×
سیاسی
شناسه خبر : 300571
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/12/20 ساعت 03:15
هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره پیامدهای گسترده حمله به ایران

هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره پیامدهای گسترده حمله به ایران

استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل در یازدهمین روز از حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران اعلام کرد که درباره پیامدهای گسترده حمله به ایران و درگیری‌ها در منطقه هشدار داده‌ایم.

نورنیوز-گروه سیاسی: دوجاریک روز سه‌شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران، گفت: همکاران ما در کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) بر پیامدهای احتمالی اقتصادی بسته شدن تنگه هرمز و خطرات قابل‌توجه آن برای تجارت و توسعه جهانی تاکید دارند.

دوجاریک افزود: تنگه هرمز یک گذرگاه حیاتی دریایی است که حدود یک‌چهارم نفت حمل‌شده از طریق دریا در جهان و نزدیک به یک‌سوم تجارت جهانی کود شیمیایی از طریق دریا از آن عبور می‌کند؛ رقمی معادل حدود ۱۶ میلیون تن کود در سال.

سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد که در پی درگیری‌های اخیر، «قیمت نفت برنت به بیش از ۹۰ دلار در هر بشکه افزایش یافته است.»

وی افزود: طبق داده‌های آنکتاد، از ۲۸ فوریه تاکنون تردد کشتی‌ها از تنگه هرمز ۹۷ درصد کاهش یافته است.

دوجاریک گفت: آنکتاد هشدار داده است که افزایش هزینه‌های انرژی، کود و حمل‌ونقل می‌تواند موجب افزایش قیمت مواد غذایی و تشدید فشارهای معیشتی به‌ویژه برای آسیب‌پذیرترین اقشار در سراسر جهان شود.

سخنگوی سازمان ملل افزود که این نهاد همچنین تاکید کرده است که ابعاد نهایی پیامدهای اقتصادی به مدت‌زمان و شدت این اختلال بستگی خواهد داشت و بر ضرورت ادامه پایش وضعیت و تلاش برای حفاظت از کریدورهای تجارت دریایی در چارچوب حقوق بین‌الملل تصریح کرده است.

دوجاریک درباره ادعاها و تهدیدهای مقام‌های آمریکایی علیه زیرساخت‌های ایران که قابل بازسازی نباشد، گفت: ما آشکارا نگران افزایش فعالیت‌های نظامی همه طرف‌ها در منطقه و همچنین افزایش لفاظی‌های نظامی که از همه طرف‌ها مشاهده می کنیم، هستیم.

سخنگوی سازمان ملل در ادامه بر دیپلماسی تاکید کرد و افزود: «پایان یافتن فعالیت‌های نظامی، بازگشت به گفت‌ وگوهایی که پیش‌تر در جریان بود و گفت‌ وگوهایی که عمان هدایت می‌کرد در هر قالبی که مناسب‌تر باشد و همچنین از سرگیری گفت‌ وگو میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، می‌تواند مسیر پیش رو باشد.»

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه «اسرائیل در ۲۴ ساعت گذشته، تهران، جنوب لبنان، بیروت و همچنین غزه را بمباران کرده است، آیا دبیرکل معتقد است اینها درگیری‌های به‌هم‌پیوسته‌ای هستند که می‌توان آنها را به‌طور همزمان حل کرد و یا درگیری‌های جداگانه‌ای هستند؟» گفت: فکر نمی‌کنم کسی بخواهد برای نحوه حل هر درگیری پیش‌شرطی تعیین کند. مسیرها و سازوکارهای مختلفی از قبل وجود دارد که در آنها دیپلماسی مؤثر بوده است و همان سازوکارها و مسیرها باید مورد استفاده قرار گیرند.

دوجاریک درباره ترور چهار دیپلمات ایرانی در بیروت لبنان نیز از سوی رژیم صهیونیستی افزود: اماکن دیپلماتیک هرگز نباید هدف قرار گیرند و در این درگیری نیز شاهد بوده‌ایم که چندین محل دیپلماتیک هدف حمله قرار گرفته‌اند.

 تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران که در پی آن آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند از بامداد روز ۹ اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) آغاز شد؛ این اقدام در حالی صورت گرفت که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا با میانجی‌گری برخی کشورهای منطقه در جریان بود.

