×
اجتماعی
شناسه خبر : 300457
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/12/19 ساعت 18:48
پیش‌بینی بارش باران در 28 استان کشور

پیش‌بینی بارش باران در 28 استان کشور

سازمان هواشناسی نسبت به بارش باران در 28 استان،‌ وزش باد شدید در 3 استان و افزایش ارتفاع موج به بیش از 1.5 متر در آب‌های جنوب کشور هشدار داد.

نورنیوز- گروه اجتماعی: سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ آورده است: بارش باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، در نواحی مستعد با گردوخاک، در نقاط سردسیر و کوهستانی بارش برف و مه چهارشنبه (۲۰ اسفندماه) در گیلان، اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، جنوب خراسان رضوی، شمال خراسان جنوبی، ارتفاعات استانهای تهران، البرز، قزوین، هرمزگان، ارتفاعات مرکزی و جنوبی کرمان، پنج شنبه(۲۱ اسفندماه) در زنجان، کردستان، کرمانشاه، مرکزی، قم، قزوین، همدان، لرستان، ایلام، خوزستان، فارس، بوشهر، چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، جنوب استانهای آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، شمال غرب هرمزگان، غرب اصفهان و ارتفاعات استانهای تهران،البرز و کرمان پیش‌بینی می‌شود.

حاکمیت این شرایط جوی جمعه (۲۲ اسفندماه) در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، تهران، البرز، قزوین، همدان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، قم، مرکزی، اصفهان، یزد، کرمان، فارس، بوشهر، خوزستان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و مناطق غربی و مرکزی مازندران و شنبه (۲۳ اسفندماه) در شمال و شرق خراسان رضوی، شرق خراسان جنوبی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، غرب کردستان، غرب کرمانشاه دور از انتظار نیست.

از اثرات این مخاطره جوی می‌توان به اختلال در تردد شهری و بین شهری، لغزندگی جاده‌ها و کندی حرکت خودروها به‌ویژه در گردنه‌های کوهستانی به سبب بارش برف و یخ‌زدگی، احتمال بالا آمدن آب رودخانه‌ها و آبگرفتگی معابر، مه گرفتگی، کاهش دید افقی در مناطق سردسیر و کوهستانی، کولاک برف در مناطق برفگیر، احتمال رخداد بهمن و سقوط سنگ در مناطق کوهستانی اشاره کرد.

سازمان هواشناسی نسبت به پرهیز از سفرهای غیر ضروری، رانندگی با سرعت مطمئنه و رعایت فاصله طولی، مجهز بودن خودروها به وسایل زمستانی و سوخت کافی عدم توقف و عبور در بستر و حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، خودداری از فعالیتهای کوه‌نوردی، احتیاط در فعالیت های تفریحی نظیر طبیعت‌گردی و ورزش‌های هوایی و آمادگی نیروهای امدادی، راهداری و شهرداری‌ها به سبب بارش برف و آب گرفتگی معابر توصیه می‌کند.

سازمان هواشناسی همچنین در توصیف سامانه دوم نسبت به افزایش گرادیان فشاری هشدار داد.

در این هشدار آمده است که وزش باد شدید در برخی نقاط خیزش گردوخاک در روز چهارشنبه (۲۰ اسفندماه) در استان خراسان شمالی، خراسان جنوبی و نیمه شمالی سیستان و بلوچستان دور از انتظار نیست.

در این شرایط جوی سقوط اشیای سبک از ارتفاع و خسارت به سازه‌های موقت، داربست، تابلوهای تبلیغاتی و پوشش گلخانه‌ها، شکستن شاخه درختان فرسوده، احتمال آسیب به خطوط انتقال برق و اختلال موقت در شبکه، کاهش دید و اختلال در ترددهای جاده‌ای به‌ویژه در محورهای کویری و برون شهری، افزایش غلظت گردو خاک و کاهش کیفیت هوا در مناطق مستعد و احتمال خسارت به محصولات کشاورزی و گلخانه‌ها دور از انتظار نیست.

سازمان هواشناسی در این شرایط استحکام بخشی سازه‌های موقت و تابلوهای تبلیغاتی، خودداری از پارک خودرو در کنار درختان کهنسال و ساختمان‌های نیمه کاره، احتیاط در ترددهای جاده‌ای به‌ویژه برای خودروهای سبک و دارای سطح جانبی زیاد، استفاده از ماسک در مناطق دارای گردوخاک برای گروه‌های حساس، اطمینان از استحکام پوشش گلخانه‌ها و واحدهای دامداری و خودداری از انجام فعالیت‌های عمرانی را توصیه می‌کند.

افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریا

همچنین سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ دیگری آورده است: نسبت به افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج دریا هشدار داد و آورده است که افزایش بیشینه سرعت وزش باد در محدوده ۲۲ - ۲۶ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا تا ۱.۵ متر در مناطق ساحلی و بیش از ۱.۵ متر در مناطق دور از ساحل دور از انتظار نیست.

منطقه این اثر چهارشنبه (۲۰ اسفندماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان، در خلیج فارس، تنگه هرمز، دریای عمان، پنج‌شنبه(۲۱ اسفندماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل نواحی شمالی و مرکزی استان بوشهر و مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان، در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان پیش‌بینی می‌شود.

