×
بین الملل
شناسه خبر : 301473
تاریخ انتشار : شنبه 1404/12/23 ساعت 14:50
کلمبیا، برزیل و مکزیک «آتش‌بس فوری در خاورمیانه» را خواستار شدند

کلمبیا، برزیل و مکزیک «آتش‌بس فوری در خاورمیانه» را خواستار شدند

دولت‌های کلمبیا، برزیل و مکزیک آتش‌بس فوری در خاورمیانه را خواستار شده و حمایت خود از حل‌وفصل درگیری‌ها از طریق مجاری دیپلماتیک را اعلام کردند.

نورنیوز-گروه بین الملل: صفحه رسمی وزارت امور خارجه کلمبیا در شبکه اجتماعی ایکس، این سه کشور آمریکای لاتین در بیانیه‌ای اعلام کردند: ما بر لزوم حل اختلافات میان کشورها از طریق دیپلماسی بین‌المللی، مطابق با اصول حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات، تاکید می‌کنیم.

دولت‌های کلمبیا، برزیل و مکزیک افزودند: ما اعلام آتش‌بس فوری در درگیری فعلی خاورمیانه را برای ایجاد فضاهای موثر برای گفت‌وگو و مذاکره ضروری می‌دانیم.

آنها همچنین تمایل خود برای مشارکت در فرآیندهای صلح که به ایجاد اعتماد «برای حرکت به سمت یک راه حل سیاسی و مذاکره‌ای» منجر شود، ابراز کردند.

لولا دا سیلوا رئیس‌جمهوری برزیل، گوستاوو پترو رئیس‌جمهوری کلمبیا و کلائودیا شینباوم رئیس‌جمهوری مکزیک به تازگی در گفت‌وگوهای تلفنی جداگانه در مورد تدارک اجلاس جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب (CELAC) - آفریقا که از ۱۸ تا ۲۱ مارس در بوگوتا برگزار می‌شود، صحبت و همفکری کردند.

شینباوم پنج شنبه گذشته اعلام کرد که پترو، صدور بیانیه مشترکی در مورد جنگ تجاوزکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران را پیشنهاد داده است.

به گزارش ایرنا، تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران که در پی آن آیت الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند از بامداد روز ۹ اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) آغاز شد؛ این اقدام در حالی صورت گرفت که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا با میانجی‌گری برخی کشورهای منطقه در جریان بود.

تحلیلگران معتقدند این اقدام نشان داد که آمریکا در عمل پایبندی لازم به اصول گفت‌وگو، اعتمادسازی و حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات را ندارد و همچنان از گزینه نظامی به‌عنوان ابزار فشار سیاسی بهره می‌گیرد.

جمهوری اسلامی ایران در پی آغاز تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی، پاسخی قاطع، هدفمند و متناسب به این اقدام ارائه داد. در چارچوب این پاسخ مشروع، مواضع نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در شهرهای مختلف فلسطین اشغالی و همچنین پایگاه‌ها و مراکز استقرار نیروهای آمریکایی در منطقه با حملات موشکی، پهپادی و هوایی دقیق هدف قرار گرفت.

مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده اند این عملیات‌ها در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد و با هدف بازدارندگی، جلوگیری از تداوم تجاوز و تحمیل هزینه به متجاوزان انجام شده است.

جمهوری اسلامی ایران هشدار داده است که هرگونه تداوم یا گسترش تجاوز، با پاسخی شدیدتر و گسترده‌تر مواجه خواهد شد.


اخبار مرتبط
همبستگی مردم مکزیک با ایران و محکومیت حملات آمریکا و اسرائیل
دوشنبه 1405/01/24 ساعت 11:31
همبستگی مردم مکزیک با ایران و محکومیت حملات آمریکا و اسرائیل
حدود هزار معترض شنبه در مقابل سفارت جمهوری اسلامی ایران در محله لوماس آلتاس مکزیکوسیتی تجمع کردند تا همبستگی خود را با مردم ایران ابراز کرده و حملات ایالات متحده و اسرائیل را محکوم کنند. این اعتراض شامل شعارها، بنرها، پرچم‌های ایران و یک گروه موسیقی ماریاچی بود.
گاردین: ایران درخواست های ویتکاف برای آتش‌بس را رد کرد
پنج‌شنبه 1404/12/21 ساعت 10:10
گاردین: ایران درخواست های ویتکاف برای آتش‌بس را رد کرد
پاتریک وینتور، سردبیر دیپلماتیک روزنامه گاردین: رهبران ایران احساس می کنند که در این جنگ شکست نمی خورند و در مقابل این رئیس جمهور آمریکا است که تحت فشار سیاسی برای پایان دادن به جنگ است.
سردار فدوی: ترامپ  آتش‌بس می خواهد
چهارشنبه 1404/12/20 ساعت 18:17
سردار فدوی: ترامپ آتش‌بس می خواهد
سردار فدوی گفت: دنیا به ما حمله کرده است، آمریکا و همه همراهانش، چه علنی و چه غیرعلنی، در برابر ما ایستاده‌اند. این خود تحقق وعده خداست که در یک طرف جبهه کفر و در طرف دیگر، ما تنها ایستاده‌ایم. اکنون می‌بینیم که ترامپ به دنبال آتش‌بس است، زیرا این جنگ اثرات مخربی بر آمریکا، اقتصاد و حیثیت آن و همچنین بر سایر نقاط جهان گذاشته است.
زمزمه‌های واشنگتن برای آتش‌بس و شگفتی تیم ترامپ از ایستادگی ایران
سه‌شنبه 1404/12/19 ساعت 14:21
زمزمه‌های واشنگتن برای آتش‌بس و شگفتی تیم ترامپ از ایستادگی ایران
در حالی که جنگ ایران وارد مرحله‌ای حساس شده، روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت گزارش داد که دولت آمریکا در پشت پرده به‌دنبال راهی برای توقف درگیری است. مشاوران رئیس جمهور آمریکا نیز از ایستادگی ایران برابر حملات جنایتکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی شگفت‌زده شده‌اند.
نظرات