تحلیلگران معتقدند این اقدام نشان داد که آمریکا در عمل پایبندی لازم به اصول گفت‌وگو، اعتمادسازی و حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات ندارد و همچنان از گزینه نظامی به‌عنوان ابزار فشار سیاسی بهره می‌گیرد.

جمهوری اسلامی ایران در پی آغاز تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی، پاسخی قاطع، هدفمند و متناسب به این اقدام ارائه داد. در چارچوب این پاسخ مشروع، مواضع نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در شهرهای مختلف فلسطین اشغالی و همچنین پایگاه‌ها و مراکز استقرار نیروهای آمریکایی در منطقه با حملات موشکی، پهپادی و هوایی دقیق هدف قرار گرفت.

مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده اند این عملیات‌ها در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد و با هدف بازدارندگی، جلوگیری از تداوم تجاوز و تحمیل هزینه به متجاوزان انجام شده است.

جمهوری اسلامی ایران هشدار داده است که هرگونه تداوم یا گسترش تجاوز، با پاسخی شدیدتر و گسترده‌تر مواجه خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
ارسال سوخت جت از نیویورک به انگلیس در بحبوحه بحران انرژی
پدرو سانچز: از اقدام تلافی‌جویانه ترامپ نمی‌ترسم
29 کشته در سقوط هواپیمای ترابری نظامی روسیه
سناتور آمریکایی: اقتصاد جهانی به دلیل بسته بودن تنگه هرمز درحال فروپاشی است
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
حزب‌الله: رهبر انقلاب پیامی به شیخ نعیم قاسم ارسال کردند
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!
وزیر فرهنگ: بیش از 80 درصد مردم به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند
ایروانی: تهدید آمریکا علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران نقض فاحش حقوق بین‌الملل است
65 عناصر وابسته به اسرائیل در استان مرکزی دستگیر شدند
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به7 شهر/حمله دوباره به فولاد مبارکه
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دستگیری 65مزدور دشمن آمریکایی-صهیونی و عوامل گروهک‌های تروریستی
اعلام ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار بعد از تعطیلات عید
پدرو سانچز: جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی جهان از زمان جنگ ویتنام است
بازتاب گسترده اقدام تیم ملی فوتبال ایران در رسانه‌های جهانی
عراقچی شعار «اول آمریکا» را به سخره گرفت
سفارت ایران اقدام اتحادیه اروپا را «ریاکاری» خواند
درآمد نفتی ایران دو برابر شد
نورنما| 12 فروردین روز جمهوری اسلامی گرامی باد
حمله هوایی به یک خودرو در جنوب لبنان
چه میزان تسهیلات تکلیفی اشتغال پرداخت شد؟
هرگونه اقدام علیه زیرساخت‌های ایران، پاسخ متقابل خواهد داشت
صدها هزار غیرنظامی در لبنان در معرض خطر هستند
هفت شهید و زخمی در حمله هوایی به نیروهای حشدالشعبی
بقائی: حمله آمریکا و اسرائیل به کارخانه‌های داروسازی جنایت ضد بشریت است
کشف سلاح و مهمات در دلیجان
عراقچی: آنچه در جریان است مذاکره نیست/شروط ایران برای «توقف کامل جنگ
جزئیات سی و دومین روز عملیات وعده صادق 4
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
اهمیت تنگه‌ هرمز و احتمال عملیات نظامی آمریکا
خداقوت سردار موسوی به بچه‌های پای لانچر/ حمله به محل اقامت خلبانان و کادر پروازی امریکا
اعلام آمادگی روسیه برای کاهش تنش و یافتن راه‌حل درخصوص ایران
نیروی دریایی سپاه: جلسه فرماندهان ناوگان پنجم آمریکا مورد اصابت پهپاد قرار گرفت
اعلام آخرین وضعیت جاده چالوس؛ هراز زیر بار ترافیک نیمه‌سنگین
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
اتحادیه اروپا بر لزوم توقف درگیری‌ها در لبنان تاکید کرد
آتلانتیک: جنگ علیه ایران آمریکا را تبدیل به یک قدرت منفور در جهان کرد
آیت‌الله جوادی آملی: مردم در صحنه جزو فرشتگان زمینی‌اند +فیلم
استیو بنن خواستار اخراج پسر نتانیاهو را از آمریکا شد
جنگ علیه ایران شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزای آلمان زمینگیر کرد