×
بین الملل
شناسه خبر : 301123
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/22 ساعت 06:15
رابرت پاپ: آمریکا کنترل جنگ را از دست داده؛ ایران تعیین‌کننده زمان پایان است

رابرت پاپ: آمریکا کنترل جنگ را از دست داده؛ ایران تعیین‌کننده زمان پایان است

رابرت پاپ نوشت: آمریکا کنترل جنگ را از دست داده؛ ایران تعیین‌کننده زمان پایان است و تشدید افقی ادامه خواهد یافت مگر با امتیازدهی بزرگ و تحقیرآمیز آمریکا به ایران

نورنیوز-گروه بین الملل: رابرت پاپ نوشت: آمریکا کنترل جنگ را از دست داده؛ ایران تعیین‌کننده زمان پایان است و تشدید افقی ادامه خواهد یافت مگر با امتیازدهی بزرگ و تحقیرآمیز آمریکا به ایران

ادعاها

۱. ادعای مرکزی: استفاده انحصاری از قدرت هوایی برای سرنگونی رژیم‌ها در بیش از صد سال گذشته هرگز موفق نبوده و همیشه به تشدید افقی و شوک سیستمی منجر شده است؛ جنگ فعلی آمریکا علیه ایران نیز در حال ورود به همین تله است.

۲. ادعای کلیدی استراتژیک: ایران در حال اجرای «حمله موازی» با دقت بالا است؛ این اولین برخورد دو کمپین هوایی دقیق در تاریخ است و آمریکا کنترل تشدید را از دست داده است.

۳. ادعای نظامی-تاریخی: اعتماد بیش از حد به دقت سلاح‌های دقیق باعث غافلگیری از واکنش دشمن می‌شود؛ این همان الگویی است که در گذشته بارها تکرار شده و شکست خورده است.

۴. ادعای اقتصادی-جهانی: این جنگ شوک انرژی ایجاد کرده و به سرعت به شوک سیستمی جهانی تبدیل می‌شود؛ تنگه هرمز، زیرساخت‌های حساس و ذخایر اورانیوم پراکنده‌شده تهدیدی چندبعدی هستند.

۵. ادعای سیاسی: روایت پیروزی ترامپ در برابر واقعیت تشدید تنش قرار گرفته؛ او دیگر کنترل جنگ را ندارد و ایران تعیین‌کننده زمان پایان است.

استدلال‌ها

۱. قدرت هوایی به تنهایی رژیم‌ها را سرنگون نمی‌کند در بیش از صد سال گذشته هیچ کمپین بمباران انحصاری موفق به تغییر رژیم نشده است؛ همیشه واکنش دشمن (lashback) رخ داده چون مهاجم بیش از حد مطمئن بوده و برای بدترین سناریوها آماده نشده است.

۲. ایران در حال اجرای حمله موازی با دقت بالا است ایران با پهپادهای دقیق و موشک‌های پیشرفته، همزمان چندین گره در شبکه دشمن را هدف قرار می‌دهد؛ این دقیقاً همان مفهوم «حمله موازی» است که نیروی هوایی آمریکا در دهه ۱۹۹۰ توسعه داد، اما حالا علیه خود آمریکا و اسرائیل استفاده می‌شود.

۳. اعتماد به دقت باعث غافلگیری می‌شود آمریکا و اسرائیل فکر می‌کردند با بمباران دقیق می‌توانند رژیم را سریع سرنگون کنند، اما ایران با پراکنده کردن اورانیوم غنی‌شده، هدف‌گیری رادارها و حفظ موشک‌های هایپرسونیک، واکنش غیرمنتظره‌ای نشان داده است.

۴. آمریکا کنترل تشدید را از دست داده است ترامپ دیگر تصمیم‌گیرنده نیست؛ ایران، اسرائیل، روسیه و کشورهای خلیج هم بازیگران مستقل هستند. هر بار که ترامپ می‌گوید «جنگ تمام شد»، کسی گوش نمی‌دهد چون واقعیت تشدید حاکم است.

