×
سیاسی
شناسه خبر : 301394
تاریخ انتشار : شنبه 1404/12/23 ساعت 10:11
سفیر ایران در مکزیک: آغازگر جنگ نیستیم؛ آمریکا و اسرائیل تجاوز کردند

سفیر ایران در مکزیک: آغازگر جنگ نیستیم؛ آمریکا و اسرائیل تجاوز کردند

سفیر ایران در مکزیک تاکید کرد که ایران خواهان صلح است و جنگ را آغاز نکرده، بلکه آمریکا و اسرائیل آغازگر تجاوز بوده‌اند. وی افزود که ایران دیگر به آمریکا اعتماد ندارد زیرا دو بار میز مذاکره را بمباران کرده است.

نورنیوز-گروه سیاسی: «ابوالفضل پسندیده» سفیر ایران در مکزیک، در برنامه «دیدگاه‌ها با ماریو گونزالس» به بیان دیدگاه‌ها و مواضع ایران در قبال تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی به کشور پرداخت و تاکید کرد که به دلیل مذاکرات شکست خورده بین دو کشور، ایران دیگر به ایالات متحده اعتماد ندارد. مشروح مصاحبه سفیر ایران در مکزیک را در ادامه می‌خوانید.

پایان هر جنگ و هر درگیری در نهایت بر سر میز مذاکره رقم می‌خورد

دیدگاه شما درباره آنچه در حال وقوع است بسیار مهم است. اکنون ۱۱ روز از جنگ بی‌وقفه می‌گذرد؛ جنگی که از شنبه ۲۸ فوریه آغاز شد. در شرایطی که هیچ‌یک از طرف‌های حاضر در میدان نبرد عقب‌نشینی نکرده‌اند، ایران می‌گوید این کشور خواهد بود که پایان جنگ را تعیین می‌کند، در حالی که دونالد ترامپ نیز دقیقاً همین ادعا را مطرح می‌کند. از دیدگاه شما، امروز در چه مرحله‌ای از این جنگ قرار داریم؟

ما به دنبال صلح هستیم و از نگاه ما این جنگ باید پایان یابد. کشته شدن غیرنظامیان چیزی نیست که برای ما مایه افتخار باشد. اما واقعیت این است که این جنگ را ما آغاز نکردیم؛ بلکه ایالات متحده و اسرائیل این تجاوز را علیه ما شروع کردند. طبیعتاً تمام این تجاوزهایی که انجام شده باید مورد پیگرد قرار گیرد و طرفی که این اقدامات را انجام داده است باید مجازات شود و از ما عذرخواهی کند. بدیهی است که پایان هر جنگ و هر درگیری در نهایت بر سر میز مذاکره رقم می‌خورد. ما باید صبر کنیم و ببینیم آیا امکان انجام مذاکرات به شکل عادی وجود دارد یا نه، اما پیش از آن ایالات متحده باید عذرخواهی کند. ما طرفدار صلح هستیم و معتقدیم باید از دل این وضعیت صلحی حاصل شود.

اما توجه داشته باشید که ایران دیگر به ایالات متحده اعتماد ندارد، زیرا تا کنون دو بار میز گفت‌وگو را بمباران کرده‌اند. من از همه مردم جهان می‌خواهم که برای تحقق صلح در جهان از یکدیگر حمایت کنیم و به گونه‌ای عمل شود که کسانی که این درگیری و جنگ را آغاز کردند مجازات شوند و بابت تمام خسارت‌هایی که وارد کرده‌اند غرامت بپردازند. بدیهی است که ما کشوری بوده‌ایم که مورد حمله قرار گرفته است، بنابراین حق مشروع داریم که از خود دفاع کنیم و چاره‌ای جز این نداریم که به خاطر عزت ملت خود مقاومت کنیم و از میهن‌مان دفاع نماییم.

اقدام‌های ایران در چارچوب دفاع بوده است

بسیاری، آقای سفیر، این موضوع را درک نمی‌کنند یا حتی گفته‌اند که گسترش جنگ به کشورهای همسایه در خلیج فارس و حتی فراتر از آن ــ از جمله کشورهایی مانند قبرس که هنوز موضوع آن در حال بررسی است ــ یک استراتژی اشتباه از سوی ایران بوده است. آیا این یک استراتژی نادرست است یا شما معتقدید هر جایی که پایگاه نظامی آمریکا وجود داشته باشد، دشمن محسوب می‌شود؟

طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد، ایران حق مشروع دفاع از خود را دارد. تا این لحظه ما به هیچ کشوری حمله نکرده‌ایم و اقداماتی که انجام داده‌ایم در چارچوب دفاع بوده است. در این مورد، پیش از آغاز جنگ نیز گفته بودیم که اگر جنگی آغاز شود، دامنه آن به خاورمیانه و سراسر این منطقه گسترش خواهد یافت؛ زیرا تمام پایگاه‌های نظامی ایالات متحده در منطقه به منزله قلمرو آمریکا محسوب می‌شوند و در نتیجه می‌توانند هدف موشک‌های ما قرار بگیرند.

