×
بین الملل
شناسه خبر : 301123
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/22 ساعت 06:15
رابرت پاپ: آمریکا کنترل جنگ را از دست داده؛ ایران تعیین‌کننده زمان پایان است

رابرت پاپ: آمریکا کنترل جنگ را از دست داده؛ ایران تعیین‌کننده زمان پایان است

رابرت پاپ نوشت: آمریکا کنترل جنگ را از دست داده؛ ایران تعیین‌کننده زمان پایان است و تشدید افقی ادامه خواهد یافت مگر با امتیازدهی بزرگ و تحقیرآمیز آمریکا به ایران

نورنیوز-گروه بین الملل: رابرت پاپ نوشت: آمریکا کنترل جنگ را از دست داده؛ ایران تعیین‌کننده زمان پایان است و تشدید افقی ادامه خواهد یافت مگر با امتیازدهی بزرگ و تحقیرآمیز آمریکا به ایران

ادعاها

۱. ادعای مرکزی: استفاده انحصاری از قدرت هوایی برای سرنگونی رژیم‌ها در بیش از صد سال گذشته هرگز موفق نبوده و همیشه به تشدید افقی و شوک سیستمی منجر شده است؛ جنگ فعلی آمریکا علیه ایران نیز در حال ورود به همین تله است.

۲. ادعای کلیدی استراتژیک: ایران در حال اجرای «حمله موازی» با دقت بالا است؛ این اولین برخورد دو کمپین هوایی دقیق در تاریخ است و آمریکا کنترل تشدید را از دست داده است.

۳. ادعای نظامی-تاریخی: اعتماد بیش از حد به دقت سلاح‌های دقیق باعث غافلگیری از واکنش دشمن می‌شود؛ این همان الگویی است که در گذشته بارها تکرار شده و شکست خورده است.

۴. ادعای اقتصادی-جهانی: این جنگ شوک انرژی ایجاد کرده و به سرعت به شوک سیستمی جهانی تبدیل می‌شود؛ تنگه هرمز، زیرساخت‌های حساس و ذخایر اورانیوم پراکنده‌شده تهدیدی چندبعدی هستند.

۵. ادعای سیاسی: روایت پیروزی ترامپ در برابر واقعیت تشدید تنش قرار گرفته؛ او دیگر کنترل جنگ را ندارد و ایران تعیین‌کننده زمان پایان است.

استدلال‌ها

۱. قدرت هوایی به تنهایی رژیم‌ها را سرنگون نمی‌کند در بیش از صد سال گذشته هیچ کمپین بمباران انحصاری موفق به تغییر رژیم نشده است؛ همیشه واکنش دشمن (lashback) رخ داده چون مهاجم بیش از حد مطمئن بوده و برای بدترین سناریوها آماده نشده است.

۲. ایران در حال اجرای حمله موازی با دقت بالا است ایران با پهپادهای دقیق و موشک‌های پیشرفته، همزمان چندین گره در شبکه دشمن را هدف قرار می‌دهد؛ این دقیقاً همان مفهوم «حمله موازی» است که نیروی هوایی آمریکا در دهه ۱۹۹۰ توسعه داد، اما حالا علیه خود آمریکا و اسرائیل استفاده می‌شود.

۳. اعتماد به دقت باعث غافلگیری می‌شود آمریکا و اسرائیل فکر می‌کردند با بمباران دقیق می‌توانند رژیم را سریع سرنگون کنند، اما ایران با پراکنده کردن اورانیوم غنی‌شده، هدف‌گیری رادارها و حفظ موشک‌های هایپرسونیک، واکنش غیرمنتظره‌ای نشان داده است.

۴. آمریکا کنترل تشدید را از دست داده است ترامپ دیگر تصمیم‌گیرنده نیست؛ ایران، اسرائیل، روسیه و کشورهای خلیج هم بازیگران مستقل هستند. هر بار که ترامپ می‌گوید «جنگ تمام شد»، کسی گوش نمی‌دهد چون واقعیت تشدید حاکم است.