حاکمیت این شرایط جوی روز جمعه (۲۲ اسفندماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های بوشهر و هرمزگان، در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان، شنبه (۲۳ اسفندماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل جنوب استان بوشهر، در خلیج فارس و مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان، در دریای عمان و یک‌شنبه (۲۴ اسفندماه) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان در دریای عمان دور از انتظار نیست.

از اثرات این مخاطره جوی غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در ترددهای دریایی قایق های صیادی، شناورهای سبک و نیمه سنگین، اختلال در تردد شناورهای مسافربری و تجاری و اختلال در فعالیت‌های فراساحلی و سکوهای نفتی است.

سازمان هواشناسی در این شرایط منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه سنگین، اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی و فعالیت‌های سکوهای نفتی و آماده باش برای مواجهه با خسارت احتمالی را توصیه می‌کند.

هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.


نظرات

آخرین اخبار
لایحه امنیتی انگلیس، آزادی رسانه‌ها را نشانه گرفت
مصر و قطر بر تداوم مذاکرات تهران و واشنگتن تأکید کردند
رئیس‌جمهور گرجستان در مراسم تشییع رهبر شهید ایران حضور می‌یابد
اعلام آمادگی کامل نیروی زمینی سپاه برای مراسم تشییع رهبر شهید
سفر هیئت حماس به قاهره برای ادامه مذاکرات آتش‌بس
بودجه ویژه برای مقابله با قاچاق سوخت
آمار شوکه‌کننده وزیر آموزش و پرورش از مدارس آسیب‌دیده
فراخوانی که همه را غافلگیر کرد
تأکید وزارت راه بر هم‌افزایی دستگاه‌ها برای حل بحران مسکن
آشورماتوف به‌زودی به تمرینات آبی‌ها اضافه می‌شود
ثبت‌نام وام بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شد؛ جزئیات نحوه نام‌نویسی
ادعای دفن امانتی پیکر رهبر شهید در قم تکذیب شد
ادعای کاخ سفید درباره هزینه 30 میلیارد دلاری جنگ با ایران
قالیباف جزئیات تفاهم اسلام‌آباد و مذاکرات سوئیس را تشریح کرد
لغو ممنوعیت صادرات محصولات پتروشیمی و پلیمری
مرتس پس از حذف آلمان، سوژه رسانه‌ها شد
عیادت حجت‌الاسلام مروی به نمایندگی از رهبر انقلاب از حجت‌الاسلام راشد یزدی
طرح 4 میلیارد دلاری آمریکا برای پایگاه‌های نظامی خود در انگلیس
آغاز پرداخت تسهیلات کم‌بهره برای نصب پنل‌های خورشیدی خانگی
رئیس‌جمهور ترکیه: اتهام‌زنی اسرائیل علیه آنکارا بی‌ارزش است
عموزاد و سهرابی برترین کشتی‌گیران جهان در ماه ژوئن شدند
دروغ مذاکراتی ترامپ برای کاهش قیمت نفت
آمریکا تحریم‌های جدید علیه حزب‌الله اعمال کرد
پزشکیان: با همکاری کشورهای مسئولیت‌پذیر، تلاش‌های مخرب برخی بازیگران ناکام می‌مانَد
الشرع: سوریه میدان اجرای توطئه‌های خارجی نخواهد شد
وزیر علوم: فناوری روز، ستون فقرات قدرت دفاعی و توسعه اقتصادی کشور است
ثبت‌نام خودرو چانگان آغاز می‌شود+ شرایط
ایران دوباره در مسیر رشد علمی قرار گرفت
جزئیات آتش‌سوزی انبار نفت ری؛ 3 نفر مصدوم شدند
اصلاح قانون استفاده از سلاح محیط‌بانان چه زمانی نهایی می‌شود؟
تقدیر دادگستری البرز از اطلاعات سپاه برای شناسایی و بازداشت جاسوس رژیم صهیونیستی
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز نوزدهم
تقدیر سخنگوی دولت از نقش نیروی دریایی ارتش
راز اصرار ترامپ بر مذاکرات قطر چیست؟
ریزش قیمت طلا و سکه در بازار؛ همه قطعات وارد مدار نزولی شدند
بورس 3 روز نخست هفته آینده تعطیل شد
جلسه ویژه دولت و قوه قضائیه؛ از مقابله با گرانی تا تشدید نظارت بر داروخانه‌ها
حجت الاسلام زارع فومنی درگذشت
استاندار: البرز شنبه و یکشنبه تعطیل نیست
هشدار حزب‌الله؛ «هیچ‌کس حق چشم‌پوشی از خاک لبنان را ندارد»
ادعای تازه واشنگتن درباره فروش نفت ایران
شوک به بوکس ایران؛ اعزام تیم‌های جوانان و امید در هاله‌ای از ابهام
پیام عارف درباره مراسم تشییع؛ «ایران مقتدر تمام‌قد به میدان خواهد آمد»
وزیر خارجه چین خواستار حفظ روند مذاکرات بین آمریکا و ایران شد
پوشش بیمه‌ای ویژه مراسم بدرقه رهبر شهید
رئیس سازمان اداری و استخدامی: پاسخگویی بانک‌ها به کمتر از 2 دقیقه رسید
مشهد آماده وداع؛ محل برگزاری مراسم رهبر شهید مشخص شد
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده‌های شمال و ورودی‌های تهران
ناامن‌سازی؛ جبهه تازه جنگ علیه ایران
درخواست فوری صنعت شوینده برای جلوگیری از گرانی محصولات