آخرین اخبار
دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید انقلاب معرفی شد
تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام؛ هشدار جدی تهران به آمریکا و اروپا
وقتی ترامپ در رویاهایش نفت ایران را مصادره می‌کند
شکست پروژه ضدایرانی در لندن؛ چرا 60 درصد اعضای آیمو به درخواست امارات «نه» گفتند؟
رأی بدوی پرونده آتش‌سوزی پارکینگ طالقانی اهواز صادر شد
بقائی: حمله به مخازن آب ایران حمله به نبض زندگی ایرانیان است
فرانسه از برگزاری کنفرانس بین‌المللی حمایت از لبنان خبر داد
حقوق اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد چقدر زیاد شد؟ زمان دقیق واریز مابه‌التفاوت‌ها
انتخابات شوراها برگزار نمی‌شود
گوترش خواستار گفت‌وگو درباره پرونده هسته‌ای ایران شد
وصل مجدد آب سیریک 12 ساعت پس از حمله آمریکا
یاسین بخشیده شد، مدافع مجارستانی رسید
شمال‌گردی در آخر هفته؛ جزئیات دقیق یک‌طرفه شدن جاده چالوس و هراز از امروز تا شنبه
ماجرای حمله به نفتکش هند و احضار مقام آمریکایی چه بود؟
ادامه اقدامات خصمانه آمریکا و تحریم‌های جدید علیه ایران
ماجرای توقف یک نفتکش در دریای عمان از زبان سنتکام
پاسخ پزشکیان به تهدید بمباران زیرساخت‌ها توسط ترامپ
جی‌دی ونس از احتمال توافق بلندمدت با ایران سخن گفت
اعتراف رسمی اسرائیل به آسیب‌دیدن «رامات‌دیوید» در حمله ایران
ادامه بمباران مناطق مسکونی در جنوب لبنان
اطلاعیه جدید تامین اجتماعی برای بازماندگان مستمری بگیر
ترامپ: ایران مدام ما را احمق جلوه می‌دهد/در حال کار روی یک توافق با ایران هستیم
تخفیف مالیاتی برای اجاره‌نامه‌های بلندمدت در تهران اعلام شد
علت دود سیاه جنوب تهران چه بود؟
پرداخت خسارت به 20 هزار خودروی آسیب‌دیده از جنگ رمضان
5 نفتکش ایرانی محاصره دریایی آمریکا را درهم شکستند
تغییر مهم در کنکور 1405 با دستور رئیس جمهور
نورنما | تمامی تشریفات صدور گواهینامه موتور بانوان انجام شده
ترافیک سنگین در چالوس؛ تردد در این جاده یکطرفه است
معامله پرسود خانواده ترامپ در بازار رمزارز خبرساز شد
سهم فناوری داخلی از بازار داروی ایران به 1.5 میلیارد دلار رسید
یاوه‌گویی‌های دوباره غرب علیه ایران و باز هم اتهام به سپاه
خط و نشان سردار شکارچی برای ترامپ
بقائی: جام جهانی نباید بهانه‌ای برای تبعیض و آزار نمایندگان ورزشی ملت‌ها شود
حمله تند مفتی جعفری لبنان به دولت بیروت: به این دولت اعتماد نداریم
انتقاد تند طارمی و جهانبخش از ترامپ
سازمان حج تاریخ آخرین پرواز حجاج ایرانی را اعلام کرد
تبعیض ورزشی در خاک آمریکا؛ سیاست باز هم گریبان‌گیر فوتبال ایران شد
انگلیس 6 نهاد و شخصیت صهیونیست را تحریم کرد
حمله لفظی نتانیاهو و اردوغان به همدیگر
آمریکا مانع قضاوت بهترین داور آفریقا در جام جهانی شد/واکنش داور سومالیایی به ممنوعیت ورودش
پشت پرده قطعنامه ضدایرانی در وین؛ افشاگری دیپلمات روس از «نمایش مضحک» غرب
نسخه وزیر بهداشت برای درمان گرانی دارو
گزارش تصویری | عکس‌های منتشرنشده از حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 1998 فرانسه
حمله پهپادی حزب الله به مقر فرماندهی تیپ 401 زرهی ارتش اسرائیل
هدف از مذاکرات واشنگتن از زبان جوزف عون
مستمری خرداد مددجویان واریز شد+ جزئیات پرداخت
آغاز فاز جدید اجرای پزشک خانواده؛ کدام شهرها مشمول طرح شدند؟
درباره شدیدترین درگیری!
افزایش 2 برابری ظرفیت تولید برق برای اولین بار در تاریخ