×
سیاسی
شناسه خبر : 278360
تاریخ انتشار : شنبه 1404/12/09 ساعت 09:22
سفیر ایران: امنیت و صلح منطقه‌ای اولویت مشترک با عربستان است

سفیر ایران: امنیت و صلح منطقه‌ای اولویت مشترک با عربستان است

سفیر ایران در عربستان اعلام کرد تهران و ریاض در گفت‌وگوهای اخیر بر ضرورت دستیابی به امنیت، صلح و جلوگیری از جنگ در منطقه توافق کرده‌اند.

نورنیوز-گروه سیاسی: «علیرضا عنایتی» در گفت وگوی اختصاصی با روزنامه شرق الاوسط عربستان با قدردانی از موضع عربستان سعودی در حمایت از روند گفت و گو و توافقات حاصل شده در دوره های قبلی مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا اظهار داشت: تهران در مورد مذاکرات هسته‌ای با آمریکا با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به ویژه عربستان سعودی مشورت‌ هایی انجام داده است.

وی افزود: مسعود پزشکیان رئیس جمهور اسلامی ایران، در مورد آخرین تحولات منطقه‌ای با محمد بن سلمان ولیعهد و نخست وزیر عربستان گفت و گو کرده است و هر دو طرف بر ضرورت دستیابی به امنیت و صلح در منطقه و جلوگیری از جنگ تاکید کردند.

عنایتی ادامه داد: همچنین وزیر امور خارجه ایران چندین مکالمه تلفنی با همتای سعودی خود داشته و در طی این مکالمات، وزیر خارجه عربستان را در جریان آخرین تحولات پرونده هسته‌ای قرار داده است.

مذاکرات جدی

سفیر ایران در عربستان با بیان اینکه تهران روز پنجشنبه با جدیت کامل و بر اساس اصل اساسی اولویت دادن به گفت و گو وارد مذاکرات هسته‌ای شد، تاکید کرد که ایران بارها بر ترجیح خود برای راه‌حل دیپلماتیک برای مسئله هسته‌ای تاکید کرده که شامل چندین نکته کلیدی از جمله «حق ایران برای غنی‌سازی اورانیوم تا سطحی مشخص، تعهد به عدم پیگیری سلاح‌های هسته‌ای و لغو تحریم‌ها» است.

وی ادامه داد که این مذاکرات در ژنو حدود هفت ساعت بطول انجامید و طی آن، «بدر بوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان و «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، دیدگاه‌های هر دو طرف را منتقل کردند و بحث جدی در مورد محتوای توافق، چه در مورد مسئله هسته‌ای و چه در مورد پرونده تحریم‌ها، صورت گرفت.

سفیر ایران در عربستان به اظهارات وزیر امور خارجه کشورش پس از این مذاکرات استناد کرد که در آن اظهار داشت: «در مورد برخی مسائل تفاهم حاصل شده و قرار است تیم‌های فنی بررسی‌های فنی خود را از روز دوشنبه در وین، مقر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، با کمک کارشناسان آژانس آغاز کنند.»

وی توضیح داد که این جلسات بر «ایجاد چارچوب و روشی برای حل و فصل تعدادی از مسائل فنی» متمرکز خواهد بود.

رایزنی با کشورهای خلیج فارس

عنایتی با تاکید بر اینکه کشورهای منطقه برای دستیابی به امنیت و صلح و جلوگیری از جنگ تلاش‌های مشترکی انجام داده اند، اشاره کرد که تهران در مورد مذاکرات هسته‌ای با کشورهای خلیج فارس، از جمله عربستان سعودی رایزنی‌هایی داشته است.

وی افزود که ایران پیش از این با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از جمله عربستان سعودی، رایزنی کرده است. در این زمینه رئیس جمهور ایران در مورد آخرین تحولات منطقه‌ای با محمد بن سلمان ولیعهد و نخست وزیر عربستان گفت و گو کرده و هر دو طرف بر لزوم دستیابی به امنیت و صلح در منطقه و جلوگیری از جنگ تاکید کرده اند.

سفیر ایران در عربستان اضافه کرد: همچنین وزیر امور خارجه ایران چندین مکالمه تلفنی با همتای سعودی خود داشته است که در طی آن طرف عربستانی را در جریان آخرین تحولات مربوط به پرونده هسته‌ای قرار داده است.

وی افزود که ایران از موضع عربستان سعودی در حمایت از روند گفت و گو و توافقات حاصل شده در دوره‌های قبلی قدردانی می کند.

الشرق الاوسط با اشاره به دور سوم مذاکرات هسته ای غیرمستقیم بین آمریکا و ایران نوشت: دور سوم مذاکرات هسته‌ای بین ایران و ایالات متحده روز پنجشنبه در ژنو به پایان رسید و به گفته «بدر بوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان که به عنوان میانجی عمل می‌کند، پیشرفت قابل توجهی در مذاکرات حاصل شده است.

