×
ورزشی
شناسه خبر : 303137
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/12/27 ساعت 10:10
شوک در جام ملت‌های آفریقا: قهرمانی سنگال پس گرفته شد، مراکش قهرمان شد!

شوک در جام ملت‌های آفریقا: قهرمانی سنگال پس گرفته شد، مراکش قهرمان شد!

کمیته استیناف کنفدراسیون فوتبال آفریقا (کاف) با صدور حکمی جنجالی، قهرمانی سنگال در جام ملت‌های آفریقا 2025 را پس گرفت و جام را به مراکش اعطا کرد. دلیل این تصمیم، ترک زمین مسابقه توسط بازیکنان سنگال در اعتراض به پنالتی اعلام شده به سود مراکش در وقت‌های اضافه بود که منجر به انصراف این تیم و پیروزی سه بر صفر مراکش شد.

نورنیوز-گروه ورزشی: در اتفاقی بی‌سابقه و حیرت‌انگیز در تاریخ فوتبال، کمیته استیناف کنفدراسیون فوتبال آفریقا (کاف)، نتیجه فینال جام ملت‌های آفریقا ۲۰۲۵ را تغییر داد. تیم ملی سنگال که پس از پایان بازی و در میان هرج و مرج، جام قهرمانی را در کشور میزبان، مراکش، بالای سر برده بود، اکنون با یک حکم انضباطی و حقوقی سنگین مواجه شده است. بر اساس این رای، به دلیل ترک زمین مسابقه توسط بازیکنان سنگال در اعتراض به تصمیم داور، این تیم انصراف‌داده تلقی شده و بازنده اعلام گردید. در نتیجه، تیم ملی مراکش با پیروزی سه بر صفر، به عنوان قهرمان قاره سیاه شناخته شد. این تصمیم تاریخی، دومین قهرمانی قاره‌ای سنگال را به یک کابوس تبدیل کرده و فوتبال آفریقا را در کانون توجه رسانه‌های جهان قرار داده است.

ریشه این جنجال به لحظات پایانی وقت‌های اضافه فینال در ورزشگاه شهر رباط بازمی‌گردد. در حالی که دو تیم در یک نبرد فرسایشی در تلاش بودند، براهیم دیاز، ستاره مراکشی، در محوطه جریمه سرنگون شد. داور ابتدا اعتقادی به خطا نداشت، اما پس از بازبینی صحنه توسط VAR، پنالتی به سود مراکش اعلام شد. این سوت داور، با واکنش شدید پاپ تیاو، سرمربی سنگال، همراه شد. او در اقدامی غیرمنتظره به بازیکنانش دستور داد تا در اعتراض به این تصمیم، زمین بازی را ترک کنند. بازیکنان سنگال به سمت رختکن رفتند و این اعتراض باعث توقف طولانی بازی شد. هرچند بازی با تصاویر آشفته به پایان رسید و سنگالی‌ها جام را بالای سر بردند، اما این اعتراض کوتاه، اکنون سنگین‌ترین تاوان ممکن را برای آن‌ها به همراه داشته است.

کمیته استیناف کاف در بیانیه رسمی خود تاکید کرد که درخواست تجدیدنظر فدراسیون فوتبال مراکش پذیرفته شده است. این نهاد انضباطی اعلام کرد که رفتار کادر فنی و بازیکنان سنگال، نقض آشکار مواد ۸۲ و ۸۴ آیین‌نامه برگزاری مسابقات جام ملت‌های آفریقا بوده است. طبق این مواد، هر تیمی که زمین مسابقه را ترک کند، انصراف خود را اعلام کرده و مستوجب جریمه و تغییر نتیجه است. رای قبلی کمیته انضباطی کاف که قهرمانی سنگال را به رسمیت شناخته بود، به طور کامل نقض شد و با توجه به خروج تیم سنگال از میدان، نتیجه نهایی سه بر صفر به سود فدراسیون فوتبال مراکش ثبت گردید. این یک پیروزی بزرگ حقوقی برای مراکش بود که اکنون به عنوان قهرمان رسمی آفریقا شناخته می‌شود.

شیرهای ترانگا (سنگال) که خود را فاتح دوباره قاره می‌دانستند، اکنون باید جام طلایی را به مقر کاف بازگردانند؛ اتفاقی که در تاریخ فوتبال کمتر دیده شده است. در مقابل، مراکش که پس از سوت پایان فینال در غم از دست دادن قهرمانی خانگی بود، اکنون غرق در شادی است. رسانه‌های مراکشی این اتفاق را اجرای عدالت دانسته و معتقدند که فوتبال باید در چارچوب قوانین پیش برود. این پرونده عجیب و غریب، جامی که در زمین به سنگال رسید اما در راهروهای دادگاه فوتبال به مراکش اهدا شد، بدون شک تا سال‌ها نقل محافل ورزشی خواهد بود.


