×
بین الملل
شناسه خبر : 300668
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/12/20 ساعت 14:06
نشریه گلوبس: مقابله با موشک‌های ایران رویاپردازی است

نشریه گلوبس: مقابله با موشک‌های ایران رویاپردازی است

نشریه صهیونیستی گلوبس در گزارشی تند، ناکامی سامانه لیزری «پرتو آهنین» را نشانه‌ای از بحران عمیق در پدافند رژیم صهیونیستی دانست و با اعلام اینکه مقابله با موشک‌های ایران رویاپردازی است، نوشت: این سامانه که قرار بود پاسخ تل‌آویو به تهدیدات موشک‌های نسل جدید ایران باشد، در رهگیری پهپادهای حزب الله هم ناتوان بود.

نورنیوز-گروه بین الملل:در پی موج ۳۷ حمله موشکی قدرتمند ایران در شب گذشته (سه‌شنبه) و انفجارهای پی در پی در سراسر سرزمین‌های اشغالی فلسطین، نشریه اقتصادی ـ امنیتی «گلوبس» در گزارشی کم‌سابقه، از عملکرد ضعیف سامانه‌های پدافندی لیزری «پرتو آهنین» که این رژیم آن را «انقلاب دفاعی» معرفی کرده بود، به‌شدت انتقاد کرد.

این نشریه در گزارش خود نوشت؟ این سامانه که قرار بود آسمان شمال فلسطین اشغالی را در برابر تهدیدات نسل جدید موشکها محافظت کند، در جنگ اخیر کجاست که هیچ نقشی نداشته است؟

به نوشته این نشریه، سامانه لیزری که با تبلیغات گسترده و وعده رهگیری «چندین میلیارد شِکِلی» معرفی شده بود، در عمل نتوانست حتی در برابر پهپادهای حزب‌الله عملکرد قابل قبولی ارائه دهد؛ چه رسد به موشک‌های بالستیک نسل جدید ایران که سرعت و قدرت تخریب آنها بسیار فراتر از توان این سامانه است.

گلوبس تأکید کرد که از زمان ورود حزب‌الله به جنگ، ده‌ها پهپاد از مرز عبور کرده و برخی از آنها بدون مانع در آسمان جولان داده‌اند تا اینکه برخی از آنها با روش‌های سنتی مانند شلیک بالگردها یا تیراندازی مستقیم ساقط شده‌اند.


این گزارش خاطر نشان کرد که سامانه لیزری پرتو آهنین در سال ۲۰۲۵ عملیاتی اعلام شد و میلیاردها شِکِل (واحد پول صهیونیست‌ها) برای توسعه و تولید آن هزینه شده است، اما اکنون تنها تعداد محدودی از آن در اختیار ارتش قرار دارد و میزان مشارکت آن در نبرد شمال «اندک یا نزدیک به صفر» بوده است.

بر اساس این گزارش، سخنگوی ارتش نیز از ارائه هرگونه توضیح درباره عملکرد ضعیف سامانه خودداری کرده است.

گلوبس نوشت: انتشار ویدئوهای جعلی در شبکه‌های اجتماعی که در آنها پرتو آهنین به‌صورت نمایشی رگبار موشک‌ها را ساقط می‌کند، با واقعیت میدانی هیچ ارتباطی ندارد؛ زیرا این سامانه ناکام از رهگیری موشک های نسل جدید ایران است و اساساً برای مقابله با آنها طراحی نشده است.

این نشریه با اشاره به وعده‌های یووال اشتاینتس، رئیس صنایع جنگ افزاری صهیونیستی «رافائل»، مبنی بر رهگیری «به قیمت یک قوطی نوشابه»، نوشت که سامانه نه‌تنها قادر به مقابله با راکت‌ها و موشک‌ها نیست، بلکه حتی در برابر پهپادها نیز کارایی محدودی دارد.

افزون بر این، هر واحد سامانه ده‌ها میلیون شِکِل قیمت دارد و برای ایجاد پوشش مؤثر در مرز شمال، میلیاردها شِکِل دیگر لازم است؛ بودجه‌ای که هنوز تخصیص نیافته است.

در همین ارتباط، رون کوخاو، فرمانده پیشین پدافند هوایی اسرائیل نیز در گفت‌وگو با گلوبس تأکید کرده که «انتظارات غیرواقعی» از این سامانه ایجاد شده است.

او گفت: این فناوری هنوز در مراحل ابتدایی است؛ برد کوتاه دارد، به مه و غبار و ابر حساس است و فقط برای پهپادها مناسب است، نه برای تهدیدات ایران.

گلوبس همچنین به نقل از کارشناسان امنیتی نوشت که سرعت پیشرفت پهپادهای ایران و حزب‌الله بسیار فراتر از سرعت توسعه سامانه‌های لیزری اسرائیل است و همین مسأله شکاف دفاعی جدی در ساختار پدافندی تل‌آویو ایجاد کرده است.

در پایان، وزارت جنگ اسرائیل در پاسخ به این گزارش تنها اعلام کرده که سامانه پرتو آهنین «در مراحل به‌کارگیری در نیروی هوایی» است و جزئیات نحوه به‌کارگیری آن قابل انتشار نیست.

در جریان موج سی‌وهفتم حمله موشکی ایران در چارچوب عملیات «وعده صادق ۴»، مناطق مختلف اراضی اشغالی برای چندین ساعت در وضعیت هشدار قرار گرفت و رسانه‌های عبری گزارش دادند که میلیون‌ها صهیونیست دست‌کم پنج مرتبه ناچار به پناه‌گاه فرار کردند.

