×
اقتصادی
شناسه خبر : 301742
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/12/24 ساعت 15:27
اکونومیست: حذف 3600 هواپیما از آسمان خلیج فارس تنها در 48 ساعت

اکونومیست: حذف 3600 هواپیما از آسمان خلیج فارس تنها در 48 ساعت

نشریه اکونومیست نوشت در ماه مارس امسال تنها در 48 ساعت، نسبت به سال گذشته 3653 هواپیمای مسافربری کمتری از فراز خلیج فارس عبور کرده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: شریه اکونومیست طی گزارشی نوشت، پروازهای ورودی و خروجی از مراکز اصلی حمل‌ونقل خلیج فارس همچنان بسیار پایین‌تر از سطح عادی است. نمودارها نشان می‌دهند که چگونه آسمان قابل‌استفاده جهان در نتیجه درگیری‌های متعدد در حال کوچک شدن است.در زمان‌ عادی، آسمان خاورمیانه پر از هواپیماهای مسافربری است اما در ده روز گذشته، موشک‌ها و پهپادها جایگزین آنها شده‌اند. حملات آمریکا و اسرائیل به ایران و حملات تلافی‌جویانه ایران، باعث هرج و مرج در سفر شده است. بازدیدکنندگان از خلیج فارس و مسافرانی که از طریق فرودگاه‌های شلوغ منطقه عبور می‌کنند، سرگردان شده‌اند.در مارس سال گذشته، یک دوره ۴۸ ساعته معمولی شاهد عبور بیش از ۳۷۰۰ هواپیمای مسافربری از فراز خلیج فارس بود. بیش از نیمی از آنها یا به مقصد دبی در امارات یا دوحه، پایتخت قطر، یا از آنجا پرواز می‌کردند. در ۳ و ۴ مارس امسال، تنها ۴۷ پرواز از همان بخش آسمان عبور کردند.از طرفی از سوی روسیه هم خطوط هوایی مجبور شده‌اند مسیرهای پروازی خود را تغییر دهند تا از حریم هوایی روسیه اجتناب کنند.در ژانویه ۲۰۲۲، پانزده درصد از هواپیماهای مسافربری بین‌المللی از روسیه، اوکراین، ایران یا خلیج فارس عبور کردند.اما در ماه مارس امسال، تنها ۱ درصد از هواپیماها از این مسیر عبور کردند.در نتیجه، زمان پروازها افزایش یافته تا برای مسیرهای طولانی‌تر مناسب باشد.
برای مثال، مسیرهای لندن به توکیو تقریبا دو ساعت به پروازها اضافه شده‌اند.در همین حال، ایر ایندیا مسیر خود را از لندن به دهلی تغییر می‌دهد و تقریبا ۵۰ دقیقه به آن اضافه می‌کند.قبل از شروع جنگ در روسیه، پرواز از هلسینکی در فنلاند به توکیو از طریق حریم هوایی روسیه انجام می‌شد.با این حال، اکنون یک مسیر جدید در اطراف دریای سیاه و دیگری بر فراز قطب شمال دارد.به گفته نیویورک تایمز، هر دو مسیر بیش از سه ساعت به مسیر نه ساعته اضافه می‌کنند.افزایش نیاز به سوخت در نتیجه این امر نیز مشکلاتی ایجاد کرده است و تنها بخش صنعت گردشگری در خاورمیانه نیست که از این موضوع رنج می‌برد.کمتر از دو هفته پس از آغاز درگیری‌های خاورمیانه، صنعت گردشگری منطقه ضربه مالی ویرانگری را متحمل شده است که ممکن است سال‌ها زمان ببرد تا از آن بهبود یابد.
برآوردهای فعلی نشان می‌دهد که این درگیری هر روز که ادامه دارد، ۵۱۵ میلیون یورو (۴۴۴ میلیون پوند) برای این صنعت هزینه دارد.تعداد بازدیدکنندگان ورودی حتی در مناطقی که مستقیما تحت تأثیر قرار نگرفته‌اند، به سرعت در حال کاهش است.از زنان حمله آمریکا و اسرائیل به ایران در ۲۸ فوریه، گردشگری در سراسر منطقه در حال سقوط آزاد بوده است.بیشترین تعداد لغو پروازها از زمان همه‌گیری ۲۰۲۰ ثبت شده است و پروازهای بین‌راهی به مقاصدی از جمله هند، جنوب شرقی آسیا و استرالیا تحت تاثیر قرار گرفته‌اند؛ ۱۴ درصد از ترافیک ترانزیت بین‌المللی جهان از خاورمیانه عبور می‌کند.پروازهای بازگشت، اکنون در سراسر منطقه به خوبی در حال انجام است اما سفر به این منطقه و از طریق آن کاملا متوقف شده است.با ادامه بمباران از هر دو طرف، بر اساس آمار شورای جهانی سفر و گردشگری، ضرر صنعت گردشگری می‌تواند در مجموع ۳۵ میلیارد پوند باشد.
 


