×
بین الملل
شناسه خبر : 301133
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/22 ساعت 08:43
سی‌ان‌ان: آمریکا در حمله به ایران، تاثیر آن بر تنگه هرمز را دست‌کم گرفت

سی‌ان‌ان: آمریکا در حمله به ایران، تاثیر آن بر تنگه هرمز را دست‌کم گرفت

شبکه سی‌ان‌ان گزارش داده است که پنتاگون و شورای امنیت ملی آمریکا در برنامه‌ریزی حمله به ایران، احتمال بستن تنگه هرمز توسط ایران را دست‌کم گرفته‌اند و این امر منجر به پیامدهای اقتصادی پیش‌بینی نشده‌ای شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: شبکه تلویزیونی سی ان ان پنجشنبه شب به وقت محلی به نقل از چندین منبع آگاه اعلام کرد: پنتاگون و شورای امنیت ملی هنگام برنامه‌ریزی برای این حمله، تمایل ایران برای بستن تنگه هرمز در پاسخ به حملات نظامی آمریکا را به میزان قابل توجهی دست کم گرفتند.

بر اساس گزارش سی ان ان، این منابع افزودند تیم امنیت ملی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، پیامدهای احتمالی وضعیتی را که برخی مقام‌ها اکنون آن را «بدترین سناریوی ممکن» برای دولت توصیف می‌کنند، به‌طور کامل در نظر نگرفته بود.

به گفته منابع، هرچند مقام‌های ارشد وزارتخانه‌های انرژی و خزانه‌داری آمریکا در برخی نشست‌های رسمی برنامه‌ریزی حمله به ایران، پیش از آغاز آن حضور داشتند، اما تحلیل‌ها و پیش‌بینی‌های این نهاد که در دولت‌های پیشین بخش مهمی از روند تصمیم‌گیری محسوب می شد، در این مورد در اولویت دوم قرار داشت.

این منابع اذعان کردند که اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری و کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا در طول مراحل برنامه‌ریزی و اجرای درگیری از بازیگران اصلی بوده‌اند.

با این حال، به گفته منابع، ترجیح ترامپ برای تکیه بر حلقه‌ای محدود از مشاوران نزدیک در تصمیم‌گیری‌های امنیت ملی، موجب شد بحث‌های میان‌ سازمانی درباره پیامدهای اقتصادی احتمالی در صورتی که ایران در واکنش به حملات آمریکا و اسرائیل تنگه هرمز را ببندد، تا حد زیادی کنار گذاشته شود.

مقام‌های آمریکایی روز پنجشنبه اعلام کردند که ممکن است چند هفته طول بکشد تا تلاش‌های دولت ترامپ برای کاهش پیامدهای اقتصادی رو به تشدید این بحران اثرگذار شود.

سی ان ان ادامه داد: ازجمله این اقدامات، اسکورت دریایی نفتکش‌ها از طریق تنگه هرمز است؛ اقدامی پرخطر که به گفته پنتاگون در حال حاضر اجرای آن بیش از حد خطرناک ارزیابی می‌شود.

در همین حال، دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا همچنان آشفتگی و نوسان در بازارهای انرژی را کم‌اهمیت جلوه داده است.

تنگه هرمز، کانالی حیاتی است که ۲۰ درصد نفت جهان از آن عبور می‌کند.

به گزارش ایرنا، تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران که در پی آن آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند از بامداد روز نهم اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) آغاز شد؛ این اقدام در حالی صورت گرفت که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا با میانجی‌گری برخی کشورهای منطقه در جریان بود.

«تام فلچر»، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه و هماهنگ‌کننده امداد اضطراری، با هشدار درباره تشدید بحران در منطقه و خارج شدن کنترل از سوی آغازگران این درگیری (آمریکا و اسرائیل) در هفتمین روز از حمله مشترک آمریکا و اسرائیل به ایران اعلام کرد: «طبق گزارش ها، ما شاهد مبالغ هنگفتی، روزانه ۱ میلیارد دلار، برای تامین مالی این جنگ هستیم که صرف تخریب می‌شود.»

جمهوری اسلامی ایران در پی آغاز تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی، پاسخی قاطع، هدفمند و متناسب به این اقدام ارائه داد. در چارچوب این پاسخ مشروع، مواضع نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در شهرهای مختلف فلسطین اشغالی و همچنین پایگاه‌ها و مراکز استقرار نیروهای آمریکایی در منطقه با حملات موشکی، پهپادی و هوایی دقیق هدف قرار گرفت.

مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده اند این عملیات‌ها در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد و با هدف بازدارندگی، جلوگیری از تداوم تجاوز و تحمیل هزینه به متجاوزان انجام شده است. جمهوری اسلامی ایران هشدار داده است که هرگونه تداوم یا گسترش تجاوز، با پاسخی شدیدتر و گسترده‌تر مواجه خواهد شد.


اخبار مرتبط
البرادعی : حمله به ایران، توهمی با بهای سنگین برای جهان است
یکشنبه 1404/12/24 ساعت 11:30
البرادعی : حمله به ایران، توهمی با بهای سنگین برای جهان است
محمد البرادعی، مدیرکل پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نابودی ایران را توهمی خطرناک دانست و نسبت به تبعات تجاوز نظامی آمریکا و اسرائیل به خاک ایران هشدار داد.
آنکارا: یک کشتی ترکیه‌ای را با اجازه ایران از تنگه هرمز عبور دادیم
جمعه 1404/12/22 ساعت 14:10
آنکارا: یک کشتی ترکیه‌ای را با اجازه ایران از تنگه هرمز عبور دادیم
وزیر حمل و نقل و زیرساخت ترکیه اعلام کرد که یک کشتی ترکیه‌ای را با اجازه ایران از تنگه هرمز عبور دادیم.
توصیه مقتدرانه ترامپ: کشتی‌ها باید مقداری شجاعت نشان دهند و از تنگه هرمز عبور کنند!
جمعه 1404/12/22 ساعت 07:04
توصیه مقتدرانه ترامپ: کشتی‌ها باید مقداری شجاعت نشان دهند و از تنگه هرمز عبور کنند!
ترامپ که پیش از این مدعی شده بود، که «در صورت لزوم، نیروی دریایی ایالات متحده نفتکش‌ها را از تنگه راهبردی هرمز اسکورت خواهد کرد.»، اکنون، پس از آسیب دیدن 19 کشتی وابسته به آمریکا و رژیم صهیونی، توصیه ای مقتدرانه کرده است.
وزیر انرژی آمریکا: نیروی دریایی هنوز برای اسکورت نفتکش‌ها از تنگه هرمز آماده نیست
جمعه 1404/12/22 ساعت 06:01
وزیر انرژی آمریکا: نیروی دریایی هنوز برای اسکورت نفتکش‌ها از تنگه هرمز آماده نیست
کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا گفت که ناوگان دریایی آن کشور هنوز برای اسکورت نفتکش‌ها از تنگه هرمز آماده نیست.
نظرات

آخرین اخبار
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد
گزارش اتلتیک از احتمال ممنوعیت پرچم پیش از انقلاب ایران در جام جهانی
نصیرزاده: محرومیت بیرانوند ربطی به جام جهانی ندارد
هادی چوپان با مربی مطرح جهانی در مسیر مسترالمپیا 2026
وضعیت قرمز هوای تهران
عارف در سازمان اداری و استخدامی: تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی در دستور کار دولت قرار دارد
ترامپ میان سه گزینه دشوار در قبال ایران گرفتار است
پزشکیان در دیدار با زاکانی بر ضرورت بازسازی مناطق آسیب‌دیده تاکید کرد
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی ایران در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند
جهان به نقطه بحرانی انرژی رسید
دستان «مادر» دوباره جان گرفت
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟
10 کشته و مفقود در پی باران‌های سیل‌آسا در 8 استان چین
پایان رایگان بودن عمومی مترو و اتوبوس در تهران/چه کسانی بلیت مجانی می‌گیرند؟
فرصت دوباره برای ثبت‌نام ایران‌خودرو + نوع خودروها و لینک ثبت نام
نحوه برگزاری امتحانات پایان سال ابتدایی‌ها اعلام شد
پیش‌بینی وزیر دفاع پاکستان: جنگ دوباره آغاز نخواهد شد
سقوط قیمت نفت پس از سیگنال‌های دیپلماتیک کاخ سفید
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
آمریکا هنوز آماده جام جهانی 2026 نیست!
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 29 اردیبهشت ؛ بازگشت به کانال 170 هزار تومانی+ جدول
افشاگری رسانه عبری از دیگر سفرهای محرمانه نتانیاهو
فردا بلیت سینما برای چه کسانی رایگان است؟