×
بین الملل
شناسه خبر : 279052
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/12/11 ساعت 23:39
گزارش رسانه عبری از تفاوت گفتمان رسانه‌ای در جنگ متجاوزانه علیه ایران

گزارش رسانه عبری از تفاوت گفتمان رسانه‌ای در جنگ متجاوزانه علیه ایران

از آغاز حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران، سخنگوی ارتش رژیم اشغالگر به‌طور مداوم اقدام به انتشار اطلاعات تصویری و مکتوب درباره حملات کرده، در حالی که فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) تلاش می‌کند جزئیات حملات ارتش خود را «با احتیاط» منتشر کند.

نورنیوز- گروه بین الملل: از آغاز حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران، سخنگوی ارتش رژیم اشغالگر به‌طور مداوم اقدام به انتشار اطلاعات تصویری و مکتوب درباره حملات کرده، در حالی که فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) تلاش می‌کند جزئیات حملات ارتش خود را «با احتیاط» منتشر کند. شاید دلیل این تفاوت، تغییراتی در رویکرد دو طرف از یک سو و از سوی دیگر تمایل آمریکا به عدم ظاهر شدن در قامت همپیمان نظامی ارتش اشغالگر باشد.

ایتمار آیخنر، خبرنگار سیاسی روزنامه «یدیعوت آحارونوت» اعلام کرد: «با وجود اینکه بمباران خاک ایران شامل ائتلافی بی‌سابقه میان نیروهای آمریکایی و اسرائیلی است، اما تفاوت بزرگی در شیوه اطلاع‌رسانی دو ارتش در مورد این حملات وجود دارد؛ به‌طوری که در حالی که سخنگوی ارتش اسرائیل مکرراً بیانیه‌هایی درباره نتایج حملات این رژیم منتشر می‌کند، همتای آمریکایی او اساساً رصد جنگنده‌ها در حال پرواز از ناوهای هواپیمابر، شلیک موشک‌های هامر، و پرتاب موشک از سکوهای متحرک را نشان می‌دهد و به‌ندرت اسنادی ارائه می‌کند که نتایج حملات آن‌ها را اثبات کند.»

وی در مقاله‌ای افزود: «فرماندهی مرکزی آمریکا عمداً از افشای جزئیات حملاتی که در ایران انجام می‌دهد، خودداری می‌کند، با وجود اینکه عملیات بمباران متعددی را اجرا می‌کند. همچنین آمریکایی‌ها از اسرائیلی‌ها خواسته‌اند که درباره حملاتشان اظهارنظر نکنند. بر اساس اطلاعات موجود، حملات مشترکی صورت گرفته که طرفین آن را مستند نکرده‌اند. منابع اسرائیلی می‌گویند که ارتش اسرائیل در ۲۴ ساعت اول حمله ۱۲۰۰ گلوله شلیک کرده، در حالی که ایالات متحده ۱۰۵۰ گلوله پرتاب کرده است.»

آیخنر تصریح کرد «در حالی که عملیات اسرائیل عمدتاً در غرب ایران متمرکز شده، عملیات آمریکایی در شرق آن متمرکز است، که این یک تقسیم عملیاتی غیررسمی است.»

وی اشاره کرد که «سخنگوی ارتش اسرائیل، سرتیپ اوی دافرین، حجم عظیمی از اطلاعات درباره حملات به ایران، پیش‌زمینه شرایط منجر به عملیات، و اسناد حملات به خاک ایران را در اختیار خبرنگاران قرار می‌دهد.»

در مقابل، نویسنده می‌گوید: «فرماندهی مرکزی آمریکا در انتشار اطلاعات محتاط‌تر به نظر می‌رسد و صفحه رسمی آن به انتشار تصاویری از جنگنده‌هایی که از ناوهای هواپیمابر آمریکایی به سمت ایران پرواز می‌کنند، علاوه بر پرتاب موشک‌های توماهوک از کشتی‌های جنگی، اکتفا کرده است. همچنین آمریکایی‌ها ویدئویی منتشر کردند که پرتاب موشک از سکوهای متحرک در قلب صحرا را نشان می‌دهد، و به‌طور خلاصه خسارات وارده به یک رادار ایرانی، یک سکوی پرتاب موشک، و یک پهپاد را به نمایش می‌گذارد که این امر نشان‌دهنده وجود تفاوت‌هایی در رویکرد بین ارتش‌های اسرائیل و آمریکا در این بحث است.»

وی مهم‌ترین تفاوت‌های دو طرف را اینگونه رصد کرد: «آمریکایی‌ها در افشای نتایج حملات خود به ایران عجله ندارند، در حالی که رویکرد اسرائیل، حمله بدون اعلام است، گویی که اصلاً حمله نکرده‌اند. تفاوت دوم این است که آمریکایی‌ها نمی‌خواهند نشان دهند که برای تل‌آویو می‌جنگند، بلکه {با این ادعا} که برای ایران می‌جنگند! بنابراین، برای آن‌ها مهم است که قدرت خود را نشان دهند، نه مشغولیتشان به دفاع از تل‌آویو. به همین دلیل، بیانیه‌های ترامپ، وزیر جنگش، و فرمانده سنتکام نامی از اسرائیل نبردند و این تصادفی نیست.»

