×
سیاسی
شناسه خبر : 278641
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/12/10 ساعت 14:23
چه کسانی عضو شورای موقت رهبری هستند؟

چه کسانی عضو شورای موقت رهبری هستند؟

در پی به شهادت رسیدن حضرت آیت‌الله سید علی خامنه‌ای رهبری انقلاب اسلامی در جریان حملات هوایی رژیم جنایتکار صهیونیستی و آمریکا، شورای موقت رهبری زمام امور را بر عهده گرفتند.

نورنیوز- گروه سیاسی: بر اساس اصل ۱۱۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، در صورت فوت یا کناره‌گیری یا عزل رهبر، خبرگان موظفند در اسرع وقت نسبت به تعیین و معرفی رهبر جدید اقدام نمایند. تا هنگام معرفی رهبر، شورایی مرکب از رئیس جمهور، رئیس قوه قضاییه و یکی از فقهای شورای نگهبان به انتخاب مجمع تشخیص مصلحت نظام، همه وظایف رهبری را به طور موقت به عهده می‌گیرد و چنانچه در این مدت یکی از آنان به هر دلیل نتواند انجام وظیفه نماید، فرد دیگری به انتخاب مجمع، با حفظ اکثریت فقها، در شورا به جای وی منصوب می‌گردد.

مسعود پزشکیان رئیس جمهوری

رئیس جمهوری

مسعود پزشکیان در جریان انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ۱۵ تیر ماه ۱۴۰۳ از سوی مردم به عنوان رئیس جمهوری انتخاب شد و ۷ مرداد ۱۴۰۳، آیت‌الله سید علی خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی، با تنفیذ رای ملت،  او را به عنوان نهمین رئیس جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه

رئیس قوه قضائیه

در حال حاضر حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای ریاست قوه قضائیه را بر عهده دارد و از دهم تیرماه ۱۴۰۰ از سوی آیت‌الله سید علی خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی به عنوان رئیس قوه قضائیه به این سمت منصوب شده است.

آیت‌الله علیرضا اعرافی عضو فقهای شورای نگهبان

فقیه شورای نگهبان

مجمع تشخیص مصلحت نظام مجمع تشخیص ظهر امروز آیت‌الله علیرضا اعرافی را به‌عنوان عضو شورای رهبری انتخاب کرد. او پس از رحلت مرحوم آیت‌الله مؤمن عضو باسابقه‌ شورای نگهبان، در تاریخ ۲۴ تیر ۱۳۹۰ طی حکمی از سوی رهبر انقلاب به عضویت فقهای شورای نگهبان منصوب شد.

بر اساس اصل ۱۱۱ قانون اساسی، «شورای رهبری در خصوص وظایف بندهای ۱ و ۳ و ۵ و ۱۰ و قسمت‌های (د) و (ه) و (و) بند ۶ اصل یکصد و دهم، پس از تصویب سه چهارم اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام اقدام می‌کند. هرگاه رهبر بر اثر بیماری یا حادثه دیگری موقتاً از انجام وظایف رهبری ناتوان شود، در این مدت شورای مذکور در این اصل وظایف او را عهده‌دار خواهد بود.»

در اصل ۱۱۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آمده است:

وظایف و اختیارات رهبر:

۱- تعیین سیاست‌های کلّی نظام جمهوری اسلامی ایران پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام.

۲- نظارت بر حُسن اجرای سیاست‌های کلّی نظام.

۳- فرمان همه‌پرسی.

۴- فرماندهی کل نیروهای مسلح.

۵- اعلان جنگ و صلح و بسیج نیروها.

۶- نصب و عزل و قبول استعفای: الف- فقهای شورای نگهبان. ب- عالیترین مقام قوه قضائیه. ج- رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران. د- رئیس ستاد مشترک. هـ- فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی. و- فرماندهان عالی نیروهای نظامی و انتظامی.

۷- حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سه‌گانه.

۸- حل معضلات نظام که از طُرُق عادی قابل حل نیست، از طریق مجمع تشخیص مصلحت نظام.

۹- امضاء حکم ریاست جمهوری پس از انتخاب مردم- صلاحیت داوطلبان ریاست جمهوری از جهت دارا بودن شرایطی که در این قانون می‌آید، باید قبل از انتخابات به تأیید شورای نگهبان و در دوره اول به تأیید رهبری برسد.

۱۰- عزل رئیس‌جمهور با در نظر گرفتن مصالح کشور پس از حکم دیوان عالی کشور به تخلف وی از وظایف قانونی، یا رأی مجلس شورای اسلامی به عدم کفایت وی بر اساس اصل هشتاد و نهم.

۱۱- عفو یا تخفیف مجازات محکومین در حدود موازین اسلامی پس از پیشنهاد رئیس قوه قضائیه.

۱۲- رهبر می‌تواند بعضی از وظایف و اختیارات خود را به شخص دیگری تفویض کند.

 رژیم جنایتکار صهیونیستی و آمریکا در ادامه تجاوزات و حملات خود صبح روز شنبه ۹ اسفند ۱۴۰۴ حضرت آیت‌الله سید علی خامنه‌ای، مقام معظم رهبری را به شهادت رساندند.


اخبار مرتبط
محسنی اژه‌ای: شورای موقت رهبری به بهترین شکل انجام‌وظیفه خواهد کرد
یکشنبه 1404/12/10 ساعت 22:57
محسنی اژه‌ای: شورای موقت رهبری به بهترین شکل انجام‌وظیفه خواهد کرد
رئیس قوه قضائیه از تشکیل شورای موقت رهبری خبر داد و گفت: این شورا به بهترین شکل انجام‌وظیفه خواهد کرد و بلافاصله علمداران دیگری جایگزین سرداران شهید خواهند شد و به این دشمن مکار و قدار خواهند فهماند که مردم با این اقدامات تروریستی و روانی از پا نخواهند نشست.
شهادت جمعی از فرماندهان نیروهای مسلح
یکشنبه 1404/12/10 ساعت 12:10
شهادت جمعی از فرماندهان نیروهای مسلح
بنیاد حفظ آثارو نشر ارزش های دفاع مقدس ومقاومت دقایقی قبل در اطلاعیه ای اعلام کرد : روز گذشته جمعی از فرماندهان شجاع و دلاور نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در حمله ددمنشانه شرورترین رژیم ها، جانیان و مفسدان جهان، آمریکای جنایتکار و رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران به شهادت رسیدند
یکشنبه 1404/12/10 ساعت 05:06
انا لله و انا الیه راجعون
رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران به شهادت رسیدند
به استحضار مردم شهیدپرور ایران می‌رساند حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در حمله مشترک آمریکای جنایتکار و رژیم صهیونیستی در صبح روز شنبه نهم اسفند ماه به شهادت رسیدند. این عالم و مجاهد عظیم عمر خود را فدای اعتلای ایران و اسلام کردند و با امام و سالار شهیدان محشورند ان‌شالله.
نظرات

آخرین اخبار
ائتلافی که هست، اما نیست؛ بازی تازه واشنگتن
رایزنی ایران و عراق برای کاهش تنش‌های منطقه
دو یار سابق ترامپ علیه جنگ؛ هشدار درباره ورود گزینه اتمی به جنگ ایران
تأکید نماینده ولی‌فقیه در گلستان بر صیانت از وحدت و انسجام ملی
بنادر پهل و لافت قشم شبانه‌روزی شدند
محسن نامجو: بی‌خبر به ایران برگشتم تا پشیمانم نکنند
تاکید پیشمرگه بر تمدید نشدن تفاهم‌نامه اقلیم کردستان و ائتلاف آمریکایی
نخست‌وزیر لبنان: مسئولیت ما پایان دادن به اشغالگری است
مفتی لبنان: امام موسی صدر، اسرائیل را «شر مطلق» می‌دانست
وزارت ورزش از موفقیت تاریخی دختران والیبالیست ایران تقدیر کرد
طرف‌های درگیر لیبی درباره برگزاری انتخابات به توافق رسیدند؟
«نه» ایسلندی‌ها به بازگشت مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا
رئال مادرید 3-0 مالاگا/ تلاش کهکشانی‌ها برای دیکته کردن برتری
جنجال در آستانه نشست G20؛ آمریکا به برخی خبرنگاران مجوز نداد
چلسی 4-3 برایتون/ طوفان 7 گُله در استمفوردبریج
عمامه‌گذاری طلاب ایرانی و خارجی با حضور آیت‌الله مکارم شیرازی
فراخوان حمایت از توسعه هوش مصنوعی در نظام پولی و بانکی
پیشنهاد ایران در شانگهای؛ هم‌آوایی رسانه‌ها برای مقابله با روایت‌های جنگ‌طلبانه
مراسم یادبود جعفر حسنخانی برگزار می‌شود
ادای احترام نماینده مجلس مکزیک به مقاومت مردم ایران
تاکید سناتور آمریکایی بر برگزاری انتخابات آزاد در ونزوئلا
کرملین دیدار پوتین با رئیس سیا را تکذیب کرد
رونق موسیقی در دو سال اخیر
رونمایی یمن از ویدئوهای حملات پهپادی به نیروهای سعودی + فیلم
کاهش جمعیت اتباع خارجی در ایران؛ ساماندهی مهاجران ادامه دارد
فیلیپین سد راه تیم بسکتبال ایران شد
ونزوئلا به جای هرمز؛ برگ نفتی ترامپ برای مهار بازار
تاکر کارلسون: ترامپ باید فورا از سمت خود برکنار شود
القسام در سالروز شهادت ابوعبیده: راه مقاومت ادامه دارد
تداوم تجاوز اسرائیل در سوریه؛ نفوذ نیروهای اشغالگر به قنیطره
نشست ترکیه، عربستان و پاکستان برای بررسی توافق مکه در استانبول
پیش‌بینی بورس دوشنبه 9 شهریور؛ شاخص به صعود ادامه می‌دهد؟
فرماندهان پنتاگون به هگست درباره جنگ ایران هشدار دادند
خسروپناه: انسجام اجتماعی راه تحقق تمدن نوین اسلامی است
پیش بینی قیمت دلار فردا دوشنبه 9 شهریور؛ صعود ادامه‌دار یا توقف؟
7 شایعه که در 24 ساعت گذشته تکذیب شد
مخالفت بغداد با تمدید ماموریت نیروهای ائتلاف آمریکایی
تشکیل مجمع نمایندگان ملت مبعوث در مجلس
ایران دوباره قهرمان بدمینتون آسیای میانه شد
پیش‌بینی قیمت طلا و سکه برای دوشنبه 9 شهریور؛ سکون یا آغاز موج تازه؟
آمریکا در G20 با چالش چین و تعرفه‌ها روبه‌رو شد
تشدید حملات اسرائیل به جنوب لبنان
ورود اسطوره تنیس به تالار مشاهیر
جدول خاموشی برق کرمانشاه دوشنبه 9 شهریور 1405 + برنامه قطعی برق
چرا ترامپ روی ونزوئلا و خلیج فارس دست گذاشت؟
قیمت بنزین در سرزمینهای اشغالی رکورد زد
سفر پزشکیان به بیشکک برای شرکت در اجلاس شانگهای
ترکیب احتمالی رئال و مالاگا
مصرف طولانی‌مدت ملاتونین با افزایش خطر نارسایی قلبی مرتبط است
نخستین نشست کمیته توافق دفاعی مکه در استانبول