×
بین الملل
شناسه خبر : 278327
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/08 ساعت 22:18
ابراز نگرانی نماینده ویژه ترامپ از تحولات منطقه

در دیدار با نخست‌وزیر عراق؛

ابراز نگرانی نماینده ویژه ترامپ از تحولات منطقه

تام باراک، نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور سوریه، در دیدار با محمد شیاع سودانی، نخست‌وزیر عراق، نگرانی‌های واشنگتن درباره تحولات منطقه و نقش محوری عراق در ثبات سیاسی را بررسی کرد.

نورنیوز_ گروه بین الملل : نماینده ویژه «دونالد ترامپ» در امور سوریه در دیدار با «محمد شیاع سودانی» دیدگاه رئیس‌جمهور آمریکا و رویکرد او نسبت به تحولات منطقه را به نخست وزیر عراق منتقل کرد.

به گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، «محمد شیاع سودانی» نخست وزیر عراق که روزهای پایانی مسئولیت خود را طی می کند، روز جمعه با «تام باراک» نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور سوریه دیدار کرد.

بر اساس این گزارش، در این دیدار روابط دوجانبه بین عراق و آمریکا، وضعیت کلی و تحولات منطقه و اهمیت جلوگیری از پیامدهای آن برای عراق گفت وگو شد.

دفتر سودانی در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد: «وی با تام باراک دیدار کرد و باراک دیدگاه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و دیدگاه وی درباره وضعیت کنونی منطقه و نقش محوری عراق در ایجاد ثبات و ارتقای توسعه منطقه‌ای را به نخست وزیر عراق منتقل کرد.»

بر اساس این بیانیه، سودانی توضیح داد که «رهبران عراق متعهد به اولویت دادن به منافع ملی و تلاش برای محافظت از منافع مردم عراق و منافع عالی راهبردی هستند که عراقی‌ها بیشترین فداکاری‌ها را برای آن انجام داده‌اند.»

نخست وزیر عراق اشاره کرد که «حاکمیت و ثبات عراق در زمینه‌های مختلف تنها ملاحظات داخلی نیستند، بلکه ستون‌های اساسی تعادل منطقه‌ای هستند.»

در این بیانیه اشاره شده است که « در این دیدار در مورد حل مشکلات منطقه، اهمیت توسل به گفت وگو و کانال‌های دیپلماتیک و کنار گذاشتن تنش‌ها و همچنین اهمیت توسعه اقتصادی به عنوان راهی برای کاهش تنش‌ها و ارتقای ثبات پایدار در منطقه تبادل نظر شد.»

این دیدار پس از دیدار تام باراک با «نوری مالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون و نامزد چارچوب هماهنگی برای نخست وزیری عراق، برگزار شد.

دفتر نوری مالکی در بیانیه ای افزود که وی در دیدار با تام باراک بر اهمیت حمایت از روند دموکراتیک و تقویت ثبات سیاسی و لزوم احترام به حاکمیت عراق و انتخاب‌های مردم کشور تاکید کرد.

بر اساس این بیانیه، دو طرف همچنین بر تعهد خود به ادامه ارتباط و هماهنگی در مورد مسائل مورد علاقه متقابل تاکید کردند.

طبق این بیانیه، باراک نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور سوریه همچنین به نقش مهم عراق در حل مشکلات منطقه، کاهش درگیری‌ها، حمایت از گفت وگو و مبارزه با تروریسم اشاره کرد.

خبرگزاری شفق نیوز نیز با اشاره به دیدارهای نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور سوریه با «نوری مالکی» و «محمد شیاع سودانی»، افزود: این گفت و گوها در زمانی صورت می‌گیرد که نیروهای سیاسی پیروز انتخابات اواخر سال ۲۰۲۵ در عراق به دنبال نهایی کردن نامزدهای ریاست جمهوری و نخست وزیری و ادامه تشکیل دولت جدید هستند، مراحلی که بر اساس قانون اساسی عراق از لحاظ قانونی به تعویق افتاده شناخته می‌شوند.

یک منبع در چارچوب هماهنگی شیعیان عراق به خبرگزاری شفق نیوز گفت که این دیدارها همزمان با مهلتی است که آمریکا به چارچوب هماهنگی شیعیان داده است و امروز جمعه به پایان می‌رسد تا نامزدی نوری مالکی برای نخست وزیری عراق را پس بگیرد.

این منبع افزود: نوری مالکی به چارچوب هماهنگی شیعیان عراق اطلاع داده است که به هیچ وجه قصد کناره گیری از نامزدی پست نخست وزیری را ندارد.


