×
سیاسی
شناسه خبر : 300279
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/12/19 ساعت 01:33
غریب‌آبادی: شرط ایران برای آتش‌بس، تضمین برای عدم تکرار تجاوز است

غریب‌آبادی: شرط ایران برای آتش‌بس، تضمین برای عدم تکرار تجاوز است

«کاظم غریب‌آبادی» معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران با تأکید بر اینکه مذاکره و دیپلماسی در هر شرایطی یکی از ابزارهای کشور است، گفت: جمهوری اسلامی ایران در دوره جدید مذاکرات با آمریکا، با رعایت کامل همه جوانب امنیتی و نظامی وارد شد و از همان روز اول به نیروهای مسلح تأکید شد که امیدی به مذاکرات نداشته باشند.

نورنیوز-گروه سیاسی: کاظم غریب‌آبادی با بیان اینکه ممکن است این پرسش مطرح شود که چرا با رژیمی که در وسط مذاکرات قبلی با همراهی رژیم صهیونیستی حملات مسلحانه علیه ایران انجام داد، مجدداً مذاکره کردیم؟ اظهار داشت: «مذاکره و دیپلماسی در هر شرایطی یکی از ابزارهاست. هم باید در شرایط تهدید از ظرفیت‌های نظامی خود به طور بهینه و حداکثری استفاده کنید و هم از ابزارهای دیگر مثل ابزار دیپلماسی.»

وی افزود: «دوره جدیدی مذاکرات که با آمریکا شروع شده بود، با تمام رعایت این جوانب بود. مدام به نیروهای مسلح ما هم گوشزد می‌شد که امیدی قطعاً به مذاکرات کسی نداشته باشد.»

غریب‌آبادی با اشاره به اینکه تقاضای مذاکره از سوی جمهوری اسلامی ایران مطرح نشده بود، گفت: «بالاخره شما اگر دیپلماسی را رد می‌کردید آثاری داشت. تقاضای مذاکره از سوی جمهوری اسلامی ایران طرح نشده بود. آمریکایی‌ها چندین بار تقاضا و درخواست برای مذاکره داشتند. روسای برخی از کشورهای منطقه با رئیس‌جمهور ما تماس داشتند و تقاضا کردند که ایران به درخواست‌های آمریکا پاسخ مثبت دهد و وارد مذاکرات شود و مذاکرات را بپذیرد.»

معاون امور حقوقی وزارت امور خارجه تأکید کرد: «ما در چنین فضایی وارد مذاکرات شدیم؛ یعنی تقاضای طرف مقابل، درخواست کشورهای منطقه و هدف ما هم این بود که به دیپلماسی نه نگوییم. چون بالاخره خود نه گفتن به دیپلماسی می‌توانست آثاری داشته باشد.»

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران در ادامه گفتگوی خود با شبکه خبر  همچنین با رد ادعاها درباره تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای، این موضوع را «بهانه‌ای برای عوام‌فریبی و فریب افکار عمومی بین‌المللی» دانست.

کاظم غریب‌آبادی گفت:  بیش از سه دهه است که آمریکا و رژیم صهیونیستی مدعی هستند ایران به دنبال سلاح هسته‌ای است، اما هیچ‌گاه مدرکی برای این ادعا ارائه نشده است. 

وی با طرح این پرسش که «کدام سلاح هسته‌ای؟»، تاکید کرد این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که خود آن‌ها دارای سلاح هسته‌ای هستند.

معاون وزیر امور خارجه ایران همچنین با اشاره به سابقه استفاده آمریکا از سلاح هسته‌ای علیه غیرنظامیان در ژاپن گفت:  کشورهایی که خود دارای چنین سلاح‌هایی هستند، امروز ایران را به تلاش برای دستیابی به آن متهم می‌کنند.

غریب‌آبادی تاکید کرد طرح موضوع سلاح هسته‌ای علیه ایران بیشتر بهانه‌ای سیاسی برای توجیه فشارها و شکل‌دهی به افکار عمومی بین‌المللی است.


 این دیپلمات ارشد ایرانی در بخش دیگر سخنان خود در این مصاحبه اظهار کرد :  مخالفت و فشارهای آمریکا و متحدانش علیه ایران را باید در دو مقطع تاریخی، یعنی از ابتدای انقلاب اسلامی و نیز تحولات منطقه پس از هفتم اکتبر، تحلیل کرد.

