×
بین الملل
شناسه خبر : 300425
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/12/19 ساعت 17:00
جنگ با ایران پایان امپراتوری آمریکا را به‌دنبال دارد

یک کارشناس چینی:

جنگ با ایران پایان امپراتوری آمریکا را به‌دنبال دارد

یک پروفسور ژئوپولیتیک چینی در انتقاد از برنامه آمریکا در جنگ علیه ایران گفت حتی خود آمریکایی‌ها نمی دانند در این جنگ به دنبال چه هستند.

نورنیوز- گروه بین الملل: پروفسور «جیانگ شوئه جین» تحلیلگر مشهور ژئوپلیتیک پیش‌بینی کرد جنگ کنونی با ایران منجر به تحولات ژئوپلیتیک عمیقی شود که در نهایت به پایان امپراتوری آمریکا منجر خواهد شد.

او فقدان استراتژی روشن در اقدامات واشنگتن را بررسی کرد و هشدار داد که این جنگ بی‌ثباتی اقتصادی جهانی به ویژه برای اقتصادهای آسیایی وابسته به نفت را به همراه خواهد داشت.

این استاد چینی در ابتدای صحبت خود گفت: دولت ترامپ نتوانسته هدف روشنی از جنگ با ایران به مردم آمریکا ارائه دهد و هر بار به بهانه‌های متفاوتی متوسل شده است.  در ابتدا بحث غنی‌سازی اورانیوم در ایران و ترس از توسعه سلاح هسته‌ای توسط ایران را مطرح کرد. در واقع، در سخنرانی ترامپ در کنگره او گفت که هرگز اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد و همه برای تشویق و تحسین برخاستند  اما مشکل اینجاست که وزیر خارجه عمان، چند ساعت قبل از اینکه آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها به تهران حمله کنند، به ما گفت که ایرانی‌ها با کاهش غنی‌سازی موافقت کرده بودند. بنابراین این ایده که ترامپ نیاز به جلوگیری از دستیابی به سلاح هسته‌ای دارد، قابل قبول نیست، این فقط یک بهانه است.

او افزود: آنها بهانه‌های مختلف زیادی را امتحان کردند و در نهایت روبیو مدعی شد: ما مجبور بودیم حمله کنیم چون اسرائیل اول حمله می‌کرد و بعد ایرانی‌ها هم به اسرائیلی‌ها و هم به ما پاسخ می‌دادند. بنابراین برای دفاع از خود، مجبور شدیم پیشدستی کنیم و اول حمله کنیم به نظر می آید آنها برای یافتن یک روایت تقلا می‌کنند. آنها برای توضیح به مردم آمریکا که چرا این اتفاق می‌افتد، تقلا می‌کنند. آنها همچنین برای مهار عواقب آن تقلا می‌کنند چون پس از حمله آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها، ایرانی‌ها شروع به بمباران پایگاه‌های آمریکا در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس کردند و تنگه هرمز را بستند و این آسیب عظیمی به اقتصاد جهانی وارد کرده و خواهد کرد.

این پرفسور ژئوپولیتیک ادامه داد: نفت در حال حاضر به ۱۲۰ دلار در هر بشکه نزدیک می‌شود  یعنی نسبت به یک هفته پیش دو برابر شده است. و به یاد داشته باشید که تنگه هرمز بیشتر این نفت را به اقتصادهای آسیایی پاکستان، هند، چین، کره جنوبی و ژاپن می‌رساند. ژاپن ۷۵ درصد نفتش از راه تنگه هرمز تامین می شود و نخست‌وزیر تاکه‌ایچی به کابینه خود اطلاع داده که ژاپن ذخایر نفتی خود را تمام خواهد کرد. به یاد داشته باشید ژاپن یک قدرت تولیدی است. بنابراین این جنگ یک فاجعه بوده است. و حتی امروز، ترامپ نتوانسته توضیح دهد که چرا آمریکایی‌ها این کار را انجام می‌دهند، هدف چیست و راه خروج چیست. و آنچه ما روز به روز می‌بینیم تشدید سریع جنگ است.

او گفت: من فکر می‌کنم روز دوم یا سوم این جنگ، شایعاتی درباره نیروهای زمینی مطرح شد. دیروز، شایعاتی مطرح شد که لشکر ارتش آمریکا دستور استقرار دریافت کرده است. به این معنی که ممکن است آمریکایی‌ها تصمیم بگیرند این سربازان را به داخل ایران برسانند برای چه هدفی، ما نمی‌دانیم. صحبت از تصرف جزیره خارک توسط آمریکایی‌هاست که انبار نفت ایران است و ۹۰ درصد صادرات نفت ایران را تشکیل می‌دهد. صحبت از تأمین مالی گروه‌های نیابتی توسط آمریکایی‌هاست. صحبت از استفاده از سلاح‌های تاکتیکی و هسته‌ای است. صحبت از فراخوان ملی برای یافتن ۵۰۰ هزار سرباز برای حمله زمینی به ایران است. بنابراین این جنگ کاملاً از کنترل خارج شده و کاملا نامشخص است.

پروفسور جیانگ شوئه چین در ادامه تحلیل خود از جنگ ایران، روایت‌پردازی واشنگتن را آشفته‌تر از خود جنگ توصیف کرد و گفت این روایت از سلاح هسته‌ای به موشک‌های بالستیک، سپس به حمایت از معترضان، بعد به نفت و در نهایت به توجیه جنگ برای جلوگیری از تسلط ایران بر خاورمیانه تغییر کرد.

