×
سیاسی
شناسه خبر : 279982
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/15 ساعت 10:51
تکذیب حمله ایران به سفارت آمریکا در ریاض

تکذیب حمله ایران به سفارت آمریکا در ریاض

سفیر ایران در عربستان سعودی ضمن تکذیب ادعاها در خصوص حمله ایران به سفارت آمریکا در ریاض، از تعهد عربستان نسبت به اجازه ندادن برای استفاده از قلمروی این کشور برای حملات غیرقانونی علیه ایران قدردانی کرد.

نورنیوز_ گروه سیاسی : «علیرضا عنایتی» سفیر ایران در عربستان در گفت‌وگویی ادعاها درباره حمله ایران به سفارت آمریکا در ریاض را رد کرده و از تعهد عربستان نسبت به اجازه ندادن به استفاده از قلمروی این کشور برای حملان غیرقانونی علیه ایران قدردانی کرد.

«علیرضا عنایتی» سفیر ایران در عربستان سعودی قاطعانه ادعاها مبنی بر اینکه ایران این هفته سفارت آمریکا در ریاض را هدف قرار داده است، تکذیب کرد.

اظهارات عنایتی در پی پاسخ تهران به حملات غیرقانونی آمریکا و رژیم صهیونیستی به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران با هدف قرار دادن پایگاه‌ها و مواضع آمریکا درکشورهای منطقه مطرح شده است. 

ایران با تاکید بر اینکه تا هر زمانی که لازم باشد به دفاع از خود ادامه خواهد داد، تاکید کرده است جنگ آن با کشورهای همسایه نیست و تنها منافع آمریکا هدف قرار می‌گیرند که به‌رغم تلاش‌های کشورهای منطقه برای حل‌وفصل دیپلماتیک مسائل در روابط تهران-واشنگتن، باری دیگر به دیپلماسی خیانت کرد.

عنایتی در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه بیان کرد: «ما تایید کردیم که ایران هیچ نقشی در حمله به سفارت آمریکا در ریاض ندارد. اگر فرماندهی عملیات در تهران جایی را مورد حمله قرار دهد، مسؤولیت آن را بر عهده می‌گیرد.»

سفیر ایران تاکید کرد که تهران از تعهد پادشاهی عربستان به اجازه ندان استفاده از «حریم هوایی، آب‌ها یا خاک» خود برای حملات آمریکا قدردانی می‌کند.

علیرضا عنایتی گفت: «ما از آنچه بارها شنیده‌ایم قدردانی می‌کنیم، اینکه برادران ما در عربستان سعودی به دیگران اجازه نمی‌دهند از حریم هوایی، آبی و خاک این کشور علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده کنند. ما آنچه عربستان سعودی می‌گوید را می‌پذیریم و تأیید می‌کنیم.»

در همین راستا، «علی بحرینی» سفیر و نماینده دائمی ایران در نزد سازمان‌های بین‌المللی در ژنو در نامه‌ای به دبیرکل کنفرانس خلع سلاح با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه آغازگر جنگ نبوده و همواره مسیر دیپلماسی را دنبال کرده است، اعلام کرد که اکنون با تحمیل جنگی دیگر از سوی آمریکا و رژیم اسرائیل، ایران بدون تردید از حق ذاتی خود در دفاع مشروع بر اساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد استفاده خواهد کرد.

در این چارچوب تصریح شده است که با آغاز جنگ تجاوزکارانه از سوی آمریکا، تمامی پایگاه‌ها، تاسیسات و دارایی‌های آن کشور در منطقه، در چهارچوب اعمال حق دفاع مشروع ایران، اهداف مشروع محسوب می‌شوند.

در این نامه تاکید شده است که این جنگ تنها علیه ایران نیست، بلکه تعرضی به صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی، حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد است.

