×
سیاسی
شناسه خبر : 300170
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/12/18 ساعت 18:30
مسئولیت اختلال در آبراه‌های بین‌المللی بر عهده طرف‌های متجاوز است

نماینده ایران در آیمو:

مسئولیت اختلال در آبراه‌های بین‌المللی بر عهده طرف‌های متجاوز است

نماینده ایران در آیمو با اشاره به پایبندی کامل ایران به قواعد و حقوق حاکم بر دریاها، گفت: مسئولیت کامل وضعیت کنونی و اختلال در عبور و مرور ایمن در آبراه‌ها و تنگه‌های بین‌المللی به‌طور کامل بر عهده همان طرف‌های متجاوز قرار دارد.

نورنیوز- گروه سیاسی: نماینده مستقر سازمان بنادر و دریانوردی و معاون نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان‌بین‌المللی دریانوردی با اشاره به پایبندی کامل ایران به قواعد و حقوق حاکم بر دریاها تصریح کرد: شرایط حساس، پیچیده و نگران‌کننده کنونی، به طور مستقیم نتیجه تجاوز و اقدامات غیرقانونی طرف‌های متجاوز برخلاف حقوق بین‌الملل است و مسئولیت کامل وضعیت کنونی و اختلال در عبور و مرور ایمن در آبراه‌ها و تنگه‌های بین‌المللی به‌طور کامل بر عهده همان طرف‌های متجاوز قرار دارد.

پوریا کولیوند این مطلب را در نشست دوازدهم زیرکمیته سامانه‌ها و تجهیزات کشتی مطرح کرد و گفت: مایه تأسف است که برخی اعضای این نهاد، با به‌کارگیری استانداردی دوگانه و آشکار، تجاوز فاحش آمریکا و اسرائیل علیه ایران را نادیده می‌گیرند و در عین حال با رویکردی ریاکارانه، ایران را به دلیل استفاده از حق ذاتی خود برای دفاع مشروع بر اساس منشور ملل متحد محکوم می‌کنند.

وی بیان داشت: هفته گذشته، ایالات متحده در هماهنگی و همراهی با رژیم اسرائیل، برای دومین بار طی ماه‌های اخیر، تجاوزی تحریک‌نشده و از پیش طراحی‌شده علیه جمهوری اسلامی ایران را آغاز کرد و به‌طور عمدی مناطق پرجمعیت غیرنظامی در چندین شهر بزرگ ایران را که میلیون‌ها نفر در آن زندگی می‌کنند، هدف قرار داد. در نتیجه این حمله مسلحانه و وحشیانه، هزاران غیرنظامی کشته و زخمی شدند. آنها به‌طور بی‌رحمانه یک مدرسه ابتدایی در شهر میناب را هدف قرار دادند و ۱۶۹ دانش‌آموز دختر بی‌گناه در سنین ۶ تا ۱۰ سال را به قتل رساندند.

وی تاکید کرد: تجاوز و جنایت هولناک ایالات متحده و رژیم اسرائیل و همچنین هدف قرار دادن عامدانه و مستمر زیرساخت‌های غیرنظامی همچنان ادامه دارد و تاکنون بیش از یک هزار و ۳۰۰ نفر از مردم بی‌گناه جان خود را از دست داده‌اند.

این درحالی است که به گفته نماینده ایران، شمار قربانیان غیرنظامی همچنان رو به افزایش است. بیش از یکصد هزار نفر در پی شدت حملات به مناطق مسکونی و تخریب خانه‌هایشان آواره شده‌اند. همچنین بیش از ۹ هزار ساختمان مسکونی، ۶۵ مدرسه، ۳۲ بیمارستان، ۱۳ مرکز هلال احمر و ۳ مجموعه ورزشی به‌طور کامل ویران شده‌اند.

وی اضافه کرد: در پی این تجاوز جنایتکارانه، ده‌ها دریانورد غیرنظامی نیز بدون آنکه درگیر عملیات نظامی باشند به شهادت رسیدند؛ از جمله چندین کارآموز که در فاصله دو هزار مایلی از آب‌های ساحلی ایران حضور داشتند.

