×
سیاسی
شناسه خبر : 300901
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/12/21 ساعت 10:19
هدف دشمن از حمله به حافظان امنیت چیست؟

نورنیوز از نقشه جدید دشمن در حمله به نیروهای ایست و بازرسی گزارش می‌دهد

هدف دشمن از حمله به حافظان امنیت چیست؟

آنچه در ظاهر، حمله به مراکز ایست و بازرسی میدانی تلقی می‌شود، در عمق خود تلاشی است برای آسیب‌زدن به اعتماد عمومی نسبت به سازوکار امنیت پایدار ایران. اما واقعیت‌های میدانی و ساختاری نشان می‌دهد این محاسبه دقیقاً بر مبنای سوءبرداشت از ماهیت امنیت در ایران بنا شده است.

نورنیوز - گروه سیاسی: تحرکات اخیر دشمن آمریکایی ـ صهیونیستی در هدف قرار دادن حافظان امنیت مستقر در ایست و بازرسی‌ها را باید فراتر از  یک اقدام تروریستی صرف دانست. این اقدام جنایتکارانه را باید در قالب یک راهبرد چندلایه برای تضعیف ذهنی محورهای ثبات ملی تحلیل کرد. 
آنچه در ظاهر، حمله به یک نقطه عملیاتی تلقی می‌شود، در عمق خود تلاشی است برای آسیب‌زدن به اعتماد عمومی نسبت به سازوکار امنیت پایدار ایران. اما واقعیت‌های میدانی و ساختاری نشان می‌دهد این محاسبه دقیقاً بر مبنای سوءبرداشت از ماهیت امنیت در ایران بنا شده است.  

خطای مکرر محاسباتی دشمن 

ازَ منظر راهبردی، این قبیل اقدامات هیچ‌گاه به تضعیف جایگاه امنیت درون شهری و یکی از نمادهای آن یعنی پستهای ایست و بازرسی‌ منجر نمی‌شود. برعکس، آن‌ها به‌صورت ناخواسته پیام مهمی را در افکار عمومی تثبیت می‌کنند: "دشمن، خود به نقش تعیین‌کننده این یگان‌ها در حفظ آرامش جامعه و جلوگیری از نفوذ ناامنی باور دارد." به‌عبارتی، هر حمله به این مواضع حفط امنیت، گواهی بر اثربخشی و ضرورت ادامه فعالیت آن‌هاست و نه بر ضعف‌شان. از این رو، این نقاط نه فرو می‌ریزند و نه کم‌رنگ می‌شوند، بلکه در ذهن مردم به نماد ایستادگی و ثبات تبدیل می‌ شوند، همان مؤلفه‌ای که دشمن قصد داشت آن را فرسوده سازد.  
در سطح عملیاتی، به‌واسطه تجربه‌های چند دهه‌ای در مقابله با تهدیدات ترکیبی، ساختارهای امنیتی کشور از انعطاف‌پذیری، سرعت تصمیم‌گیری و هوشمندی بالایی برخوردارند. هرگونه تحول در میدان، سریعاً با بازآرایی آرایش نیروها، اصلاح تاکتیک‌ها و استفاده از داده‌های اطلاعاتی پیشرفته پاسخ داده می‌شود. این فرایند چابک، از پیش در طراحی‌های امنیتی لحاظ شده و هر ضربه احتمالی را به فرصتی برای به‌روزرسانی و تقویت شبکه‌های حفاظتی تبدیل می‌کند.  
در بعد روانی و اجتماعی، دشمن در پی ایجاد هراس عمومی است تا از رهگذر آن، پیوند مردم با نهادهای امنیتی را سست کند؛ ولی تجربه تاریخی ملت ایران نشان داده که ترور روانی، برخلاف هدف دشمن، به‌جای ترس، موجب انسجام می‌شود. حضور داوطلبانه و گسترده نیروهای بسیج، نظامی، انتظامی و مردمی در میدان، خنثی‌کننده این سناریوی روانی است. این حضور نه از جنس واکنش کوتاه‌مدت، بلکه بخشی از ساختار پایدار مقاومت عمومی است که در بطن فرهنگ ایرانی ـ اسلامی نهادینه شده. مردم، این تلاش‌های مذبوحانه را نه به‌عنوان تهدید، بلکه به‌عنوان نشانه‌ای از ضعف راهبرد دشمن و درک سطحی او از جامعه ایران می‌فهمند. 

