×
بین الملل
شناسه خبر : 278834
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/12/11 ساعت 10:24
جدال در کنگره بر سر جنگ ترامپ علیه ایران

جدال در کنگره بر سر جنگ ترامپ علیه ایران

حمله نظامی آمریکا علیه ایران شکاف در کنگره بر سر اختیارات جنگی دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده را افزایش داده است

نورنیوز-گروه بین الملل:روزنامه واشنگتن تایمز، عملیات نظامی مشترک آمریکا و اسرائیل علیه ایران، در کنگره ایالات متحده باعث جدال درباره این موضوع شده است که چه کسی اختیار سوق دادن کشور به سوی جنگ را دارد.

براساس گزارش این روزنامه محافظه کار آمریکایی، دموکرات‌ها بار دیگر تلاش برای برگزاری رای‌گیری درباره اختیارات جنگی را آغاز کرده‌ و استدلال می‌کنند که دونالد ترامپ با آغاز «عملیات خشم حماسی» بدون کسب مجوز از کنگره، از حدود اختیارات خود فراتر رفته است.

در مقابل، بیشتر جمهوری‌خواهان از رئیس‌جمهور حمایت می‌کنند. در این میان سناتور جان فترمن دموکرات ایالت پنسیلوانیا، نیز در این موضوع با آنها هم‌نظر است. جمهوری خواهان می‌گویند براساس «قانون اختیارات جنگی ۱۹۷۳» ترامپ این امکان را دارد بدون درخواست مجوز کنگره تا پیش از ۶۰ روز اقدام نظامی انجام دهد.

اما سناتور تیم کین دموکرات ایالت ویرجینیا این استدلال را قبول ندارد. وی با اعلام آنکه در هفته جاری رای گیری درباره اختیارات جنگی رئیس جمهور در دستورکار قرار می‌گیرد، تاکید کرد قانون اساسی بر هر قانون عادی دیگری برتری دارد و ترامپ پیش از آغاز عملیات، بیشتر نمایندگان کنگره را در جریان نگذاشته است.

این عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنای ایالات متحده در مصاحبه با شبکه خبری فاکس گفت: «این یک جنگ غیرقانونی است. قانون اساسی می‌گوید بدون کنگره اعلام جنگی وجود ندارد. رئیس‌جمهور این اقدام را جنگ علیه ایران خوانده است.»

اما در مقابل سناتور فترمن پس از حمله به ایران با حمایت از ترامپ از دیگر دموکرات‌ها فاصله گرفت.

سناتور دیوید مک‌کورمیک جمهوری‌خواه ایالت پنسیلوانیا و عضو کمیته روابط خارجی سنا نیز گفت: «ترامپ کاملا در چارچوب اختیارات قانون اساسی عمل کرده و دموکرات‌ها را به رفتار حزبی و ریاکاری متهم کرد.»

آمریکا و اسرائیل روز شنبه ۹ اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) در اقدامی تجاوزکارانه، غیرقانونی و خلاف منشور ملل متحد به ایران حمله کردند.

در پی این تجاوز، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد که در پاسخ به اقدام دشمن متخاصم و جنایتکار علیه جمهوری اسلامی ایران، نخستین موج حملات گسترده موشکی و پهپادی ایران به سوی سرزمین‌های اشغالی آغاز شده است.

در حالی که ایران وارد مذاکرات جدی با آمریکا شده بود، صبح شنبه ( ۹ اسفندماه) آمریکا و رژیم صهیونیستی بدون توجه به مذاکرات به خاک ایران تجاوز کرده و به چندین نقطه را در شهرهای مختلف حمله کردند.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با انتشار ویدیویی در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» که به نظر می‌رسد پیشتر آماده شده بود، نوشت: حملات نظامی گسترده‌ای را علیه ایران آغاز کردیم. وزارت جنگ ایالات متحده، این عملیات را «عملیات خشم حماسی» نامید.

او در توجیه این حملات علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شد: ارتش ایالات متحده در حال انجام یک عملیات عظیم و مستمر است تا از تهدید آمریکا و منافع اصلی امنیت ملی جلوگیری کنیم.

در پی حملات هوایی رژیم صهیونی و آمریکا علیه کشورمان، روابط عمومی سپاه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: موج حملات گسترده موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران به سوی سرزمین های اشغالی آغاز شد.

 


اخبار مرتبط
عضو کنگره: جنگ با ایران برای فرار از اپستین است
دوشنبه 1404/12/11 ساعت 11:16
عضو کنگره: جنگ با ایران برای فرار از اپستین است
سناتور آمریکایی کریس مورفی با اشاره به مخالفت مردمی با جنگ ایران گفت که دونالد ترامپ برای پرت کردن حواس‌ها از ارتباطش با پرونده سوءاستفاده جنسی از کودکان این جنگ را به راه انداخته است.
مخالفت گسترده اعضای کنگره آمریکا با تجاوز نظامی به ایران
شنبه 1404/12/09 ساعت 20:24
مخالفت گسترده اعضای کنگره آمریکا با تجاوز نظامی به ایران
به دنبال تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران که از امروز (شنبه) آغاز شد، بسیاری از اعضای کنگره ایالات متحده مخالفت خود را با این حملات اعلام کردند.
تلاش کنگره آمریکا برای رای‌گیری فوری درباره قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ
پنج‌شنبه 1404/12/07 ساعت 14:58
تلاش کنگره آمریکا برای رای‌گیری فوری درباره قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ
نمایندگان دموکرات «رو خانا» و جمهوری‌خواه «توماس مَسی» در کنگره آمریکا به دنبال رأی‌گیری فوری بر سر قطعنامه‌ای هستند که هرگونه اقدام نظامی علیه ایران را مشروط به مجوز کنگره می‌کند؛ این در حالی است که ترامپ با استقرار گسترده نیرو در غرب آسیا تهدید نظامی را افزایش داده است.
نظرات

آخرین اخبار
علت عدم واریز حقوق برخی از بازنشستگان کشوری در خرداد 1405 اعلام شد
رانندگی خطرناک کودک 9 ساله با پراید در لرستان
پزشکیان: کشور نیازمند اجماع ملی برای بهره‌برداری از تفاهم جدید است
یارانه نان وارد طرح کالابرگ می‌شود؟
زمان مصاحبه دکتری 1405 تغییر کرد
هشدار زلنسکی از حمله بزرگ؛ زیرساخت‌های انرژی در خط آتش
قیمت نقره امروز یکشنبه 31 خرداد 1405 / شمش نقره 100 گرمی 45 میلیون تومان شد + جدول
نوراینفو | قدیمی ترین کشورهای جهان
نوراینفو | افسردگی با ناراحتی چه فرقی دارد؟
فرانسوا انگلرت، برنده نوبل فیزیک درگذشت
مسئول ارشد فیفا: از تیم ملی ایران یاد بگیرید
تفاهم روی کاغذ و صف آرایی در میدان ؟! درباره حداقل کارهایی که می توانیم نکنیم...
دبیرکل جنبش ابتکار ملی فلسطین: تفاهم تهران–واشنگتن به نفع فلسطین است
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 31 خرداد 1405
آغاز نشست چهارجانبه ایران، آمریکا، قطر و پاکستان در سوئیس
عزاداری شب ششم محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
آخرین آمار میزان حجم آب دریاچه ارومیه چقدر است؟
خداییان: بیش از 15 هزار پرونده تخلف اداری در 5 سال تشکیل شده است
پاداش صرفه‌جویی در آب؛ تخفیف 20 تا 30 درصدی قبوض
نورنما | سگ‌های رباتیک هم به جام جهانی آمدند
تمدید مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی
عارف: ان شاءالله مذاکرات به نتیجه می‌رسد
بن گویر: آتش‌بس با لبنان اشتباه بود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 31 خرداد 1405
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 31 خرداد 1405 / بازار طلا وارد مسیر نزولی شد + جدول
60 روز پرچالش؛ از جنگ سایه تا جنگ مذاکره
جزئیات حادثه تلخ نشت گاز در اهواز
حقوق خرداد کارمندان و بازنشستگان دولت پرداخت شد
آدم‌ربایی با پوشش مأمور در پایتخت ؛ اعضای مسلح باند به دام افتادند
فرانسه چرا از تفاهم ایران و آمریکا این‌گونه وحشت کرده است؟
عاشورا؛ اوج عرفان و حماسه
پیام‌های ویژه اسلام‌آباد به تهران ؛ مذاکرات یکشنبه از سر گرفته می‌شود
5 کشته و مجروح در قطب صنعتی دستگرد
حمایت نبیه بری از توافق آتش‌بس و خروج اسرائیل از لبنان
رضایی: آمریکا از سر استیصال اصرار به مذاکره دارد
رکوردشکنی نقره در معاملات خردادماه
تحلیل انصارالله از تحولات منطقه؛ بازگشت معادلات به نقطه آغاز
پیش بینی قیمت طلای جهانی امروز 31 خرداد 1405
قیمت گوشت قرمز امروز 31 خرداد 1405 + جدول
عزاداری شب ششم محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
ترامپ برای نجات خود با ایران توافق کرد
طوفان سامورایی‌ها،بازگشت رویایی آلمان و رکورد تاریخی هلند
جزئیات تازه از کالابرگ؛ برنامه دولت برای جبران گرانی‌ها
وضعیت ترافیک تهران؛ آغاز شلوغی در بزرگراه‌های اصلی
چرا درمان هر روز گران‌تر می‌شود؟
پیش‌ بینی قیمت دلار یکشنبه 31 خرداد 1405 / دلار در مسیر بازسازی کانال‌های از دست‌رفته
شهباز شریف و فرمانده ارتش پاکستان وارد سوئیس شدند
آیا جنگ سرنوشت ساز در پیش است؟
مسئولیت حقوقی رهبری و نهادهای نظام
آزمایش DNA راز رابطه پنهانی را فاش کرد