×
بین الملل
شناسه خبر : 300181
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/12/18 ساعت 19:23
هشدار نخست‌وزیر پیشین فرانسه نسبت به پیامدهای فاجعه‌بار جنگ ترامپ

هشدار نخست‌وزیر پیشین فرانسه نسبت به پیامدهای فاجعه‌بار جنگ ترامپ

نخست‌وزیر پیشین فرانسه و وزیر امور خارجه اسبق این کشور در زمان جنگ 2003 عراق، در مصاحبه‌ای مفصل با شبکه BFMTV ضمن محکومیت شدید اقدام نظامی اخیر آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران، نسبت به پیامدهای فاجعه‌بار آن برای اروپا به‌ویژه فرانسه هشدار داد.

نورنیوز- گروه بین الملل: ویلپن که در دوران تصدی خود در وزارت خارجه فرانسه به مخالف با جنگ عراق شهرت داشت، با تأکید بر اینکه «نه ایالات متحده و نه اسرائیل برای آزادی مردم ایران مداخله نکردند»، گفت: هنگام قضاوت درباره مسوولیت دموکراسی‌ها باید این نکته را مد نظر داشت که همیشه دو مسیر پیش رو است. در سال ۲۰۰۳ نیز دو مسیر وجود داشت: مسیر بازرسی‌ها و چندجانبه‌گرایی که می‌توانست از فاجعه عراق جلوگیری کند. امروز نیز مسیر دیگری غیر از مسیر جنگ‌طلبی ترامپ و نتانیاهو وجود داشت و آن ادامه مذاکرات بود.

وی با اشاره به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ (برجام) افزود: ادامه مذاکرات می‌توانست به احیای توافق هسته‌ای منجر شود، توافقی که پیش از این در فاصله سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ توانسته بود تحریم‌ها را لغو کرده و رنج مردم ایران را کاهش دهد.

نخست‌وزیر اسبق فرانسه با هشدار درباره تبعات نزدیکی جغرافیایی اروپا به منطقه بحران تأکید کرد: ما فرانسوی‌ها اولین کسانی خواهیم بود که هزینه این ماجراجویی را می‌پردازیم. فراموش نکنیم که یک اقیانوس پهناور آمریکا را از ایران جدا می‌کند، اما ما بسیار نزدیک هستیم.

ویلپن سه پیامد فوری این جنگ برای فرانسه و اروپا را برشمرد و گفت: نخست، بحران اقتصادی و افزایش قیمت بنزین که خبر بسیار بدی برای شهروندان فرانسوی است و امانوئل مکرون وظیفه دارد برای آن پاسخ فوری ارائه دهد. دوم، خطر بروز یک بحران مهاجرتی جدید مشابه آنچه در سال‌های اخیر تجربه کردیم.

ویلپن با انتقاد از انفعال اروپا در قبال تحولات خاورمیانه، از موضع قاطع پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا، در خودداری از استفاده آمریکا از پایگاه‌هایش برای حمله به ایران تمجید کرد و گفت: اسپانیا در حال نجات شرافت اروپاست. ما باید در تمام مجامع بین‌المللی این جنگ غیرقانونی را محکوم کنیم و رژیم صهیونیستی را به دلیل ایجاد وضعیت انسانی فاجعه‌بار در خاورمیانه تحریم کنیم.

وی با تاکید بر کاهش وابستگی به آمریکا گفت: ما می‌توانیم اقدام کنیم. همیشه می‌گوییم به آمریکا وابسته هستیم. بله وابسته هستیم، اما آمریکایی‌ها نیز به ما بسیار وابسته‌اند. بیایید توانایی‌های خود را دست کم نگیریم. باید نتیجه‌گیری لازم را انجام دهیم؛ خرید جنگنده‌های اف-۳۵ را متوقف کنیم و از این توهم که آمریکا برای کمک به ما در اوکراین یا جای دیگر حضور خواهد یافت، دست برداریم.

این دیپلمات ارشد پیشین فرانسه خطاب به رئیس‌جمهور این کشور گفت: اگر مکرون به وضوح به ایالات متحده بگوید که جنگ آنها غیرقانونی، نامشروع، ناکارآمد و خطرناک است، این اقدامی درست و به نفع فرانسوی‌ها، اروپایی‌ها و همه مردم جهان خواهد بود.

وی افزود: باید به ترامپ گفت امروز شما در حال دامن زدن به جنگ در جهان هستید، شما اروپا را بی‌ثبات می‌کنید و ما دیگر شما را در این ماجراجویی همراهی نخواهیم کرد. اروپایی‌ها باید چشمان خود را باز کنند و از رفتن به دفتر بیضی‌شکل و التماس به دونالد ترامپ برای پذیرش این یا آن موضوع دست بردارند.

ویلپن در بخش دیگری از این مصاحبه با یادآوری مخالفت جهانی با جنگ عراق در سال ۲۰۰۳ گفت: در آن زمان اکثریت قریب به اتفاق مردم جهان با ما بودند. امروز نیز باید مشروعیت صدای خود را تقویت کنیم. پیشنهاد مشخص من این است که از طریق مجمع عمومی سازمان ملل، اصلی به نام «تو خراب می‌کنی، تو تعمیر می‌کنی» (You destroy, you repair) را تثبیت کنیم که بر اساس آن هر کشوری که دست به مداخله‌ای غیرقانونی و نامشروع بزند، موظف به پرداخت هزینه بازسازی ویرانی‌های ناشی از اقدام خود باشد.


اخبار مرتبط
فرانسه طرح صلح بین تل‌آویو و بیروت را تکذیب کرد
یکشنبه 1404/12/24 ساعت 12:22
فرانسه طرح صلح بین تل‌آویو و بیروت را تکذیب کرد
وزارت امور خارجه فرانسه، گزارش‌ها مبنی بر داشتن طرحی برای صلح دائمی بین اسرائیل و لبنان را تکذیب کرد. این وزارتخانه ادعای پذیرش این طرح توسط لبنان و نگرانی از عملیات نظامی اسرائیل را نیز رد کرد.
فرانسه اعزام کشتی‌های جنگی به خاورمیانه را تکذیب کرد
یکشنبه 1404/12/24 ساعت 08:45
فرانسه اعزام کشتی‌های جنگی به خاورمیانه را تکذیب کرد
وزارت امور خارجه فرانسه گزارش‌ها درباره آماده‌سازی نیروی دریایی برای اعزام 10 کشتی جنگی به خاورمیانه را رد کرد و تأکید نمود موضع پاریس در منطقه صرفاً دفاعی و حفاظتی است و ناو هواپیمابر فرانسوی همچنان در شرق مدیترانه مستقر خواهد بود.
مهاجری: جنگ ترامپ؛ علیه مردم است
جمعه 1404/12/22 ساعت 12:01
مهاجری: جنگ ترامپ؛ علیه مردم است
محمد مهاجری، عضو پیشین شورای اطلاع‌رسانی دولت، جنگ اخیر آمریکا علیه ایران را جنگ با مردم دانسته و تأکید کرده است که ایرانیان، حتی معترضان، اجازه تغییر نقشه کشورشان را از بیرون نخواهند داد. وی اظهارات ترامپ مبنی بر هدف قرار دادن “گروه‌های مردم” و تجزیه ایران را اعتراف رسمی دولت تروریستی آمریکا خواند.
نظرات

آخرین اخبار
عراقچی: ایران حق پاسخ به تجاوز آمریکا را محفوظ می‌دارد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول
اقتصادنگار | بلایی که تورم اردیبهشت بر سر سفره ها آورد
مرحله جدید کالابرگ آغاز شد؛ شارژ اعتبار کدهای ملی 3 تا 6 از امروز
وزارت خارجه: در دفاع از خود برای هدف قرار دادن پایگاه‌های متجاوز درنگ نمی‌کنیم
برنامه مسابقات ورزشی امروز 20 خرداد 1405+ زمان پخش
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405 + وضعیت استانها
حمله آمریکا به هرمزگان و پاسخ قاطع ایران؛ ناوگان پنجم آمریکا و پایگاه الازرق هدف قرار گرفت
پیام منع کشت خشخاش؛ هشدار یا مشوق؟
ترک سیگار ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد؟
افزایش تلفات زلزله فیلیپین+فیلم
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: حملات به ایران هدفمند است/پیش از حمله مطلع شدم
گفت‌وگوی خانوادگی؛ راهکار کاهش استرس کودکان
ادعای مقام کاخ سفید: به رغم حملات جدید، موضع آمریکا درباره توافق با ایران تغییر نکرده است
نامه عراقچی به اعضای شورای حکام ؛ از تکرار اشتباه سال گذشته جلوگیری کنید
فریب اطلاعات پزشکی فضای مجازی را نخورید
نیمی از نفت ایران در ازای مشارکت در بازسازی
آمریکای متجاوز: حملات علیه ایران را آغاز کرده ایم
زنبورها با مغزی به اندازه کنجد فکر می‌کنند
هشدار یک منبع آگاه نظامی به دشمن درباره شرارت جدید
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
مستند افشاگرانه و حمایت قاطع گروه دوستان منشور ملل متحد از ایران
علی باقری: هدف آمریکا علیه ایران هرگز محقق نمی‌شود
آمادگی برای صدور ویزای شرکت‌کنندگان خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
دستورات ویژه وزیر راه و شهرسازی برای سفرهای اربعین و بازگشت حجاج
هند مجوز استارلینک را در سایه نگرانی‌های امنیتی متوقف کرد
توضیح الجزیره به نقل از منبع ایرانی درباره سقوط بالگرد آمریکایی
المطلع: ایران معادله بازدارندگی جدیدی در منطقه ایجاد کرد
وزیر انرژی آمریکا : درگیری با ایران پیچیده‌تر از پیش‌بینی‌ها بود
مخبر: 100 شب پایداری مردم، نقشه‌های شوم دشمن را بی‌اثر کرد
رای شورای امنیت سازمان ملل به بررسی بازگشت تحریم‌ها علیه ایران
بازگشایی سفارت هلند در تهران
وزیر فرهنگ: ‏قطع اینترنت جز با احراز شرایط اضطراری مجاز نیست
ادعای ترامپ درباره سرنگونی بالگرد آپاچی آمریکا توسط ایران
حمله به مقر کردهای جدایی‌طلب در اربیل
پرونده قضایی و انضباطی دانشجویان متخلف در تجمعات دی‌ماه در حال رسیدگی است
ترامپ و خطای هرمز؛ بازی با آتشی که پاسخ دارد
وزیر خارجه انگلیس: خواستار مذاکرات موفق ایران و آمریکا هستیم
رنجبر: شهید طهرانچی مدیری تحول‌گرا بود
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
ایران: با پایان شرایط جنگی و رفع تهدیدات، زمینه راستی‌آزمایی فراهم می‌شود
شوک بزرگ در اردوی ازبک‌ها؛ماشاریپوف جام جهانی را از دست داد
سی‌ان‌ان ادعای ترامپ علیه ایران را تکرار کرد
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از زبان مادر قربانی
جزئیات جلسه ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب
بقائی: عملیات پرچم دروغین آمریکا به معامله یک میلیارد دلاری ختم شد
هشدارعراقچی نسبت به هرگونه خطای احتمالی دشمن در خلیج فارس
جزئیات جدید ترمیم نمرات امتحانات نهایی اعلام شد
الجزیره: تقلای ترامپ برای توافق با ایران، بیانگر شکاف میان آمریکا و اسرائیل است
پزشکیان: باید راه رانت و فساد در نظام اداری بسته شود