نظرات

آخرین اخبار
گزارش تصویری | خسارات و تلفات وارد شده به عربستان سعودی در پی درگیری های اخیر با یمن
قیمت نفت ایران از 105 دلار عبور کرد؛ نفت برنت به 107 دلار رسید
گل‌گهر 0 - الجزیره 0 ؛ نخستین امتیاز گل‌گهر در آسیا با تساوی برابر الجزیره
دادگاه مصر عضویت اخوان‌المسلمین در فهرست گروههای تروریست را تمدید کرد
رکورد تاریخی کرایه نفتکش‌ها در پی تنش‌های تنگه هرمز
حقیقت روشن شد؛ حالا نوبت عدالت است
آتش‌سوزی در مجتمع تجاری در حال ساخت مشهد مهار شد
مانور سیلاب تهران آغاز شد؛ آموزش مهارت‌های بقا در شرایط سخت
وزیر کشور ایران به آنکارا رفت؛ رایزنی درباره امنیت مرزها و مبارزه با تروریسم
معرفی دستاوردهای ایران در حوزه پلاسمای پزشکی و رادیوداروها
هشدار قضایی درباره رانندگی نوجوانان؛ اجازه موتورسواری بدون گواهینامه را ندهید
محسنی اژه‌ای: مردم ایران 200 شب پاسدار عزت و شرافت خود بودند
برنامه خاموشی کهگیلویه و بویراحمد برای فردا چهارشنبه 25 شهریور
وزارت ارشاد: هیچ خواننده خارج‌نشینی برای کنسرت در ایران درخواست نداده است
پاداش 100 هزار دلاری استقلال با پیروزی مقابل السد
زمان واریز معوقات اردیبهشت بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد + جزئیات نحوه واریز
پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا چهارشنبه 25 شهریور 1405 ؛ احتمال ادامه ریزش قیمت سکه و طلا
برنامه خاموشی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 25 شهریور + جدول قطع برق مناطق
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکادر روزشصت‌وششم؛کاهش عبورکشتی‌ها،افزایش قیمت نفت وهشدار ایران
ایران - امارات؛ آغاز کار تیم فوتبال امید با هزار امید و آرزو در ناگویا ؛ ساعت بازی ایران
آخرین قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 24 شهریور؛ ریزش سکه و طلا آغاز شد
افزایش تورم و قیمت سوخت؛ ترامپ تنها راه نجات در انتخابات کنگره را از دست داد
پیش بینی قیمت دلار چهارشنبه 25 شهریور 1405؛ نوسان دلار بین دو مرز حساس
خرید حمایتی مرغ با قیمت 335 هزار تومان؛ دولت به کمک مرغداران آمد
درخواست سازمان ملل برای ورود بازرسان بین‌المللی به غزه
پایان فرار عامل حمله با کوکتل مولوتوف در پونک؛ دستگیری متهم با بازبینی دوربین مداربسته
جشن پرسپولیس با بلیت 2 میلیونی؛ چرا بازیکنان در مراسم هواداران غایب بودند؟
دیدار عراقچی و طالبانی در تهران؛ تأکید بر امنیت مرزهای ایران و عراق
آمار هولناک سیل نپال؛ 1400 کشته و هزاران مفقود
سازمان ملل خواستار دسترسی بازرسان بین‌المللی برای مستندسازی جنایات غزه شد
رئیس‌جمهور پیگیر تأمین دارو از هند؛ واکسن اروپایی آنفلوآنزا وارد نمی‌شود
جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال یک‌طرفه شدند
نیویورک تایمز: بی‌میلی ترامپ به جنگ در یمن، عربستان را سرخورده کرد
ثبت سفارش واردات برنج از امروز آغاز شد
صدای انفجار در بهمئی؛ مهمات به‌جامانده از جنگ منهدم می‌شود
روسیه با استقرار تسلیحات در فضا مخالفت کرد
اکران آنلاین «ماهور» با بازی زنده‌یاد همایون ارشادی
فراخوان حزب عهد ایران برای انسجام و همبستگی ملی حداکثری در شرایط محاصره و دفاع میهنی
نورنما | یک لحظه حواس‌پرتی، یک سقوط تلخ!
رئیس اتحادیه نانوایان: یارانه نان باید به مردم یا زنجیره نهایی پرداخت شود
تمام آمبولانس‌های کشور تا پایان سال هوشمند می‌شوند
تکذیب معامله آمریکا و روسیه بر سر ایران و اوکراین
عارف: خطوط قرمز تصمیم‌گیری مشخص است؛ اختلاف سلیقه نباید به بی‌احترامی به مسئولان منجر شود
انتقال 49 زندانی ایرانی از عراق به زندان ایلام
مقاومت تا زمان اشغال حتی یک وجب از خاک لبنان پابرجا خواهد ماند
یک کشتی در تنگه هرمز هدف حمله قرار گرفت
بازسازی برج مراقبت فرودگاه تبریز آغاز شد
وزیر علوم راهی ریاض شد؛ ایران در مجمع جهانی اخلاق هوش مصنوعی
تشکیل پرونده قضایی برای تأخیر پروازها
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب: وحدت اسلامی راه مقابله با بحران‌های منطقه است