×
اقتصادی
شناسه خبر : 301742
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/12/24 ساعت 15:27
اکونومیست: حذف 3600 هواپیما از آسمان خلیج فارس تنها در 48 ساعت

اکونومیست: حذف 3600 هواپیما از آسمان خلیج فارس تنها در 48 ساعت

نشریه اکونومیست نوشت در ماه مارس امسال تنها در 48 ساعت، نسبت به سال گذشته 3653 هواپیمای مسافربری کمتری از فراز خلیج فارس عبور کرده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: شریه اکونومیست طی گزارشی نوشت، پروازهای ورودی و خروجی از مراکز اصلی حمل‌ونقل خلیج فارس همچنان بسیار پایین‌تر از سطح عادی است. نمودارها نشان می‌دهند که چگونه آسمان قابل‌استفاده جهان در نتیجه درگیری‌های متعدد در حال کوچک شدن است.در زمان‌ عادی، آسمان خاورمیانه پر از هواپیماهای مسافربری است اما در ده روز گذشته، موشک‌ها و پهپادها جایگزین آنها شده‌اند. حملات آمریکا و اسرائیل به ایران و حملات تلافی‌جویانه ایران، باعث هرج و مرج در سفر شده است. بازدیدکنندگان از خلیج فارس و مسافرانی که از طریق فرودگاه‌های شلوغ منطقه عبور می‌کنند، سرگردان شده‌اند.در مارس سال گذشته، یک دوره ۴۸ ساعته معمولی شاهد عبور بیش از ۳۷۰۰ هواپیمای مسافربری از فراز خلیج فارس بود. بیش از نیمی از آنها یا به مقصد دبی در امارات یا دوحه، پایتخت قطر، یا از آنجا پرواز می‌کردند. در ۳ و ۴ مارس امسال، تنها ۴۷ پرواز از همان بخش آسمان عبور کردند.از طرفی از سوی روسیه هم خطوط هوایی مجبور شده‌اند مسیرهای پروازی خود را تغییر دهند تا از حریم هوایی روسیه اجتناب کنند.در ژانویه ۲۰۲۲، پانزده درصد از هواپیماهای مسافربری بین‌المللی از روسیه، اوکراین، ایران یا خلیج فارس عبور کردند.اما در ماه مارس امسال، تنها ۱ درصد از هواپیماها از این مسیر عبور کردند.در نتیجه، زمان پروازها افزایش یافته تا برای مسیرهای طولانی‌تر مناسب باشد.
برای مثال، مسیرهای لندن به توکیو تقریبا دو ساعت به پروازها اضافه شده‌اند.در همین حال، ایر ایندیا مسیر خود را از لندن به دهلی تغییر می‌دهد و تقریبا ۵۰ دقیقه به آن اضافه می‌کند.قبل از شروع جنگ در روسیه، پرواز از هلسینکی در فنلاند به توکیو از طریق حریم هوایی روسیه انجام می‌شد.با این حال، اکنون یک مسیر جدید در اطراف دریای سیاه و دیگری بر فراز قطب شمال دارد.به گفته نیویورک تایمز، هر دو مسیر بیش از سه ساعت به مسیر نه ساعته اضافه می‌کنند.افزایش نیاز به سوخت در نتیجه این امر نیز مشکلاتی ایجاد کرده است و تنها بخش صنعت گردشگری در خاورمیانه نیست که از این موضوع رنج می‌برد.کمتر از دو هفته پس از آغاز درگیری‌های خاورمیانه، صنعت گردشگری منطقه ضربه مالی ویرانگری را متحمل شده است که ممکن است سال‌ها زمان ببرد تا از آن بهبود یابد.
برآوردهای فعلی نشان می‌دهد که این درگیری هر روز که ادامه دارد، ۵۱۵ میلیون یورو (۴۴۴ میلیون پوند) برای این صنعت هزینه دارد.تعداد بازدیدکنندگان ورودی حتی در مناطقی که مستقیما تحت تأثیر قرار نگرفته‌اند، به سرعت در حال کاهش است.از زنان حمله آمریکا و اسرائیل به ایران در ۲۸ فوریه، گردشگری در سراسر منطقه در حال سقوط آزاد بوده است.بیشترین تعداد لغو پروازها از زمان همه‌گیری ۲۰۲۰ ثبت شده است و پروازهای بین‌راهی به مقاصدی از جمله هند، جنوب شرقی آسیا و استرالیا تحت تاثیر قرار گرفته‌اند؛ ۱۴ درصد از ترافیک ترانزیت بین‌المللی جهان از خاورمیانه عبور می‌کند.پروازهای بازگشت، اکنون در سراسر منطقه به خوبی در حال انجام است اما سفر به این منطقه و از طریق آن کاملا متوقف شده است.با ادامه بمباران از هر دو طرف، بر اساس آمار شورای جهانی سفر و گردشگری، ضرر صنعت گردشگری می‌تواند در مجموع ۳۵ میلیارد پوند باشد.
 