 


نظرات

آخرین اخبار
لانچر های جوانان برای انتقال پیام پیروزی در جنگ
خروج ارتش آمریکا از سوریه و تحویل کامل پایگاه‌ها
هرمز و بازتعریف یک بحران جهانی؛ شوک غذایی در راه است
هشدار جمهوریخواهان به ترامپ: «زمان رو به اتمام است»
قالیباف: ارتش همواره حقیقت اقتدار و جانفشانی مردم را به نمایش گذاشته است
در پی بدعهدی‌های مکرر آمریکا کنترل تنگه هرمز به حالت قبل برگشت
دریادار ایرانی : نگذاشتیم هیچ یک از ناوگان آمریکا وارد دریای عمان شود
بقایی: انتقال اورانیوم به آمریکا شایعه است و هیچ‌گاه گزینه ما نبوده است
هشدار بانک مرکزی اروپا درباره افزایش تورم در منطقه یورو با جنگ ایران
پیش‌بینی عجیب تحلیلگر انرژی از افزایش قیمت نفت
ارزیابی غیرمنتظره آژانس انرژی از زمان لازم برای بازگشت به شرایط عادی
ناامیدی مقام اسرائیلی از خلع سلاح حزب‌الله
واکنش سازمان بین‌المللی دریانوردی به بازگشایی تنگه هرمز از سوی ایران
توئیت بد عراقچی و دروغ‌های بدتر ترامپ در قالب اخبار
گزارشی از عبور اولین کشتی‌ها از تنگه هرمز با توییت عراقچی
ترامپ مدعی شد: از ناتو تماسی درباره تنگه هرمز دریافت کرده‌ام
آمریکا در شوک؛ ترورهای زنجیره‌ای دانشمندان هسته ای کار کیست؟
صعود الاهلی عربستان به نیمه‌ نهایی لیگ نخبگان آسیا
گزارش تصویری | راهپیمایی دختران «جان‌فدای ایران»
بلاروس: آمریکا سرزمین دیکتاتورهای واقعی است
نام 5 کشتی‌گیر ایرانی در صدر جهان
🎥 نورنما | 29 فروردین؛ روز ارتش جمهوری اسلامی ایران گرامی بود
جوزف عون: لبنان توافقی که ذره‌ای از خاک ما بگذرد را نمی‌پذیرد
استقبال سازمان ملل از بازگشایی تنگه هرمز برای کشتی های تجاری
تحلیل سناتور روس از خرد شدن هیمنه آمریکا با شکست از ایران
افزایش 42 مگاواتی ظرفیت تولید برق تهران
دختران آبی پوش قهرمان لیگ برتر فوتسال شدند
موضع قاطع مجلس درباره تنگه هرمز
اگر آتش بس در لبنان نمی‌شد ایران بنا داشت ساعت 20 دیشب به اسرائیل حمله کند
فعالیت بازار سرمایه در هفته آینده چگونه خواهد بود؟
زمین لرزه خفیف در تهران/خسارتی گزارش نشده/زنگ خطر بارگذاری جمعیتی شرق تهران روی گسل
جزئیات پیام فرمانده نیروی زمینی سپاه به ارتش
ادامه لیگ برتر، تیم ملی را در جام جهانی متضرر می‌کند
آمار شهدای لبنان در حملات رژیم صهیونیستی
خشم ترامپ از رسانه‌های آمریکایی به دلیل پوشش خبرهای ایران
کنترل تنگه هرمز در مدیریت ایران است
خرسندی صدر اعظم آلمان از بازگشایی تنگه هرمز
تکذیب ادعای ترامپ درباره گرفتن اورانیوم غنی شده ایران
وضعیت امنیت در تنگه هرمز همچنان حل نشده است
توضیحات مهم وزارت خارجه در خصوص توئیت عراقچی
گزافه‌گویی‌های ادامه‌دار ترامپ علیه ایران
معاون دفتر پزشکیان: بازگشایی تنگه هرمز مشروط و محدود است
اعلام شرایط جدید تردد از تنگه هرمز از سوی نیروی دریایی سپاه
چرا دفاتر خدمات مسافرتی به سازمان هواپیمایی اعتراض کردند ؟
هشدار پاکستان درباره سنگ‌اندازی اسرائیل در مذاکرات ایران و آمریکا
استقبال روسیه از آتش‌بس در لبنان
واکنش انگلیس به بازگشایی تنگه هرمز
مقامات اروپایی خواهان کشتیرانی آزاد در تنگه هرمز هستند!
نفتکش‌ها چگونه محاصره را شکستند؟
اعترافات تلخ نفتالی بنت درباره شکست اسرائیل از حماس و حزب الله