×
اقتصادی
شناسه خبر : 278358
تاریخ انتشار : شنبه 1404/12/09 ساعت 09:05
پیشنهاد تولید 3 میلیون تن گندم از اراضی سبزی و صیفی

پیشنهاد تولید 3 میلیون تن گندم از اراضی سبزی و صیفی

عطاالله هاشمی اعلام کرد با انتقال سبزی و صیفی به گلخانه‌ها، زمین‌های درجه یک آزاد و قابلیت تولید 3 میلیون تن گندم و دانه‌های روغنی فراهم می‌شود.

 نورنیوز-گروه اقتصادی: عطاالله هاشمی با بیان اینکه با انتقال روند تولید سبزی و صیفی به فضای گلخانه ای، بخش بزرگی از اراضی کشاورزی آزاد می شود، اظهار داشت: این زمین ها که اغلب از اراضی درجه یک کشور هستند و اکنون به کشت محصولات جالیزی اختصاص دارد، می تواند به تولید محصولات اساسی مانند غلات و دانه های روغنی اختصاص یابد.

وی افزود: علاوه بر استفاده از زمین کمتر، کشت در فضای گلخانه ای فواید دیگری نیز دارد که افزایش راندمان یکی از آنهاست.

هاشمی با بیان اینکه عملکرد تولید محصول در گلخانه ها چندین برابر کشت در فضای باز است، اضافه کرد: در برخی از محصولات تولید در گلخانه تا سه برابر افزایش می یابد و بهره وری آب نیز در حد بالایی بیشتر می شود.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: در فضای گلخانه ای کنترل آفات و بیماری‌ها ساده تر و موثرتر است و امکان رسیدگی به کشت به مراتب مهیا تر خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از محصولات سبزی و صیفی به خارج از کشور صادر می شود، اظهار داشت: دستیابی به بازار مقصد و پایداری تجارت وابسته به تولید مستمر است چرا که بازار بین المللی منتظر نمی‌ماند و خریداران با کسانی قرارداد می‌بندند که تولید مستمر و پایدار داشته باشند و اطمینان کنند که محصول در همه ماه های سال به دستشان می رسد.

هاشمی اضافه کرد: به این ترتیب پایداری صادرات نیز به تولید پایدار وابسته است و در این زمینه تولید گلخانه ای نقش اساسی دارد.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: به همین دلایل است که اغلب کارشناسان موافق هستند که تولیدات سبزی و صیفی به فضای گلخانه ای منتقل شود و در این صورت، چنانچه زمین‌های آزاد شده به اقلام اساسی اختصاص یابد به مراتب بازدهی بیشتر می‌شود.

وی افزود: اگر 700 تا 800 هکتار زمین به محصولات اساسی مانند گندم اختصاص یابد با همین آب و خاک عملکرد روی 6 تن می‌رود و حدود 3 میلیون تن گندم بیشتری تولید می شود که از خروج ارز جلوگیری می کند.

هاشمی اتخاذ چنین رویکردی را نیازمند برقراری الزمات آن دانست و گفت: برای این تغییر، ابتدا باید کشاورز سبزی و صیفی حمایت شود و بتواند به راحتی وام با سود صفر درصد دریافت کند، نقدینگی اش فراهم شود و بروکراسی ها حذف گردد.

وی تصریح کرد: قوانین باید به گونه ای باشد که کشاورز در صورت تغییر رویکرد گرفتار مشکلات قبل و حین تولید نباشد و از همه مهمتر باید اعتماد کشاورز جلب شود و اطمینان یابد که تولید و درآمد بهتری خواهد داشت.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران اظهار داشت: برای ایجاد چنین تغییری لازم است که طرح ها در حد حرف و شعار نباشد و عزم جدی برای آن ایجاد شود اما اگر فقط مقاله بنویسیم و کار را بسپاریم به دست قضا و قدر، نتیجه ای نمی گیریم.


اخبار مرتبط
تولید گندم امسال به 13 میلیون تن می‌رسد
سه‌شنبه 1405/01/04 ساعت 11:19
تولید گندم امسال به 13 میلیون تن می‌رسد
رئیس بنیاد ملی گندمکاران اعلام کرد با وجود خشکی شدید پاییز، آخرین برآوردها نشان می‌دهد تولید گندم در سال جاری به حدود 13 میلیون تن خواهد رسید.
بازنگری قیمت گندم در دستور کار دولت
پنج‌شنبه 1404/11/30 ساعت 16:32
بازنگری قیمت گندم در دستور کار دولت
مدیرکل دفتر غلات وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به دستور رئیس‌جمهور برای بازنگری قیمت گندم اعلام کرد: محاسبات اولیه این وزارتخانه درباره قیمت تمام‌شده گندم در شورای قیمت‌گذاری هنوز خام است و پس از بررسی و اصلاح در حضور دستگاه‌های اقتصادی، نهایی خواهد شد.
نماینده مجلس:قیمت کمتر از 50 هزار تومان برای گندم امنیت غذایی را تهدید می‌کند
یکشنبه 1404/11/26 ساعت 15:44
نماینده مجلس:قیمت کمتر از 50 هزار تومان برای گندم امنیت غذایی را تهدید می‌کند
احمد بیگدلی با انتقاد از سیاست‌های پیشنهادی خرید تضمینی گندم گفت که تعیین قیمت زیر 50 هزار تومان، کشاورزی را از صرفه می‌اندازد و امنیت غذایی کشور را به خطر می‌اندازد.
خوداتکایی گندم در خطر، کشاورزان نباید قربانی تاخیر در تعیین قیمت شوند
یکشنبه 1404/11/19 ساعت 14:57
خوداتکایی گندم در خطر، کشاورزان نباید قربانی تاخیر در تعیین قیمت شوند
هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران هشدار داد: تعیین قیمت گندم زیر 50 هزار تومان و تاخیر در پرداخت خرید تضمینی اعتماد کشاورزان را از بین می‌برد و خوداتکایی کشور را تهدید می‌کند.
نظرات

