×
بین الملل
شناسه خبر : 300768
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/12/20 ساعت 20:48
استاد دانشگاه انگلیس: آمریکا در جنگ با ایران به هیچ‌یک از اهدافش نرسید

استاد دانشگاه انگلیس: آمریکا در جنگ با ایران به هیچ‌یک از اهدافش نرسید

استاد مدعو مطالعات دفاعی در دانشگاه «کینگز کالج» انگلیس با ارزیابی تحولات جنگ تحمیلی اخیر علیه ایران، تصریح کرد که ایالات متحده به هیچ‌ یک از اهداف اصلی اعلام‌شده خود در این جنگ دست نیافته است.

http://nournews.ir/faنورنیوز- گروه بین الملل: مایکل کلارک با اشاره به اهداف اعلامی دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از تجاوز نظامی علیه ایران، گفت که واشنگتن مجموعه‌ای از اهداف از جمله تغییر نظام در ایران، نابودی توان هسته‌ای تهران، از بین بردن ظرفیت موشک‌های بالستیک و تضعیف نیروی دریایی این کشور را مطرح کرده بود اما «هیچ‌یک از این اهداف محقق نشده است.»

این کارشناس مسائل دفاعی در گفت‌وگو با شبکه اسکای نیوز افزود که واشنگتن در این جنگ بیش از آنکه بر یک راهبرد روشن متمرکز باشد، تحت تأثیر قدرت نظامی و ظرفیت تخریبی خود قرار گرفته و همین مسئله موجب شده است که اهداف سیاسی جنگ همچنان نامشخص باقی بماند.

این تحلیلگر انگلیسی تصریح کرد که پیامدهای این جنگ برای منطقه خلیج فارس، اقتصاد جهانی و حتی اعتبار بین‌المللی آمریکا در مدت زمانی کوتاه بیش از آن چیزی بوده است که واشنگتن در آغاز تصور می‌کرد.

کلارک این جنگ را برای آمریکا جنگی انتخابی و برای ایران جنگی تحمیلی توصیف و تصریح کرد که تهران اعلام کرده تا هر زمان لازم باشد به مقابله با حملات ادامه خواهد داد.

استاد مطالعات دفاعی دانشگاه کینگز کالج در بخش دیگری از این مصاحبه، اظهار داشت: بعید است که پای انگلیس به این بحران باز شود.

وی عنوان کرد که انگلیس در این زمینه موضع نسبتا روشنی دارد و به نظر می‌رسد بتواند همین موضع را حفظ کند.

کلارک بیان داشت که آنچه انگلیس اکنون انجام می‌دهد، حفاظت از منافع و دارایی‌های خود در برابر تبعات و پیامدهای جنگ است.

به گفته وی، حمایت از متحدان لندن در منطقه خلیج فارس و نیز حفاظت از پایگاه‌های انگلیس در این منطقه، در چارچوب اقدامات دفاعی قابل ارزیابی است.

کلارک تصریح کرد که تصور نمی‌کند انگلیس به سمت حمله مستقیم به مواضع ایران حرکت کند و پیوستن لندن به منطق آمریکا از جنگ، در شرایط فعلی بعید به نظر می‌رسد.

جمهوری اسلامی ایران در پی آغاز تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی، پاسخی قاطع، هدفمند و متناسب به این اقدام ارائه داد. در چارچوب این پاسخ مشروع، مواضع نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در شهرهای مختلف فلسطین اشغالی و همچنین پایگاه‌ها و مراکز استقرار نیروهای آمریکایی در منطقه با حملات موشکی، پهپادی و هوایی دقیق هدف قرار گرفت.

مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده اند این عملیات‌ها در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد و با هدف بازدارندگی، جلوگیری از تداوم تجاوز و تحمیل هزینه به متجاوزان انجام شده است. جمهوری اسلامی ایران هشدار داده است که هرگونه تداوم یا گسترش تجاوز، با پاسخی شدیدتر و گسترده‌تر مواجه خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
چه رازی جهان را به تهران کشاند؟
سامانه 137 پلاس برای مراسم تشییع رهبر شهید فعال شد
استقرار 1500 دستگاه تاکسی‌ون رایگان + مسیرها
پزشکیان: ایران مقابل هیچ قلدری سرخم نمی‌کند
حمله نظامیان اسرائیلی به نمازگزاران در بیت‌لحم
رئیس پارلمان لبنان: اجرای تفاهم اسلام‌آباد تنها راه پایان اشغالگری است
دو زلزله پیاپی مرز فارس و هرمزگان را لرزاند
دعوت حزب مردم‌سالاری به حضور در تشییع رهبر شهید
مذاکرات ایران برای فروش نفت به شرکت‌های ژاپنی
اشک ملت‌ها بر پیکر رهبر شهید؛ ادای احترام شخصیت‌های سیاسی و مذهبی از سراسر جهان
فراخوان مراکز علمی برای حضور در مراسم وداع رهبر شهید
هیات اقتصادی ایران به‌زودی راهی پاکستان می‌شود
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و چهارم
محدودیت ترافیکی جاده چالوس لغو شد
معاون اردوغان: رئیس‌جمهور ترکیه راهی تهران می‌شود
منوچهر فربد بازیگر قدیمی از دنیا رفت
غریب‌آبادی: انکار مسئولیت، جنایت دوم آمریکا در حمله به هواپیمای مسافربری ایران بود
ان بی سی گزارش ویژه‌ای از تشییع رهبر شهید منتشر می‌کند
وزیر خارجه پیشین استرالیا: نتانیاهو مانع اصلی صلح است
رئیس‌جمهور: تهران و دوشنبه همکاری‌ها را گسترش می‌دهند
پروازها به فرودگاه قشم بازگشتند
انتشار فهرست پارکینگ‌ها و محل جابه‌جایی زائران به مترو + جدول
هشدار محیط‌زیست؛ کیفیت هوای تهران افت می‌کند
بازتاب گسترده وداع با رهبر شهید در رسانه‌های خارجی
کاخ گلستان میزبان رسانه‌های بین‌المللی شد
تشییع رهبر شهید پیام قاطع ایران به آمریکا بود
آغاز محدودیت ترافیکی اطراف مصلی تهران + نام خیابان ها
هوای تهران تا دوشنبه گرم‌تر می‌شود
سید مجید موسوی: سیلی‌های سختی که دشمن دریافت کرد، پایانی ندارد
غرق شدن کودک مبتلا به اوتیسم در دریاچه/تشکیل پرونده قضایی
مسی در تعقیب رکوردی که شانس شکستن آن اندک است
مدودف برای مراسم رهبر شهید وارد تهران شد
یوسفی: در جام جهانی بخت با ما یار نبود/ اولویتم سپاهان است
پروتکل‌های بهداشتی مراسم تشییع رهبر شهید اعلام شد
زیرگذر بزرگراه شهید حکیم در تقاطع بلوار تعاون افتتاح شد
مصلی از صبح فردا میزبان زائران است
سردار وحیدی: دشمن هرگز تسلیم شدن ایران را نخواهد دید
تعطیلی 4 روزه اتحادیه‌های صنفی تهران
افزایش تعداد ورزشکاران کاروان ایران در ناگویا
جنجالی‌ترین شب جام جهانی 2026؛ سه گل مردود کرواسی و رکورد تاریخی رونالدو
تأکید دبیرکل سازمان همکاری شانگهای بر احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی ایران
قتل هولناک مادر و دختر در کوار فارس؛ پلیس در تعقیب قاتل کینه جو
جانشین ناگلزمن برای هدایت تیم ملی آلمان مشخص شد
قالیباف: ایران به هر بدعهدی با قدرت پاسخ می دهد
نکات ایمنی برای نگهداری از داروهای زائران
آهنگساز هندی برای رهبر شهید قطعه موسیقی ساخت
دانشگاه‌های تهران، میزبان زائران مراسم بدرقه امام شهید
وحدت؛ توصیه‌ای که غریب ماند
یک پویش ملی برای ثبت روایت‌های مردمی
«خیمه هنر»، میزبان عکس شهدای میناب و ناو دنا