×
اقتصادی
شناسه خبر : 279414
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/12/13 ساعت 10:24
45 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در 10 ماه

45 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در 10 ماه

تجارت خارجی ایران با وجود فشارهای سیاسی اعم از جنگ تحمیلی 12 روزه و کارشکنی تروئیکای اروپایی در فعال سازی مکانسیم ماشه، در 10 ماهه امسال دو رکورد مهم ثبت کرده است که شامل کاهش تراز تجاری از منفی 10 میلیارد دلار به منفی 4 میلیارد دلار و همچنین کاهش ترانزیت از منفی 15 درصد به منفی 4 درصد بوده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی:طبق آخرین آمارهای گمرک ایران از تراز تجاری کشورمان، در ۱۰ ماهه امسال به رغم وقوع جنگ ۱۲ روزه و فعال سازی اسنپ‌بک، نه تنها صادرات غیرنفتی کشورمان در مقایسه با ۱۰ ماهه پارسال تغییر قابل توجهی نداشته، بلکه میزان واردات نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۵.۵ درصد هم کاهش یافته است.

جزئیات صادرات غیر نفتی کشور

طبق این آمار صادرات غیرنفتی کشورمان در این مدت ۱۳۰ میلیون و ۳۶ هزار تن به ارزش ۴۵ میلیارد و ۱۵ میلیون دلار بود؛ این در حالی است که در مدت مشابه پارسال (۱۰ ماهه ۱۴۰۳) میزان صادرات غیر نفتی کشورمان ۱۲۸ میلیون و ۱۹۱ هزار تن به ارزش ۴۸ میلیارد و ۴۳ میلیون تن بود.

بنابراین در ۱۰ ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال صادرات غیرنفتی با وجود وقوع جنگ ۱۲ روزه و بازگشت مکانیسم ماشه و تشدید تحریم‌ها، رشد ۱.۳۳ درصدی در وزن و کاهش تنها ۶.۳۰ درصدی در ارزش دلاری داشته است.

جزئیات آماری واردات ۱۰ ماهه امسال

در بخش واردات نیز طی ۱۰ ماهه سال جاری ۳۳ میلیون و ۱۷۷ هزار تن کالا به ارزش ۴۹ میلیون و ۱۰۷ هزار دلار از گمرکات کشور ترخیص شده است. این در حالی است که در ۱۰ ماهه ۱۴۰۳، میزان واردات کالا ۳۱ میلیون و ۷۲۰ هزار تن کالا به ارزش ۵۷ میلیارد و ۱۴۸ میلیون دلار بود.

بنابراین در ۱۰ ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال واردات کالا با وجود افزایش ۴.۶۰ درصدی در تناژ و وزن، با کاهش ۱۵.۵۵ درصدی در ارزش دلاری مواجه شده است.

همچنین تراز تجاری کشور که در ۱۰ ماهه سال گذشته منفی ۱۰ میلیارد دلار بود در ۱۰ ماهه امسال به منفی ۴ میلیارد دلار کاهش یافت و دولت چهاردهم توانست این حجم بالای از تراز تجاری منفی را ۶ میلیارد دلار بهبود ببخشد.

البته باید در نظر داشت که از این میزان واردات، حدود ۳ میلیارد دلار آن به واردات شمش طلا اختصاص داشته است که نسبت به مدت مشابه پارسال حدود ۶ درصد افزایش یافته است؛ در صورت تداوم این روند، پیش بینی می شود تراز تجاری کشور در پایان امسال مثبت باشد.

کشورهای عمده مقصد صادرات

طی ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۴ بیشترین میزان صادرات کشور به مقصد کشورهای چین با رقمی بالغ بر ۱۰ میلیارد و ۹۱۸ میلیون دلار و سهم ۲۴.۲۵ درصد از کل ارزش صادرات، عراق با ۷ میلیارد و ۹۱۷ میلیون دلار و سهم ۱۷.۵۹ درصد، امارات متحده عربی با ۶ میلیارد و ۴۴۸ میلیون و سهم ۱۴.۳۲ درصد، ترکیه با ۵ میلیارد و ۶۶۰ میلیون دلار و سهم ۱۲.۵۷ درصد و افغانستان با ۲ میلیارد و ۸۸ میلیون دلار و سهم ۴.۶۴ درصد از کل ارزش، صورت گرفته است.

کشورهای عمده طرف معامله واردات

طی ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۴ امارات متحده عربی با اختصاص رقمی بالغ بر ۱۴ میلیارد و میلیون دلار و سهمی در حدود ۳۰.۲۲ درصد از کل ارزش واردات، در جایگاه نخست کشورهای طرف معامله قرار گرفته است. همچنین کشورهای چین با ۱۳ میلیارد و ۴۳۹ میلیون دلار و سهم ۲۷.۳۷ درصد، ترکیه با ۷ میلیارد و ۹۲۱ میلیون دلار و سهم ۱۶.۱۳ درصد، هند با یک میلیارد و ۵۴۷ میلیون دلار و سهم ۳.۱۵ درصد و آلمان با یک میلیارد و ۴۳۶ میلیون دلار و سهم ۲.۹۲ درصد از کل ارزش واردات، جزو کشورهای عمده طرف معامله واردات بوده‌اند.

ترانزیت خارجی بهبود یافت

طی ۱۰ ماهه ۱۴۰۴ میزان ترانزیت خارجی کشور به وزن ۱۷.۶ میلیون تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴.۶۳ درصد کاهش داشته است. این در حالی است که در اواخر بهار و اوایل تابستان امسال در پی تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان میزان ترانزیت از قلمروی ایران نسبت به سال ۱۴۰۳ تا ۱۵ درصد کاهش یافته بود.

اما با اصلاح فرآیندهای ترانزیت و همچنین با ابلاغ آیین‌نامه سند ملی گذر مصوب هیأت وزیران به گمرک و سپس به گمرکات اجرایی که مشوق‌های گسترده‌ای برای افزایش عبور کالاهای ترانزیتی از خاک کشورمان خصوصا کاهش دفعات باز و پلمب کردن کانتینرها در گمرکات مختلف در نظر گرفته شده است، افت ترانزیت کالاهای خارجی از ایران طی پاییز و زمستان - اگرچه هنوز در مقایسه با پارسال منفی است - اما روند کاهشی آن بهبود یافت.

میزان ترانزیت در ماه‌های گذشته به این شرح بوده است:

طی ۹ ماهه امسال: ۱۵.۶ میلیون تن/ مقایسه با مدت مشابه پارسال: کاهش ۶.۸۴ درصدی

طی ۸ ماهه امسال: ۱۳.۵ میلیون تن/ مقایسه با مدت مشابه پارسال: کاهش ۹.۲۵ درصدی

طی ۷ ماهه امسال: ۱۲.۵ میلیون تن/ مقایسه با مدت مشابه پارسال: کاهش ۵.۶۲ درصدی

طی نیمه نخست امسال ۱۰ میلیون تن/ مقایسه با مدت مشابه پارسال: کاهش ۱۲.۹۱ درصدی

طی ۵ ماهه امسال ۸.۲ میلیون تن/ مقایسه با مدت مشابه پارسال: کاهش ۱۵.۴۶ درصدی

طی ۴ ماهه امسال ۶.۶ میلیون تن/ مقایسه با مدت مشابه پارسال: کاهش ۱۳.۳۸ درصدی

طی بهار امسال ۵ میلیون تن/ مقایسه با مدت مشابه پارسال: کاهش ۶.۶۱ درصدی

طی ۲ ماهه نخست امسال ۳.۶ میلیون تن/ مقایسه با مدت مشابه پارسال: کاهش ۷ دهم (۰.۷) درصدی

طی فروردین امسال ۱.۸ میلیون تن/ مقایسه با مدت مشابه پارسال: افزایش ۹.۷۱ درصدی


نظرات

آخرین اخبار
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام پهپاد هرون TP اسرائیلی
استان‌های مسافرپذیر در اولویت تامین کالا
بیانیه سپاه درباره مراسم تشییع پیکر مطهر فرماندهان شهید
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
کارلسون: این کشور دیگر ارزش جنگیدن ندارد
نویسنده ایتالیایی: جنایات هولناک علیه غیرنظامیان، کودکان ومراکز پزشکی را محکوم می کنم+فیلم
هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان و زیرساخت‌های حیاتی جنایت علیه بشریت است
مقامات رژیم صهیونیستی با افزایش بودجه جنگ موافقت کردند
سردبیر مارکس: حمله پست به ایران وجدان همه ملت‌های جهان را جریحه‌دار کرد
حقوق اسفندماه مستمری‌بگیران صندوق روستائیان واریز شد
برای کاهش اثر آلاینده‌های سمی ناشی از آتش‌سوزی و انفجار چه کنیم؟
وزیر ورزش از بازگشت تیم فوتبال بانوان به ایران خبر داد
آغاز سی و چهارمین موج عملیات وعده صادق4 با موشک‌های نقطه زن و سر جنگی‌های بالای یک تن
جنگ با ایران پایان امپراتوری آمریکا را به‌دنبال دارد
نورنما | مگه نگفته بودن که فقط...!
بحران انرژی به فیلیپین رسید
وقوع انفجار جدید در تل‌آویو با موشک های ایرانی
گفتگوی تلفنی عراقچی و لاوروف
هیئت پاکستانی به کابل سفر کرد
30 نفر از اساتید دانشگاه‌های مکزیک در حمایت از مردم ایران نامه نوشتند
تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
تلاش تل آویو برای محرمانه نگه داشتن موعد و جلسات کابینه
محمدتقی رحمتی درگذشت
پیام لاریجانی درباره وضعیت تنگه هرمز
اسامی شهدایی که فردا تشییع می‌شوند، اعلام شد
راه‌اندازی سایت اسکان اضطراری در دهلران
دکتر سروش: باید عقلای قوم به میدان بیایند تا گره‌ها باز شود
بیعت مردم ایران با رهبر منتخب خبرگان ملت
درصد موفقیت حملات موشکی و پهپادی ایران
سخنگوی وزارت خارجه خطاب به اعضای تیم فوتبال بانوان ایران: به خانه برگردید
پیام تبریک رئیس‌جمهور عراق به آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای
نیویورک تایمز ادعای جدید ترامپ را تکذیب کرد
توقف استخراج در میادین گازی استراتژیک تل‌آویو در پی حملات موشکی
وقوع انفجار در نزدیکی یک نفتکش در شمال ابوظبی
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 19 اسفند 1404 + جدول
وقاحت یک رئیس‌جمهور در تهدید وجودی ایرانیان
پیام خاتمی به مناسبت انتخاب سومین رهبر انقلاب اسلامی
تحلیلگر سرشناس جهان عرب: ترامپ در دام نتانیاهو گرفتار شد
پوتین پیشنهادهایی برای حل و فصل مسئله ایران به ترامپ داده است
گفت‌وگوی وزیران خارجه ایران و ترکیه
تقویت تدابیر امنیتی در اطراف منزل نتانیاهو
قطر: کانال‌های ارتباطی با ایران قطع نیستند
رد شایعه آلودگی آب تهران پس از انفجار مخازن نفتی
تاجگردون: ایران مقتدر می‌ماند
مراسم تشییع شهدای جنگ تحمیلی رمضان فردا در تهران برگزار می‌شود
اسکان 1700 آسیب دیده جنگ در هتل‌های منتخب
کارلسون: دیپلماسی آمریکا دروغین است
فرار سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی به پناهگاه از ترس موشک‌های ایران
مورنینگ‌استار: 165 دختر دانش‌آموز میناب و سکوتی که «گزینش‌گری اخلاقی غرب» را برملا کرد
پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از عصر امروز + جزئیات و جدول پرداخت