×
بین الملل
شناسه خبر : 279250
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/12/12 ساعت 17:05
بولتون: ترامپ نفت ایران را می‌خواهد تا به روسیه ضربه بزند

پالتیکو:

بولتون: ترامپ نفت ایران را می‌خواهد تا به روسیه ضربه بزند

مشاور پیشین امنیت ملی دونالد ترامپ نسبت به خلأ قدرت، بی‌ثباتی داخلی و پیامدهای پیش‌بینی‌نشده حمله به ایران هشدار داد.

نورنیوز-گروه بین الملل: «جان بولتون»، مشاور پیشین امنیت ملی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، تصمیم ترامپ برای حمله به ایران را پررنگ‌ترین اقدام دوران ریاست‌جمهوری وی توصیف کرده و نگرانی‌هایی جدی درباره پیامدهای آن و خطرات ناشی از شکل‌گیری خلأ قدرت در ایران مطرح کرده است.

به گزارش پالتیکو، بولتون معتقد است ترامپ از مدت‌ها پیش به موضوع تغییر رژیم در ایران علاقه‌مند بوده، اما ممکن است دولت آمریکا آمادگی کامل برای مواجهه با پیامدهای پیچیده چنین اقدام نظامی‌ای نداشته باشد.

او همچنین نسبت به احتمال بسته شدن تنگه هرمز ابراز نگرانی کرده و می‌گوید ایران می‌تواند اختلال قابل‌توجهی در کشتیرانی ایجاد کند، به‌ویژه از طریق مین‌گذاری.

او اشاره می‌کند که حتی حمله‌ای محدود به یک نفتکش یا کارگذاری مین‌های دریایی می‌تواند باعث توقف موقت عبور نفت شود، زیرا شرکت‌های بیمه و کشتیرانی از پذیرش ریسک خودداری خواهند کرد.

خلأ قدرت و خطرات هرج و مرج

بولتون هشدار داد که حملات نظامی علیه ایران، علیرغم هرگونه دستاورد تاکتیکی که ممکن است به دست آورند، اگر پیامدهای سیاسی آنها به دقت مدیریت نشود، می‌تواند به دوره‌ای از بی‌ثباتی و خونریزی عمیق منجر شود.

بولتون خاطرنشان کرد که سرنگونی یا تضعیف رهبری ایران لزوماً به معنای پایان بحران نیست، بلکه اگر برنامه روشنی برای مدیریت پیامدهای حمله وجود نداشته باشد، می‌تواند آغاز مرحله‌ای پیچیده‌تر باشد.

بولتون خاطرنشان کرد که هرگونه تغییر ناگهانی در ساختار قدرت در داخل ایران، با توجه به عدم وجود یک اپوزیسیون سازمان‌یافته که قادر به در دست گرفتن سریع کنترل باشد، می‌تواند یک خلأ سیاسی خطرناک ایجاد کند. او استدلال کرد که چنین خلأ می‌تواند منجر به مبارزات قدرت داخلی و احتمالاً فروپاشی‌های امنیتی گسترده شود.

به تخمین او، برکناری رهبری بدون یک برنامه جامع برای گذار می‌تواند سناریوهای گذشته در منطقه را تکرار کند، جایی که عملیات نظامی به جای ثبات سریع، به هرج و مرج طولانی مدت تبدیل شد.

خطر گسترش تنش منطقه‌ای

بولتون همچنین هشدار داد که با توجه به شبکه اتحادها و رقابت‌های منطقه‌ای، تشدید تنش ممکن است در داخل مرزهای ایران محدود نماند.

او خاطرنشان کرد که هرگونه تحول بزرگ در ایران می‌تواند قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را به تلاش برای پر کردن خلأ یا گسترش نفوذ خود ترغیب کند و احتمال رویارویی غیرمستقیم را افزایش دهد.

در عین حال، بولتون درباره ثبات و تداوم راهبرد ترامپ در قبال ایران ابراز تردید کرده و او را فردی می‌داند که نظراتش در طول روز چندین بار تغییر می‌کند؛ بنابراین حتی موضع قاطع ترامپ درباره تغییر حکومت در ایران نیز ممکن است تغییر کند.

به اذعان بولتون، عدم هماهنگی کافی میان ترامپ و گزینه‌هایی که برای اداره ایران آینده در سر دارد، می‌تواند تغییر حکومت را به آغاز دوره‌ای از هرج‌ومرج و بی‌ثباتی در ایران بدل کند.

تنگه هرمز و اقتصاد جهانی

بولتون به حساسیت موقعیت جغرافیایی ایران، به ویژه تنگه هرمز، که تقریباً یک پنجم نفت جهان از آن عبور می‌کند، پرداخت. او تأکید کرد که هرگونه اختلال در ناوبری در این آبراه استراتژیک می‌تواند بلافاصله بر بازارهای انرژی تأثیر بگذارد، قیمت نفت را به بالاترین حد خود برساند و به بحران، بُعد اقتصادی جهانی بیفزاید. در حالی که بولتون در اصل با کارزار نظامی ترامپ علیه ایران مخالف نبود، تأکید کرد که موفقیت نظامی به تنهایی کافی نیست. از نظر او، چالش واقعی در مدیریت پیامدهای آن و جلوگیری از فرو رفتن در مارپیچ بی‌ثباتی و درگیری طولانی مدت است.

بولتون همچنین به پیامدهای داخلی این حملات برای آمریکا پرداخته و اذعان کرده که افزایش احتمالی قیمت نفت، هرچند موقتی، می‌تواند بر قیمت بنزین در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای ایالات متحده تأثیر بگذارد.