۵. این جنگ به شوک سیستمی جهانی منجر می‌شود شوک انرژی (۲۰٪ نفت جهان از تنگه هرمز می‌گذرد)، آسیب به زیرساخت‌های حساس، پراکندگی مواد هسته‌ای و فشار اقتصادی چندبعدی، این جنگ را به فاجعه‌ای جهانی تبدیل کرده که از جنگ‌های قبلی یک‌بعدی‌تر و خطرناک‌تر است.

شواهد

۱. شواهد شکست تاریخی بمباران انحصاری: «استفاده انحصاری از قدرت هوایی برای سرنگونی رژیم‌ها در بیش از صد سال هرگز موفق نبوده... همیشه lashback رخ داده چون مهاجم بیش از حد مطمئن بوده و برای بدترین موارد آماده نشده است.»

۲. شواهد حمله موازی ایران: «ایران با پهپادهای دقیق و موشک‌های پیشرفته همزمان چندین گره را هدف قرار می‌دهد؛ این اولین برخورد دو کمپین هوایی دقیق در تاریخ است... آن‌ها دشمن را به عنوان یک سیستم می‌بینند، همان‌طور که ما در دهه ۱۹۹۰ یاد گرفتیم.»

۳. شواهد از دست رفتن کنترل توسط آمریکا: «ترامپ دیگر کنترل ندارد... هر بار می‌گوید جنگ تمام شد، کسی گوش نمی‌دهد... ایران، اسرائیل، روسیه و دیگران بازیگران مستقل هستند.»

۴. شواهد شوک سیستمی: «تنگه هرمز بسته شده... مواد هسته‌ای پراکنده شده... شوک انرژی ۲۰٪ نفت جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد... این چندبعدی است و از جنگ‌های گذشته خطرناک‌تر.»

۵. شواهد روایت پیروزی در برابر واقعیت: «روایت پیروزی ترامپ در برابر واقعیت تشدید تنش قرار گرفته... او می‌گوید هر وقت بخواهد تمام می‌شود، اما این دیگر واقعی نیست.»

نتایج

۱. نتیجه نظامی: آمریکا کنترل جنگ را از دست داده؛ ایران تعیین‌کننده زمان پایان است و تشدید افقی ادامه خواهد یافت مگر با امتیازدهی بزرگ (که برای آمریکا تحقیرآمیز است).

۲. نتیجه اقتصادی-جهانی: شوک انرژی و سیستمی به سرعت جهانی می‌شود؛ اروپا، ژاپن و کره بیشترین آسیب را می‌بینند و حتی ذخایر استراتژیک نفت نمی‌تواند طولانی‌مدت کمک کند.

۳. نتیجه سیاسی داخلی آمریکا: روایت پیروزی ترامپ دیگر خریدار ندارد؛ افزایش قیمت بنزین و تورم مردم را علیه جنگ می‌کند و به محبوبیت او آسیب می‌زند.

۴. نتیجه استراتژیک برای اسرائیل: اهداف اسرائیل (تبدیل ایران به دولت شکست‌خورده) با واقعیت تشدید تنش سازگار نیست؛ امنیت اسرائیل در حال بدتر شدن است.

۵. نتیجه تاریخی: این جنگ ممکن است فاجعه‌بارترین کمپین هوایی تاریخ شود؛ نشان‌دهنده تکرار اشتباهات گذشته (اعتماد بیش از حد به بمباران دقیق) و آغاز مرحله خطرناک‌تر تله تشدید تنش است.