آخرین اخبار
سخنگوی حماس: کاهش ورود کمک‌ها به غزه نقض آشکار آتش‌بس است
سلاحی خاموش برای تغییر توازن قدرت در دریاها
چرا نتانیاهو محاکمه نمی‌شود؟
چگونه پیامک ارزان‌تر ارسال کنیم؟
دیدار عراقچی با همتای چینی خود
خیز ترکیه و ارمنستان برای عادی‌سازی روابط
5 کشته و 36 مجروح در آتش سوزی پاساژ ارغوان اندیشه/ پیگیری قضایی حادثه آتش سوزی
مصر برای خرید نفت خام با الجزایر تفاهم‌نامه امضا کرد
سندرز: جنگ‌های بی‌پایان ترامپ و نتانیاهو ، دیگر بس است
آرسنال اولین فینالیست لیگ قهرمانان اروپا
حمله آمریکا در شرق اقیانوس آرام سه کشته بر جای گذاشت
حمله «هاآرتص» به نتانیاهو: او می‌رود و «اسرائیل» با او خواهد مُرد
ثبت کم‌سابقه‌ترین رکوردهای کاهش ذخیره سدها
کنایه مذاکره‌کننده سابق آمریکا به «عقب‌نشینی» ترامپ از «پروژه آزادی»
فرانسه درباره اوضاع لبنان ابراز نگرانی کرد
مقام فلسطینی: اسرائیل 2 هزار و 600 بار آتش بس در غزه را نقض کرده است
چگونه‌ حال دریاچه ارومیه «خوب» خواهد ماند؟
نیاز تهران به 4 اتوبوس سیار خون‌گیری
چین سامانه پدافند هوایی جدید ضد پهپاد را آزمایش کرد
2 علت شایع‌ کم‌شنوایی چیست ؟
درگیری‌ نیروهای الجولانی با عناصر خارجی در حومه ادلب
عقب نشینی ترامپ از عملیات «پروژه آزادی» در تنگه هرمز
عراقچی وارد پکن شد
محسن رضایی: نیروهای مسلح قدرتمند ایران آماده نبرد است
وزرای خارجه قطر و روسیه درخصوص آتش‌بس ایران و آمریکا رایزنی کردند
عملیات جستجو و اطفاء کامل مجتمع ارغوان ادامه دارد
حزب‌الله: تا زمان خروج آخرین نظامی اسرائیلی عقب‌نشینی نمی کنیم
بخشودگی هزینه‌های خروج اضطراری خودروهای کیشوندان در جنگ رمضان
روبیو: راه‌حلی دیپلماتیک با ایران ضروری است
تاکتیک‌های جدید ایران برای فروش نفت
بازنشستگی اجباری ده‌ها فرمانده ارشد از سوی هگست
وزیر کار خبر داد: افزایش مبلغ کالابرگ در دست بررسی است/ کالابرگ فعلا همان یک‌میلیون تومان
سازوکار ایران برای تردد شناورها از تنگه هرمز
مقام ارشد وزارت خارجه آلمان: نمی‌توانیم الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری را بپذیریم
بی اعتمادی کشتیرانی دنیا برای عبور از تنگه هرمز به طرح ترامپ
یک کشتی دیگر در تنگه هرمز مورد اصابت قرار گرفت
معتمدیان: بازرسی‌ها برای مقابله با گرانفروشی در تهران تشدید می‌شود
تاج: حضور در جام جهانی منوط به دریافت تضمین از فیفا است
قیمت جدید 2 محصول ایران خودرو اعلام شد+جدول
تللاش ترامپ برای میانجیگری بیشتر باوجود بلوف‌های نظامی!
تیراندازی در دالاسِ آمریکا دستکم 2 کشته برجای گذاشت
ابلاغ توقف صادرات اسلب و ورق های فولادی
سنتکام: یک گذرگاه امن در تنگه هرمز ایجاد کرده‌ایم!
متقاضیان ثبت‌نام ایران‌خودرو بخوانند/ حتما به این نکات توجه کنید
زاخارووا: تحولات پیرامون ایران نشان‌دهنده توقف مذاکرات است
جزئیات فروش فوری 2 خودروی سایپا+ جدول
آغاز به کار نمایشگاه های بین المللی از خردادماه
المانیتور: تردد دریایی در تنگه هرمز متوقف شده است
روسیه: جنگ هسته‌ای هرگز نباید آغاز شود
القاصی: جلوگیری از تعدیل نیرو در واحدهای تولیدی ضروری است