بولتون در ادامه مصاحبه‌ خود گفت که نفت همیشه در ذهن ترامپ است و افزود: «ایران احتمالاً دومین ذخایر بزرگ نفت و شاید سومین ذخایر بزرگ، پس از ونزوئلا و عربستان سعودی را دارد. من فکر می‌کنم که بزرگترین ذخایر گاز طبیعی جهان را دارد.»

او اشاره کرد که هدف ترامپ از دستیابی به نفت ایران، ذخیره مقدار زیادی و مجازات نفت روسیه است و گفت: «اگر ایران به یک کشور عادی تبدیل شود، قیمت نفت و گاز به شدت کاهش می‌یابد. این بدان معناست که مجازات روسیه با گفتن اینکه هیچ کس نمی‌تواند نفت روسیه را بخرد آسان‌تر است.» اگر در مقطعی نفت اضافی زیادی از ایران و ونزوئلا داشته باشید، اصلاً به نفت روسیه نیازی ندارید.


نظرات

آخرین اخبار
میزان حق بیمه مشاغل آزاد و بیمه اختیاری در سال 1405 اعلام شد
تمدید مهلت ثبت و ارسال صورت‌حساب‌های الکترونیکی زمستان 1404 و بهار 1405
بازگشایی بازار سهام منوط به بررسی شرایط و تصویب شورای عالی بورس است
وزارت دفاع: امنیت تنگه هرمز و خلیج فارس برقرار است
ترخیص کافی برنج و منطقی‌تر شدن قیمت‌ها در بازار
شرایط جنگی نباید خللی در اجرای صحیح قوانین ایجاد کند
قالیباف: دنیا اثرات درخشان شهید تنگسیری را در تنگه هرمز می‌بیند
موج 87 وعده صادق 4/ هجوم به محل اختفای خلبان‌های دشمن
رهبر انقلاب: شهادت فرزند دلیر تنگستان، سند افتخاری عظیم محسوب می‌شود
مشکل چک‌های برگشتی و انسداد حساب‌ها به‌زودی حل می‌شود
حمله پهپادی به ایستگاه رادار و محل استقرار نیروهای آمریکا در امارات
دو زخم ماندگار از این 5 کشور عربی در حافظه ایرانیان
هاآرتص: معاون ترامپ خواهان پایان فوری جنگ با ایران است
بازار میوه شب عید با وجود شرایط جنگی با ثبات نسبی همراه بود
وزیر راه: ترخیص کالاهای اساسی و جابه‌جایی مسافران بدون وقفه ادامه دارد
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون دوشنبه 10 فروردین+جدول پخش
پزشکیان: شهید تنگسیری اقتدار نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس را ارتقا داد
همراهی پنهان یا بی‌طرفی نمایشی؟
اصابت 10 موشک به پالایشگاه نفت حیفا به‌گزارش رسانه‌های اسرائیلی
از خاکریز تا موج؛ قصه مردی که دریا شد
عارف: دشمنان اکنون برای مذاکره درباره تنگه هرمز التماس می‌کنند
استاندار تهران: بیش از 94 درصد داوطلبان انتخابات شوراها تأیید صلاحیت شدند
صدور توقیف اموال 17 عنصر وطن‌فروش خارج‌نشین در مشهد
برگزاری ادامه لیگ برتر از اردیبهشت به‌صورت متمرکز
دانشگاه آزاد: کلاس‌های آموزشی از 15 فروردین غیرحضوری برگزار می‌شود
جنگ، ایرانیان را حول دفاع از کشور متحد کرده است
بقایی در پاسخ به "نورنیوز": مهمترین اولویت امروز کشور، فقط تمرکز بر دفاع همه جانبه است
ترامپ قطعاً بازنده جنگ با ایران است
شگفتانه‌های جنگ رمضان
وزرای علوم و بهداشت حمله به دانشگاه‌های ایران را محکوم کردند
شوک نفتی تنگه هرمز به‌سمت غرب در حال حرکت است
98 درصد داروهای مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود
همکاری با دشمن در شرایط جنگی مستوجب مجازات قانونی است
بیانیه سپاه پاسداران بمناسبت شهادت دریابان پاسدار، شهید علیرضا تنگسیری
مسیر تنبیه کامل متجاوزان را با تمام قوا ادامه می‌دهیم
نورنما | اونها نمونه های باورنکردنی برای جهان هستند...
ریزش سنگین بورس امارات
تداوم حملات حزب الله علیه مواضع ارتش رژیم صهیونیستی
توقف فعالیت در بندر جبل‌علی تأثیری بر تجارت خارجی ایران ندارد
بحران انرژی ژاپن؛ توکیو خواهان مذاکره سطح بالا با تهران
پارلمان بریتانیا: عصر اعتماد مطلق به آمریکا پایان یافته است
نامه رئیس فدراسیون فوتبال ایران به فیفا
در زرورق دفاع از نظام، پیچیده اند
جنگ تحمیلی علیه ایران؛ هرج و مرج در بازارهای مالی جهان
مدارس تا ایجاد شرایط پایدار، غیرحضوری است
نشانه‌های شکست آمریکا
افشاگری نیویورک تایمز از پشت پرده جنایات آمریکا در اولین روز جنگ علیه ایران
نحوه برگزاری آزمون‌ها به شرایط امنیت و سلامت بستگی دارد
بروجردی: عضویت ایران در NPT دیگر موضوعیتی ندارد
اعدام دو تروریست وابسته به گروهک منافقین توسط قوه قضائیه