عنایتی سفیر ایران در عربستان از نقش فعال و تأثیرگذار عمان قدردانی کرد و افزود که این نقش ناشی از دیدگاه مشترک در منطقه برای حل و فصل عاقلانه و دیپلماتیک مسائل از طریق گفت و گوی منصفانه است.

الشرق الاوسط به نقل از یک مقام ارشد ایرانی نوشت: اگر واشنگتن مسائل هسته‌ای و غیر هسته‌ای را از هم جدا کند، دو طرف می‌توانند به چارچوبی برای توافق هسته‌ای برسند.

وی افزود که اختلافات باقی مانده باید در طول دور سوم مذاکرات در ژنو کاهش یابد.


نظرات

آخرین اخبار
صدای چند انفجار در شمال ، مرکز و شرق تهران شنیده شد + فیلم
هند پروازهای خود به اسرائیل را به مدت یک هفته لغو کرد
پادکست | چهار نشانه آلزایمر
ریشه‌های اقتصادی اعتراضات
سفیر ایران: امنیت و صلح منطقه‌ای اولویت مشترک با عربستان است
آمریکا به دنبال مصادره نفتکش مرتبط با ایران و ونزوئلا
جزئیات گفت‌وگوی گروسی با مقام آمریکایی درباره ایران
ترامپ: هنوز تصمیم نهایی درباره ایران نگرفته‌ام
کارت ایران در خلیج فارس چگونه در ژنو نقد شد؟
پیشنهاد تولید 3 میلیون تن گندم از اراضی سبزی و صیفی
وزیر جنگ آمریکا بر بازدارندگی قوی تأکید کرد
وزیر خارجه عمان: توافق ایران و آمریکا «در دسترس» است
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 9 اسفند 1404+ جدول
ترامپ: از روند مذاکرات راضی نیستیم ؛ ایران نباید حتی یک درصد غنی‌سازی کند
سقوط هواپیمای نظامی از باند در بولیوی 15 کشته برجای گذاشت
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 اسفند 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 9 اسفند 1404 + وضعیت استان‌ها
کشف عجیب فسیل «آلناشتری»؛ دایناسوری اندازه یک کلاغ
گیاهخواران کدام سرطان‌ها را نمی‌گیرند؟
چرا ورزشکاران آلزایمر نمی‌گیرند؟
قابلیت جدید ربات‌های انسان نما
کشفی عجیب درباره اِم‌اِس / این مشکلات روزمره را جدی بگیرید!
همدردی بی‌سابقه مردم آمریکا با فلسطینی‌ها
ملوان‌های ناو «جرالد فورد» آمریکا چگونه از جنگ با ایران فرار می‌کنند؟
برگزاری نماز جمعه در مسجد الاقصی باوجود تشدید محدودیت‌های اسرائیل
قطع گسترده برق در روسیه با حمله موشکی اوکراین
سفرهای جاده‌ای برای نوروز 405 چقدر افزایش می‌یابد؟
اروپا رکورد جهانی مصرف دخانیات و ویپ را شکست
جزئیاتی از محاکمه رئیس جمهور ربوده شده ونزوئلا در آمریکا
انتصاب جنجالی سفیر سومالی‌لند در سرزمین های اشغالی
برگ برنده ایران در قم فاش شد/کشف منابع جدید در دریاچه نمک
استقبال سازمان ملل از ادامه مذاکرات میان ایران و آمریکا
ماجرای انتشار دود غلیظ در آسمان قم چه بود؟
دستور روبیو به دیپلمات‌های آمریکایی برای جلوگیری از تنش در مذاکرات هسته‌ای چه بود؟
اسرائیل هنوز حماس را کابوس خود در نوار غزه می‌داند
وزیر خارجه عمان جزئیات مذاکرات با آمریکا را به معاون ترامپ ارائه کرد
اظهارات مربی جدید استقلال بعد از پیروزی برابر فجر سپاسی
جنایات اسرائیل در کرانه باختری باردیگر صدای سازمان همکاری اسلامی را درآورد
تیم ملی بسکتبال ایران مقابل اردن شکست خورد
عبدی برنده مدال برنز کشتی فرنگی آلبانی شد
کشف 14 کیلوگرم مواد مخدر جاساز شده در دل زمین
افشاگری شبکه 14 درباره نگرانی اسرائیل از حملات موشکی ایران
جابه‌جایی کارمندان سفارت انگلیس در سرزمین‌های اشغالی
پیشنهاد ایران برای میانجیگری میان طالبان افغانستان و پاکستان
گام تازه مجلس برای کنترل قیمت‌گذاری خودروهای داخلی و‌ وارداتی
ابراز نگرانی نماینده ویژه ترامپ از تحولات منطقه
دیدار اولیانوف با گروسی پیرامون ایران و اوکراین
سفر وزیر آمریکا به اسرائیل با محوریت ایران و غزه
چرا چین مذاکرات سه جانبه هسته‌ای را رد کرد؟
طالبان کشته‌شدن ملاهبت‌الله را تکذیب کرد