×
بین الملل
شناسه خبر : 300451
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/12/19 ساعت 18:49
تعطیلی مدارس و دور کاری اجباری؛ نتیجه افزایش شدید قیمت نفت

تعطیلی مدارس و دور کاری اجباری؛ نتیجه افزایش شدید قیمت نفت

افزایش شدید قیمت نفت پس از آغاز جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، اکنون کشورهای حوزه شرق و جنوب آسیا را درگیر و تعدادی از دولت‌ها را وادار کرده تا اقدامات فوری برای صرفه‌جویی در سوخت و حفظ امنیت انرژی داخلی اجرا کنند. نتایج اقدامات این کشورها تاکنون به تعطیلی مدارس و دورکاری اجباری ختم شده است.

نورنیوز- گروه بین الملل: پس از حمله تجاوزگرانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به خاک ایران، بسیاری از کشورهای آسیایی که انرژی خود از مسیر خلیج فارس دچار مشکل شدند. برخی از کشورها را برای کاهش مصرف و مهار شوک ناشی از بحران عرضه، رو به اقدامات اضطراری، شامل دورکاری، تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها، محدودیت‌های فروش سوخت، یارانه‌های دولتی و سقف قیمتی، آوردند.

درهمین راستا، کشورهای از جمله پاکستان و بنگلادش سیاست های صرفه جویی از جمله تعطیلی دو هفته‌ای مدارس و دورکاری کارمندان، اجرا کرده است.

شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان اعلام کرد که این تصمیم بخشی از تلاش گسترده دولت برای کاهش هزینه‌های عمومی و مصرف سوخت است.

در بنگلادش که ۹۵ درصد انرژی مورد نیاز خود را وارد می‌کند، شرایط بحرانی‌تر است. دولت این کشور تمامی دانشگاه‌ها را از روز دوشنبه تعطیل کرده و تعطیلات عید فطر را جلو انداخته تا مصرف برق و سوخت را کاهش دهد.پیشتر نیز دولت بنگلادش محدودیت فروش روزانه سوخت را به دلیل خریدهای هراس‌آمیز پس از تحولات خاورمیانه اعمال کرده بود. کمبود گاز حتی منجر به توقف تولید در برخی کارخانه‌های کود شیمیایی شده است.

ویتنام: ترویج دورکاری و لغو تعرفه واردات سوخت

وزارت صنعت و تجارت ویتنام از کسب‌وکارها خواسته تا در حد امکان دورکاری را برای کارکنان خود برقرار کنند تا مصرف سوخت کاهش یابد.مقامات ویتنام اعلام کردند که این اقدام می‌تواند به مصرف سوخت کمتر کمک کند؛ چرا که این کشور با اختلال در تامین انرژی در پی درگیری در غرب آسیا مواجه است.

دولت ویتنام همچنین تعرفه واردات برخی فرآورده‌های نفتی را به طور موقت لغو کرده تا بازار داخلی را تثبیت کند.

شرق آسیا: تمرکز بر تثبیت بازار و کنترل قیمت‌ها

در کره جنوبی، لی جائه میونگ رئیس‌جمهور این کشور، اعلام کرد که مقامات این کشور برای نخستین بار در نزدیک به سه دهه گذشته، سقف قیمت داخلی سوخت تعیین خواهند کرد. مقامات کره جنوبی اعلام کردند که ذخایر نفتی فعلی این کشور برای حدود ۲۰۸ روز مصرف کافی است و قیمت سقف می‌تواند هر ۲ هفته بازبینی شود.

دولت ژاپن از مدیران ذخایر ملی نفت خواسته است تا برای آزادسازی احتمالی بخشی از ذخایر خام آماده شوند و هم‌زمان یارانه‌هایی برای حمایت از خانوارها در نظر گرفته است. اندونزی هم در قالب بودجه ملی، یارانه‌های سوخت و برق را گسترش داده و منابع مالی بیشتری از طریق شرکت‌های انرژی دولتی تخصیص داده است. همچنین، چین هم دستور داده است که پالایشگاه‌ها تمام قراردادهای صادرات سوخت را لغو کنند تا عرضه داخلی تضمین شود. این تصمیم شامل سوخت جت بین‌المللی نمی‌شود اما فشار زیادی بر صادرکنندگان چینی وارد کرده است.

تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران که در پی آن آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند از بامداد روز نهم اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) آغاز شد؛ این اقدام در حالی صورت گرفت که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا با میانجی‌گری برخی کشورهای منطقه در جریان بود.

جمهوری اسلامی ایران در پی آغاز تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی، پاسخی قاطع، هدفمند و متناسب به این اقدام ارائه داد. در چارچوب این پاسخ مشروع، مواضع نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در شهرهای مختلف فلسطین اشغالی و همچنین پایگاه‌ها و مراکز استقرار نیروهای آمریکایی در منطقه با حملات موشکی، پهپادی و هوایی دقیق هدف قرار گرفت.

