×
سیاسی
شناسه خبر : 300398
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/12/19 ساعت 15:12
گفت‌وگوی وزیران خارجه ایران و ترکیه

گفت‌وگوی وزیران خارجه ایران و ترکیه

وزیر امور خارجه ایران در تماسی تلفنی با «هاکان فیدان» همتای ترکیه‌ای خود ادعای شلیک موشک به خاک ترکیه از سوی ایران را رد کرده و گفت که تحقیقات جامعی در این‌باره انجام خواهد شد.

نورنیوز-گروه سیاسی:«​​​​​​​هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه با «عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران تلفنی گفت‌وگو کرد.

خبرگزاری‌ آناتولی‌ در پی گزارش‌های رسانه‌ای پیرامون حملات موشکی علیه ترکیه از سوی ایران نوشت: طبق اعلام منابع وزارت امور خارجه ترکیه در این گفت‌وگو اظهار داشت که نقض حریم هوایی ترکیه غیرقابل قبول است.

او تاکید کرد که ترکیه به اتخاذ تمام اقدامات لازم علیه آن ادامه خواهد داد.

وزیر امور خارجه ترکیه همچنین بر ضرورت حفاظت از جان غیرنظامیان و دوری از اقدامات ثبات‌زدا در سطح منطقه تاکید کرد.

عراقچی نیز اظهار کرد موشک‌هایی که به سمت حریم هوایی ترکیه منحرف شده‌اند، از ایران نبوده و تحقیقات جامعی در این باره انجام خواهد شد.

هم‌چنین بنا بر اطلاعیه وزارت خارجه ایران، عراقچی در تماس با فیدان، «بر ضرورت هوشیاری در مقابل دسیسه‌های رژیم صهیونیستی برای تخریب روابط دوستانه ایران با کشورهای منطقه تاکید کرد.»

وزیر امور خارجه ترکیه هم‌چنین در این تماس، انتخاب آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای به عنوان رهبر جمهوری اسلامی ایران را به همتای ایرانی تبریک گفت و بر «اهمیت صیانت از روابط عمیق و برادرانه دو کشور تاکید کرد.»

دو طرف توافق کردند با توجه به توافق به عمل آمده میان روسای جمهور دو کشور، گروه کارشناسی نظامی مشترک برای بررسی دقیق ادعاهای اخیر در اسرع وقت تشکیل شود.

پیش‌تر، «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران در گفت‌وگوی تلفنی با «رجب طیب اردوغان» همتای ترکیه‌ای خود با اشاره به تلاش رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا برای اختلاف افکنی میان جمهوری اسلامی ایران با همسایگانش و اتهام‌زنی‌ رسانه‌های وابسته به آنها مبنی بر انجام حملات موشکی از سوی جمهوری اسلامی ایران به کشور دوست و برادر ترکیه، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره آمادگی خود را برای کاهش تنش در منطقه اعلام کرده است، مشروط بر آن که حریم هوایی، خاک و آب‌های همسایگان ما برای حمله به مردم ایران مورد استفاده قرار نگیرد.

او همچنین گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد برای رفع سوء تفاهم مبنی بر ادعای حملات موشکی از سوی ایران به ترکیه، تیم مشترکی برای بررسی ادعاهای کشورها و رژیم های متخاصم با ایران ایجاد شود تا همواره روابط دو کشور دوست و برادر تحت تاثیر پروپاگاندهای خبری قرار نگیرد.

رایزنی عراقچی با همتای ترکیه‌ای خود در پی حملات متجاوزانه آمریکا و رژیم صهیونیستی به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران انجام شده است که از ۹ اسفند آغاز شد و هم‌چنان ادامه دارد. در این حملات مراکز نظامی و غیرنظامی هدف قرار گرفته‌اند و بیش از هزار نفر، از جمله مقام معظم رهبری ایران، شماری از فرماندهان نظامی و شهروندان غیرنظامی‌ به شهادت رسیدند.

ایران در عملیات وعده صادق ۴ در پاسخ به حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی پایگاه‌های نظامی و منافع آمریکا در کشورهای منطقه و اهداف معین در اراضی اشغالی را مورد حمله قرار داده است.

رئیس جمهوری ایران چندی پیش در پی اعتراض کشورهای منطقه به حملات ایران به پایگاه‌ها و منافع آمریکا در این کشورها اعلام کرد که اگر مانع از این حملات به سمت ایران از خاک خود شوند، ایران هم حملاتش به منافع امریکا در این کشورها را قطع می کند. با این حال هم‌چنان این حملات به کشورمان از خاک کشورهای همسایه ادامه دارد. 


