×
اقتصادی
شناسه خبر : 300615
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/12/20 ساعت 10:10
قیمت نفت اوپک 115 دلار شد

قیمت نفت اوپک 115 دلار شد

قیمت نفت در سایه مانورهای رسانه‌ای دولتمردان آمریکا، نوسانات شدیدی را تجربه می‌کند؛ بنابر داده‌های موسسات آمریکایی، بسته‌شدن تنگه هرمز منجر به کاهش ذخایر نفت خام آمریکا شده است. با این حال، در همین شرایط، ایران بیش از 11 میلیون بشکه نفت خام خود را از تنگه هرمز به مقاصد صادراتی عبور داده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: بررسی تازه‌ترین تحولات در بازار جهانی نفت نشان می‌دهد، قیمت نفت سبد اوپک به 115 دلار و 54 سنت در هر بشکه رسیده و در روندی افزایشی قرار دارد. قیمت نفت سبک ایران بین 100 تا 102 دلار متغیر است. نفت سنگین ایران نیز از 98 تا 100 دلار در هر بشکه قیمت خورده است.

قیمت نفت برنت در لحظه تنظیم این گزارش با افزایش 0.91 درصدی به 88 دلار و 71 سنت در هر بشکه رسیده است. قیمت نفت وست تگزاس اینترمیدیت (WTI) نیز با رشد 1.14 درصدی روی رقم 84 دلار و 59 سنت در هر بشکه قرار گرفته است. نفت موربان (ابوظبی) اما با کاهش 0.10 درصدی روبروست و به 99 دلار و 57 سنت در هر بشکه رسیده است.

یکه‌تازی ایران در بازار نفت خلیج فارس

خبرگزاری رویترز در گزارشی اعلام کرده است، داده‌های ردیابی کشتی‌ها نشان می‌دهد، یک نفتکش غول‌پیکر حامل دو میلیون بشکه نفت ایران، روز دوشنبه از تنگه هرمز عبور کرده است. بر اساس این گزارش، از ۹ اسفند تاکنون، دست‌کم پنج کشتی دیگر، نفت خام ایران را به مقصد آسیا منتقل کرده‌اند.

همچنین ایران در روزهای اخیر محموله‌هایی از گاز و فرآورده‌های نفتی را نیز از طریق تنگه هرمز ارسال کرده است. برآوردها نشان می‌دهد از زمان آغاز حملات آمریکا و اسرائیل علیه ایران تا کنون حداقل ۱۱ میلیون بشکه نفت خام ایران از کشور خارج شده است.

نوسان شدید قیمت نفت با مانورهای سیاسی آمریکایی‌ها

قیمت نفت روز گشته تحت تأثیر خبرهای متناقض و گاه دروغین درباره تحولات در تنگه هرمز نوسانات شدیدی را تجربه کرد. یک توئیت از وزیر انرژی آمریکا درباره اسکورت یک نفتکش در تنگه هرمز، قیمت نفت را به میزان ۸.۳ درصد عقب راند. با این حال اما این خبر به سرعت تکذیب و منجر به حذف توئیت وزیر انرژی آمریکا شد.

حذف این توئیت بار دیگر نوسان تازه‌ای را در بازار نفت به راه انداخت و قیمت‌ها را 5.5 درصد بالا برد. در این بین، انتشار خبرهایی درباره مین‌ریزی قایق‌های ایرانی در تنگه هرمز، نوسان تازه‌‌ای ایجاد کرد و 8.5 درصد دیگر قیمت نفت را افزایش داد. از آن سو، اظهارات ترامپ و وزیر جنگ آمریکا درباره حمله به قایق‌های ایرانی در تنگه هرمز برای جلوگیری از مین‌گذاری بار دیگر بازار جهانی نفت را سردرگم کرد.

برخی تحلیلگران معتقدند که ترامپ در حال بازی دادن بازارهاست. با این حال اما داده‌های اقتصادی آمریکا و بررسی ذخایر استراتژیک آمریکا که کاهش زیادی را نسبت به پیش از جنگ با ایران نشان می‌دهد، واقعیت متفاوتی را مطرح می‌کند.

یک تحلیلگر موسسه کپلر با تاکید بر اینکه جنگ ایران هنوز تمام نشده و حملات در سراسر منطقه خلیج فارس ادامه دارد، معتقد است که ترافیک نفتکش‌ها در تنگه هرمز به هیچ وجه به حالت عادی برنمی‌گردد. ناظران اقتصادی معتقدند، قیمت نفت در حال حاضر با واقعیت همخوانی ندارد و به زودی جهش خواهد کرد.


