×
سیاسی
شناسه خبر : 278922
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/12/11 ساعت 16:21
عراقچی آخرین جنایات جنگی علیه ایران را تشریح کرد

در نامه‌هایی به‌سازمان‌های بین‌المللی؛

عراقچی آخرین جنایات جنگی علیه ایران را تشریح کرد

وزیرامور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص جنایات ارتکابی از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران به نهادهای بین‌المللی و وزرای خارجه کشورهای جهان نامه نوشت.

نورنیوز- گروه سیاسی: سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای خطاب به «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد  که رونوشت آن برای کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل و وزرای خارجه کشورهای جهان ارسال شده، مواضع کشورمان در خصوص ارتکاب جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی در جریان تجاوز نظامی به ایران را تبیین کرد.

متن نامه وزیر امور خارجه کشورمان به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب آقای آنتونیو گوترش
دبیر کل سازمان ملل متحد

بدین‌وسیله مایلم آخرین جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت ارتکابی آمریکا و رژیم اسرائیل علیه غیرنظامیان بی‌گناه در ایران که نقض آشکار اصول و قواعد حقوق بین‌الملل، حقوق بین‌الملل بشردوستانه و نیز حقوق بشر است را به اطلاع شما برسانم.

از آغاز دور جدید تجاوز بی‌دلیل و غیرموجه آمریکا و رژیم اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۲۸ فوریه ۲۰۲۶، حملات نظامی متعددی علیه اهداف غیرنظامی از جمله مدارس، بیمارستان‌ها، تجهیزات و کارکنان امدادی انجام شده که به شهادت ده‌ها غیرنظامی بی‌گناه، از جمله زنان و کودکان، و مجروح شدن شمار بیشتری انجامیده است. این اقدامات مصادیق روشن جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت بوده و مستلزم اقدام فوری سازمان ملل متحد برای توقف این جنایات و محاکمه عاملان آن است.

در نخستین روز تجاوز، تخریب عامدانه و بی‌ملاحظه یک مدرسه ابتدایی در میناب، شهری کوچک در استان هرمزگان، در روشنای روز به شهادت ۱۶۵ دانش‌آموز دختر بی‌گناه انجامید که پیکرهای آنان پس از ساعت‌ها عملیات امداد و نجات از زیر آوار خارج شد. حملات مشابه در همان روز در شهرهای دیگری همچون شرق تهران و آبیک در استان قزوین نیز به شهادت چند دانش‌آموز دیگر منجر شد و این سلسله حملات گسترده و نظام‌مند علیه جمعیت غیرنظامی، این اقدامات را به‌طور کامل در چارچوب تعریف جنایت علیه بشریت قرار می‌دهد.

در اول مارس ۲۰۲۶، ساختمان‌های هلال‌احمر، بیمارستان‌های گاندی، مطهری و خاتم الانیاء در تهران، بیمارستان ابوذر در اهواز و سه پایگاه اورژانس در شهرهای سراب، چابهار و همدان، به همراه چندین ساختمان مسکونی در شمال تهران هدف حمله قرار گرفتند. صبح روز بعد، ۲ مارس ۲۰۲۶، موشک‌هایی به یک منطقه مسکونی پرجمعیت در سنندج، استان کردستان، در غرب ایران شلیک شد. آمار دقیق شهدا و مجروحان ناشی از این حملات در حال بررسی است.

افزون بر فهرست طولانی جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت ایالات متحده و رژیم اسرائیل علیه ملت ایران، هدف قرار دادن عامدانه اماکن غیرنظامی، به‌ویژه مدارس، مراکز امدادرسانی و مناطق مسکونی، نقض فاحش اصول مسلم حقوق بین‌الملل بشردوستانه و بی‌اعتنایی آشکار به ابتدایی‌ترین ملاحظات انسانی در خصوص حق حیات غیرنظامیان است.

