×
سیاسی
شناسه خبر : 301158
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/22 ساعت 11:22
آمریکا: دولتی متجاوز ، میزبانی نالایق

نورنیوز سخنان وقیحانه ترامپ درباره حضور ایران در جام جهانی فوتبال را بررسی می کند

آمریکا: دولتی متجاوز ، میزبانی نالایق

صدور پیام‌های تهدیدآمیز از سوی رئیس جمهور آمریکا علیه تیم ملی فوتبال ایران، اتفاقی بسیار نادر و در تاریخ ورزش جهان بی‌سابقه است. این اقدام نه تنها عرف دیپلماتیک و ورزشی را نقض کرده، بلکه نشان‌دهنده نگاهی ابزاری و سیاسی به ورزش است.

نورنیوز - گروه سیاسی: حضور مقتدرانه تیم ملی فوتبال کشورمان در رقابت‌های جام جهانی همواره یکی از نقاط درخشان در تاریخ ورزش ایران بوده است. این حضور نه تنها نمادی از توانمندی‌ها و غیرت ورزشکاران ایرانی است، بلکه فرصتی مغتنم برای نمایش فرهنگ و همبستگی ملی در عرصه‌ای جهانی است. اما متأسفانه، پیش از آغاز این رویداد مهم ورزشی، شاهد پیام‌های تهدیدآمیز و غیرورزشی از سوی مقامات عالی‌رتبه کشور میزبان، آمریکا، بودیم که نه تنها اخلاق ورزشی را زیر پا گذاشته، بلکه صلاحیت این کشور را برای میزبانی چنین رویداد بزرگی زیر سوال می‌برد.
در شرایطی که ایالات متحده آمریکا خود را در قامت یک قدرت جهانی معرفی می‌کند، سیاست‌های خصمانه و اقدامات مداخله‌جویانه این کشور در نقاط مختلف جهان، ماهیت واقعی آن را آشکار ساخته است. این کشور در سال‌های اخیر بارها با نقض قوانین بین‌المللی و زیر پا گذاشتن حقوق ملت‌ها، خود را در جایگاه دولتی متجاوز قرار داده است. از این رو، اعطای میزبانی رویدادی عظیم و نماد صلح و دوستی چون جام جهانی فوتبال به کشوری با این سوابق، نه تنها پیام درستی به جهان مخابره نمی‌کند، بلکه اعتبار و جایگاه این رقابت‌ها را نیز خدشه‌دار می‌سازد. چگونه می‌توان انتظار داشت کشوری که خود در عرصه بین‌المللی رویکردی تهاجمی دارد، بتواند امنیت و فضای دوستانه لازم برای برگزاری مسابقاتی اینچنین مهم را تضمین کند؟

مسئولیت امنیت؛ تعهدی جهانی، نه یک امتیاز!

تأمین امنیت ورزشکاران و هواداران در رویدادهای ورزشی بین‌المللی، پیش از هر چیز، بر عهده کشور میزبان و نهادهای نظارتی چون فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) است. این یک اصل بدیهی و پذیرفته شده در جهان ورزش است. با این حال، صدور پیام‌های تهدیدآمیز از سوی رئیس جمهور آمریکا علیه تیم ملی فوتبال ایران، اتفاقی بسیار نادر و در تاریخ ورزش جهان بی‌سابقه است. این اقدام نه تنها عرف دیپلماتیک و ورزشی را نقض کرده، بلکه نشان‌دهنده نگاهی ابزاری و سیاسی به ورزش است که در آن، امنیت ورزشکاران بهانه‌ای برای اعمال فشارهای سیاسی قرار می‌گیرد. این رویکرد، اصل بی‌طرفی و روح جوانمردی را که اساس ورزش است، نادیده می‌گیرد.

پیشنهاد انتقال؛ گامی در جهت حفظ حرمت ورزش

با توجه به فضای پرتنش ایجاد شده و پیام‌های تهدیدآمیز صادر شده، و همچنین با در نظر گرفتن سوابق تاریخی آمریکا در رویکردهای جانبدارانه و سیاسی در قبال برخی کشورها، طرح و پیگیری این ایده که محل برگزاری بازی‌های تیم فوتبال ایران باید از ایالات متحده به سرزمینی بی‌طرف منتقل شود، امری ضروری به نظر می‌رسد. کشورهایی نظیر مکزیک، که همواره میزبان رویدادهای ورزشی با فضایی دوستانه و امن بوده‌اند، می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای برگزاری این مسابقات باشند. انتقال بازی‌ها به مکانی بی‌طرف، ضمن تضمین امنیت و آسایش تیم ملی کشورمان، پیام روشنی مبنی بر پایبندی به اصول اخلاقی و ورزشی به جهانیان خواهد فرستاد و از تبدیل شدن جام جهانی به بستری برای تنش‌های سیاسی جلوگیری خواهد کرد.جام جهانی فوتبال، عرصه‌ای برای نمایش اتحاد، دوستی و رقابت سالم است. نباید اجازه داد که سیاست‌های خصمانه و پیام‌های تهدیدآمیز، این رویداد باشکوه را آلوده کند. انتظار می‌رود فیفا و جامعه جهانی ورزش با قاطعیت در برابر این‌گونه اقدامات بایستند و با انتقال بازی‌های تیم ملی ایران به سرزمینی بی‌طرف، بار دیگر بر تعهد خود به اصول اخلاقی و روح جوانمردی در ورزش تأکید کنند. حضور شایسته تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی، حق مسلم ملت ایران است و نباید تحت هیچ شرایطی دستخوش مناقشات سیاسی قرار گیرد.
 