کولیوند خاطر نشان کرد: این حملات نه تنها یک اقدام آشکار تجاوزکارانه و نقض فاحش منشور ملل متحد است، بلکه به دلیل هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان و اماکن غیرنظامی و تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی حفاظت‌شده، مصداق جنایت جنگی نیز محسوب می‌شود. افزون بر این، با توجه به گستردگی، تکرار و ماهیت نظام‌مند حملات علیه مناطق مسکونی و تأسیسات حیاتی غیرنظامی، این اقدامات همچنین مصداق جنایت علیه بشریت به شمار می‌آید. در برابر چنین نقض‌های فاحشی که پیش چشم ما رخ می‌دهد، این پرسش اجتناب‌ناپذیر است: آیا در این سازمان نباید محکومیتی روشن و قاطع نسبت به این جنایات و اقدامی قاطع برای توقف آن‌ها صورت گیرد؟

وی گفت: موضع اصولی ما در حوزه حقوق بین‌الملل دریاها و همچنین رویکرد عملی کشورمان همواره بر احترام کامل به قواعد و حقوق حاکم بر دریاها استوار بوده است، به‌ویژه بر ضرورت تأمین امنیت و ایمنی آبراه‌های بین‌المللی. در این چارچوب، جمهوری اسلامی ایران بر مسوولیت همه طرف‌ها برای حفظ امنیت دریایی و تضمین عبور و مرور ایمن تأکید می‌کند.

کولیوند ادامه داد: با این حال باید توجه داشت که شرایط حساس، پیچیده و نگران‌کننده کنونی، به طور مستقیم نتیجه تجاوز و اقدامات غیرقانونی طرف‌های متجاوز برخلاف حقوق بین‌الملل است و مسوولیت کامل وضعیت کنونی و اختلال در عبور و مرور ایمن در آبراه‌ها و تنگه‌های بین‌المللی به‌طور کامل بر عهده همان طرف‌های متجاوز قرار دارد. از این رو انتظار می‌رود دبیرکل سازمان ملل متحد در چارچوب مسوولیت‌های حرفه‌ای و سازمانی خود اقدامات لازم را برای توقف این تجاوز و بازگرداندن شرایط عادی به آبراه‌ها و تنگه‌های بین‌المللی انجام دهد.

نماینده ایران بیان داشت: امروز ما تنها نماینده دریانوردان نیستیم، بلکه نماینده ملت‌های خود و هشت میلیارد انسان در سراسر جهان نیز هستیم. آزادی کشتیرانی یک اصل بنیادین است؛ اما این اصل نمی‌تواند بهانه‌ای برای توجیه استفاده غیرقانونی از زور یا نقض حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها باشد. منشور ملل متحد و اصول بنیادین آن، به‌ویژه ممنوعیت توسل به زور، همچنان چارچوب اصلی حقوقی حاکم بر صلح و امنیت بین‌المللی، از جمله در دریاها، به شمار می‌رود.

وی تصریح کرد: توجیهاتی که ایالات متحده مطرح کرده است غیرقانونی و فاقد هرگونه مبنای حقوقی معتبر است. ادعاهایی نظیر «اقدام پیش‌دستانه»، «تهدید قریب‌الوقوع» یا دیگر ادعاهای سیاسی بی‌اساس نمی‌تواند ممنوعیت روشن استفاده از زور در منشور ملل متحد را نادیده بگیرد.

کولیوند یادآور شد: تاریخ شواهد فراوانی ارائه می‌دهد که سیاست خارجی ایالات متحده بارها بر استفاده غیرقانونی از زور، مداخله پنهان و دستکاری سیاسی برای تغییر دولت‌های سایر کشورهای عضو متکی بوده است. این سابقه کاملاً مستند است.

وی تصریح کرد: واقعیت روشن و غیرقابل انکار این است که آنچه امروز علیه کشور من از سوی ایالات متحده و رژیم تروریستی اسرائیل در جریان است، یک اقدام آشکار تجاوزکارانه و نقض کامل حقوق بین‌الملل است. هیچ توجیه، هیچ اتهام و هیچ روایت مبتنی بر اطلاعات نادرست نمی‌تواند این جنایت آشکار و تجاوز را مشروع جلوه دهد.

نماینده ایران افزود: حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد در این باره صراحت دارند. ماده ۲ بند ۴ منشور به‌طور قاطع هرگونه تهدید یا استفاده از زور علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی هر دولت را ممنوع می‌کند. جنگی که امروز جریان دارد تنها جنگی علیه ایران نیست؛ این جنگی علیه منشور ملل متحد، علیه حقوق بین‌الملل و علیه نظم حقوقی بین‌المللی است که سازمان ملل متحد طی بیش از هشت دهه بر پایه آن بنا شده است.

وی از اینکه نمایندگان برخی کشورها این واقعیت‌ها را درک نکرده‌اند ابراز تاسف کرد و به کنایه گفت: حاکمیت قانون در حال جایگزین شدن با حاکمیت زور است.

این مقام ایرانی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این تجاوز و جنگ گسترده، در چارچوب ماده ۵۱ منشور ملل متحد از حق ذاتی و قانونی خود برای دفاع مشروع استفاده می‌کند و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از همه ظرفیت‌ها و ابزارهای دفاعی لازم برای مقابله با این تجاوز جنایتکارانه و بازدارندگی در برابر اقدامات خصمانه بهره می‌گیرند. بر این اساس، همه پایگاه‌ها، تأسیسات و دارایی‌های نیروهای متخاصم در منطقه در چارچوب اعمال حق قانونی دفاع مشروع ایران، اهداف نظامی مشروع محسوب خواهند شد.

نماینده ایران خاطر نشان کرد: ایران تا زمانی که این تجاوز به‌طور کامل و صریح متوقف نشود، قاطعانه و بدون تردید به اعمال حق دفاع مشروع خود ادامه خواهد داد.

وی با بیان اینکه ایران همچنان به احترام کامل به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورهای همسایه خود پایبند است و تحت هیچ شرایطی حاکمیت، مردم یا منافع کشورهای همسایه در خلیج فارس هدف قرار نخواهند گرفت تاکید کرد: پاسخ مشروع ایران تنها متوجه پایگاه‌ها و دارایی‌های دولت متخاصم ایالات متحده بوده است که خارج از کنترل کشورهای میزبان فعالیت می‌کنند. در انتخاب اهداف نیز اولویت با مراکزی بوده است که توان تهاجمی و ظرفیت ادامه اقدامات خصمانه را کاهش دهد.

کولیوند تصریح کرد: ایالات متحده و رژیم اسرائیل مسوولیت کامل بین‌المللی تمامی خسارات مادی و معنوی واردشده به زیرساخت‌ها و تأسیسات جمهوری اسلامی ایران را بر عهده دارند و موظف به جبران کامل این خسارات هستند.

وی در پایان تصریح کرد: اسرائیل و ایالات متحده به ایران حمله کرده‌اند و منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل را نقض کرده‌اند. آن‌ها باید پاسخگو باشند. تا زمانی که این تجاوز ادامه داشته باشد، ایران نیز قاطعانه، متناسب و بدون تردید به اعمال حق ذاتی دفاع مشروع خود ادامه خواهد داد. سکوت در برابر چنین نقض‌های فاحشی، خطر عادی‌سازی تجاوز و تضعیف منشور ملل متحد را در پی دارد.