همچنین گزارش شده است، طی حدود سه تا چهار ساعت، چند نوبت شلیک محدود اما هدفمند موشک‌های سنگین از نوع خرمشهر با الگوی «خوشه‌ای» آسمان شمال فلسطین اشغالی را روشن کرد. این شیوه شلیک که موجب تفکیک چندگانه سرجنگی در مرحله نهایی می‌شود، سامانه‌های پدافندی رژیم صهیونیستی را به‌شدت درگیر کرد و با وجود سانسور شدید نظامی، ویدئوهایی از چندین اصابت و انفجار در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.

رسانه‌های اسرائیلی اذعان کرده‌اند که حجم هشدارها و ناتوانی سامانه‌های رهگیری در مدیریت هم‌زمان اهداف متعدد، موجب سردرگمی و نگرانی گسترده در میان ساکنان مناطق مختلف شده است.


نظرات

آخرین اخبار
ژاپنی‌ها تراشه وای‌فای مقاوم در برابر تشعشعات شدید ساختند
زنبور باستانی 98 میلیون ساله به نام راننده مک‌لارن ثبت شد
اعتراف آمریکا به زخمی شدن نظامیانش در پاسخ ایران به نقض آتش‌بس
وعده سرپرست وزارت دفاع از شگفتانه ای که در راه است
هشدار مقام آمریکایی درباره پیامدهای ادامه درگیری با ایران
تاج: فیفا را مسئول صدور ویزا می‌دانیم
قلعه‌نویی ملی‌پوشان را آماده معرفی فهرست نهایی جام جهانی کرد
سهمیه آب زمزم به حجاج نرسید
قدردانی فرماندهی کل سپاه از افتخارآفرینی ورزشکاران کشور در میانه جنگ
مبینا نعمت زاده: بازی‌های آسیایی را از دست دادم
کواراتسخلیا، بهترین بازیکن فصل لیگ قهرمانان اروپا 26-2025 شد
پسر زیدان مسافر آمریکا شد، گندوز خط خورد
شنیده شدن صدای انفجار در کنارک
زهرا کیانی و امیرحسین زارع، بانو و آقای ورزش ایران شدند
ثبت یک موفقیت درمانی جدید با جراحی پیشرفته «هایتوک»در مشهد
مکرون خواستار توافق فوری میان ایران و آمریکا شد
طباطبایی: رئیس‌جمهور ‎از خدمت به مردم عقب نخواهد نشست/حضرتی: شایعه استعفا کذب است
انتقاد رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی از انتقال کمپ تیم ملی به مکزیک
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 10 خرداد 1405
نبیه بری: مقاومت به مفاد آتش‌بس پایبند است
حمله پهپادی حزب‌الله به شمال اراضی اشغالی 6 زخمی برجای گذاشت
تمرینات سخت تیم ملی فوتبال برگزار شد
طلسم 15 ساله شکست؛ تالاب سولدوز دوباره لبریز شد
پاداش ویژه رئیس‌جمهور در انتظار صعود تیم ملی از گروه جام جهانی
دولت جنگ ، حکومت نظامیان نیست
هشدار معاون سابق ترامپ: آمریکا از اصول محافظه‌کاری فاصله گرفته است
گمانه‌زنی درباره سفر رئیس‌جمهور آمریکا به تل‌آویو
رخدادهای 90 شب گذشته یک «جنبش اجتماعی و ملی» است
جلسه کابینه ترامپ چیزی جز یک نمایش آشفته نبود
انفجار در شمال شرقی میانمار 46 قربانی گرفت+فیلم
اعتراف مقام سابق آمریکایی به «شکست راهبردی» در برابر ایران
عبدالله‌خانی: رخدادهای 90 شب گذشته یک «جنبش اجتماعی و ملی» است
سپاهان از دریافت مجوز حرفه‌ای AFC بازماند
بازگشت سه سکوی پارس جنوبی به مدار تولید
گروسی: حمله به نیروگاه‌ هسته‌ای غیرقابل قبول است
بازگشت حجاج از فردا
عامل دود سیاه حوالی اتوبان ستاری تهران چه بود؟
وکلا و سردفتران در لیست قرمز مبارزه با پولشویی
نورنما | خجسته میلاد با سعادت امام هادی (ع) مبارک
نگرانی بازنشستگان از تأخیر سه‌ماهه در دریافت حقوق/ وعده‌ پایان مهلت تا 15 خرداد
تهدید عمان از سوی رئیس‌جمهور آمریکا ماهیت جنگی دارد
ترامپ «هنر معامله‌گر» در بن‌بست جنگی گرفتار شد
عضو کمیسیون امنیت ملی: هدف مذاکرات، توقف کامل درگیری‌هاست
سپاه از شناسایی محموله نظامی در منطقه مرزی ارومیه خبر داد
معاملات آنلاین مسکن مجوز قانونی گرفتند
تام باراک نماینده ویژه آمریکا در سوریه و عراق شد
پزشکیان: بدون همبستگی و تحمل سختی نمی‌توان از چالش‌های بزرگ عبور کرد
سازمان ملل ورشکست شد!
ویزا ندادند! سفر تیم ملی آفریقای جنوبی متوقف شد
مشکلات آزادراه تهران–شمال ظرف دو هفته تعیین‌تکلیف شود