نظرات

آخرین اخبار
پلتفرم ایکس صفحه جدید سردار موسوی فرمانده نیروی هوایی سپاه را بست
بولتون: ترامپ دنبال «اعلام پیروزی و خروج از جنگ» است
انتقاد از حمله آمریکا به پل B1 در ایران؛ «هیچ توجیه نظامی معقولی وجود نداشت»
اظهارنظر تند رئیس ستاد ارتش آمریکا پس از اعلام استعفا
تلهٔ بزرگ خارک: چرا 50 هزار تکاور آمریکایی، «گروگان‌های آیندهٔ» تهران هستند؟
مقام اسبق آمریکایی: دولت‌های قبلی عواقب حمله به ایران را می‌دانستند
البرادعی: کسانی که به تسلیم ایران فکر می‌کنند از فرهنگ و باورهای مردم آن اطلاعی ندارند
خواهش سناتور آمریکایی از ایران:با خلبان ما بشردوستانه رفتار کنید
نشست شورای امنیت درباره قطعنامه تنگه هرمز باز هم به تعویق افتاد
افزایش بی‌سابقه قیمت بلیط‌های جام جهانی
سی‌ بی‌ اس: سرنشینان بالگرد آمریکایی در علمیات نجات جنگنده اف- 15ای زخمی شدند
پزشکیان: ملت‌های دوست و برادر در هنگامه سختی‌ها و تنگناها یکدیگر را باز می‌یابند
طوفان سهمگین شهر گوئیانگ در جنوب غربی چین را درنوردید
نماینده کنگره آمریکا: آسمان ایران در اختیار آمریکا نیست
مشاور پیشین کلینتون‌ها: دست و پای ترامپ بسته شده، اما دهانش نه!
حملات حزب‌الله به نیروهای اسرائیلی در جنوب لبنان
توقف تولید آلومینیوم در امارات و بحرین پس از حملات ایران
تحلیل‌گر آمریکایی: فقط شکست در انتظار ماست!
گری سیک: ناکامی در پیش‌بینی وقوع انقلاب اسلامی، بزرگترین شکست اطلاعاتی آمریکا بود
وال‌استریت‌ژورنال: آمریکا جمعه متحمل یک شکست دوگانه شد
کنایه نماینده کنگره به ترامپ: به لانه زنبور لگد زدی!
جلسه فوری تیم امنیت‌ ملی ترامپ در پی سرنگونی جنگنده‌های آمریکایی
آغاز موج 93 عملیات وعده صادق 4/ وحشت صهیونیست‌ها با حملات سنگین موشکی ایران
سفارت ایران: انگلیس در سمت درست تاریخ بایستد
عضو مجلس نمایندگان آمریکا: ترامپ نمی‌داند چگونه به جنگ علیه ایران پایان دهد
جنگ طولانی در خلیج فارس حتمال بروز قحطی در جهان را به دنبال دارد
مقام روس: جنگ با ایران یک اشتباه ژئوپلیتیک جدی از سوی ایالات متحده و اسرائیل است
گزارش جدید نیویورک تایمز از وضعیت ذخایر موشکی ایران
زلزله 3.3 عسلویه را لرزاند
سناتور روس نسبت به عواقب تداوم درگیری‌ها در خاورمیانه هشدار داد
شکاف در اردوگاه ترامپ بر سر برکناری رئیس ستاد ارتش آمریکا
نیروی دریایی سپاه: وقت برکناری فرمانده نیروی هوایی آمریکا رسیده
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید
ایران با خلبانان امریکایی به شیوه عصر حجر برخورد کند یا متمدنانه!
پرسش معنادار قالیباف دربارهٔ سهم تنگهٔ باب المندب در تجارت جهانی
نگرانی سناتور آمریکایی از تداوم جنگ با ایران
نظامیان صهیونیستی زیر ضربات مقاومت لبنان
3 دلیل تراکتور برای نرفتن به عربستان در نامه به AFC
نشریه آمریکایی از تلاش پنتاگون برای پنهان‌سازی تلفات جنگ با ایران پرده برداشت
واکنش پزشکیان به ادعای مذاکره آمریکایی‌ها
آیت الله فاضل لنکرانی به پویش «جانفدا برای ایران» پیوست
تشریح جزئیات روز سی و پنجم عملیات وعده‌ صادق 4
حساب جدید سردار سیدمجید موسوی در شبکه اجتماعی ایکس
تاسیسات گازی ابوظبی دچار خسارت جدی شد
روز سیاه نیروی هوایی آمریکا و رژیم صهیونیستی در آسمان ایران
سفر ملونی به خاورمیانه با هدف تامین انرژی مورد نیاز ایتالیا
سردار محبی مسئول جدید روابط عمومی سپاه شد
خلبان مفقودشده همچنان پیدا نشده است/ ادامه عملیات جستجو در کهگیلویه و بویراحمد
سازمان جهانی بهداشت خواستار حمایت فوری از ایران و کشورهای جنگ‌زده منطقه شد
فرید زکریا: جنگ آمریکا علیه ایران یک گل به خودی راهبردی است