×
بین الملل
شناسه خبر : 301484
تاریخ انتشار : شنبه 1404/12/23 ساعت 15:29
رسانه اسرائیلی: خبرنگاران به پیاده‌نظام اداره سانسور تبدیل شده‌اند

رسانه اسرائیلی: خبرنگاران به پیاده‌نظام اداره سانسور تبدیل شده‌اند

همزمان با تشدید دستورالعمل سانسور نظامی از سوی ارتش رژیم صهیونیستی، یکی از خبرنگاران اسرائیلی اعتراف کرد که رسانه‌های این رژیم نیز بدون هیچ‌گونه اعتراض و مطالبه آزادی مطبوعات، عملاً به سربازان پیاده‌نظام ارتش تبدیل شده‌اند و با رقابت برای جلب رضایت نهادهای امنیتی، خود را به بازوی سانسور رسمی بدل کرده‌اند.

نورنیوز-گروه بین الملل: روزنامه صهیونیستی هاآرتص، گیدعون لوی، نویسنده و روزنامه‌نگار اسرائیلی، در مقاله‌ای در روزنامه هاآرتص اعلام کرد که سانسور رسانه‌ای در جریان تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران، به سطحی «بی‌سابقه و نگران‌کننده» رسیده است.

وی تأکید کرد که خبرنگاران اسرائیلی پیش از انتشار هر گزارش امنیتی، با شتاب به‌دنبال دریافت تأییدیه از اداره سانسور نظامی هستند؛ در حالی که هیچ نهادی روزنامه‌نگاران را مجبور به اطاعت کورکورانه نکرده است.

به گفته لوی، آنها به صورت «کاملاً داوطلبانه» برای نشان دادن وفاداری خود به نهادهای امنیتی، حتی در موارد غیرضروری نیز به اداره سانسور مراجعه می‌کنند. وی تصریح کرد که از مجریان با سابقه تا خبرنگاران میدانی، همگی در این چرخه مشارکت دارند و عملاً به «متعهدترین سربازان سانسور اسرائیل» تبدیل شده‌اند.

لوی با انتقاد از این وضعیت نوشت: در چنین چشم‌اندازی، مبارزه برای آزادی مطبوعات بی‌معناست؛ زیرا رسانه‌ها خود در جبهه آزادی قرار ندارند.

این نویسنده همچنین تأکید کرد که رسانه‌های اسرائیلی به حفظ روابط خود با مقامات نیاز حیاتی دارند، از جمله سانسور نظامی که به‌طور طبیعی دشمن آزادی مطبوعات است. وی این رفتار را نوعی «واگذاری مسئولیت» به نهادهای مربوطه توصیف کرد؛ روشی که روزنامه‌نگاران با آن می‌کوشند خود را از هرگونه تقصیر مبرا کنند.

لوی افزود: بیشتر روزنامه‌نگاران عبری‌زبان باور دارند که وظیفه اصلی‌شان حفظ امنیت اسرائیل است، زیرا پیش از آنکه روزنامه‌نگار باشند، خود را سرباز اترش می‌دانند. وی تأکید کرد، این نگاه، نشانه ناآگاهی کامل از نقش مطبوعات در نظام‌های دموکراتیک است.

وی همچنین مطبوعات را به حمایت از مقامات ارشد اسرائیلی متهم کرد و نوشت که این رسانه‌ها با مردم بر اساس این اصل رفتار می‌کنند که «نگران نباشید، ما اخبار ناراحت‌کننده مثل کشتار هزاران کودک در غزه را نمی‌نویسیم» و هیچ چیزی که امنیت شما را تهدید کند منتشر نخواهیم کرد.

لوی در ادامه یادآور شد که روزنامه‌نگاران اسرائیلی در گذشته در برابر سانسور نظامی ایستادگی می‌کردند. او به اقدام یوری آونری، سردبیر مجله اسرائیلی «این جهان» اشاره کرد که در اعتراض به سانسور، بخش‌هایی از صفحات مجله را به عمد خالی می‌گذاشت.

همچنین به ماجرای انتشار عکس‌های الکس لواک، عکاس اسرائیلی که با ثبت یک عکس تاریخی، نقش کلیدی در افشای دروغ‌گویی و سرپوش‌گذاری شاباک در ماجرای «اتوبوس ۳۰۰» اشاره کرد. این عکس نشان می‌داد دو فلسطینیِ بازداشت‌شده زنده دستگیر شده‌اند؛ در حالی که شاباک ادعا می‌کرد آن‌ها در جریان عملیات کشته شده‌اند. همین تصویر، نقطه آغاز یکی از بزرگ‌ترین رسوایی‌های امنیتی تاریخ اسرائیل شد؛ عکسی که روزنامه اسرائیلی «خدشوت» با وجود فشارها منتشر کرد.

او نتیجه گرفت که مطبوعات اسرائیل وارد چرخه‌ای «بسیار خطرناک» از خودسانسوری شده‌اند؛ چرخه‌ای که از سانسور دولتی خطرناک‌تر است، زیرا نه تنها مقاومتی در برابر آن وجود ندارد، بلکه بسیاری از روزنامه‌نگاران به آن افتخار می‌کنند و برای تداومش تلاش می‌کنند.

این مقاله در حالی منتشر می‌شود که عاموس هارئل، تحلیلگر امنیتی هاآرتص، اخیراً هشدار داده بود که ارتش اسرائیل با «پنهان‌کاری سیستماتیک» مانع انتشار اطلاعات درباره شکست‌های امنیتی می‌شود و رسانه‌ها نیز «به‌جای مقابله، همراهی می‌کنند.

