×
بین الملل
شناسه خبر : 300138
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/12/18 ساعت 17:08
مرکز عربی- اروپایی حقوق بشر بالاخره از جنگ در خاورمیانه نگران شد!

با انتشار بیانیه‌ای؛

مرکز عربی- اروپایی حقوق بشر بالاخره از جنگ در خاورمیانه نگران شد!

مرکز عربی ـ اروپایی حقوق بشر و حقوق بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای نسبت به تشدید تنش‌های نظامی در خاورمیانه ابراز نگرانی شدید کرد و خواستار توقف فوری اقدامات نظامی، حفاظت از غیرنظامیان و افزایش تلاش‌های دیپلماتیک برای مهار بحران شد.

نورنیوز- گروه بین الملل: مرکز عربی ـ اروپایی حقوق بشر و حقوق بین‌الملل در بیانیه‌ای اعلام کرد که از تشدید سریع تنش‌های نظامی در منطقه خاورمیانه و وقوع اقدامات نظامی و خصمانه متقابل که امنیت و ثبات منطقه‌ای را تهدید می‌کند، به شدت نگران است.

در این بیانیه تأکید شده است که این تحولات جان غیرنظامیان را با خطرات جدی مواجه می‌کند و نقض آشکار اصول و قواعد حقوق بین‌الملل بشردوستانه به شمار می‌رود.

این مرکز همچنین تجاوزات آمریکا و رژیم صهیونیستی که ایران و لبنان را هدف قرار داده‌اند، به‌ویژه حملاتی که مناطق غیرنظامی را هدف قرار داده و به اصابت به یک مدرسه ابتدایی و شهادت شماری از دانش‌آموزان بی‌گناه انجامیده است، به شدت محکوم کرد.

در بیانیه آمده است که چنین اقداماتی نقض جدی حقوق بین‌الملل انسانی و اصول حفاظت از غیرنظامیان در زمان درگیری‌های مسلحانه محسوب می‌شود.

در ادامه این بیانیه تأکید شده است که هدف قرار دادن غیرنظامیان یا تأسیسات غیرنظامی، از جمله مدارس و مراکز آموزشی، نقض فاحش قواعد حقوق بین‌الملل بشردوستانه و توافق‌نامه‌های بین‌المللی مربوط به حمایت از غیرنظامیان در زمان جنگ است و باید مسئولان چنین اقداماتی، فارغ از این‌که به کدام طرف تعلق دارند، مورد پیگرد قانونی قرار گیرند.

مرکز عربی ـ اروپایی حقوق بشر و حقوق بین‌الملل همچنین از همه طرف‌های درگیر خواسته است فوراً اقدامات نظامی و خصمانه را متوقف کنند، خویشتنداری نشان دهند و به اصول حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد پایبند بمانند.

در این بیانیه بر ضرورت حفاظت از غیرنظامیان و خودداری از هدف قرار دادن زیرساخت‌های غیرنظامی نیز تأکید شده است.

این نهاد همچنین از جامعه بین‌المللی خواست تلاش‌های دیپلماتیک خود را برای مهار تنش‌ها و جلوگیری از گسترش دامنه درگیری‌ها افزایش دهد؛ اقدامی که می‌تواند به تقویت امنیت و صلح بین‌المللی کمک کرده و زمینه را برای راهکارهای سیاسی مبتنی بر گفت‌وگو و احترام به قواعد حقوق بین‌الملل فراهم کند.

در پایان، مرکز عربی ـ اروپایی حقوق بشر و حقوق بین‌الملل تأکید کرده است که حفاظت از غیرنظامیان باید در همه شرایط در اولویت قرار بگیرد و ادامه تشدید درگیری‌های نظامی تنها به افزایش رنج‌های انسانی و بی‌ثباتی بیشتر در منطقه منجر خواهد شد.

در روزهای اخیر، ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی با انجام تجاوزات نظامی و اقدامات تجاوزکارانه علیه خاک جمهوری اسلامی ایران، برخی مناطق و زیرساخت‌های کشور را هدف قرار دادند.