نظرات

آخرین اخبار
لزوم تغییر روایت درباره خودکشی
فرصت رصد ستاره‌ای نزدیک که در حال انفجار است
درس مهم ال‌نینو برای مقابله با تغییرات اقلیمی
هشدار 25 برنده برتر مدال فیلدز درباره ورود هوش مصنوعی به ریاضیات
گفت‌ وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه درباره تحولات منطقه‌ای
گفت‌‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عراق درباره تجولات منطقه‌ای
پیکر شهید اسلام کاک‌درویشی با حضور گسترده مردم تشییع شد
وزیر خارجه اسلواکی: امنیت اروپا بدون روسیه غیرممکن است
واکنش فرماندار به تخریب بنای تاریخی سبزوار
تفاهم‌نامه 3 همتی بانک ملی و وزارت میراث فرهنگی امضا شد
بقایی: قدرت دیپلماسی به پشتوانه مردم و میدان است
حمله داعش به مرکز ارتش عراق در کرکوک
ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری: یکشنبه 22 شهریورماه نخستین روز ماه ربیع‌ااثانی است
جایزه بزرگ ونیز به «زن ناشناس» رسید
نورنما | تجمع اعتراضی 30 ربات انسان نما و چهارپا
رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی: جنگ علیه ایران غیرقانونی بود
تأکید رئیس‌جمهور بر ضرورت هوشیاری و حفظ وحدت در میان کشورهای اسلامی
آخرین وضعیت تردد ایرانی‌ها در مرزها پس از بسته‌شدن شلمچه، چزابه و بصره
هشدار دریایی در هرمزگان؛ دریا مواج می‌شود
آتش‌سوزی یک خانه در سرپل‌ذهاب
فرار از شکست در سن‌سیرو
تصادف زنجیره‌ای در یاسوج؛6 نفر جان باختند
صنعت نفت آبادان 1-2 چادرملو اردکان/ پایان شیرین برای یزدی‌ها
پیشروی یمنی‌ها؛ سناریوی کابوس‌وار برای عربستان
تصویربرداری «ده پهلوان» حسن فتحی آغاز شد
یمن از موضع بریکس درباره صلح استقبال کرد
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه 22 شهریور 1405
ایران 3 - 1 استرالیا؛کسب سهمیه جهانی و نبرد برای سهمیه المپیک در فینال + فیلم خلاصه بازی
گزارش تصویری| سفر رئیس‌جمهور به هند برای شرکت در اجلاس بریکس
تأکید صنعا بر تامین امنیت کشتیرانی
دیدار رئیس‌جمهور با ولیعهد ابوظبی در چه شرایطی برگزار شد؟
حملات هوایی عربستان به 7 استان یمن؛ 129 حمله در 48 ساعت
تحولاتی در مسیر یک تحول!
زلنسکی: اوکراین با کمبود موشک پاتریوت روبه‌روست
ترافیک 7 کیلومتری در خروجی مرزن‌آباد
جدول برنامه خاموشی فارس فردا 22 شهریور+ لینک برنامه خاموشی
73 کشتی در 2 روز از باب‌المندب عبور کردند
فراخوان جشن پیروزی انصارالله در تهران
تازه‌ترین رایزنی ایران و عمان درباره تحولات منطقه
تعیین تکلیف 4 پرونده کثیرالشاکی کلاهبرداری
رئیس‌جمهور ایرلند خطاب به ترامپ: عادی‌سازی جنگ و نسل‌کشی قابل‌قبول نیست
نورویدئو | هرمز ورق را برگرداند ؛ آمریکا در محاصره ابتکار ایران
رئیس کل دادگستری استان تهران: پیگیری حقوقی جنایات جنگی ادامه دارد
طرح صهیونیست‌ها برای مهار ترکیه
وزیر ارتباطات: محدودیت‌های IPv6 تعیین تکلیف شود
فارن افرز: ضرورت بازنگری سیاست‌های آمریکایی در قبال ایران
تعویق مذاکرات لبنان و اسرائیل؛ دیدار سفیران دو طرف در واشنگتن
قطر خواهان پایان مصونیت رژیم صهیونیستی از مجازات شد
وعده 5 هزار دلاری ترامپ برای انتخابات
چکونه فرایبورگ در بوندسلیگا شاخ شد؟