نوا لنداو، خبرنگار سابق هاآرتص نیز پیش‌تر در یادداشتی نوشته بود که سانسور نظامی در سال‌های اخیر «به‌طور خزنده» به حوزه‌های غیرنظامی نیز گسترش یافته و خبرنگاران «از ترس قطع دسترسی»، خود را ملزم به رعایت محدودیت‌ها می‌دانند.

ایلان باروخ، خبرنگار پیشین رادیو ارتش نیز گفته بود که فضای رسانه‌ای اسرائیل به‌گونه‌ای طراحی شده که هرگونه پرسشگری درباره عملکرد ارتش، به‌سرعت با برچسب خیانت یا تضعیف روحیه ملی سرکوب می‌شود.

این در حالی است که این چرخه اشتباه در رسانه‌های اسرائیلی نه یک استثنا، بلکه به یک ساختار پایدار و پذیرفته‌شده تبدیل شده است؛ ساختاری که به گفته منتقدان، حقیقت را قربانی امنیت‌سازی و وفاداری سیاسی می‌کند.


اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار
گروه مرگ بسکتبال با ویلچر ایران در جهانی کانادا
ترافیک سنگین در جاده‌های شمال
آنروا با چالش های پیچیده مواجه است
محور قدیم کرج–چالوس موقتاً مسدود می‌شود
پایان انتظار 18 ساله ژاپنی‌ها؛ لهستان در برابر اراده سامورایی تسلیم شد
سفر بدون ویزا میان آنکارا و ریاض کلید خورد
وزیر جهاد: امنیت غذایی جهان نباید گروگان اقدامات یک‌جانبه شود
جزئیات توافق 12 میلیارد دلاری با قطر؛ از آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده تا خط اعتباری جدید
واردات برنج نامرغوب ممنوع شد
ماجرای سفر محرمانه رئیس حزب دموکرات‌های اسرائیل به امارات
24 خرداد؛ آغاز مهلت رفع نقص دستیاری+ اعلام زمان آزمون
مرتضی نعمت اللهی پیشکسوت مجسمه‌سازی درگذشت/ دبیر انجمن مجسمه‌سازان درباره او می گوید
ادعای تلگراف: ترامپ به‌دنبال امضای تفاهم با ایران پیش از نشست گروه هفت است
سخنگوی وزارت خارجه: تفاهم نامه اسلام آباد بر خاتمه جنگ تمرکز دارد
پیام طارمی در آستانه سفر به آمریکا : ورزش را از سیاست جدا کنید
ادعای جنجالی برادرزاده ترامپ درباره وضعیت سلامت ذهنی او
اکران «نیم‌شب» در میان تجمع مردمی میدان ولیعصر (عج)
سرمربی سابق پرسپولیس هدایت دهوک عراق را برعهده گرفت
حزب‌الله: توافق احتمالی ایران و آمریکا مسیر لبنان را تغییر می‌دهد
برای اولین بار محکومان به اعدام نیز مشمول عفو رهبری شدند
واکنش ستاد حقوق بشر به تخریب زیرساخت‌های آب در جنوب کشور
تلف شدن آهوهای ایرانی در تجاوز آمریکا به جزیره خارک
دیدار غریب آبادی با سفیران چین و روسیه در تهران
نورنما | جزیره مارو، ناشناخته ای زیبا در هرمزگان!
23 استان درگیر تنش آبی هستند
مجموعه پیراهن‌های جام جهانی با نام کودک شهید فلسطینی رونمایی شد
جزئیات جلسات ویژه برای تسریع اعلام نتایج کنکور و دانشجو-معلم
نخست‌وزیر پاکستان: 24 ساعت آینده توافق تاریخی امضا می‌شود
نبض جهان در نیروگاه‌ها می‌تپد؛ اما قلب انرژی کجاست؟
«هلیا» یوزپلنگ آسیایی وارد استان سمنان شده است
مقامات بصره: خوزستان بهترین شریک اقتصادی ماست
خبر جدید از اردوی ایران؛ چهار ویزای جدید برای سفر به آمریکا صادر شد
نورویدئو | ایران یکسال پس از آن دوازده روز
قیمت نقره امروز شنبه 23 خرداد 1405 + جدول
«آن‌سوی تیترها»؛ روایت ناگفته ترور دانشمندان هسته‌ای ایران
وزیر نیرو: با صرفه‌جویی مردم، جیره‌بندی آب نخواهیم داشت
مصر و پاکستان به نتایج سازنده مذاکرات ایران و آمریکا امیدوار شدند
مرگ روزانه 53 نفر در تصادفات؛ چه شهرهایی در صدر تلفات جاده‌ای قرار دارند؟
قالیباف: تا پای جان برای پیروزی نهایی ایران ایستاده‌ایم
پیش‌بینی هواشناسی تا پایان تیر؛ گرمای بالاتر از نرمال در راه است
نوراینفو | از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
این روزها ورود کالاهای اساسی به کشور چگونه انجام می‌شود؟
از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
توانیر: برق مشترکان پرمصرف بدون اغماض قطع می‌شود
تغییرات جدید در کنکور؛آزمون جامع جایگزین امتحانات تأثیرگذار می‌شود؟
اطلاعیه سپاه اصفهان درباره انفجار کنترل‌شده در محدوده مبارکه
وزش باد شدید و گردوخاک در تهران تا کی ادامه دارد؟
تابلوی سبز بورس تهران؛ ثبت رکورد جدید در بازار سهام
جزئیات اختلال گسترده در 4 بانک کشور؛ احتمال حمله سایبری
ضرب‌الاجل جدید جمهوری‌خواهان به ترامپ برای پایان جنگ