کاظم غریب‌آبادی خاطرنشان کرد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، آمریکا و انگلیس نفوذ و سیطره گسترده‌ای بر ایران داشتند و بدون اراده آنها اقدام مهمی در کشور انجام نمی‌شد. این کشورها بر منابع و درآمدهای ایران از جمله نفت تسلط داشتند و سیاست‌های کلان کشور نیز تحت تأثیر آنها شکل می‌گرفت.

وی افزود: از دست دادن چنین جایگاهی برای قدرت‌های غربی بسیار دشوار بوده است، به‌ویژه برای افرادی مانند دونالد ترامپ و اطرافیانش که توجه زیادی به مسائل مالی، منابع انرژی و نفت دارند. 

غریب‌آبادی با اشاره به رفتار آمریکا در قبال ونزوئلا گفت:  واشنگتن ابتدا با طرح موضوعاتی مانند مقابله با باندهای قاچاق، مواد مخدر، دموکراسی و حقوق بشر اقدام می‌کند، اما پس از اقدامات خود، اهداف واقعی را آشکار می‌سازد.

معاون وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد: یکی از ریشه‌های تقابل با ایران به انقلاب اسلامی و استقلالی بازمی‌گردد که پس از آن در کشور تثبیت شد و حتی به‌عنوان یکی از اصول اساسی در قانون اساسی نیز مورد توجه قرار گرفت.

غریب‌آبادی همچنین به تحولات منطقه پس از هفتم اکتبر اشاره کرد و گفت برخی تصور می‌کردند پس از رخدادهایی که برای گروه‌هایی مانند حماس و حزب‌الله و همچنین در لبنان و سوریه رخ داد، شرایط برای فشار بیشتر یا عبور از ایران فراهم شده است.

به گفته او، این تصور در جریان «جنگ ۱۲ روزه» آزموده شد و طرف مقابل با واکنش و ضربه سنگینی از سوی جمهوری اسلامی ایران مواجه شد.

غریب‌آبادی افزود:  پس از آن نیز راهبردهای دیگری برای فشار بر ایران دنبال شد که شامل تلاش برای ایجاد ناآرامی‌های داخلی و ضربه زدن به انسجام داخلی کشور بوده است.

وی تاکید کرد : مشکل اصلی مخالفان با جمهوری اسلامی ایران، ماهیت نظام و استقلال کشور است.

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران در این گفت وگوی تلویزیونی  همچنین با اشاره به تماس‌های برخی کشورها برای توقف درگیری‌ها گفت : جمهوری اسلامی ایران آغازگر جنگ نبوده و در حال دفاع مشروع از خود است.

کاظم غریب‌آبادی اظهار داشت که در روزهای اخیر تماس‌هایی از سوی کشورهایی مانند چین، روسیه، فرانسه و همچنین برخی کشورهای منطقه با ایران برقرار شده است.

 به گفته او، علاوه بر این کشورها، برخی دیگر از کشورهای اسلامی و غیر اسلامی نیز در تماس با تهران خواستار اقداماتی برای توقف جنگ یا برقراری آتش‌بس شده‌اند.

وی افزود: چنین درخواست‌هایی از سوی این کشورها مطرح می‌شود، اما موضع ایران در این زمینه روشن است، زیرا جمهوری اسلامی ایران آغازگر جنگ و تجاوز نبوده است. بنابراین اگر درخواستی برای توقف اقدامات مطرح شود، ایران طرفی نیست که بخواهد دفاع خود را متوقف کند، چرا که در حال دفاع از خود است نه انجام اقدام تهاجمی.

معاون وزیر امور خارجه ایران با اشاره به مبانی حقوقی این موضوع گفت: اقدامات ایران در چارچوب دفاع مشروع و بر اساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد انجام می‌شود. 

او توضیح داد که منشور ملل متحد شرایط پایان دفاع مشروع را مشخص کرده است.

غریب‌آبادی افزود: یکی از این شرایط آن است که اطمینان حاصل شود اقدامات تجاوزکارانه تکرار نخواهد شد. کشوری که مورد تجاوز قرار گرفته است تا زمانی اقدامات دفاعی خود را ادامه می‌دهد که اطمینان پیدا کند آن تجاوز دوباره تکرار نخواهد شد.

