×
اجتماعی
شناسه خبر : 303447
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/12/28 ساعت 12:29
نرخ حق بیمه شخص ثالث برای سال 1405 چقدر است؟

نرخ حق بیمه شخص ثالث برای سال 1405 چقدر است؟

با توجه به اعلام مبلغ ریالی دیه از سوی قوه قضاییه به میزان 21 میلیارد ریال برای ماه‌های غیرحرام، دستورالعمل اجرایی و جدول حق بیمه شخص ثالث در سال 1405 به تمامی شرکت های بیمه اعلام شد.

نورنیوز_ گروه اقتصادی:  در اجرای ماده 3 آیین نامه اجرایی ماده 18 «قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسیله نقلیه» مصوب سال 1395 با موضوع «تعیین سقف حق بیمه شخص ثالث و نحوه تخفیف، افزایش یا تخفیف آن» نرخ حق بیمه پایه شخص ثالث از سوی شورای عالی بیمه، تعیین و ابلاغ شد.

با توجه به اعلام مبلغ ریالی دیه از سوی قوه قضاییه به میزان 21 میلیارد ریال برای ماه های غیرحرام، دستورالعمل اجرایی و جدول حق بیمه شخص ثالث در سال 1405 به تمامی شرکت های بیمه اعلام شد.

بر اساس این گزارش در آخرین نشست شورای عالی بیمه در سال 1404، مقرر شد شرکت‌های بیمه، بیمه نامه های شخص ثالثی را که شروع پوشش آنها از تاریخ یکم فروردین 1405 و پس از آن است با تعهدات بدنی 28 میلیارد ریال (معادل دیه ی ماه های حرام) و تعهدات مالی حداقل 700 میلیون ریال با حق بیمه های تعیین شده در جدول پیوست، صادر کنند.

در این گزارش تاکید شده که شرکت های بیمه، نمایندگان آنان و کارگزاران بیمه مکلفند جدول یادشده را در معرض دید متقاضیان قرار دهند.بر همین اساس نحوه اعمال انواع تخفیف ها و اضافه نرخ های حق بیمه مربوط به بیمه شخص ثالث، مطابق قوانین و ضوابط و با تاکید بر بخشنامه رسمی بیمه مرکزی نیز مشخص شده است.

این گزارش می افزاید: در اجرای ماده 3 قانون یادشده و آیین نامه های آن، تمامی شرکت های بیمه موظفند بیمه نامه های حوادث راننده ای را که تاریخ پوشش آنها از تاریخ یکم فروردین 1405 و پس از آن است، با تعهدات حداقل 21 میلیارد ریال و با رعایت نرخ ها و ضوابط مقرر در آیین نامه مرتبط، صادر کنند که البته در صورت درخواست بیمه گذاران، مبلغ تعهدات بیمه نامه های حوادث راننده، صادره پیش از آن را با اخذ حق بیمه مربوطه، افزایش دهند.

شایان ذکر است بنا بر حکم قانون، جبران کسری پوشش بیمه نامه شخص ثالث در بخش تعهدات بدنی که ناشی از افزایش نرخ دیه باشد، اخذ الحاقیه افزایش تعهدات توسط بیمه گذاران منتفی است و صندوق تامین خسارات بدنی این مسئولیت را بر عهده خواهد داشت.

با این حال آن عده از بیمه گذارانی که برای جبران خسارات مالی احتمالی خود تقاضای افزایش تعهدات مالی را به شرکت های بیمه ارائه دهند می توانند با پرداخت حق بیمه تعیین شده نسبت به دریافت الحاقیه افزایش تعهدات مالی بیمه شخص ثالث اقدام کنند.

گفتنی است تعیین نرخ حق بیمه شخص ثالث سال 1405 با درنظر گرفتن شرایط اقتصادی، وضعیت معیشت اقشار مختلف جامعه به ویژه قشر کم برخوردار و همچنین توان ایفای تعهدات توسط شرکت‌های بیمه و بدون لحاظ هرگونه سودی برای آنان صورت گرفته است.

نرخ حق بیمه انواع وسایل نقلیه و جزئیات آن در جدول پیوست قابل مشاهده است و هموطنان عزیزی که در این خصوص نکته ای یا ابهامی دارند می توانند از طریق سامانه ... مسائل خود را مطرح و پاسخ مقتضی را دریافت کنند.

2
 


نظرات

آخرین اخبار
نورنما | لحظات آماده سازی مرقد رهبر شهید انقلاب
دور جدید حملات آمریکای متجاوز به ایران ؛ صدای انفجار در بندرعباس ، قشم و اهواز
معاون وزیر کار: آینده اقتصاد به شرکت‌های دانش‌بنیان وابسته است
بقائی: حمله به پست محیط‌بانی هرمزگان نمونه جدیدی از جنایات آمریکا علیه ایران است
دستگیری زوج سارق در قم
وزارت صمت: ثبت سفارش واردات خودرو طبق روال ادامه دارد
پیگیری تکمیل خط ریلی خسروی - بغداد
بلغارستان از «ائتلاف مشتاقان» کنار کشید
اسپانیا با اقتدار فرانسه را کنار زد؛ ماتادورها پس از 16 سال فینالیست شدند
به ازای هر کودک فرزندخوانده، 25 خانواده متقاضی
غریب‌آبادی: تنگه هرمز نباید به تهدیدی علیه امنیت ملی ایران تبدیل شود
تایم: قرارداد میلیون دلاری اسرائیل برای عملیات نفوذ دیجیتال در آمریکا
موج سوم عملیات نصر 2 اعلام شد
اردن و کویت خواستار اجرای آتش‌بس ایران و آمریکا شدند
پرچمداران ایران در ناگویا مشخص شدند
کتائب حزب‌الله عراق: در صورت جنگ علیه ایران، مقاومت وارد عمل می‌شود
عارف: بدعهدی آمریکا قابل پیش‌بینی بود
630 هزار نفر تاکنون در سماح ثبت‌نام کردند
چین: حملات آمریکا به ایران، منطقه را به لبه پرتگاه کشاند
یمن پهپاد وینگ‌لونگ 2 را سرنگون کرد
تونل توحید امشب مسدود می‌شود
تصویب انتقال شورای توسعه فرهنگ قرآنی
وزیر جهاد کشاورزی: امنیت غذایی نباید قربانی ناترازی انرژی شود
دستور صالحی‌امیری برای تسریع سرمایه‌گذاری گردشگری
اروپا وارد فاز جدید تسلیحاتی شد
مجلس به دنبال قانون حکمرانی تنگه هرمز
آیت‌الله سید مصطفی خامنه‌ای: مقابله با اشرار، در تضاد با صبر نیست
سناتور تندروی آمریکایی: کشورهای خلیج فارس باید علیه ایران وارد عمل شوند
نوراینفو | عادت‌هایی که موجب افسردگی می شوند
جدال آمریکا، چین و روسیه در شورای امنیت بر سر دریای سرخ
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 23 تیر 1405
منشا دود دیده‌شده در شرق تهران چه بود؟
حمله تند سناتور روس به ترامپ
صنعا: پاسخ به حمله عربستان ادامه دارد
احتمال خاموشی موقت در کیش
ادعاهای تازه ترامپ درباره عراق؛ از خروج نیروهای نظامی تا گسترش همکاری‌های نفتی
34 میلیون خانه زیر چتر بیمه حوادث
قلعه الموت در آستانه ثبت جهانی
آسانی قراردادش را با استقلال یک‌طرفه فسخ کرد
جزئیات دستورالعمل جدید دولت برای بهینه‌سازی مصرف آب و حامل‌های انرژی
پیام دکتر پزشکیان به مردم جنوب
تجاوز مجدد تروریست‌های آمریکایی به شهرهای ساحلی ایران؛ پاسخ فراگیر و مستمر نیروهای مسلح
عقب‌نشینی ترامپ از ادعای جنجالی درباره عوارض عبور از تنگه هرمز
زمان برگزاری مراسم بزرگداشت رهبر شهید انقلاب تغییر کرد
جهش خرید تضمینی گندم؛ عبور از مرز 5.5 میلیون تن
جزئیات جدید از تردد شناورهای خارجی در تنگه هرمز پس از تفاهم‌نامه
حضور پرشور مردم و مسئولان در مراسم بزرگداشت رهبر شهید انقلاب
«نه» انگلیس به طرح عوارضی ترامپ در تنگه هرمز
«لباس شخصی » از فردا روی پرده سینماها می‌رود
نشست ویژه بررسی حمله سایبری به بانک‌ها در سازمان بازرسی