۵. این جنگ به شوک سیستمی جهانی منجر می‌شود شوک انرژی (۲۰٪ نفت جهان از تنگه هرمز می‌گذرد)، آسیب به زیرساخت‌های حساس، پراکندگی مواد هسته‌ای و فشار اقتصادی چندبعدی، این جنگ را به فاجعه‌ای جهانی تبدیل کرده که از جنگ‌های قبلی یک‌بعدی‌تر و خطرناک‌تر است.

شواهد

۱. شواهد شکست تاریخی بمباران انحصاری: «استفاده انحصاری از قدرت هوایی برای سرنگونی رژیم‌ها در بیش از صد سال هرگز موفق نبوده... همیشه lashback رخ داده چون مهاجم بیش از حد مطمئن بوده و برای بدترین موارد آماده نشده است.»

۲. شواهد حمله موازی ایران: «ایران با پهپادهای دقیق و موشک‌های پیشرفته همزمان چندین گره را هدف قرار می‌دهد؛ این اولین برخورد دو کمپین هوایی دقیق در تاریخ است... آن‌ها دشمن را به عنوان یک سیستم می‌بینند، همان‌طور که ما در دهه ۱۹۹۰ یاد گرفتیم.»

۳. شواهد از دست رفتن کنترل توسط آمریکا: «ترامپ دیگر کنترل ندارد... هر بار می‌گوید جنگ تمام شد، کسی گوش نمی‌دهد... ایران، اسرائیل، روسیه و دیگران بازیگران مستقل هستند.»

۴. شواهد شوک سیستمی: «تنگه هرمز بسته شده... مواد هسته‌ای پراکنده شده... شوک انرژی ۲۰٪ نفت جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد... این چندبعدی است و از جنگ‌های گذشته خطرناک‌تر.»

۵. شواهد روایت پیروزی در برابر واقعیت: «روایت پیروزی ترامپ در برابر واقعیت تشدید تنش قرار گرفته... او می‌گوید هر وقت بخواهد تمام می‌شود، اما این دیگر واقعی نیست.»

نتایج

۱. نتیجه نظامی: آمریکا کنترل جنگ را از دست داده؛ ایران تعیین‌کننده زمان پایان است و تشدید افقی ادامه خواهد یافت مگر با امتیازدهی بزرگ (که برای آمریکا تحقیرآمیز است).

۲. نتیجه اقتصادی-جهانی: شوک انرژی و سیستمی به سرعت جهانی می‌شود؛ اروپا، ژاپن و کره بیشترین آسیب را می‌بینند و حتی ذخایر استراتژیک نفت نمی‌تواند طولانی‌مدت کمک کند.

۳. نتیجه سیاسی داخلی آمریکا: روایت پیروزی ترامپ دیگر خریدار ندارد؛ افزایش قیمت بنزین و تورم مردم را علیه جنگ می‌کند و به محبوبیت او آسیب می‌زند.

۴. نتیجه استراتژیک برای اسرائیل: اهداف اسرائیل (تبدیل ایران به دولت شکست‌خورده) با واقعیت تشدید تنش سازگار نیست؛ امنیت اسرائیل در حال بدتر شدن است.

۵. نتیجه تاریخی: این جنگ ممکن است فاجعه‌بارترین کمپین هوایی تاریخ شود؛ نشان‌دهنده تکرار اشتباهات گذشته (اعتماد بیش از حد به بمباران دقیق) و آغاز مرحله خطرناک‌تر تله تشدید تنش است.