با توجه به جنایات مستمر ارتکاب‌یافته در جریان این اقدام تجاوزکارانه و وحشیانه از سوی ایالات متحده و رژیم اسرائیل، جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت از دبیرکل سازمان ملل متحد، شورای امنیت و سایر نهادهای ذی‌ربط بین‌المللی می‌خواهد که اقدامات فوری، ملموس و مؤثری برای محکومیت این حملات شنیع، جلوگیری از تداوم جنایات و کمک به محاکمه عاملان آن اتخاذ کنند.

لطفا ترتیبی اتخاذ فرمایید تا این نامه به‌عنوان سند رسمی شورای امنیت منتشر شود.»


اخبار مرتبط
افول هژمونی؛ وقتی ترور جایگزین دیپلماسی می‌شود
دوشنبه 1404/12/11 ساعت 18:21
عابد اکبری
افول هژمونی؛ وقتی ترور جایگزین دیپلماسی می‌شود
اقدام اخیر ایالات متحده در به شهادت رساندن رهبر عالی‌قدر جمهوری اسلامی ایران در محافل بین‌المللی به‌عنوان نشانه‌ای آشکار از بن‌بست راهبردی واشنگتن در منطقه خاورمیانه تفسیر می‌شود. این جنایت، نه‌تنها یک اقدام خصمانه، بلکه یک اعتراف صریح به شکست تمامی ابزارهای دیگر سیاست خارجی آمریکاست.
نامه عراقچی به گوترش و شورای امنیت درباره ترور رهبر انقلاب
دوشنبه 1404/12/11 ساعت 06:01
نامه عراقچی به گوترش و شورای امنیت درباره ترور رهبر انقلاب
وزیر امور خارجه ایران به دبیرکل، اعضای شورای امنیت و وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان ملل متحد پیرامون ترور آیت الله خامنه‌ای توسط آمریکا و اسرائیل نامه‌ایی ارسال کرد.
عراقچی: ترامپ میز مذاکره را بمباران کرد/زمان و نحوه پایان جنگ را ما تعیین می کنیم
یکشنبه 1404/12/10 ساعت 22:19
عراقچی: ترامپ میز مذاکره را بمباران کرد/زمان و نحوه پایان جنگ را ما تعیین می کنیم
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی با اشاره به حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران در حالی که مذاکرات غیر مستقیم بین تهران و واشنگتن برقرار بود، گفت: دونالد ترامپ میز مذاکره را بمباران کرد.
نظرات

آخرین اخبار
ترامپ: هدف حمله بودم/ به جنگ با ایران مرتبط نبود
پیشروی نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل در جنوب غرب سوریه
حفاظت از یوزپلنگ چه چالش‌هایی دارد؟
سردرگمی ترامپ برای خروج از جنگ ایران
بارش باران و رعد و برق در 18 استان
آخرین جزئیات از تیراندازی در ضیافت شام ترامپ در هتل واشنگتن هیلتون+ فیلم تیراندازی
مجروح شدن افسر سرویس مخفی آمریکا در جریان تیراندازی در هتل واشنگتن هیلتون
آغاز توزیع متمرکز اقلام استراتژیک تجهیزات پزشکی از میلاد امام رضا (ع)
چین همچنان قدرت مسلط آموزش عالی در سیا است
ترامپ تیراندازی در مراسم کاخ سفید را تایید کرد
انفجار در جنوب غرب کلمبیا حداقل 13 کشته برجای گذاشت
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تاکر کارلسون : از سیاست های جنگ طلبانه ترامپ متنفرم
انتقاد سناتور آمریکایی از ترامپ برای افزایش قیمت بنزین
طعنه رهبر اقلیت دموکرات به ترامپ: منتظر «تغییر رژیم» باش!
تمدید 90روزه معافیت «قانون جونز»؛ عقب‌نشینی آمریکا زیر فشار جنگ ایران و بحران انرژی
روزنامه عبری یسرائیل هیوم : زور اسرائیل به موشک‌های حزب الله نمی‌رسد
جابجایی بیش از 16 میلیون تُن کالا از جاده های کشور در سال گذشته
گفت‌وگوی تلفنی فیدان با عراقچی
حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به جنوب نوار غزه
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