نظرات

آخرین اخبار
تولد نسل جدید هوش مصنوعی نرم با الهام از مغز انسان
هشدار جدی اورژانس تهران نسبت به گرمازدگی +علائم
واکنش معنادار وزیر ارشاد به تهدیدهای جدید ترامپ
مجلس نمایندگان خواستار تعلیق رییس جمهور کلمبیا شد
سرقت از کلیسای ارتدوکس روسیه در تهران
علت دود سیاه جنوب تهران چه بود؟/آتش سوزی مهار شد
غرش هیمارس در سواحل تایوان رو به چین
نماینده چین: بازگشت به جنگ با ایران به نفع هیچ‌کس نیست
خط و نشان جنگی گروه حنظله برای ایالات متحده و هم‌پیمانانش
در مرز یمن و عربستان چه می‌گذرد؟
وزیر انرژی آمریکا: از ادعاهای ترامپ درباره نفت ایران اطلاعی ندارم
رئیس کمیسیون امنیت ملی: این‌بار جنگ محدود به منطقه نخواهد بود
مقاومت آلمان در تحریم صهیونیست ها
دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید انقلاب معرفی شد
تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام و هشدار جدی تهران به آمریکا و اروپا
وقتی ترامپ در رویاهایش نفت ایران را مصادره می‌کند
شکست پروژه ضدایرانی در لندن؛ چرا 60 درصد اعضای آیمو به درخواست امارات «نه» گفتند؟
رأی بدوی پرونده آتش‌سوزی پارکینگ طالقانی اهواز صادر شد
بقائی: حمله به مخازن آب ایران حمله به نبض زندگی ایرانیان است
فرانسه از برگزاری کنفرانس بین‌المللی حمایت از لبنان خبر داد
حقوق اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد چقدر زیاد شد؟ زمان دقیق واریز مابه‌التفاوت‌ها
انتخابات شوراها برگزار نمی‌شود
گوترش خواستار گفت‌وگو درباره پرونده هسته‌ای ایران شد
وصل مجدد آب سیریک 12 ساعت پس از حمله آمریکا
یاسین بخشیده شد، مدافع مجارستانی رسید
شمال‌گردی در آخر هفته؛ جزئیات دقیق یک‌طرفه شدن جاده چالوس و هراز از امروز تا شنبه
ماجرای حمله به نفتکش هند و احضار مقام آمریکایی چه بود؟
ادامه اقدامات خصمانه آمریکا و تحریم‌های جدید علیه ایران
ماجرای توقف یک نفتکش در دریای عمان از زبان سنتکام
پاسخ پزشکیان به تهدید بمباران زیرساخت‌ها توسط ترامپ
جی‌دی ونس از احتمال توافق بلندمدت با ایران سخن گفت
اعتراف رسمی اسرائیل به آسیب‌دیدن «رامات‌دیوید» در حمله ایران
ادامه بمباران مناطق مسکونی در جنوب لبنان
اطلاعیه جدید تامین اجتماعی برای بازماندگان مستمری بگیر
ترامپ: ایران مدام ما را احمق جلوه می‌دهد/در حال کار روی یک توافق با ایران هستیم
تخفیف مالیاتی برای اجاره‌نامه‌های بلندمدت در تهران اعلام شد
پرداخت خسارت به 20 هزار خودروی آسیب‌دیده از جنگ رمضان
5 نفتکش ایرانی محاصره دریایی آمریکا را درهم شکستند
تغییر مهم در کنکور 1405 با دستور رئیس جمهور
نورنما | تمامی تشریفات صدور گواهینامه موتور بانوان انجام شده
ترافیک سنگین در چالوس؛ تردد در این جاده یکطرفه است
معامله پرسود خانواده ترامپ در بازار رمزارز خبرساز شد
سهم فناوری داخلی از بازار داروی ایران به 1.5 میلیارد دلار رسید
یاوه‌گویی‌های دوباره غرب علیه ایران و باز هم اتهام به سپاه
خط و نشان سردار شکارچی برای ترامپ
بقائی: جام جهانی نباید بهانه‌ای برای تبعیض و آزار نمایندگان ورزشی ملت‌ها شود
حمله تند مفتی جعفری لبنان به دولت بیروت: به این دولت اعتماد نداریم
انتقاد تند طارمی و جهانبخش از ترامپ
سازمان حج تاریخ آخرین پرواز حجاج ایرانی را اعلام کرد
تبعیض ورزشی در خاک آمریکا؛ سیاست باز هم گریبان‌گیر فوتبال ایران شد