این اقدامات که نقض آشکار حاکمیت ملی و اصول حقوق بین‌الملل محسوب می‌شود، با واکنش قاطع جمهوری اسلامی ایران مواجه شد.

در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با انجام عملیات‌های دقیق، مواضع و مراکز نظامی مرتبط با این تجاوزات را در سرزمین‌های اشغالی و همچنین برخی پایگاه‌ها و استقرارهای نظامی آمریکا در منطقه که به‌عنوان مبدأ یا پشتیبان این حملات عمل می‌کردند، هدف قرار دادند.

این پاسخ با هدف بازدارندگی، جلوگیری از تکرار تجاوزات و دفاع از امنیت و تمامیت ارضی کشور انجام شد.


نظرات

آخرین اخبار
نبی: لژیونرها تا پایان هفته به اردوی تیم ملی در ترکیه می‌پیوندند
دیدار و رایزنی غریب‌آبادی و سفیر چین در تهران
مسکو: تمرکز ما بر تحولات خاورمیانه و وضعیت پیرامون تنگه هرمز است
آمریکا یک صرافی ایرانی و 19 کشتی مرتبط با صادرات نفت ایران را تحریم کرد
امارات مدعی پرواز پهپادها از خاک عراق به‌سوی «البراکه» شد
تعیین ضرب‌الاجل یک هفته‌ای برای ایران به‌منظور آمدن پای توافق!
رییس بازرسی سازمان اداری: رضایت‌ مردم از خدمات دستگاه‌های اجرایی نامطلوب است
طرح انتخابات تناسبی مجلس به کارگروه تخصصی کمیسیون امور داخلی ارجاع شد
صادرات چای مجاز شد
جنگ خاورمیانه رونق‌بخش صنعت توریسم در جنوب اروپا و مراکش
حمله حزب‌الله به سکوی گنبد آهنین
پوتین وارد پکن شد
تأکید رهبر انقلاب بر نقش افزایش جمعیت در خلق تمدن نوین ایران اسلامی
غریب‌آبادی: ایران برای مقابله با هرگونه تجاوز نظامی آماده و یکپارچه است
حماس گزارش شورای صلح غزه را تحریف واقعیت خواند
نورنما | ربات های کنگ فوکار چینی
روسیه: نیروگاه بوشهر طی هفته‌های آینده به سطح برنامه‌ریزی‌شده بازمی‌گردد
زلزله 4.6 ریشتری نورآباد دلفان در استان لرستان را لرزاند
نورویدیو | چرا پرونده چین به قلب قدرت ایران منتقل شد ؟
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه 12 فرد، 29 نهاد و 19 کشتی مرتبط با ایران اعمال کرد
حضور «رها» با بازی شهاب حسینی در جشنواره «ریندنس» انگلستان
کاپیتان پرتغال به ششمین جام جهانی می‌رسد
کاهش دارایی اوراق خزانه آمریکا در پی شوک انرژی
سینماهای کشور در «روز ملی جمعیت» برای عیالوارها رایگان شد
فردا؛ خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده جنگ تحمیلی در احمدآباد مستوفی
سناریوی ساختگی در جاده چالوس؛چاقوی سوءظن بر قلب نوعروس
عراق: استفاده از خاک خود علیه امنیت منطقه را برنمی‌تابیم
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد
گزارش اتلتیک از احتمال ممنوعیت پرچم پیش از انقلاب ایران در جام جهانی
آیا علیرضا بیرانوند محروم میشود؟
هادی چوپان با مربی مطرح جهانی در مسیر مسترالمپیا 2026
چرا هوای تهران در شرایط خطرناک قرار گرفت؟
خبرهای جدید معاون اول رئیس جمهور از تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی
سه گزینه دشوار ترامپ در قبال ایران چیست؟
جزئیات جلسه شهردار تهران با پزشکیان؛ رسیدگی به آسیب دیدگان جنگ وبازسازی شتاب میگیرد؟
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی ایران در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند