×
بین الملل
شناسه خبر : 279382
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/12/13 ساعت 03:48
اکونومیست از بحران ذخایر پدافندی کشورهای عربی خبر داد

اکونومیست از بحران ذخایر پدافندی کشورهای عربی خبر داد

کشورهای عربی به قدری موشک‌های پدافندی شلیک کرده‌اند که جایگزینی آن‌ها برای آمریکا بیش از یکسال طول می‌کشد.

نورنیوز-گروه بین الملل: نشریه اکونومیست در گزارشی به وضعیت بحرانی سامانه‌های پدافندی کشورهای عربی خلیج فارس در جریان درگیری‌های جاری با ایران پرداخته و هشدار داده است که حجم بالای شلیک موشک‌های رهگیر توسط این کشورها، ذخایر آنها را به شدت کاهش داده و جایگزینی این مهمات برای ایالات متحده بیش از یک سال زمان خواهد برد.

این گزارش با تیتر«آیا کشورهای خلیج فارس در حال تمام کردن موشک‌های رهگیر خود هستند؟» تأکید می‌کند که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس – به ویژه عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر و بحرین – در روزهای گذشته حجم بی‌سابقه‌ای از موشک‌های پدافندی (عمدتاً از نوع پاتریوت و تاد و دیگر سامانه‌های آمریکایی) را برای مقابله با حملات موشکی و پهپادی ایران مصرف کرده‌اند.

به نوشته اکونومیست، حاکمان این کشورها علناً تأکید می‌کنند که ذخایرشان هنوز کافی است، اما واقعیت میدانی نشان‌دهنده سوزاندن سریع انبارها است. بر اساس ادعای کارشناسان نظامی و داده‌های منتشرشده در رسانه‌های غربی، تنها در چند روز نخست تشدید درگیری‌ها (پس از حملات گسترده آمریکا و اسرائیل به ایران و پاسخ موشکی تهران)، 800 موشک رهگیر شلیک شده است. برای نمونه، امارات متحده عربی ادعا کرده که سامانه‌های پدافندی‌اش موفق به رهگیری بیش از 150 موشک بالستیک و صدها پهپاد شده‌اند. قطر نیز در معرض حملات مشابهی قرار گرفته و گزارش‌ها حاکی از آن است که ذخایر پاتریوت این کشور ممکن است در کمتر از یک هفته به اتمام برسد اگر روند فعلی ادامه یابد.

اکونومیست به نقل از منابع آگاه در پنتاگون و شرکت‌های تسلیحاتی آمریکایی مانند لاکهید مارتین (تولیدکننده اصلی موشک‌های پاتریوت) می‌نویسد که تولید سالانه این موشک‌ها در شرایط عادی حدود 600 تا 700 قبضه است و حتی با برنامه‌های افزایش ظرفیت (که قرار است طی سال‌های آینده به 2000 قبضه در سال برسد)، جبران حجم مصرف اخیر غیرممکن است.

یک مقام آمریکایی به‌طور صریح اذعان کرده که «در چند روز گذشته، چندین سال تولید موشک‌های رهگیر مصرف شده است». این وضعیت نه تنها کشورهای عربی، بلکه خود آمریکا و اسرائیل را نیز با چالش جدی مواجه کرده، زیرا خطوط تولید مشترک و محدود هستند و اولویت تخصیص به جبهه‌های مختلف (از جمله حمایت از اسرائیل) باعث ایجاد گلوگاه‌های جدی شده است.

این گزارش تأکید می‌کند که این بحران، آسیب‌پذیری راهبردی متحدان آمریکا در منطقه را آشکار ساخته است. کشورهای عربی که سال‌ها میلیاردها دلار برای خرید سامانه‌های پیشرفته پدافندی هزینه کرده‌اند، اکنون با واقعیت تلخ وابستگی کامل به زنجیره تأمین آمریکایی روبرو هستند. اکونومیست هشدار می‌دهد که ادامه این روند می‌تواند توازن قدرت در خلیج فارس را به نفع ایران تغییر دهد، زیرا تهران همچنان از ذخایر قابل توجه موشک‌های بالستیک و پهپادهای ارزان‌قیمت برخوردار است و می‌تواند حملات را طولانی‌تر کند.

در عین حال، این نشریه اشاره می‌کند که برخی کشورهای عربی در حال مذاکره فوری با واشنگتن برای دریافت کمک‌های اضطراری هستند، اما محدودیت‌های صنعتی آمریکا – که همزمان درگیر حمایت از اوکراین و دیگر جبهه‌ها نیز هست. چشم‌انداز روشنی برای جبران سریع ارائه نمی‌دهد. اکونومیست این وضعیت را «لحظه‌ای از خطر بزرگ» برای متحدان خلیجی آمریکا توصیف کرده و می‌پرسد آیا این کشورها در صورت طولانی شدن درگیری، همچنان به حمایت بی‌قیدوشرط واشنگتن تکیه خواهند کرد یا به سوی گزینه‌های مستقل‌تر حرکت خواهند کرد.


نظرات

آخرین اخبار
گفت‌وگوی تلفنی نخست وزیر پاکستان و رئیس شورای اتحادیه اروپا
بازداشت 48 عامل اصلی و شبکه‌ساز گروه‌های تروریستی
زلنسکی: خواهان آتش بس در حوزه انرژی هستیم
حمله به هواپیمای ایرانی حامل دارو و تجهیزات پزشکی نقض آشکار حقوق بین‌الملل است
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی/ حمله به غرب و شرق تهران، بوشهر و اهواز
سی‌ان‌ان: از بین رفتن آواکس، ضربه‌ای جدی به توانایی‌ هوایی آمریکاست
در حمله اسرائیل؛ نظامی لبنانی کشته و 5 نفر زخمی شدند
تشییع پیکر شهید تنگسیری در تهران
بازار سرمایه به صندوق‌های طلا روی خوش نشان نداد
صالحی‌امیری: صیانت از میراث‌فرهنگی، مسئولیتی تمدنی و بین‌نسلی است
پویش خواننده موسیقی برای ساخت خانه‌های تخریب‌شده در جنگ
دیدارهای بن‌سلمان با امیر قطر و پادشاه اردن محور تحولات منطقه
نگرانی وزیر دفاع ایتالیا از پیامدهای جنگ ایران
تاکید دادستان کل کشور بر تشدید نظارت تعزیرات و کنترل قیمت‌ها
بیش از 313 میلیون تردد ثبت شد
روبیو: ناتو چه فایده ای برای آمریکا دارد؟
پهپادهای ارتش، مراکز زیرساختی رژیم صهیونیستی را هدف قرار دادند
مهاجرانی: بخش‌های آسیب‌دیده فولاد مبارکه به خط تولید باز می گردد
برق‌رسانی در کشور، شرایط پایدار و مطمئن دارد
آخرین تمرین تیم ملی در ترکیه برگزار شد
مهلت تسویه قراردادها با بورس کالا تمدید شد
تداوم اسکان نوروزى فرهنگیان تا زمان بازگشایى مدارس
اعتراف صهیونیست‌ها به آسیب دیدن تأسیسات نفتی حیفا
درخواست السیسی از رئیس جمهور آمریکا برای پایان دادن به جنگ
پزشکیان: تصمیم‌گیری درباره پایان جنگ منوط به تامین عزت و امنیت ایران است
عراقچی: اقدام تحریک‌آمیز درباره تنگه هرمز اوضاع پیچیده‌تر خواهد کرد
اینفانتینو: برنامه تغییر نخواهد کرد، ایران در جام جهانی خواهد بود
اروپا تحریم‌ها علیه ایران را یک سال دیگر تمدید کرد
ایروانی به گوترش نامه نوشت
کمند امیرسلیمانی: امید دارم به روزی که وطنم دوباره نفس بکشد
حمله موشکی حزب الله به پیاده نظام ارتش صهیونیستی
اسپانیا: اجازه استفاده از پایگاه های خود را نمی دهیم
نفوذ هکری گسترده ایران به دوربین‌های مداربسته اسرائیل
سردار قاآنی: به نظم جدید منطقه عادت کنید
دستگیری افراد مرتبط با شبکه‌های معاند در تهران
گدعون ساعر اعتراف کرد: شلیک 5000 هزار پرتابه از لبنان به اراضی اشغالی
تاکنون چند مرکز علمی و دانشگاه در کشور خسارت دیده است؟
واهمه آمریکا از سیستم دریافت عوارض برای تنگه هرمز
ایران بیش از هر زمانی بر تنگه هرمز مسلط است
حمله به خارگ تلفات نیروهای آمریکایی را افزایش می‌دهد
رسانه‌های فرانسوی: ترامپ در تله‌ای استراتژیک گرفتار شده است
«نه» رسای مردم امریکا به پادشاهی که تشنه نفت ایران است
انتقاد جمهوری‌خواهان از میزان جنگ‌طلبی گراهام
عبور 2 کشتی تجاری چین با مجوز ایران از هرمز
مقتدی صدر برای تظاهرات سراسری در عراق فراخوان داد
گزافه‌گویی‌های جدید ترامپ !
بوستان جنگلی سرخه‌حصار تاپایان جنگ تعطیل می‌ماند
ترخیص مواد غذایی فاسدشدنی تسریع شود
امیرحاتمی: راه مقدس با خون پاک فرمانده دریادل مستحکم‌تر ادامه دارد
فعالیت سامانه بارشی در استان تهران