×
سیاسی
شناسه خبر : 301158
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/22 ساعت 11:22
آمریکا: دولتی متجاوز ، میزبانی نالایق

نورنیوز سخنان وقیحانه ترامپ درباره حضور ایران در جام جهانی فوتبال را بررسی می کند؛

آمریکا: دولتی متجاوز ، میزبانی نالایق

صدور پیام‌های تهدیدآمیز از سوی رئیس جمهور آمریکا علیه تیم ملی فوتبال ایران، اتفاقی بسیار نادر و در تاریخ ورزش جهان بی‌سابقه است. این اقدام نه تنها عرف دیپلماتیک و ورزشی را نقض کرده، بلکه نشان‌دهنده نگاهی ابزاری و سیاسی به ورزش است.

نورنیوز - گروه سیاسی: حضور مقتدرانه تیم ملی فوتبال کشورمان در رقابت‌های جام جهانی همواره یکی از نقاط درخشان در تاریخ ورزش ایران بوده است. این حضور نه تنها نمادی از توانمندی‌ها و غیرت ورزشکاران ایرانی است، بلکه فرصتی مغتنم برای نمایش فرهنگ و همبستگی ملی در عرصه‌ای جهانی است. اما متأسفانه، پیش از آغاز این رویداد مهم ورزشی، شاهد پیام‌های تهدیدآمیز و غیرورزشی از سوی مقامات عالی‌رتبه کشور میزبان، آمریکا، بودیم که نه تنها اخلاق ورزشی را زیر پا گذاشته، بلکه صلاحیت این کشور را برای میزبانی چنین رویداد بزرگی زیر سوال می‌برد.
در شرایطی که ایالات متحده آمریکا خود را در قامت یک قدرت جهانی معرفی می‌کند، سیاست‌های خصمانه و اقدامات مداخله‌جویانه این کشور در نقاط مختلف جهان، ماهیت واقعی آن را آشکار ساخته است. این کشور در سال‌های اخیر بارها با نقض قوانین بین‌المللی و زیر پا گذاشتن حقوق ملت‌ها، خود را در جایگاه دولتی متجاوز قرار داده است. از این رو، اعطای میزبانی رویدادی عظیم و نماد صلح و دوستی چون جام جهانی فوتبال به کشوری با این سوابق، نه تنها پیام درستی به جهان مخابره نمی‌کند، بلکه اعتبار و جایگاه این رقابت‌ها را نیز خدشه‌دار می‌سازد. چگونه می‌توان انتظار داشت کشوری که خود در عرصه بین‌المللی رویکردی تهاجمی دارد، بتواند امنیت و فضای دوستانه لازم برای برگزاری مسابقاتی اینچنین مهم را تضمین کند؟

مسئولیت امنیت؛ تعهدی جهانی، نه یک امتیاز!

تأمین امنیت ورزشکاران و هواداران در رویدادهای ورزشی بین‌المللی، پیش از هر چیز، بر عهده کشور میزبان و نهادهای نظارتی چون فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) است. این یک اصل بدیهی و پذیرفته شده در جهان ورزش است. با این حال، صدور پیام‌های تهدیدآمیز از سوی رئیس جمهور آمریکا علیه تیم ملی فوتبال ایران، اتفاقی بسیار نادر و در تاریخ ورزش جهان بی‌سابقه است. این اقدام نه تنها عرف دیپلماتیک و ورزشی را نقض کرده، بلکه نشان‌دهنده نگاهی ابزاری و سیاسی به ورزش است که در آن، امنیت ورزشکاران بهانه‌ای برای اعمال فشارهای سیاسی قرار می‌گیرد. این رویکرد، اصل بی‌طرفی و روح جوانمردی را که اساس ورزش است، نادیده می‌گیرد.

پیشنهاد انتقال؛ گامی در جهت حفظ حرمت ورزش

با توجه به فضای پرتنش ایجاد شده و پیام‌های تهدیدآمیز صادر شده، و همچنین با در نظر گرفتن سوابق تاریخی آمریکا در رویکردهای جانبدارانه و سیاسی در قبال برخی کشورها، طرح و پیگیری این ایده که محل برگزاری بازی‌های تیم فوتبال ایران باید از ایالات متحده به سرزمینی بی‌طرف منتقل شود، امری ضروری به نظر می‌رسد. کشورهایی نظیر مکزیک، که همواره میزبان رویدادهای ورزشی با فضایی دوستانه و امن بوده‌اند، می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای برگزاری این مسابقات باشند. انتقال بازی‌ها به مکانی بی‌طرف، ضمن تضمین امنیت و آسایش تیم ملی کشورمان، پیام روشنی مبنی بر پایبندی به اصول اخلاقی و ورزشی به جهانیان خواهد فرستاد و از تبدیل شدن جام جهانی به بستری برای تنش‌های سیاسی جلوگیری خواهد کرد.جام جهانی فوتبال، عرصه‌ای برای نمایش اتحاد، دوستی و رقابت سالم است. نباید اجازه داد که سیاست‌های خصمانه و پیام‌های تهدیدآمیز، این رویداد باشکوه را آلوده کند. انتظار می‌رود فیفا و جامعه جهانی ورزش با قاطعیت در برابر این‌گونه اقدامات بایستند و با انتقال بازی‌های تیم ملی ایران به سرزمینی بی‌طرف، بار دیگر بر تعهد خود به اصول اخلاقی و روح جوانمردی در ورزش تأکید کنند. حضور شایسته تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی، حق مسلم ملت ایران است و نباید تحت هیچ شرایطی دستخوش مناقشات سیاسی قرار گیرد.


نظرات

آخرین اخبار
مقاومت عراق: مردم خود را برای پیروزی بزرگ آماده کنند
محدودیت حمل سلاح شخصی توسط نیروهای نظامی در پایگاه‌ها لغو شد
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به فرودگاه کاشان/انفجار در قم، کرج و تبریز
دیپلمات سابق آمریکا: حمله به پل در ایران احمقانه بود
برکناری احتمالی مدیر اطلاعات ملی تکذیب شد
جزئیات قطعنامه پیشنهادی بحرین درباره تنگه هرمز/رای گیری صبح امروز
پنتاگون برکناری رئیس ستاد ارتش آمریکا را تایید کرد
محمد علیزاده: از جنگ نمی‌ترسم، اما از قربانی شدن هم‌وطنانم چرا!
سفارت ایران در لندن: اروپا منافع خود را در اولویت قرار دهد و نه اسرائیل را
معاون گوترش: برای کاهش تنش و توقف درگیری ها تلاش می‌کنیم
دبیرکل اتحادیه عرب: بحران‌های خاورمیانه راه حل نظامی ندارد
پاسخ ستاره فوتسال به تهدید عصر حجر ترامپ
ترامپ: چرا آنها تماس نمی گیرند؟
سردار شکارچی: راهبرد ما تنبیه متجاوز تا پشیمانی کامل است
علی‌اف: کمک‌های بشردوستانه به ایران ادامه خواهد یافت
آغاز موج 91وعده صادق 4/ هدف‌گیری ناوگروه آبراهام لینکلن توسط 4 موشک قدر
سفر 28 میلیون نفر از هموطنان در نوروز امسال
روسیه خطاب به آمریکا و اسرائیل: دست از «بازی با آتش» بردارید
حمله به شرکت آمریکایی Oracle در پاسخ به ترور دکتر خرازی و همسر ایشان
سقوط یک جنگنده پیشرفته دشمن در قشم با پدافند هوایی
هشدار عراقچی نسبت به تبعات صدور قطعنامه از سوی شورای امنیت درباره تنگه هرمز
انهدام یک پهپاد انتحاری رژیم صهیونیستی در قزوین
جنگ علیه ایران بدهی آمریکا را 295 میلیارد دلار بیشتر کرد
بحران سوخت در فرانسه
واکنش کنایه‌آمیز عراقچی به اظهارات ترامپ
هگست فرمانده کل نیروی زمینی ارتش آمریکا را برکنار کرد
تیم ملی کشتی فرنگی عازم قرقیزستان شد
نورنما | میدان تجریش ـ موکب دریاسالار شهید علی شمخانی
مخبر: حمله به شرکت‌های داروسازی جنگ تمام‌عیار است
مقام مستعفی سازمان ملل: بمباران پل «بی‌-1» ایران جنایت جنگی است
نخست‌وزیر ایرلند نسبت به تبعات تهدید اخیر ترامپ علیه ایران هشدار داد
ابراهیم رضایی: دشمن باید منتظر شگفتانه‌های دیگری در روزهای آینده باشد
نورنما | هجوم پهپادی ارتش به مقر جنگنده ها
حمله موشکی یمن به اهداف حیاتی اسرائیل
پلها مستحکم تر ساخته می شوند اما اعتبار و اعتماد به آمریکا هرگز ترمیم نمی شود
حمله به مرکز پشتیبانی ارتش آمریکا در بغداد
زمانی که نیاکان شما در عصر حجر بودند، ایران در قلب گهواره تمدن بود
فعال شدن عرضه شیرخشک یارانه‌ای در داروخانه‌ها
سفیر ایران در سازمان ملل در نامه به شورای امنیت حمله به انستیتو پاستور را محکوم کرد
احتمال بازگشایی دوطرفه جاده چالوس
برگزاری اردوی تیم ملی فوتبال در شمال
سخنگوی قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا: دشمن منتظر ضربات کوبنده‌تر ایران باشد
استعفای بوفون افسانه‌ای از تیم ملی فوتبال ایتالیا
سی‌وسومین موج تجمعات شبانه مردمی ایران
ادامه واکنش هنرمندان به تجاوز به خاک ایران
«لالایی» فریدون آسرایی برای کودکان میناب
تقدیر بقائی از حمایت مردم و نخبگان کشورهای مغرب عربی از ایران
تهدیدات ترمپ مصداق روشن قصد مجرمانه برای ارتکاب جنایات جنگی است
اعتراف ترامپ به ارتکاب یک جنایت جنگی دیگر
حملات موشکی سهمگین به تل‌آویو و حیفا