نظرات

آخرین اخبار
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 29 شهریور؛ هشدار هواشناسی برای چند استان
نتایج روز اول بازی‌های آسیایی ناگویا 2026؛ پایان کار 6 نماینده ایران
ایران - چین؛ امیدهای ایران به دنبال دومین پیروزی در بازی‌های آسیایی ؛ترکیب دو تیم اعلام شد
برنامه پخش بازی‌های امروز یکشنبه 29 شهریور 1405؛ ساعت بازی فوتبال امید ایران و تیم بسکتبال
چگونه به رشد کودکان کمک کنیم؟
هشدار جهانی درباره مقاومت آنتی‌بیوتیکی در حیوانات خانگی
کشف نشانه‌های اتاق‌های پنهان در مقبره توت‌عنخ‌آمون
هوش مصنوعی شیوه آموزش را متحول می‌کند
سخنرانان کنفرانس لندن: تحولات غزه و ایران آزمونی برای نظم جهانی است
نیویورک‌تایمز: اقتصاد جهان در حال فاصله گرفتن از آمریکا است
حیاتی به فینال بدمینتون سنگال رسید
تیم ملی ایران نایب‌قهرمان تنت‌پگینگ شد
دبیرکل حزب‌الله: مقاومت تنها راه آزادسازی است
سرلشکر رضایی: 7 شرط ایران برای آغاز هر مذاکره ای به آمریکا اعلام شده است
برد قاطع شطرنج‌بازان ایران برابر مولداوی
برنامه کبدی ایران در بازی‌های آسیایی ناگویا اعلام شد
تأکید ترکیه بر لزوم دستیابی به نتیجه در مذاکرات میان آمریکا و ایران
تماس‌های حماس با میانجی‌ها درباره بحران غزه
سارق طلافروشی بیرجند در تور پلیس افتاد
انصارالله: در کنار ایران ایستاده‌ایم
پل بیات هشترود به شبکه ترانزیتی بازگشت
کاهش 55 درصدی آب رودخانه‌های اردبیل
سد پدافند هوایی روسیه، موج پهپادهای اوکراینی را در هم شکست
اتابک: سیاست تجاری بر سیاست ارزی مقدم است
ادعای جدید ترامپ؛ وضع قوانین کیفری و مدنی برای هوش مصنوعی!
بهروزآذر: سیاستگذاری زنان داده‌محور می‌شود
انفجارهای گسترده در خان‌یونس همزمان با تداوم حملات غزه
استاندار تهران خواستار برنامه مشخص برای ازدواج و مسکن جوانان شد
بازداشت فرد مرتبط با ایران اینترنشنال در پردیس
حذف قهرمان آسیا از جام بین‌قاره‌ای
راهیابی نماینده تنیس ایران به فینال تور جهانی
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: جنگ با ایران در مرحله پایانی قرار دارد
نورنما | میلاد یازدهمین آفتاب امامت حضرت امام حسن عسکری (ع) مبارک باد
ترمیم مزد کارگران به مهر موکول شد
واکنش سردار شکارچی به ادعای سنتکام درباره تنگه هرمز
درخشش تکواندوکاران تهرانی در کره جنوبی با کسب 2 مدال
زمان فروش فوری کوئیک و سهند سایپا بدون قرعه‌کشی اعلام شد+ لینک ثبت نام
انتخاب یک ژنرال آلمانی به ریاست عالی‌ترین نهاد نظامی ناتو
پاختاکور با اخراج پورعلی‌گنجی هم پیروز ماند
توضیح بقائی درباره سفر وزیر کشور پاکستان به ایران
جدول خاموشی برق کرمانشاه فردا یکشنبه 29 شهریور+جدول خاموشی
سران قوا بر تأمین کالاهای اساسی و حمایت از تولید تأکید کردند
تاوان اتهام حمله به مکه
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
گل‌های ایرانی، کلباء را به پیروزی رساند +فیلم
قیمت نقره امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
واکنش مهاجرانی به خبر بازگشتش به ایران
ساعت کاری جدید ادارات از اول مهر 1405 اعلام شد؛ جزئیات تصمیم جدید دولت
حاجی‌میرزایی: پزشکیان بر وفاق برای حل مشکلات تأکید دارد
گرینلند به کنترل انحصاری آمریکا درمی‌آید؟