نظرات

آخرین اخبار
حمله دشمن آمریکایی صهیونیستی به دو شناور در اسکله جزیره هرمز
مهلت ارسال اطلاعات دفاتر تجاری الکترونیکی تمدید شد
آغاز موج سی ونهم عملیات وعده صادق 4 با یاد و نام شهدای اقتدار علیه اهداف آمریکا در منطقه
حادثه برای کشتی تایلندی در تنگه هرمز
اکونومیست: آمریکا قدرت محافظت از کشتی‌ها در تنگه هرمز را ندارد
قلعه نویی: شهادت دختران لکه سیاهی بر شعارهای دشمنان است
اختلاف میان تل آویو و واشنگتن بر سر جنگ ایران
تهران تا شنبه بارانی است
اذعان مقام صهیونیست: حملات حزب‌الله خواب و امنیت را از اسرائیل گرفته است
تاجگردون: در تلاشیم بودجه در موعد مقرر ابلاغ شود
اردوغان: جنگ علیه ایران باید متوقف شود
حمله به 19734 ساختمان غیرنظامی/ نقاط امن خانه را به کودکان آموزش دهید
رحیمی: تجاوز به ایران نقض فاحش منشور ملل متحد و کنوانسیون حقوق کودک است
کولیوند : نگرانی درخصوص تهیه دارو و تجهیزات وجود ندارد
آمریکا 330 میلیون دلار پهپاد در تجاوز به ایران از دست داد
نشریه گلوبس: مقابله با موشک‌های ایران رویاپردازی است
بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه بودجه 1405 در کمیسیون تلفیق
وداع باشکوه پایتخت با سرداران شهید رمضان
آغاز مرحله تکمیلی فروش اینترنتی ایران‌خودرو از روز 24 اسفندماه
نبردِ آزادی یا پوششِ تجاوز؟
موج بعدی ضربات اقتصادی به متحدان آمریکا در راه است
در رایزنی بن فرحان با همتایان آلمانی و آمریکایی چه گذشت؟
خودمراقبتی در شرایط جنگ مثل اکسیژن، ضروری است
کشف پنج تن مرغ تاریخ‌گذشته در اهواز
نفتالی بنت ترکیه را تهدید کرد
یکی از ساختمان‌های بانک سپه هدف حمله موشکی قرار گرفت
بارش باران و مه‌گرفتگی در محورهای 7 استان کشور
هشدار 4 ماه قبل دریاسالار شهید علی شمخانی در خصوص قدرت راهبردی دریایی ایران
کشتار دانش‌آموزان ایرانی، خاطرات جنایات آمریکا در ویتنام و عراق را زنده کرد
ستاد ترخیص پلیس راهور تهران بزرگ در ایام تعطیل و جنگ رمضان فعال است
نظارت مستمر بر محاکم طی ایام جنگ تحمیلی ضروری است
اینفانتینو : ترامپ از حضور ایران در جام جهانی استقبال کرد
دستمزد کارگران به تورم واقعی نزدیک خواهد شد
علی شمخانی؛ فرمانده‌ای که با غیرت، تاریخ را رقم زد
شست‌وشوی رایگان خودروهای شهروندان پس از آلودگی ناشی از آتش‌سوزی
نگرانی مردم آمریکا از جنگ و شکست کاخ سفید در اقناع افکار عمومی
چین: جنگ علیه ایران نباید اتفاق می‌افتاد
4 زخمی در اصابت 2 پهپاد به نزدیکی فرودگاه دوبی
قالیباف: مرگ در بستر شایسته مجاهدت سرداران شهید رمضان نبود
اخراج 50 هزار نفر از فولکس‌واگن
عضو کمیسیون انرژی: چرخه تأمین و توزیع سوخت در کشور پایدار است
الجزیره: استراتژی ایران فرسایش اسرائیل است
هشدار غول نفتی عربستان: بسته شدن تنگه هرمز فاجعه‌بار است
میدل ایست آی: اسرائیل و آمریکا مدارس و بیمارستانها را هدف قرار دادند
بیت‌کوین به زیر 70 هزار دلار سقوط کرد
نیویورک تایمز: تهران می‌تواند اعلام پیروزی کند
آمریکا و اسرائیل یکی از بانک‌های کشور را هدف قرار دادند/ اقدام متقابل ایران
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
خسارت‌های حمله آمریکا و اسرائیل بر چهره «تالار اشرف» + تصاویر
میوه‌های شب عید از امروز توزیع می‌شود