وی تاکید کرد:  اگر قرار باشد آتش‌بسی برقرار شود یا جنگ متوقف شود، باید تضمینی وجود داشته باشد که اقدامات تجاوزکارانه علیه ایران مجدداً تکرار نخواهد شد؛ در غیر این صورت، اگر پس از چند ماه دوباره حمله‌ای صورت گیرد، چنین آتش‌بسی فاقد معنا خواهد بود.


نظرات

آخرین اخبار
مراسم تشییع رهبر شهید، اعتمادبه‌نفس مقامات ایران را تقویت کرد
دستور ویژه چین به پالایشگاه‌ها برای تولید بیشتر
رئیس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان آمار نذورات محرم را اعلام کرد
اتوبوس‌های کرمان تا پایان تابستان رایگان شدند
آغاز بازی‌های تدارکاتی تیم ملی امید؛ اولین آزمون مقابل کایسری‌اسپور
صدای انفجارهای مهیب در شرق حمص؛ جزئیات در حال بررسی
باخت ترامپ و گرفتار شدن او در تله‌ خودساخته
تشبیه جنجالی اتحادیه اروپا به یک تیم شکست‌خورده
هاآرتص: تصمیم جدید حماس، کابینه اسرائیل را با چالش تازه روبه‌رو کرد
مجوز صادرات محدود مرغ صادر شد
زمان ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی 1405 اعلام شد
موج گرمای شدید در کشور؛ دمای تهران 42 و قم تا 46 درجه می‌رسد
حبیبی‌نژاد به تراکتور پیوست
تصویب دستورالعمل جدید بانک مرکزی برای گواهی سپرده ارزی
گزارش تصویری | جشنواره گاو بازی در اسپانیا
تدوین نقشه راه بازسازی و مدیریت منابع در نشست ستاد بازسازی
آغاز قطعی برق در برخی مناطق تهران بدون اطلاع قبلی+اطلاعیه توزیع برق
ای عشق دل افروز ،دل من به تو گرم است
حضور مداوم امیری در تمرینات پرسپولیس؛ بازار شایعات داغ شد
حمله به مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق
منبع آگاه به پرس تی‌وی: ایران برنامه‌های مدیریت تنگه هرمز را پیش خواهد برد
اعلام برنامه تابستانی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه+ جزئیات
دادگاه اسپانیا تحقیق درباره فرماندهان رژیم صهیونیستی را آغاز کرد
تقدیر عراقچی از پیام همدردی سلطنت عمان
جدایی عالیشاه و سرلک از پرسپولیس
نوراینفو | آیا ویپ از سیگار هم خطرناک‌تر است؟
تصمیم‌گیری برای تنگه هرمز فقط توسط ایران و عمان صورت می‌گیرد
حقیقت هشدار سردار علایی و واکنش شهید شمخانی چه بود؟
آلمان احتمال خرابکاری در آتش‌سوزی خط ریلی پرتردد را بررسی می‌کند
میزبانی تیم‌های ایرانی در کشور سومی
فروشنده ملک به کوشنر در آلبانی مظنون به جعل اسناد است
آلمان احتمال خرابکاری در آتش‌سوزی خط ریلی پرتردد را بررسی می‌کند
قطر و اردن خواستار پایان تنش‌های خطرناک در منطقه شدند
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و هشتم
طرح «مهتاب» 118 مگاوات از بار غیرمجاز شبکه برق را کاهش داد
دستور الزیدی برای پیگیری کشته شدن یک عراقی به دست گارد ساحلی کویت
بازیکن ملوان شاگرد رحمتی در گل گهر شد
آیا مکانیسم ماشه آخرین برگ بازی غرب است؟
علیرضا جهانبخش به جمع امدادگران هلال احمر پیوست
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 20 تیر 1405
افزایش دوباره قیمت بنزین در آمریکا
مرگ مشکوک بازیکن آفریقای جنوبی بعد از بازگشت از جام جهانی
قدردانی آستان قدس رضوی از حضور باشکوه در آیین تشییع رهبر شهید
آیت‌الله مظاهری: یاوه‌گویی‌های رئیس‌جمهور آمریکا از استیصال دشمنان حکایت دارد
آتش‌سوزی در اسپانیا دست‌کم 12 کشته داد
ممبینی برکنار می شود؟
ادامه حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان؛ بمباران منازل مسکونی
روسیه صادرات گازوئیل را ممنوع کرد
آمار حضور مردم در تشییع پیکر رهبر شهید در مشهد اعلام شد
نورنما | نمایی متفاوت از محل تدفین رهبر