وی با اشاره به آخرین بهانه مطرح‌شده از سوی مقامات آمریکایی مبنی بر لزوم پیشدستی به دلیل قصد اسرائیل برای حمله به ایران، گفت: آنها اساساً اعتراف می‌کنند که در حال جنگیدن به نمایندگی از اسرائیل هستند اما نمی‌توانند این را هم بگویند.

این تحلیلگر مسائل ژئوپلیتیک در پاسخ به سوال گلن دیسن درباره ماهیت جنگ فرسایشی و تأثیر آن بر اقتصاد و انرژی نیز خاطرنشان کرد که این درگیری به شدت به ذخایر تسلیحاتی طرفین فشار آورده و هم‌زمان به حوزه‌های انرژی، آب و اقتصاد سرایت کرده است.

حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران از شنبه هفته قبل و در حالیکه جهان منتظر نتایج مذاکرات بود، آغاز شد.


نظرات

آخرین اخبار
پزشکیان:دولت در سخت‌ترین شرایط لحظه‌ای از پیگیری مشکلات مردم غفلت نکرد
سرلشکر عبداللهی: شهید شادمانی نماد ابتکار و اقتدار در مسئولیت‌های نظامی بود
«دیار مادری» در راه شبکه یک/ بازگشت زیبا بروفه پس از غیبتی طولانی
نهایی شدن اجرای مرحله سوم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان/پرداخت بدهی از سوی دولت
شکاف 45 درصدی قیمت خودرو از کارخانه تا بازار آزاد
وزیر کشور: اقتدار و اتحاد ملی بال‌های پرواز جامعه به سمت ثبات است
خبر خوش برای فرزندان شهدا و جانبازان؛ جزئیات آزمون استخدامی جدید و جذب 12 هزار نفری
رئیس‌جمهور روسیه از پیشروی نظامی در دونباس خبر داد
انیمیشن «رویاشهر» به سینماهای ترکیه رسید
فیفا ستاره‌های مصر را چید/ تغییرات ناگهانی در پیراهن رقیب ایران
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت پنجم
تهران غبارآلود می‌شود / خطر وزش باد شدید در مناطق جنوبی و غربی
نورنما | متفاوت ترین هوادار روز اول رقابت های جام 2026
دیپلماسی تلفنی برای صلح؛ عراق و آژانس در مسیر کاهش تنش‌های منطقه‌ای
الجزیره: توافق ایران و آمریکا تا 24 ساعت آینده امضا می‌شود
گروه مرگ بسکتبال با ویلچر ایران در مسابقات جهانی کانادا
ترافیک سنگین در جاده‌های شمال
آنروا با چالش های پیچیده مواجه است
محور قدیم کرج–چالوس موقتاً مسدود می‌شود
پایان انتظار 18 ساله ژاپنی‌ها؛ لهستان در برابر اراده سامورایی تسلیم شد
سفر بدون ویزا میان آنکارا و ریاض کلید خورد
وزیر جهاد: امنیت غذایی جهان نباید گروگان اقدامات یک‌جانبه شود
جزئیات توافق 12 میلیارد دلاری با قطر؛ از آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده تا خط اعتباری جدید
واردات برنج نامرغوب ممنوع شد
ماجرای سفر محرمانه رئیس حزب دموکرات‌های اسرائیل به امارات
24 خرداد؛ آغاز مهلت رفع نقص دستیاری+ اعلام زمان آزمون
مرتضی نعمت اللهی پیشکسوت مجسمه‌سازی درگذشت/ دبیر انجمن مجسمه‌سازان درباره او می گوید
ادعای تلگراف: ترامپ به‌دنبال امضای تفاهم با ایران پیش از نشست گروه هفت است
سخنگوی وزارت خارجه: تفاهم نامه اسلام آباد بر خاتمه جنگ تمرکز دارد
پیام طارمی در آستانه سفر به آمریکا : ورزش را از سیاست جدا کنید
ادعای جنجالی برادرزاده ترامپ درباره وضعیت سلامت ذهنی او
اکران «نیم‌شب» در میان تجمع مردمی میدان ولیعصر (عج)
سرمربی سابق پرسپولیس هدایت دهوک عراق را برعهده گرفت
حزب‌الله: توافق احتمالی ایران و آمریکا مسیر لبنان را تغییر می‌دهد
برای اولین بار محکومان به اعدام نیز مشمول عفو رهبری شدند
واکنش ستاد حقوق بشر به تخریب زیرساخت‌های آب در جنوب کشور
تلف شدن آهوهای ایرانی در تجاوز آمریکا به جزیره خارک
دیدار غریب آبادی با سفیران چین و روسیه در تهران
نورنما | جزیره مارو، ناشناخته ای زیبا در هرمزگان!
23 استان درگیر تنش آبی هستند
مجموعه پیراهن‌های جام جهانی با نام کودک شهید فلسطینی رونمایی شد
جزئیات جلسات ویژه برای تسریع اعلام نتایج کنکور و دانشجو-معلم
نخست‌وزیر پاکستان: 24 ساعت آینده توافق تاریخی امضا می‌شود
نبض جهان در نیروگاه‌ها می‌تپد؛ اما قلب انرژی کجاست؟
«هلیا» یوزپلنگ آسیایی وارد استان سمنان شده است
مقامات بصره: خوزستان بهترین شریک اقتصادی ماست
خبر جدید از اردوی ایران؛ چهار ویزای جدید برای سفر به آمریکا صادر شد
نورویدئو | ایران یکسال پس از آن دوازده روز
قیمت نقره امروز شنبه 23 خرداد 1405 + جدول
«آن‌سوی تیترها»؛ روایت ناگفته ترور دانشمندان هسته‌ای ایران