نظرات

آخرین اخبار
وال استریت ژورنال: موشک‌های آمریکایی از خاک کشورهای حوزه خلیج فارس پرتاب می‌شوند
هشدار امارات به اتباع خود؛ فورا پناه بگیرید
اعتراض ایران به افشای غیرمجاز اطلاعات حساس پادمانی از سوی گروسی
مخالفت سران اتحادیه اروپا برای اعزام نیروهای نظامی خود به جنگ در خاورمیانه
مخالفت شدید کنگره با درخواست 200 میلیارد دلاری پنتاگون
قیمت واقعی نفت در بازار معاملات چند است؟
ماجرای پیامک ارسالی به برخی کاربران با نام سازمان اطلاعات سپاه چیست؟
بانک بزرگ آمریکایی تعدیل نیرو را کلید زد
اطلاعیه مهم سپاه درمورد ناو هواپیمابر جرالد آر فورد ارتش تروریستی امریکا
سقف سوختگیری روزانه به 30 لیتر برگشت
سپهبد شهید حسین سلامی: به لوله‌های تاد اعتماد نکنید
بولتون: مدیر اطلاعات ملی آمریکا باید به جو کنت بپیوندد و از دولت ترامپ استعفا دهد
سران کشورهای عربی به ذخایر طلای خود چوب حراج زدند
ابراز نگرانی روسیه نسبت به تشدید درگیری‌ها در خاورمیانه
اکونومیست: جنگ با ایران قدرت نظامی آمریکا را برای سال‌ها کاهش می‌دهد
آغاز موج 66 عملیات وعده صادق 4/ رهایتان نمی‌کنیم؛ این موج ادامه دارد...
رهبر انصارالله: برخی از آموزه‌های صهیونیسم خطری بزرگ برای امت اسلامی است
پاسخ ماکرون به درخواست کمک ترامپ: اوضاع آرام شد می‌آییم
نگرانی رهبران اروپایی از بحران مهاجرت ناشی از درگیری‌ها در خاورمیانه
سردار موسوی: خطرناک‌تر از F35 ها، چیزی است که آن‌ها را در آسمان شکار می‌کند
هشدار پزشکیان درباره جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی؛آتش این شعله دامان بسیاری را می‌سوزاند
زلنسکی: حملات ایران به اهداف در منطقه در واقع حمله به ثبات جهانی است
انصارالله یمن: ممکن است تنگه باب‌المندب را به روی کشورهای متجاوز ببندیم
سفر وزیر خارجه فرانسه به سرزمین‌های اشغالی
نخست وزیر ژاپن: پیشنهادهای مشخصی برای آرام کردن بازارهای انرژی داریم
نتانیاهو: اسرائیل، آمریکا را به جنگ با ایران نکشانده
جلیلی: ما امروز در نقطه‌ای بسیار مهم و حساس هستیم
اجرای تعرفه‌های جدید خدمات بهداشتی، درمانی و دارویی از ابتدای فروردین سال 1405
گفت و گوی تلفنی اردوغان و شهباز شریف درباره آخرین تحولات منطقه‌
ادامه حملات آمریکا-اسرائیل به ایران/ فعال شدن پدافندها در تهران
نشست غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل درباره وضعیت خاورمیانه به درخواست بحرین
ستاد کل نیروهای مسلح: «ابراهیم جباری» در حال حاضر هیچ مسئولیتی در سپاه پاسداران ندارد
عقب‌نشینی آلمان از حمایت قضائی از رژیم صهیونیستی در دیوان لاهه
پاسخ تهران به اظهارات وزیر امور خارجه عربستان علیه ایران در نشست کشورهای عربی–اسلامی
بازگشایی آزادراه خرم‌آباد-پل‌ زال در کمتر از 48 ساعت
سرلشکر عبداللهی: ترامپ و نیروی نیابتی‌اش باید منتظر شگفتانه‌های بیشتری باشند
بی‌ارزش‌ترین سوخت جهان، گران شد
بازتاب جهانی رهگیری جنگنده رادارگریز F‑35 آمریکا توسط ایران
اهدای تندیس آرش ایران به اعضای تیم ملی بانوان/دولت به ملی‌پوشان خوشامد گفت
بیانیه الحشد الشعبی در پاسخ به اظهارات وزیر خارجه عربستان
کاسبی 16.5 میلیارد دلاری آمریکا از فروش سلاح به کشورهای عربی
سهام سازنده F35 کاهش یافت
چترنور: شرایط سختی را برای ما ایجاد کردند؛ بازگشت به وطن شیرین است
صادقی: حتی زیر آتش موشک هم وطن را رها نمی‌کنیم
نفت دبی از 170 دلار عبور کرد
هزینه‌های میدانی تحمیلی بر دشمن با لفاظی‌های مجازی قابل جبران نیست
پیام رزمندگان جبهه مقاومت به رهبر انقلاب
می‌دانیم با بهترین تیم تاریخ روبه‌رو هستیم
بقاع متبرکه آماده میزبانی از 15 میلیون زائر
تولید کالاهای اساسی سه‌شیفته می‌شود