 


اخبار مرتبط
جلالی: ایران رژیم صهیونیستی را به‌عنوان طرف مذاکره به‌رسمیت نمی‌شناسد
شنبه 1404/12/23 ساعت 13:53
جلالی: ایران رژیم صهیونیستی را به‌عنوان طرف مذاکره به‌رسمیت نمی‌شناسد
سفیر ایران در روسیه گفت که ایران اسرائیل را به‌رسمیت نمی‌شناسد و آن‌ها از پوتین درخواست میانجی‌گری داشتند.
سفیر ایران در تونس: اختیار تنگه هرمز همچنان در دست ایران باقی خواهد ماند
پنج‌شنبه 1404/12/21 ساعت 20:34
سفیر ایران در تونس: اختیار تنگه هرمز همچنان در دست ایران باقی خواهد ماند
سفیر ایران در تونس با اشاره به اهمیت تنگه هرمز تصریح کرد که امنیت این گذرگاه راهبردی در دست ایران است و همچنان نیز در اختیار ایران باقی خواهد ماند
هشدار سفیر ایران در قبرس
پنج‌شنبه 1404/12/21 ساعت 11:06
هشدار سفیر ایران در قبرس
سفیر ایران در قبرس هشدار داد در صورتی که از پایگاه‌های نظامی انگلیس در این کشور برای حمله علیه ما استفاده شود، تهران این اقدام را بی‌پاسخ نخواهد گذاشت.
30 نفر از اساتید دانشگاه‌های مکزیک در حمایت از مردم ایران نامه نوشتند
سه‌شنبه 1404/12/19 ساعت 16:45
30 نفر از اساتید دانشگاه‌های مکزیک در حمایت از مردم ایران نامه نوشتند
30 نفر از اساتید دانشگاه‌های مکزیک خطاب به رئیس کرسی یونسکو در فرهنگ و فضای مجازی از مردم و جامعه دانشگاهی ایران حمایت کردند.
نظرات

آخرین اخبار
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 23 خرداد 1405
میز خدمت پلیس زیر آسمان شهر
هدف طرح انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی چیست؟
از بنزین تا نان؛ هرمز چگونه زندگی میلیاردها نفر را تغییر می‌دهد؟
تحرکات نظامی اسرائیل در مرز اردن؛ ایجاد پایگاه‌های تازه
زیان 14 میلیارد دلاری ترکیه از بحران انرژی و شوک تنگه هرمز
انقلاب در تولید برق خانگی
رایزنی امارات و ناتو برای تقویت همکاری‌های امنیتی و نظامی
سیاستمداران عراقی: کاهش تنش ایران و آمریکا به نفع ثبات عراق است
ناکامی جهان در رسیدن به هدف حذف کار کودکان
52 میلیون پیامک تخلفات رانندگی از آغاز جنگ
جزئیات جدید واردات خودرو در منطقه آزاد قصرشیرین اعلام شد
برخورد مرگبار قطار با خودرو در شرق قاهره
بنیان‌گذار آمازون: هوش مصنوعی خالق فرصت‌های شغلی جدید
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 23 خرداد 1405 + جدول
وزارت علوم: تغییرات مکرر در مصوبات کنکور به صلاح داوطلبان نیست
سقوط قیمت نفت در آستانه توافق احتمالی ایران و آمریکا
رافائل گروسی برای دبیرکلی سازمان ملل اعلام آمادگی کرد
خوانشی کوتاه از یک سال پُر تنش
ادعای سنتکام درباره سرنگونی پهپادهای ایرانی در تنگه هرمز
تمرینات پرفشار تیم ملی برای نبرد با نیوزیلند؛ قلعه‌نویی برنامه ویژه دارد
دیپلماسی و جنگ در فضای نبرد ناهمتراز
دیپلماسی از دل بازدارندگی
امارات انتقال 3 میلیارد دلار به ایران را تکذیب کرد
عزیزی: سه‌گانه مردم، میدان و ژئوپلیتیک دشمن را ناکام کرد
بازی در میدان مقاومت
سرمربی کانادا: باید از تساوی مقابل بوسنی درس بگیریم
دست رد فیفا به ستاره‌های مصر!
تشریح آخرین جزئیات و روند مذاکرات ایران و آمریکا از سوی عراقچی/ توافق در حال نهایی شدن است
قبل از تفاهم به چیزی تفاخر یا تهاجم نکنید!
دور جدید مذاکرات لبنان و اسرائیل هفته آتی در واشنگتن برگزار می‌شود
رضایت سرمربی بوسنی از تساوی مقابل کانادا
جزئیات حادثه هولناک در اطراف کمپ تیم ملی فوتبال ؛ هویت جسد مشخص نشد
فوتبال؛ درمانگاه تنهایی و کارخانه معناسازی در عصر مدرن
بازنشستگی با 20 سال سابقه قطعی شد؛ شرایط جدید برای زنان شاغل اعلام شد
ثبت‌نام سرویس مدارس برای سال تحصیلی جدید آغاز شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 23 خرداد 1405+ جدول پخش
شمارش معکوس برای توافق؟سرنوشت بسته 14 بندی در گرو تصمیم تهران
نمایش مقتدرانه مردان والیبال ایران؛ شکار آرژانتین در برازیلیا
وضعیت آب و هوا امروز شنبه23 خرداد 1405 + وضعیت استانها
طوفان آمریکا در افتتاحیه جام جهانی ؛ پاراگوئه تسلیم شد
سرلشکر عبدالهی: دنیا به زودی طنین پیروزی ایران را خواهد شنید
الهام از چشم انسان برای ارتقای بینایی خودروهای خودران
بازوی رباتیک الهام‌گرفته از اختاپوس ساخته شد
نقش کلیدی اسیدفولیک در سلامت مادر و جنین
دروغگویی کودک؛ رشد طبیعی یا هشدار اجتماعی؟
ورزش منظم چگونه خطر حمله قلبی ژنتیکی را کاهش می‌دهد؟
شناسایی پرنده‌ها از روی صدا به کمک هوش مصنوعی ممکن شد؟
علائمی که خبر از آلرژی شما به ورزش می دهد!
کاهش عملیات اسرائیل در لبنان