نظرات

آخرین اخبار
ظریف: ترامپ به زودی می‌رود اما ایران همیشه می‌ماند
نامه نرگس آبیار به اعضای آکادمی اسکار: «سکوت خود را بشکنید»
ایران مصوبه اعدام اسرای فلسطینی را محکوم کرد
آخرین‌ وضعیت ترافیکی و جوی محورهای مواصلاتی کشور
صدور کیفرخواست برای 4 متهم پرونده موسسه قرض الحسنه روستای زرندین در نکا
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ جزئیات حمله به فولاد مبارکه
لغو امتحانات هماهنگ کشوری متوسطه اول/آغاز امتحانات از 9 خرداد
دستور نتانیاهو به ارتش برای تخریب منازل در جنوب لبنان
تایلند ادعا کرد با ایران برای عبور نفتکش‌ از هرمز به توافق رسیده
هیچ‌کس نمی‌داند چه در سر ترامپ می‌گذرد
آمریکا مذاکره را به تهدید نظامی گرینلند ترجیح داد
محدود کردن عرضه سوخت در جایگاه‌های اندونزی
بدرقه اهالی پایتخت با شهیدان تنگسیری و اسحاقی+ فیلم
کاهش بیش از 7 میلیون بشکه تولید روزانه نفت اوپک
آماده‌باش شهرداری تهران برای بازسازی مناطق آسیب‌دیده
پیام وزارت امور خارجه به مناسبت 12 فروردین
حملات پهپادی ارتش به محل استقرار هواپیماهای آواکس و سوخت رسان و پایگاه‌های آمریکا
واردات گاز طبیعی مایع کشورهای آسیایی از خلیج فارس به کمترین میزان در 6 سال گذشته رسید
انهدام پهپاد دشمن توسط سامانه پدافندی غرب کشور
عضو مستعفی دولت آمریکا: اول باید اسرائیل را مهار کنیم
واکنش سینا حجازی نسبت به شهادت دانش‌آموزان میناب
اخراج کارگران از شرکت‌های انگلیس به دلیل گرانی انرژی
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه به مناسبت 12 فروردین
اجرای موج 89 عملیات وعده صادق 4/ شلیک بیش از 100 موشک سنگین و پهپاد تهاجمی و 200 راکت
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید (ره)
بارش باران، گاهی رگبار و رعد و برق با احتمال تگرگ در شمال تهران
سفرهای زمینی عتبات در جریان است
روسیه: جای تعجب نیست که ایران می خواهد از ان‌پی‌تی خارج شود
پاسخ رهبر معظم انقلاب به پیام تسلیت و بیعت دبیرکل حزب الله لبنان
خسارت 200 میلیارد دلاری جنگ ایران به کشورهای عربی خلیج فارس
قیمت بنزین و گازوئیل در امارات 30 تا 70 درصد افزایش یافت
محکومیت سفارت روسیه در حملات نزدیک کلیسای ارتدکس در تهران
سپاه: ملت ایران با رأی قاطع خود به جمهوری اسلامی، مسیر عزت، استقلال و پیشرفت را برگزید
حافظیه همچنان پرمخاطب‌ترین مقصد گردشگری در یازدهمین روز نوروز
خلیج فارس و سواحل استان بوشهر تا پایان هفته مواج است
استامر بار دیگر تاکید کرد: جنگ در خاورمیانه جنگ ما نیست
حنظله اطلاعات ایران‌وایر را منتشر کرد
طرح اعطای تسهیلات 20 میلیون تومانی به بازنشستگان+ جزئیات
سری جدید «شام ایرانی» منتشر شد
پیام استاندار تهران به مناسبت 12 فروردین
راهنمای اعلام خسارات جنگ در سامانه 1811
قدردانی رهبر انقلاب از پیام‌های علما و شخصیت‌های دینی داخلی و خارجی
ابراز نگرانی پوتین از تخریب زیرساخت‌های انرژی در خاورمیانه
ضرورت مخالفت با جنگ ایران بنا به دلایل سیاسی و اخلاقی
ترامپ به خروج از ناتو فکر می‌کند
پرده برداشتن نتانیاهو از طرح «اسرائیل بزرگ»
وقتی دلتنگی باعث شد که شاهین فرهت با عجله به کشور بازگردد
کمالوندی: حمله به تاسیسات تحت نظارت پادمان جنایت جنگی است
عارف: ذخایر استراتژیک دارو در وضعیت مطلوب است
هدف آمریکا در ایران شکست خورد