وی در پایان گفت: «تفاوت سوم بین دو رویکرد، از دیدگاه اسرائیل این است که فرماندهی مرکزی آمریکا ترجیح می‌دهد آنچه «دستاوردهای میدانی رئیس‌جمهور دونالد ترامپ» خواند، را برای اعلام خود او نگه دارد و سهمی به دیگران ندهد.»


نظرات

آخرین اخبار
سرلشکر وحیدی: دشمنان‌‌ هیچ‌گاه‌ از‌ کینه‌توزی‌ علیه‌ این‌ ملت‌‌‌بزرگ‌ دست‌‌برنمی‌دارند
پیروزی هندبال نوجوانان ایران مقابل عربستان در قهرمانی آسیا 2026
پورجمشیدیان: بیش از 3.5 میلیون ایرانی در اربعین امسال شرکت کردند
رئیس مجلس و هیأت پارلمانی همراه وارد تهران شدند
سازمان بین‌المللی دریانوردی ادعای ترامپ درباره باز بودن تنگه هرمز را رد کرد
اعضای ناتو درباره تنگه هرمز گفت‌وگو کردند
کشتی آزاد جوانان جهان؛ خاطری نخستین مدال ایران را ضرب کرد
شکست تیم ملی والیبال ایران مقابل روسیه در تورنمنت اوفا
ناکامی گروهک مسلح برای ورود به ایران در مرز سراوان
جنگ بزرگ ترامپ، به نبرد با قیمت گوشت چرخ کرده رسید!
جدول خاموشی برق چهارمحال و بختیاری فردا شنبه 31 مرداد اعلام شد
قالیباف: نیروهای خارجی در آستانه خروج نهایی و قطعی از عراق هستند
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 31 مرداد اعلام شد + جدول ساعات خاموشی
گفت‌وگوی وزرای خارجه ایران و عمان
تثبیت جایگاه ایران در توافق ایران و عمان برای مدیریت تنگه هرمز
نامه‌های جنجالی دستیار ترامپ؛ رابطه نزدیک ناتالی هارپ با رئیس‌جمهور آمریکا
قالیباف از توافق ایران و عراق برای توسعه همکاری‌های اقتصادی خبر داد
کسب 13 مدال نمایندگان پاراتکواندو ایران در کاپ آسیا
سرنوشت پل B1 کرج به دست 15 متخصص افتاد
حمله نتانیاهو به اردوغان؛ اسرائیل: تهدیدهای ترکیه را تحمل نمی‌کنیم
بسته شدن ناگهانی همه درهای پایگاه هوایی حریر در نزدیکی اربیل
برکناری‌های نادر در موساد نشانه شکست اسرائیل در جنگ با ایران است
واکنش عراقچی به ادعای کمرشکن‌ترین عملیات اقتصادی تاریخ علیه ایران
'گزارش تصویری | رهاسازی حیوانات در زیستگاه‌هایشان
پولی که از جیب انگلیسی‌ها می‌رود؛ هزینه میلیونی حفاظت از شاهزاده هری و همسرش
قالیباف: ایران وعراق در جنگ رمضان پوزه آمریکا را به خاک مالیدند
راغفر: افزایش قیمت بنزین و انرژی فشار اصلی را به اقشار کم‌درآمد وارد می‌کند
سپاهان نورافکن و واسعی را مقابل استقلال ندارد
تجلیل پزشکیان از 12 چهره نام‌آور پزشکی ایران در آستانه روز پزشک
امیر حاتمی: ملتی که به دست توانای فرزندان خود سپر دفاعی می‌سازد بدون تردید پیروز خواهد بود
تحلیل بازار ارز امروز جمعه 30 مرداد و پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه 31 مرداد
حمله دقیق پهپادهای یمن به تجمع‌ها و تجهیزات مزدوران سعودی
سقوط هواپیمای سسنا در آلاسکا؛ هر 8 سرنشین جان باختند
هشدار رئیس اتحادیه املاک تهران درباره قیمت‌سازی و آگهی‌های جعلی مسکن
طارمی در آستانه پیوستن به الوصل؛ مذاکرات نهایی در امارات
ابوعبیده خواستار قیام فلسطینیان در کرانه باختری و قدس شد
گرجستان به تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران نپیوست
فرمانده نیروی دریایی ارتش: دشمن زمین‌گیر شده است؛ اجازه قدم برداشتن نمی‌دهیم
آخرین وضعیت جاده‌های شمال؛ چالوس و آزادراه تهران-شمال یک‌طرفه شدند
تهدید ترامپ علیه عمان مسقط را شوکه و خشمگین کرد
روایتی جدید از رونق اقتصادی در کره شمالی ؛پیونگ‌یانگ به‌وضوح ثروتمندتر شده است
پزشکیان بر توسعه همکاری‌های ایران و بنگلادش تاکید کرد
صعود رحمانی به نیمه نهایی کشتی آزاد جوانان جهان
رئیس سازمان سنجش: آزمون سراسری 1405 با موفقیت برگزار شد
درخواست ترکیه برای بازداشت نتانیاهو
آمریکا یک پهپاد ریپر خود را منهدم کرد
ترامپ در محاصره تحقیقات؛ دموکرات‌ها فساد مالی را هدف گرفتند
پای روسیه لنگید؛ تاجیکستان به ایران روی آورد
آمریکا فروش 4.5 میلیارد دلاری تسلیحات به قطر را تأیید کرد
نخست‌وزیر عراق: کشور در دوره‌ای دشوار قرار دارد