سرپوشی بر ناکامی‌های میدان نبرد 

در مقطع کنونی، دشمن پس از ناکامی در جبهه‌های منطقه‌ای و شکست در جنگ ادراکی علیه محور مقاومت، آشکارا به گزینه «بی‌ثبات‌سازی داخلی» روی آورده است. طرح‌هایی برای تحریک آشوب‌های خیابانی، از جمله با اتکا به شبکه‌های رسانه‌ای معارض و فراخوان‌های ساختگی، بخشی از همین راهبرد است. اما این طرح‌ها در نقطه مقابل، سبب شکل‌گیری وضعیتی جدید شده است ، وضعیتی که در آن، مردم به صورت خودجوش و آگاهانه‌تر در دفاع از امنیت شرکت می‌کنند. حضور جدی و پررنگ مردم در شب‌های اخیر در خیابان های شهرهای مختلف کشور، نشانه‌ای از همین تحول اجتماعی است؛ امنیت در ایران اکنون نه صرفاً پروژه‌ای حکومتی، بلکه پویشی مردمی با لایه‌های متعدد است که دشمن هنوز درک نظام‌مند از آن ندارد.  
در لایه ژئوپلیتیک و اطلاعاتی، این حملات را باید با اظهارات اخیر نتانیاهو و فراخوان‌های اپوزیسیون وابسته همچون رضا پهلوی در یک چارچوب واحد ارزیابی کرد. این نشانه‌ها، بیانگر تلاش برای گشودن جبهه‌ای جدید در قلمرو داخلی ایران‌اند؛ جبهه‌ای که هدف آن هم‌افزایی بین فشار رسانه‌ای و ایجاد ناآرامی روانی است. اما این پروژه، اگر آغاز شود، خود تبدیل به فرصتی راهبردی برای شناسایی دقیق‌تر شبکه‌های مزدور و وابسته خواهد شد. نیروهای حافظ امنیت، با تکیه بر تجربه‌های اطلاعاتی گسترده و همکاری مردمی، قادرند این تلاش را در نطفه خنثی کرده و عناصر مزدور را با دقت هدف قرار دهند.  
پر واضح است که دشمن از فقدان شناخت ساختار امنیت جمهوری اسلامی ایران رنج می‌برد. امنیت در این سرزمین، یک سیستم چندسطحی و مردمی است که تعامل میان نهادها، نیروهای داوطلب و مردم را در قالب یک شبکه مقاوم رقم زده است.
حمله به ایست و بازرسی‌ها، همانند حمله به نمادهای ظاهری است؛ اما بنیان امنیت ایران فراتر از نمادها و متکی بر پیوندهای اجتماعی و اعتماد عمومی است.  
بنابراین، هر چند دشمن می‌کوشد با حرکات محدود، جبهه داخلی جدیدی بگشاید، نتیجه نهایی چیزی جز تقویت همبستگی ملی و افزایش ظرفیت واکنش سریع در برابر تهدیدات نخواهد بود. 
جمهوری اسلامی ایران در پرتو همین ساختار، نشان داده که امنیتش نه محصول قدرت سخت، بلکه ثمره اتحاد مردم و ایمان به آرمان‌های مشترک است . و این سرمایه راهبردی، دسترس‌ناپذیرترین هدف برای هر دشمنی است که از بیرون نظاره‌گر ایران استوار است.
 


نظرات

آخرین اخبار
درمان‌های باروری ارتباطی با سرطان ندارند
سازمان ملل: اسرائیل مانع ورود کمک‌های انسانی به غزه نشود
معاون سابق موساد: اسرائیل از نظر استراتژیک و تاکتیکی در برابر ایران شکست خورد
واکنش تاجرنیا به ممنوعیت حضور خارجی‌ها در لیگ برتر
واترپلوی ایران قهرمان بازی‌های آسیایی ساحلی شد
بدن ما چقدر به پروتئین نیاز دارد؟
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 9 اردیبهشت +وضعیت استان ها
دفتر نبیه بری: مخالف مذاکرات مستقیم با اسرائیل هستیم
ابوظبی علیه ریاض؛ بازی نفتی امارات در میانه جنگ
مشحون: زحمات آتشی در بسکتبال غیر قابل انکار است/ یکی از بهترین‌ها را از دست دادیم
ایروانی: ایران حق مقابله با اقدامات گستاخانه ودزدی دریابی آن را دارد
سنا تلاش دموکرات‌ها برای جلوگیری از ماجراجویی ترامپ در کوبا را ناکام گذاشت
کارشناس آمریکایی: واشنگتن به‌دنبال هر راهی برای فرار از شکست در ایران است
محاصره دریایی ایران بی نتیجه است
یمن: حل مساله تنگه هرمز به پایان تجاوزات علیه ایران بستگی دارد
کارشناس حوزه انرژی: تولید بنزین در کشور با مشکل مواجه نمی‌شود
ایروانی: شورای امنیت باید اسرائیل را وادار به رعایت کامل آتش‌بس در لبنان کند
زاخارووا: آماده کمک به حل وضعیت وخیم در خاورمیانه هستیم
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود