×
سیاسی
شناسه خبر : 300170
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/12/18 ساعت 18:30
مسئولیت اختلال در آبراه‌های بین‌المللی بر عهده طرف‌های متجاوز است

نماینده ایران در آیمو:

مسئولیت اختلال در آبراه‌های بین‌المللی بر عهده طرف‌های متجاوز است

نماینده ایران در آیمو با اشاره به پایبندی کامل ایران به قواعد و حقوق حاکم بر دریاها، گفت: مسئولیت کامل وضعیت کنونی و اختلال در عبور و مرور ایمن در آبراه‌ها و تنگه‌های بین‌المللی به‌طور کامل بر عهده همان طرف‌های متجاوز قرار دارد.

نورنیوز- گروه سیاسی: نماینده مستقر سازمان بنادر و دریانوردی و معاون نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان‌بین‌المللی دریانوردی با اشاره به پایبندی کامل ایران به قواعد و حقوق حاکم بر دریاها تصریح کرد: شرایط حساس، پیچیده و نگران‌کننده کنونی، به طور مستقیم نتیجه تجاوز و اقدامات غیرقانونی طرف‌های متجاوز برخلاف حقوق بین‌الملل است و مسئولیت کامل وضعیت کنونی و اختلال در عبور و مرور ایمن در آبراه‌ها و تنگه‌های بین‌المللی به‌طور کامل بر عهده همان طرف‌های متجاوز قرار دارد.

پوریا کولیوند این مطلب را در نشست دوازدهم زیرکمیته سامانه‌ها و تجهیزات کشتی مطرح کرد و گفت: مایه تأسف است که برخی اعضای این نهاد، با به‌کارگیری استانداردی دوگانه و آشکار، تجاوز فاحش آمریکا و اسرائیل علیه ایران را نادیده می‌گیرند و در عین حال با رویکردی ریاکارانه، ایران را به دلیل استفاده از حق ذاتی خود برای دفاع مشروع بر اساس منشور ملل متحد محکوم می‌کنند.

وی بیان داشت: هفته گذشته، ایالات متحده در هماهنگی و همراهی با رژیم اسرائیل، برای دومین بار طی ماه‌های اخیر، تجاوزی تحریک‌نشده و از پیش طراحی‌شده علیه جمهوری اسلامی ایران را آغاز کرد و به‌طور عمدی مناطق پرجمعیت غیرنظامی در چندین شهر بزرگ ایران را که میلیون‌ها نفر در آن زندگی می‌کنند، هدف قرار داد. در نتیجه این حمله مسلحانه و وحشیانه، هزاران غیرنظامی کشته و زخمی شدند. آنها به‌طور بی‌رحمانه یک مدرسه ابتدایی در شهر میناب را هدف قرار دادند و ۱۶۹ دانش‌آموز دختر بی‌گناه در سنین ۶ تا ۱۰ سال را به قتل رساندند.

وی تاکید کرد: تجاوز و جنایت هولناک ایالات متحده و رژیم اسرائیل و همچنین هدف قرار دادن عامدانه و مستمر زیرساخت‌های غیرنظامی همچنان ادامه دارد و تاکنون بیش از یک هزار و ۳۰۰ نفر از مردم بی‌گناه جان خود را از دست داده‌اند.

این درحالی است که به گفته نماینده ایران، شمار قربانیان غیرنظامی همچنان رو به افزایش است. بیش از یکصد هزار نفر در پی شدت حملات به مناطق مسکونی و تخریب خانه‌هایشان آواره شده‌اند. همچنین بیش از ۹ هزار ساختمان مسکونی، ۶۵ مدرسه، ۳۲ بیمارستان، ۱۳ مرکز هلال احمر و ۳ مجموعه ورزشی به‌طور کامل ویران شده‌اند.

وی اضافه کرد: در پی این تجاوز جنایتکارانه، ده‌ها دریانورد غیرنظامی نیز بدون آنکه درگیر عملیات نظامی باشند به شهادت رسیدند؛ از جمله چندین کارآموز که در فاصله دو هزار مایلی از آب‌های ساحلی ایران حضور داشتند.

کولیوند خاطر نشان کرد: این حملات نه تنها یک اقدام آشکار تجاوزکارانه و نقض فاحش منشور ملل متحد است، بلکه به دلیل هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان و اماکن غیرنظامی و تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی حفاظت‌شده، مصداق جنایت جنگی نیز محسوب می‌شود. افزون بر این، با توجه به گستردگی، تکرار و ماهیت نظام‌مند حملات علیه مناطق مسکونی و تأسیسات حیاتی غیرنظامی، این اقدامات همچنین مصداق جنایت علیه بشریت به شمار می‌آید. در برابر چنین نقض‌های فاحشی که پیش چشم ما رخ می‌دهد، این پرسش اجتناب‌ناپذیر است: آیا در این سازمان نباید محکومیتی روشن و قاطع نسبت به این جنایات و اقدامی قاطع برای توقف آن‌ها صورت گیرد؟

وی گفت: موضع اصولی ما در حوزه حقوق بین‌الملل دریاها و همچنین رویکرد عملی کشورمان همواره بر احترام کامل به قواعد و حقوق حاکم بر دریاها استوار بوده است، به‌ویژه بر ضرورت تأمین امنیت و ایمنی آبراه‌های بین‌المللی. در این چارچوب، جمهوری اسلامی ایران بر مسوولیت همه طرف‌ها برای حفظ امنیت دریایی و تضمین عبور و مرور ایمن تأکید می‌کند.

کولیوند ادامه داد: با این حال باید توجه داشت که شرایط حساس، پیچیده و نگران‌کننده کنونی، به طور مستقیم نتیجه تجاوز و اقدامات غیرقانونی طرف‌های متجاوز برخلاف حقوق بین‌الملل است و مسوولیت کامل وضعیت کنونی و اختلال در عبور و مرور ایمن در آبراه‌ها و تنگه‌های بین‌المللی به‌طور کامل بر عهده همان طرف‌های متجاوز قرار دارد. از این رو انتظار می‌رود دبیرکل سازمان ملل متحد در چارچوب مسوولیت‌های حرفه‌ای و سازمانی خود اقدامات لازم را برای توقف این تجاوز و بازگرداندن شرایط عادی به آبراه‌ها و تنگه‌های بین‌المللی انجام دهد.

نماینده ایران بیان داشت: امروز ما تنها نماینده دریانوردان نیستیم، بلکه نماینده ملت‌های خود و هشت میلیارد انسان در سراسر جهان نیز هستیم. آزادی کشتیرانی یک اصل بنیادین است؛ اما این اصل نمی‌تواند بهانه‌ای برای توجیه استفاده غیرقانونی از زور یا نقض حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها باشد. منشور ملل متحد و اصول بنیادین آن، به‌ویژه ممنوعیت توسل به زور، همچنان چارچوب اصلی حقوقی حاکم بر صلح و امنیت بین‌المللی، از جمله در دریاها، به شمار می‌رود.

وی تصریح کرد: توجیهاتی که ایالات متحده مطرح کرده است غیرقانونی و فاقد هرگونه مبنای حقوقی معتبر است. ادعاهایی نظیر «اقدام پیش‌دستانه»، «تهدید قریب‌الوقوع» یا دیگر ادعاهای سیاسی بی‌اساس نمی‌تواند ممنوعیت روشن استفاده از زور در منشور ملل متحد را نادیده بگیرد.

کولیوند یادآور شد: تاریخ شواهد فراوانی ارائه می‌دهد که سیاست خارجی ایالات متحده بارها بر استفاده غیرقانونی از زور، مداخله پنهان و دستکاری سیاسی برای تغییر دولت‌های سایر کشورهای عضو متکی بوده است. این سابقه کاملاً مستند است.

وی تصریح کرد: واقعیت روشن و غیرقابل انکار این است که آنچه امروز علیه کشور من از سوی ایالات متحده و رژیم تروریستی اسرائیل در جریان است، یک اقدام آشکار تجاوزکارانه و نقض کامل حقوق بین‌الملل است. هیچ توجیه، هیچ اتهام و هیچ روایت مبتنی بر اطلاعات نادرست نمی‌تواند این جنایت آشکار و تجاوز را مشروع جلوه دهد.

نماینده ایران افزود: حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد در این باره صراحت دارند. ماده ۲ بند ۴ منشور به‌طور قاطع هرگونه تهدید یا استفاده از زور علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی هر دولت را ممنوع می‌کند. جنگی که امروز جریان دارد تنها جنگی علیه ایران نیست؛ این جنگی علیه منشور ملل متحد، علیه حقوق بین‌الملل و علیه نظم حقوقی بین‌المللی است که سازمان ملل متحد طی بیش از هشت دهه بر پایه آن بنا شده است.

وی از اینکه نمایندگان برخی کشورها این واقعیت‌ها را درک نکرده‌اند ابراز تاسف کرد و به کنایه گفت: حاکمیت قانون در حال جایگزین شدن با حاکمیت زور است.

این مقام ایرانی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این تجاوز و جنگ گسترده، در چارچوب ماده ۵۱ منشور ملل متحد از حق ذاتی و قانونی خود برای دفاع مشروع استفاده می‌کند و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از همه ظرفیت‌ها و ابزارهای دفاعی لازم برای مقابله با این تجاوز جنایتکارانه و بازدارندگی در برابر اقدامات خصمانه بهره می‌گیرند. بر این اساس، همه پایگاه‌ها، تأسیسات و دارایی‌های نیروهای متخاصم در منطقه در چارچوب اعمال حق قانونی دفاع مشروع ایران، اهداف نظامی مشروع محسوب خواهند شد.

نماینده ایران خاطر نشان کرد: ایران تا زمانی که این تجاوز به‌طور کامل و صریح متوقف نشود، قاطعانه و بدون تردید به اعمال حق دفاع مشروع خود ادامه خواهد داد.

وی با بیان اینکه ایران همچنان به احترام کامل به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورهای همسایه خود پایبند است و تحت هیچ شرایطی حاکمیت، مردم یا منافع کشورهای همسایه در خلیج فارس هدف قرار نخواهند گرفت تاکید کرد: پاسخ مشروع ایران تنها متوجه پایگاه‌ها و دارایی‌های دولت متخاصم ایالات متحده بوده است که خارج از کنترل کشورهای میزبان فعالیت می‌کنند. در انتخاب اهداف نیز اولویت با مراکزی بوده است که توان تهاجمی و ظرفیت ادامه اقدامات خصمانه را کاهش دهد.

کولیوند تصریح کرد: ایالات متحده و رژیم اسرائیل مسوولیت کامل بین‌المللی تمامی خسارات مادی و معنوی واردشده به زیرساخت‌ها و تأسیسات جمهوری اسلامی ایران را بر عهده دارند و موظف به جبران کامل این خسارات هستند.

وی در پایان تصریح کرد: اسرائیل و ایالات متحده به ایران حمله کرده‌اند و منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل را نقض کرده‌اند. آن‌ها باید پاسخگو باشند. تا زمانی که این تجاوز ادامه داشته باشد، ایران نیز قاطعانه، متناسب و بدون تردید به اعمال حق ذاتی دفاع مشروع خود ادامه خواهد داد. سکوت در برابر چنین نقض‌های فاحشی، خطر عادی‌سازی تجاوز و تضعیف منشور ملل متحد را در پی دارد.


نظرات

آخرین اخبار
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده‌های شمال و ورودی‌های تهران
ناامن‌سازی؛ جبهه تازه جنگ علیه ایران
درخواست فوری صنعت شوینده برای جلوگیری از گرانی محصولات
پاداش حضور ایران در جام جهانی چقدر بود؟
نوراینفو | مسیرهای اصلی مراسم تشییع رهبر شهید در تهران
پیکر فرزاد جمشیدی فردا در قطعه هنرمندان به خاک سپرده می‌شود
استاندار خوزستان: ورود 36 قلم کالای همراه مسافر مجاز است
بدرقه آقای شهید ایران از تهران تا کربلا؛ حضور سران ادیان و مذاهب بیش از 90 کشور
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و دوم
هزار دلار؛ عددی که واشنگتن دوست ندارد دیده شود
«برای پدر»؛ نخستین هدیه شاعران به امام شهید رونمایی شد
از وضعیت مدارس دولتی و غیردولتی راضی نیستم
آتلانتیک: فساد در دولت ترامپ به یک «روال عادی» تبدیل شده است
خدائیان: 1998 همت به بیت‌المال بازگشت
آماده‌سازی 72 هزار جای پارک خودرو برای زائران مراسم بدرقه رهبر شهید
فاجعه سایبری در ژاپن؛ اطلاعات 14 میلیون کاربر لو رفت
هشدار وزارت صمت؛ محدودیت 85 درصدی برق، تولید را زمین‌گیر می‌کند
پزشکیان: قوانین مبارزه با اعتیاد باید اصلاح شود
آغاز ثبت‌نام زائران اربعین در سامانه «سماح»
نورنما | بیهوشی و تصادف راننده اتوبوس بخاطر گرمای شدید در فرانسه
محرم نویدکیا یک فصل دیگر در سپاهان ماند
بقایی: پیگیری حقوقی علیه دبیرکل ناتو و دولت‌های همدست برای تجاوز به ایران آغاز می‌شود
دارنده مدال برنز المپیک و نقره جهان درگذشت
بازیکن خارجی استقلال به نوبهار ازبکستان پیوست
قیمت نقره امروز سه شنبه 9 تیر 1405
بنکداران: قیمت کالاهای اساسی در بازار به ثبات رسید
معاون اجرایی رئیس‌جمهور: تفاهم ایران و آمریکا در «شعام» با رأی مثبت اعضا تصویب شد
بانک مرکزی ادعای هک بانک‌ها را تکذیب کرد
آمادگی 110 هزار نیروی هلال احمر برای پوشش مراسم تشییع رهبر شهید
تکرار سریال آتش‌سوزی در فارس و خوزستان
اطلاعیه قرارگاه برگزاری آیین وداع و تشییع قائد عظیم الشان شهید امت
اهدای اعضای جوان دشتستانی جان سه بیمار را نجات داد
نخست‌وزیر عراق: اجازه استفاده از خاک عراق برای حمله به همسایگان را نمی‌دهیم
شرکت ملی نفت ایران عضو اصلی بورس انرژی شد
گریم روزبه حصاری در سریال «رویای نیمه‌شب» رونمایی شد
قطر: انتقال دارایی مسدودی ایران با توافق طرفین انجام خواهد شد
معاون اول رئیس‌جمهور: بودجه دانشگاه تهران واقعاً شوخی است
وزیر ارشاد: نهاد دین از دیپلماسی عقلانی همراه با اقتدار حمایت می‌کند
دانیال اسماعیلی‌فر سرخپوش ماند
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 9 تیر 1405
نورنما | سفید پوشی سبلان در نخستین روز های تابستان
فرمانده نیروی زمینی ارتش: یگان‌های واکنش سریع در مرزها مستقر شدند
سی‌ان‌ان: ویتکاف راهی دوحه برای گفت‌وگو با ایران شد/ قطر: ویتکاف و کوشنر در دوحه هستند
هشدار نارنجی هواشناسی تهران؛ خطر سیلاب، تگرگ و توفان در راه است
توطئه برای جدا کردن جبهه لبنان از ایران در نطفه خفه شده است
شورش زندانیان در کارولینای شمالی آمریکا
راز سرقت عجیب /گاوصندوق 1.5 تنی چگونه بی‌صدا ناپدید شد؟
جزئیات ثبت‌نام اربعین 1405 برای اتباع خارجی اعلام شد
مرز سومار آماده تردد زائر اربعین
اجرای پروژه «مسیر ترامپ» در قفقاز چشم‌انداز روشنی ندارد