نظرات

آخرین اخبار
قهرمان سازی ترامپ از چهره شکست خورده اش
گوشت قرمز ارزان شد
وزیر نفت: روز قدس جنایتکاری رژیم صهیونیستی را آشکار می‌سازد
بدرقه حمید هیراد به خانه ابدی با همخوانی «آخر نماندی»+فیلم
طنین «الله‌اکبر» در آسمان بارانی تهران؛ آغاز راهپیمایی روز جهانی قدس در سراسر کشور+ فیلم
آمریکا و اسرائیل صحنه را باخته‌اند
جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال از ساعت 13 امروز جمعه یک‌طرفه می‌شوند
پاکستان از حملات هوایی جدید به افغانستان خبر داد
اصابت موشک‌های ایران به شمال فلسطین اشغالی؛ 59 صهیونیست زخمی شدند
ادامه حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران وشهرهای کشور/صدای انفجار در پایتخت و البرز+ فیلم
اعلام اسامی 15 شهید نظام سلامت
مهاجری: جنگ ترامپ؛ علیه مردم است
بارش برف و باران در جاده‌های 9 استان؛ تردد در محورهای شمالی روان است
آمریکا: دولتی متجاوز ، میزبانی نالایق
گفت‌وگوی وزرای خارجه ایران و هند
تظاهرات گسترده مردم یونان علیه جنگ آمریکا علیه ایران
فلج شدن اقتصاد جهان با جهش قیمت نفت
آمار واحدهای مسکونی و تجاری تخریب شده در حملات اخیر اعلام شد
تنگه هرمز بسته شد؛ بحران سوخت جت در اروپا و افزایش تاریخی قیمت‌ها
قیمت طلای جهانی امروز جمعه 22 اسفند 1404
گزارش جنجالی؛ ناتوانی ویتکاف در درک پرونده هسته‌ای ایران، مانع توافق مؤثر
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 22 اسفند 1404 +جدول پخش
وزیر آموزش و پرورش: روز قدس نماد پیوند ایمان و اراده در برابر ظلم است
انبارها و سوله‌های همدان هدف حمله هوایی دشمن قرار گرفتند
هوای تهران سالم شد؛ شاخص کیفیت هوا روی عدد 65
حماس: آتش‌ زدن مسجد نابلس جنایتی ننگین و جنگ مذهبی است
حمله به ناوگان اورژانس؛ 14 شهید و 34 پایگاه تخریب شد
عمار حکیم حمله به مقرهای الحشد الشعبی را محکوم کرد
سی‌ان‌ان: آمریکا در حمله به ایران، تاثیر آن بر تنگه هرمز را دست‌کم گرفت
اقدامات آمریکا جهان را به “عصر تاریکی جدیدی” وارد کرده است
مقر الحشد الشعبی در کرکوک هدف حمله هوایی قرار گرفت
50 نظامی اسرائیلی در پی حملات موشکی حزب‌الله زخمی شدند
جان کری: نباید توانایی ایران را دست‌کم گرفت
رئیس پارلمان ترکیه: نتانیاهو، در بهترین حالت، به هیتلر دوم تبدیل خواهد شد، نه داوود دوم
مجوز 30 روزه آمریکا به کشورها برای خرید نفت از روسیه
توصیه مقتدرانه ترامپ: کشتی‌ها باید مقداری شجاعت نشان دهند و از تنگه هرمز عبور کنند!
البوسعیدی : آمریکا با جنگ به توافقی بهتر از آنچه از طریق مذاکره حاصل می‌شود، نخواهد رسید
مسیرهای ده‌گانهٔ راهپیمایی روز جهانی قدس در تهران اعلام شد
رابرت پاپ: آمریکا کنترل جنگ را از دست داده؛ ایران تعیین‌کننده زمان پایان است
وال‌ استریت‌ ژورنال: قیمت نفت هم‌اکنون به سطحی نزدیک شده که به اقتصاد آسیب می‌زند
وزیر انرژی آمریکا: نیروی دریایی هنوز برای اسکورت نفتکش‌ها از تنگه هرمز آماده نیست
درخواست سناتور آمریکایی برای اخراج وزیر جنگ به دلیل حمله به مدرسه میناب
درخواست مقامات بخش انرژی آمریکا برای پایان فوری جنگ
آغاز موج 44 عملیات وعده صادق 4/شلیک انبوه موشکهای نقطه زن و فوق سنگین به شمال اراضی اشغالی
واکنش قالیباف به هدف قرار دادن هواپیمای سوخت‌رسان آمریکایی
موج43 عملیات وعده صادق4 /ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن آمریکاغیرعملیاتی شد
معافیت واردات کالا‌های اساسی از استان‌های مرزی
سازمان اطلاعات سپاه: نو داعشی‌ها ضربه‌ای دردناک خواهند خورد
ترکیه: اسرائیل به دنبال بی ثبات کردن دائمی منطقه است
آمریکا به شهروندانش برای ترک خاک عراق هشدار داد