نظرات

آخرین اخبار
نورویدئو | محاصره ایران؛ قدرت نمایی یا اعتراف به بن‌بست؟
آخرین وضعیت جوی آذربایجان شرقی؛ از کاهش دما تا وزش بادهای شدید
پیامد رویکرد تهاجمی پنتاگون؛ تشدید شکاف در دولت دوم ترامپ
انهدام باند سارقان موتورسوار با 35 فقره سرقت در تهران
صادرات سوسیس و فرآورده‌های گوشتی آزاد شد
بقایی: حمله آمریکا به بیمارستان شهید بقایی اهواز، مصداق جنایت جنگی است
روایت وزارت بهداشت از شب پراضطراب بیماران سرطانی در اهواز
از تشییع تاریخی تا دیدار با قاتل؛ الزیدی چه پیامی فرستاد؟
بازگشت بزرگ پیتر جکسون به سینما؛ ساخت دنباله «ماجراهای تن تن»
واکنش عراق به حادثه پهپادی در پایانه بصره؛ بارگیری نفت متوقف شد
جدایی ستاره‌های خارجی استقلال به دلیل بسته بودن پنجره
واکنش حماس به بودجه جدید اسرائیل برای توسعه شهرک‌های صهیونیستی
پرسپولیس از مدافع لژیونر خود رونمایی کرد
پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران تا هفته آینده
چرا جنگ علیه ایران، کابوس انتخاباتی نتانیاهو شده است؟
نورنما | بمباران فرودگاه صنعا در آستانه فرود هواپیمای ایرانی
جزئیات واژگونی مینی بوس دانش‌آموزان شهرستان دیر در مسیر مدرسه فوتبال
درگیری بعد از سوت پایان؛ چرا ستاره انگلیس به بازیکن آرژانتین پس گردنی زد؟
نتانیاهو در برابر درخواست ترامپ برای عقب‌نشینی کوتاه نمی‌آید
وداع باشکوه مردم کوار با فرزند دلاور نیروی دریایی سپاه
آخرین وضعیت بازگشایی مدارس در سال جدید تحصیلی
ایران به پارالمپیک لس‌آنجلس رسید؛ والیبال نشسته قهرمانانه از سد قزاقستان گذشت
گلستان در مسیر جهش تولید برق تجدیدپذیر قرار گرفت
هشدار صدراعظم آلمان به واشنگتن: در انتخابات ما دخالت نکنید
هشدار تازه درباره تنگه هرمز؛ چرا کشتی‌ها مسیر آمریکا را دور می‌زنند؟
5 قاتل صبح امروز به دار مجازات آویخته شدند + جزئیات پرونده قتل ها
جشن جنجالی آرژانتین پس از حذف انگلیس؛ ماجرای مالویناس چیست؟
ضربه مرزبانان به شبکه قاچاق سلاح در سیستان و بلوچستان
ماسک وارد میدان انتخابات فرانسه شد؛ حمایت آشکار از مارین لوپن
7 مأموریت مهم مبلغان اربعین 1405 اعلام شد
پشت‌پرده لغو برنامه سفر بنیامین نتانیاهو به واشنگتن
چگونه 80 میلیون بشکه نفت از بحران عبور کرد؟
شمار شهدای جنگ از 73 هزار نفر عبور کرد
سایه جنگ در خاورمیانه بر صنعت هواپیمایی جهان
ترامپ چگونه درگیر باتلاقی به نام ایران شد؟
راز سرقت‌های بی‌صدا در مراکز خرید؛ این سارق‌ها دیده نمی‌شوند
میانجیگری مرگبار در لاهیجان؛ جزئیات قتل در نزاع خیابانی
دستاوردهای پزشکی ایران به ازبکستان می‌رود
قیمت سکه و طلا امروز 25 تیر1405؛ بازار طلا عقب نشست + جدول قیمتها
تصادف مرگبار در بزرگراه یادگار امام کرج؛ پژو پارس قربانی گرفت
روسیه: بحران تنگه هرمز راه‌حل نظامی ندارد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 25 تیر؛ دلار در مسیر صعود
نورنما | آهوهای خارک از ترس انفجار به خیابان پناه بردند
جزییات آتش سوزی یک هتل در مشهد/تعداد نجات یافتگان و مصدومین
آغاز تنش تجاری جدید؛ تعرفه 25 درصدی آمریکا علیه برزیل
یارانه نقدی تیرماه واریز شد؛ 28 میلیون نفر مشمول دریافت شدند
کشف 1.5 میلیارد تومان برنج احتکاری درلرستان
آرژانتین در جمع بزرگان تاریخ جام جهانی؛ رکوردی که مسی و یارانش ثبت کردند
پیام اسکالونی برای اسپانیا قبل از فینال؛ آرژانتین آماده آخرین نبرد است
علیرضا فغانی داور فینال جام‌جهانی 2026 شد