×
بین الملل
شناسه خبر : 300255
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/12/18 ساعت 23:34
گروسی: باید به میز مذاکره برگردیم

گروسی: باید به میز مذاکره برگردیم

رافائل گروسی این مطلب را در گفت‌وگو با شبکه فرانس24 مطرح و ابراز امیدواری کرد که اختلافات بر سر برنامه هسته‌ای ایران، از مسیرهای مسالمت‌آمیز حل‌وفصل شود.

نورنیوز-گروه بین الملل:  مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اشاره به اینکه عملیات نظامی نمی‌تواند دانش هسته‌ای گسترده در ایران را نابود کند بر لزوم بازگشت به میز مذاکره و تلاش برای دست‌یابی به توافق تاکید کرد.

  رافائل گروسی این مطلب را در گفت‌وگو با شبکه فرانس۲۴ مطرح و ابراز امیدواری کرد که اختلافات بر سر برنامه هسته‌ای ایران، از مسیرهای مسالمت‌آمیز حل‌وفصل شود.

او در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت تاسیسات هسته‌ای ایران در جنگ اخیر ادعا کرد: فکر می‌کنم تفاوت قابل توجهی میان آنچه در جنگ ۱۲ روزه دیدیم و آنچه اکنون شاهد آن هستیم وجود دارد. به نظر می‌رسد کارزار نظامی تا اینجا تفاوت‌هایی داشته، به این معنا که اهداف و مقاصد این بار متفاوت‌تر و گسترده‌تر بوده و به دنبال انواع دیگری از اهداف بوده‌اند که برای همه قابل مشاهده است و تمرکز بسیار کمتری بر سایت‌های هسته‌ای داشته است.

وی ادامه داد: ما چند اصابت را مشاهده کرده‌ایم؛ دو مورد در نطنز و یک مورد در اصفهان که به برخی بخش‌های جانبی این دو مجموعه مربوط می‌شود. اما چیزی شبیه آنچه سال گذشته ( میلادی ) دیدیم نبوده است. طبیعتاً این وضعیت هنوز ادامه دارد و ممکن است شرایط به سرعت تغییر کند، اما تا این لحظه اوضاع همین است.

مدیرکل آژانس گفت: ما این موضوع را بسیار دقیق دنبال می‌کنیم. چند روز پیش نیز در شورای حکام آژانس اعلام کردم که هیچ افزایش یا جهشی در سطح تشعشعات رادیواکتیو نه در ایران و نه در کشورهای همسایه که آنها هم هدف حملات قرار گرفته‌اند مشاهده نکرده‌ایم.

او درباره ارتباط با نهادهای نظارتی صنعت هسته‌ای در ایران، پس از آغاز جنگ تحمیلی اشاره داشت که بازرسان آژانس پس از جنگ ۱۲ روزه از تاسیساتی که آسیب ندیده بود بازدید کردند. اما به گفته او از نهم اسفندماه تاکنون، فعلا تماس‌ها قطع شده است، «با این حال ما ابزارهای متعددی برای ارزیابی اوضاع در اختیار داریم.»

گروسی در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت مواد هسته‌ای غنی شده در ایران گفت: به نظر می‌رسد اجماع گسترده‌ای وجود دارد که این مواد امروز همان‌جایی هستند که در ژوئن گذشته بودند و جابه‌جا نشده‌اند. در مجموع، بخش عمده ذخیره اورانیوم در تونل‌هایی در اصفهان نگهداری می‌شد و مقدار کمتری در نطنز. ما هیچ نشانه‌ای از جابه‌جایی ندیده‌ایم که ما را به این نتیجه برساند که این مواد منتقل شده‌اند. اما البته باید اعتماد کنیم و در عین حال راستی‌آزمایی هم انجام دهیم.

وی در همین پیوند، بار دیگر بر لزوم دست‌یابی به توافق هسته‌ای تاکید کرد و گفت: باید هرچه سریع‌تر به میز مذاکره بازگردیم تا به توافقی برسیم که تاکنون از دسترس ما دور مانده است.

مدیرکل آژانس درباره دیدگاه او پیرامون مذاکرات هسته‌ای اخیر در ژنو، گفت: هر مذاکره‌ای، به‌ویژه مذاکره‌ای که به نتیجه نرسد، همیشه روایت‌های متفاوتی درباره علت شکست خواهد داشت. در این مورد تلاش میانجی‌گرانه مهمی از سوی وزیر خارجه عمان انجام شد و او از آژانس خواست در جنبه‌های فنی کمک کند. بنابراین من نمی‌خواهم با او وارد تضاد شوم. شاید او بر اساس ملاحظات سیاسی تصور می‌کرد شرایط برای توافق فراهم است. اما از نظر فنی، اختلاف روشن بود.

وی ادامه داد:‌ ما باید واقع‌بین باشیم. هدف گفت‌وگوها نزدیک کردن مواضع بود، اما وقتی آن پنجشنبه شب ژنو را ترک کردیم، اختلافات همچنان وجود داشت.

گروسی در پاسخ به این پرسش که «آیا می‌دانستید جنگ در راه است؟» ادعا کرد:‌ نه، اصلاً.

وی بر لزوم دست‌یابی به راه‌حل مسالمت‌آمیز در موضوع هسته‌ای ایران اشاره کرد و گفت: این عملیات نظامی در نهایت به پایان خواهد رسید، اما در پایان آن همچنان اورانیوم با غنای ۶۰ درصد وجود خواهد داشت و دانش و توان فنی گسترده در ایران باقی خواهد ماند. بنابراین در هر سناریویی، ما ناچار خواهیم بود به میز مذاکره بازگردیم.


کلید واژگان
ایرانمذاکرهگروسی
نظرات

آخرین اخبار
92 میلیون اروپایی در معرض فقر/کمیسیون اروپا برنامه جدید ارائه داد
ابلاغیه جدید استانداری تهران برای کنترل بازار و مقابله با گران‌فروشی
سخنگوی وزارت دفاع: پایان جنگ در گرو پذیرش حقوق ملت ایران است
سینا موحد قهرمان شد
افزایش ساعت معاملات صندوق‌های طلا و نقره
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 16 اردیبهشت 1405
نظر دو نماینده دموکرات درباره جنگ آمریکا علیه ایران
بیانیه سفارت ایران در وین در پاسخ به « مواضع اتریش در ارتباط با امارات »
تد ترنز بنیانگذار شبکه «سی‌ان‌ان» درگذشت
مهمانان خاص در بازی درون‌تیمی تیم ملی از بقایی تا مدیران سابق فوتبال
خرید و فروش دلار با تراول وارد فاز جدید شد
گزارش سی‌بی‌اس از ادامه توقف تردد در تنگه هرمز
جزئیاتی از جدیدترین عملیات شکار پهپاد دشمن در تنگه هرمز
افشای ابعاد تازه خسارت به پایگاه‌های آمریکا در حملات ایران
سرلشکر رحیم‌صفوی: امپراطوری آمریکا رو به زوال است
آیا اعتبار کالابرگ افزایش می‌یابد؟
ابلاغ تعرفه واردات خودروهای برقی و هیبریدی
پاسخ کوبنده چین به ادعاهای آمریکا درباره ایران
برگزاری دور سوم مذاکرات لبنان و اسرائیل هفته آینده در واشنگتن
سی ان ان: بیش از 600 بار به مواضع آمریکا در عراق حمله شده است
پایان عملیات امداد و نجات و اطفای حریق پاساژ ارغوان /تشکیل پرونده قضائی درشعبه ویژه
مهلت ثبت‌نام ناشران در نمایشگاه مجازی کتاب تهران تمدید شد
ادعای رسانه‌های غربی درباره پیام میان ایران و آمریکا تکذیب شد
دومین بسته حمایتی دولت رونمایی شد/هر بنگاه چقدر وام دریافت می کند؟
شهید خادمی نقش درس آموزی برای جامعه اطلاعات به ودیعت گذاشته است
نشست شی و ترامپ اهرم فشار علیه ایران نخواهد بود
سردار شکارچی: پروژه آزادی تنگه هرمز دشمنان ناکام ماند
بقائی: مذاکره با دیکته و اخاذی تفاوت دارد
عذرخواهی نیمار پس از درگیری با جونیور/دعوا بخشی از فوتبال است!
5 درخواست قالیباف از مردم در دوره جدید جنگ
اوباما: دادستان کل وکیل مردم است، نه مشاور شخصی رئیس‌جمهور
عراقچی: امیدواریم چین از چارچوب جدید برای دوران پس از جنگ در منطقه حمایت کند
احتمال شنیدن صدای انفجارهای کنترل شده در اصفهان
وزیر جهاد کشاورزی: افزایش قیمت تخم مرغ ضرورت داشت
جنگ و شوک انرژی؛ فروپاشی اقتصاد خلیج فارس
اعلام آمادگی فرودگاه شهید مدنی تبریز برای برقراری پروازها
ترامپ باردیگر تهدیدات همیشگی علیه ایران را تکرار کرد
حمله سایبری و پهپادی به پایانه نفتی فجیره تایید شد
خطای محاسباتی بعدی ترامپ چه هزینه‌ای ای خواهد داشت؟
طوفان و باران شدید در راه کشور
پشت پرده خبر ترامپ از توافقی که وجود ندارد!
افزایش شدید قیمت بنزین در آمریکا
یک منبع آگاه: ایران هنوز پاسخ رسمی به متن آخر آمریکا نداده است
نواف سلام: لبنان به‌دنبال عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نیست
تمدید تعلیق پروازها «کی‌ال‌ام» هلند به دبی، ریاض و دمام
مصر از تعلیق عملیات «پروژه آزادی» در تنگه هرمز استقبال کرد
بازداشت 5 متهم به همکاری اطلاعاتی با شبکه‌های معاند در زرندیه
حملات دقیق حزب‌الله به تجهیزات فنی و نظامیان اسرائیل
اف‌بی‌آی در آستانه انتشار اسناد محرمانه «اشیای ناشناس پرنده»
نصب رایگان پنل خورشیدی در تمام مدارس دولتی