خبرگزاری رویترز پیشتر طی یادداشتی نوشت که جنگ با ایران می‌تواند حتی در صورت پایان سریع درگیری‌ها، برای هفته‌ها یا ماه‌ها بازار جهانی انرژی را دچار اختلال کند.


نظرات

آخرین اخبار
روسیه متهم کرد: آمریکا می‌خواهد ما را از بازار جهانی حذف کند
اعلام دلیل تعویق مذاکرات روز جمعه در سوئیس از زبان بقایی
حماس: مقاومت لبنان حماسه‌ای بزرگ در برابر اشغالگران صهیونیست آفرید
هشدار کرملین: فاجعه در کمین خط مقدم اوکراین
از کمین مرگبار مقاومت تا حمله به 80 هدف در جنوب لبنان/اعلام آتش بس میان حزب الله و اسرائیل
از ونیز تا مونیخ؛ چرا جهان دوباره شیفته «باشو، غریبه کوچک» شد؟
هشدار تند شورای امنیت نسبت به فاجعه انسانی در غزه
مرگ در سایه لغو واکسن؛ ارتش آمریکا در تله آنفلوآنزا افتاد!
صدور هشدار زرد دریایی برای سواحل هرمزگان و بوشهر
تجلیل سخنگوی القسام از مقاومت رزمندگان حزب‌الله در جنوب لبنان
ترامپ: از سر ناچاری و استیصال با ایران مذاکره نکردیم!
واکنش تند عراقچی به اظهارات وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی
نبی: تیم ملی با تمام قدرت به مصاف بلژیک می‌رود
رؤیای ایرانی در قلب لهستان؛ صیادمنش برای فتح اروپا به لخ پوزنان رفت
گزارش تصویری| مراسم شیرخوارگان حسینی در تهران
هشدار تهران درباره پیامدهای جنگ لبنان
اظهارات جنجالی تل‌آویو درباره دمشق
هافبک تیم ملی هلند ضربه مغزی شد
حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است
مذاکره در سایه بحران؛ جنگ جایگزین دیپلماسی می شود؟
برنامه مسابقات روز نهم دور گروهی جام جهانی 2026
قواعد جدید عبور کشتی ها از تنگه هرمز اعلام شد
لغو سفر وزیر خارجه ایتالیا به در پی اظهارات جنجالی ترامپ
لفاظی های نتانیاهو پس از درگیری جنوب لبنان
برنامه جدید موکب‌های اربعین در مرزها اعلام شد
پایان رقابت‌های جودو نابینایان کشور با صدرنشینی تیم تهران
واکنش تند پکن به برنامه‌های رژیم صهیونیستی در غزه
خبر شوکه کننده برای ستاره مراکش در جام جهانی
محدودیت بی‌سابقه در فضای مجازی امارات
تردید ژاپن برای اعزام نیروهای دفاعی به تنگه هرمز
خبر بد برای پایتخت نشینان؛ موج شدید گرما دراه است
دستور ابوظبی برای بارگیری نفت از بنادر خلیج فارس
پیام تند پاریس به واشنگتن درباره اسرائیل چه بود؟
ترافیک پرحجم در راه‌های مازندران/ جاده چالوس از ساعت 16 یک‌طرفه می‌شود
پشت پرده سفر احتمالی نتانیاهو به واشنگتن
طرح ملی تعویض کولرهای قدیمی کلید خورد
بورس تاریخ‌ساز شد؛ صعود پرشتاب شاخص تا قله 5.1 میلیونی
چه رازی پشت جهش ترکیه و صعود ایران در دیپلماسی نهفته است؟
کدام سریال کره ای با انتخاب تماشاگران روی آنتن رفت؟
حقیقت ماجرای بیماری هدیه تهرانی چه بود؟
قیمت بنزین در آمریکا کاهش یافت
هشدار قوه قضاییه به عوامل مرتبط با دشمن
حسن یزدانی مُهر آخر را زد؛ ترکیب جهانی کشتی آزاد کامل شد
پزشکیان: دولت باید قبل از مردم، صرفه‌جویی را از خودش آغاز کند
شهباز شریف: در مراسم تشییع آیت‌الله خامنه‌ای شرکت می‌کنم
جزئیات تصادف مرگبار صبحگاهی با 10 کشته و زخمی
ریزش قیمت نفت در بازار جهانی
سپاه پاسداران: در صورت تکرار زیاده‌خواهی دشمن، پاسخ قاطع خواهیم داد
قیمت بیت‌کوین و سایر رمزارزها امروز جمعه 29 خرداد
استقبال غافلگیرکننده از پخش بازی فوتبال ایران در سینما