تجدید پیمان خواهد شد
ویدیو گل اول مصر به آرژانتین توسط یاسر ابراهیم (جام جهانی 2026)
ولایتی: حمایت ایران از مقاومت تغییرناپذیر است
فیلم خلاصه بازی آرژانتین و مصر در جام جهانی 2026 امشب سه شنبه 16 تیر 1405
فهرست تیم امید ایران برای اردوی ترکیه منتشر شد
الجولانی خواستار خروج اسرائیل از سوریه شد
الخطیب: مراسم تشییع رهبر شهید نماد انسجام و وحدت آحاد مردم ایران بود
بقایی: اتهام‌زنی غیرقابل قبول است
فراخوان دبیرکل جنبش عصائب اهل حق عراق برای تشییع قائد شهید امت
تلاش فاراژ برای فرار از بحران یا آغاز یک نبرد سیاسی؟
ادعای رویترز: آمریکا مجوز فروش نفت ایران را لغو کرد
پشت درهای بسته اجلاس آنکارا چه می‌گذرد؟
ساخت تأسیسات نظامی در سومالی‌لند از سوی امارات!