×
سیاسی
شناسه خبر : 300079
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/12/18 ساعت 13:11
انتخاب رهبری جدید؛ شکست پروژه ارعاب و بازآرایی قدرت ملی

نورنیوز بررسی می‌کند،

انتخاب رهبری جدید؛ شکست پروژه ارعاب و بازآرایی قدرت ملی

انتخاب و معرفی سومین رهبر جمهوری اسلامی ایران صرفاً یک تغییر در رأس ساختار سیاسی نیست؛ بلکه رویدادی حقوقی، امنیتی و تمدنی است که در دل سازوکار قانونی نظام شکل می‌گیرد. عبور از این مرحله، آزمونی برای انسجام ملی، استقلال سیاسی و استمرار گفتمان مقاومت در برابر فشارهای خارجی است.

نورنیوز-گروه سیاسی: انتخاب و معرفی سومین رهبر جمهوری اسلامی ایران را نمی‌توان صرفاً یک خبر سیاسی یا یک انتقال قدرت متعارف دانست. این رویداد در چارچوب سازوکارهای تعریف‌شده حقوقی و قانونی شکل گرفته و از همین رو، بیش از آنکه یک جابه‌جایی در رأس قدرت باشد، نشانه‌ای از پایداری و استحکام ساختار حکمرانی محسوب می‌شود.
در چنین فرایندی، انتخاب آیت الله سید مجتبی حسینی خامنه ای به عنوان ولی فقیه بر اساس ضوابط مشخص حقوقی و با در نظر گرفتن شاخص‌های دینی، سیاسی و مدیریتی صورت گرفته است. همین سازوکار باعث می‌شود که فرآیند انتقال رهبری در جمهوری اسلامی ایران نه در قالب رقابت‌های سیاسی و جنگ قدرت، بلکه در چارچوب یک نظام حقوقی تثبیت‌شده انجام شود.
به همین دلیل، اعلام رهبر جدید در این نظام را باید یک رویداد حقوقی و نهادی دانست که نشان‌دهنده ظرفیت‌های درونی نظام برای مدیریت مقاطع حساس تاریخی است.

شکست راهبرد تهدید و فشار خارجی

در مقطع کنونی، یکی از ابعاد مهم این رخداد، بی‌اثر ماندن تهدیدها و فشارهای خارجی است. در سال‌های اخیر، ایالات متحده و رژیم صهیونیستی به‌طور آشکار از ابزارهای تهدید نظامی، فشار سیاسی و جنگ روانی برای تضعیف استقلال ایران استفاده کرده‌اند.
حتی در برخی مواضع رسمی، از جمله اظهارات دونالد ترامپ درباره تعیین رهبر آینده ایران، تلاش شد تصویری از امکان مداخله خارجی در ساختار قدرت ایران القا شود. با این حال، تحقق روند انتقال رهبری در چارچوب سازوکارهای داخلی نشان می‌دهد که این فشارها نتوانسته‌اند در اراده و استقلال ساختار سیاسی کشور خللی ایجاد کنند.
در واقع، این روند پیام روشنی دارد: ساختار سیاسی جمهوری اسلامی در برابر تهدیدات خارجی نه‌تنها دچار اختلال نشده، بلکه توانسته با اتکا به سازوکارهای قانونی خود مسیر تصمیم‌گیری را ادامه دهد.

استمرار گفتمان مقاومت و استکبارستیزی

یکی از شاخص‌های مهم در انتخاب رهبر جدید، پایبندی به اصول بنیادین انقلاب اسلامی است؛ اصولی که در رأس آن‌ها مقابله با استکبار و مخالفت با سلطه‌طلبی قدرت‌های خارجی قرار دارد.
در این چارچوب، تأکید بر استمرار خط مقاومت و ایستادگی در برابر رژیم صهیونیستی و سیاست‌های سلطه‌جویانه، به عنوان یکی از شاخص‌های هویتی رهبری جدید مطرح می‌شود. این مسئله نشان می‌دهد که انتقال رهبری نه به معنای تغییر مسیر راهبردی نظام، بلکه در واقع تداوم یک خط سیاسی و فکری است که تاکنون ضامن استقلال کشور بوده است
از همین منظر، این رویداد را می‌توان حلقه‌ای از تداوم تاریخی گفتمان استقلال‌طلبی و مقاومت در جمهوری اسلامی دانست؛ گفتمانی که در طول دهه‌های گذشته به یکی از ارکان هویت سیاسی نظام تبدیل شده است.

انسجام ملی؛ سرمایه عبور از بحران

واکنش‌های گسترده مردمی، حمایت شخصیت‌ها، نهادها و نیروهای مسلح از روند قانونی انتقال رهبری نیز نشان‌دهنده سطح بالایی از انسجام ملی است. چنین اجماعی می‌تواند نقش مهمی در عبور کشور از شرایط حساس و بحران‌های جاری ایفا کند.

در واقع، یکی از کارکردهای مهم این رویداد، تقویت اعتماد عمومی به ساختارهای سیاسی و حاکمیتی است. هنگامی که جامعه مشاهده می‌کند فرآیندهای کلان سیاسی در چارچوب قانون و با مشارکت نهادهای رسمی انجام می‌شود، سطح اعتماد و ثبات اجتماعی نیز افزایش می‌یابد.
از این منظر، کشور در حال عبور از یک مرحله مهم تاریخی است؛ مرحله‌ای که در آن انتقال رهبری نه یک نقطه بحران، بلکه فرصتی برای تقویت ساختار سیاسی، افزایش اعتماد عمومی و بازتولید سرمایه اجتماعی محسوب می‌شود. 


نظرات

آخرین اخبار
حازم قاسم: سفارتخانه‌های فلسطین باید صدای مردم غزه در جهان باشند
قاآنی: مقاومت از هرمز تا باب‌المندب کمربند امنیتی می‌سازد
تداوم وضعیت فعلی تنگه هرمز هزینه سنگینی برای اقتصاد جهانی دارد
ادعای ترامپ درباره نتانیاهو؛ به او گفتم مقابل ایران تنها خواهی ماند
یزد 19 خرداد تعطیل شد؛ امتحانات طبق برنامه برگزار می‌شود
چرا جنگنده‌های اسرائیل وارد آسمان ایران نشدند؟
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
وزیر صمت: اجازه اختلال در زنجیره تأمین و کمبود کالا را نمی‌دهیم
افزایش شمار شهدای لبنان به 3637 نفر
تغییر تازه در پروازهای حج؛ بازگشت حجاج ایرانی به تهران از سر گرفته شد
مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان امسال اجرا می‌شود
عارف: دشمن ناچار به التماس مجدد برای آتش‌بس شد
جهش گردشگری اسپانیا؛ جنگ خاورمیانه بازار سفر را تغییر داد
منبع امنیتی اسرائیل: تصور نمی‌کردیم ایران تهدید خود را عملی کند
جایزه بین‌المللی برای هدی زین العابدین در گرجستان
ایران دوست وفادار لبنان است
هدف مذاکرات پایان جنگ و ایجاد امنیت پایدار است، نه عادی‌سازی با آمریکا
هزینه سنگین درگیری با ایران برای رژیم صهیونیستی؛ تا این لحظه 171 میلیون دلار
معافیت مالیاتی برای خسارت‌دیدگان جنگ
بازگشت وحید امیری به پرسپولیس+ جزئیات و عکس
قالیباف:هدف مذاکرات با آمریکا عادی‌سازی روابط نیست
دولت هزینه برخی عوارض ملکی را کاهش داد
تبریک عراقچی به پاشینیان
عکس های منتخب جهان، 8 ژوئن 2026
دیدار اردوغان و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا در استانبول
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد
انصارالله: اجازه قلدری نتانیاهو در منطقه را نمی‌دهیم
صالحی: کنار هم بودن ایران و لبنان فقط همدردی نیست، یک ضرورت دفاعی است
پزشکیان پیروزی حزب پاشینیان در انتخابات ارمنستان را تبریک گفت
ادامه حملات پهپادی حزب‌الله؛ خودروهای لجستیکی ارتش اسرائیل یکی‌یکی شکار می‌شوند
قالیباف: پاسخ ایران به نقض آتش‌بس، قاطع و میدانی است
اسلامی: ایران در تولید رادیودارو در جمع کشورهای پیشرو جهان قرار دارد
لاوروف: روسیه آماده مذاکره صادقانه با اوکراین است
شهباز شریف: غرب آسیا در آستانه خطر؛ فقط دیپلماسی راه نجات است
هشدار صریح به تل‌آویو و واشنگتن؛ اگر خطا کنید، جهنم در انتظار شماست
حماس: پاسخ ایران و یمن به جنایات اسرائیل در لبنان ارزشمند است
محسن رضایی: آتش‌بس باید در کل لبنان اجرا شود
تأکید قوه قضاییه بر حل اختلاف آرای پرونده رامک‌خودرو
هند: تنش‌های منطقه‌ای فشار منفی بر اقتصاد جهانی و انرژی دارد