×
بین الملل
شناسه خبر : 278327
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/08 ساعت 22:18
ابراز نگرانی نماینده ویژه ترامپ از تحولات منطقه

در دیدار با نخست‌وزیر عراق؛

ابراز نگرانی نماینده ویژه ترامپ از تحولات منطقه

تام باراک، نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور سوریه، در دیدار با محمد شیاع سودانی، نخست‌وزیر عراق، نگرانی‌های واشنگتن درباره تحولات منطقه و نقش محوری عراق در ثبات سیاسی را بررسی کرد.

نورنیوز_ گروه بین الملل : نماینده ویژه «دونالد ترامپ» در امور سوریه در دیدار با «محمد شیاع سودانی» دیدگاه رئیس‌جمهور آمریکا و رویکرد او نسبت به تحولات منطقه را به نخست وزیر عراق منتقل کرد.

به گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، «محمد شیاع سودانی» نخست وزیر عراق که روزهای پایانی مسئولیت خود را طی می کند، روز جمعه با «تام باراک» نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور سوریه دیدار کرد.

بر اساس این گزارش، در این دیدار روابط دوجانبه بین عراق و آمریکا، وضعیت کلی و تحولات منطقه و اهمیت جلوگیری از پیامدهای آن برای عراق گفت وگو شد.

دفتر سودانی در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد: «وی با تام باراک دیدار کرد و باراک دیدگاه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و دیدگاه وی درباره وضعیت کنونی منطقه و نقش محوری عراق در ایجاد ثبات و ارتقای توسعه منطقه‌ای را به نخست وزیر عراق منتقل کرد.»

بر اساس این بیانیه، سودانی توضیح داد که «رهبران عراق متعهد به اولویت دادن به منافع ملی و تلاش برای محافظت از منافع مردم عراق و منافع عالی راهبردی هستند که عراقی‌ها بیشترین فداکاری‌ها را برای آن انجام داده‌اند.»

نخست وزیر عراق اشاره کرد که «حاکمیت و ثبات عراق در زمینه‌های مختلف تنها ملاحظات داخلی نیستند، بلکه ستون‌های اساسی تعادل منطقه‌ای هستند.»

در این بیانیه اشاره شده است که « در این دیدار در مورد حل مشکلات منطقه، اهمیت توسل به گفت وگو و کانال‌های دیپلماتیک و کنار گذاشتن تنش‌ها و همچنین اهمیت توسعه اقتصادی به عنوان راهی برای کاهش تنش‌ها و ارتقای ثبات پایدار در منطقه تبادل نظر شد.»

این دیدار پس از دیدار تام باراک با «نوری مالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون و نامزد چارچوب هماهنگی برای نخست وزیری عراق، برگزار شد.

دفتر نوری مالکی در بیانیه ای افزود که وی در دیدار با تام باراک بر اهمیت حمایت از روند دموکراتیک و تقویت ثبات سیاسی و لزوم احترام به حاکمیت عراق و انتخاب‌های مردم کشور تاکید کرد.

بر اساس این بیانیه، دو طرف همچنین بر تعهد خود به ادامه ارتباط و هماهنگی در مورد مسائل مورد علاقه متقابل تاکید کردند.

طبق این بیانیه، باراک نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور سوریه همچنین به نقش مهم عراق در حل مشکلات منطقه، کاهش درگیری‌ها، حمایت از گفت وگو و مبارزه با تروریسم اشاره کرد.

خبرگزاری شفق نیوز نیز با اشاره به دیدارهای نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور سوریه با «نوری مالکی» و «محمد شیاع سودانی»، افزود: این گفت و گوها در زمانی صورت می‌گیرد که نیروهای سیاسی پیروز انتخابات اواخر سال ۲۰۲۵ در عراق به دنبال نهایی کردن نامزدهای ریاست جمهوری و نخست وزیری و ادامه تشکیل دولت جدید هستند، مراحلی که بر اساس قانون اساسی عراق از لحاظ قانونی به تعویق افتاده شناخته می‌شوند.

یک منبع در چارچوب هماهنگی شیعیان عراق به خبرگزاری شفق نیوز گفت که این دیدارها همزمان با مهلتی است که آمریکا به چارچوب هماهنگی شیعیان داده است و امروز جمعه به پایان می‌رسد تا نامزدی نوری مالکی برای نخست وزیری عراق را پس بگیرد.

این منبع افزود: نوری مالکی به چارچوب هماهنگی شیعیان عراق اطلاع داده است که به هیچ وجه قصد کناره گیری از نامزدی پست نخست وزیری را ندارد.


نظرات

آخرین اخبار
باکتری‌های روده چگونه اضطراب را کنترل می‌کنند؟
چینی‌ها از بقایای ذرت کاتالیست ساختند
تولد نسل جدید هوش مصنوعی نرم با الهام از مغز انسان
هشدار جدی اورژانس تهران نسبت به گرمازدگی +علائم
واکنش معنادار وزیر ارشاد به تهدیدهای جدید ترامپ
مجلس نمایندگان خواستار تعلیق رییس جمهور کلمبیا شد
سرقت از کلیسای ارتدوکس روسیه در تهران
علت دود سیاه جنوب تهران چه بود؟/آتش سوزی مهار شد
غرش هیمارس در سواحل تایوان رو به چین
نماینده چین: بازگشت به جنگ با ایران به نفع هیچ‌کس نیست
خط و نشان جنگی گروه حنظله برای ایالات متحده و هم‌پیمانانش
در مرز یمن و عربستان چه می‌گذرد؟
وزیر انرژی آمریکا: از ادعاهای ترامپ درباره نفت ایران اطلاعی ندارم
رئیس کمیسیون امنیت ملی: این‌بار جنگ محدود به منطقه نخواهد بود
مقاومت آلمان در تحریم صهیونیست ها
دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید انقلاب معرفی شد
تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام و هشدار جدی تهران به آمریکا و اروپا
وقتی ترامپ در رویاهایش نفت ایران را مصادره می‌کند
شکست پروژه ضدایرانی در لندن؛ چرا 60 درصد اعضای آیمو به درخواست امارات «نه» گفتند؟
رأی بدوی پرونده آتش‌سوزی پارکینگ طالقانی اهواز صادر شد
بقائی: حمله به مخازن آب ایران حمله به نبض زندگی ایرانیان است
فرانسه از برگزاری کنفرانس بین‌المللی حمایت از لبنان خبر داد
حقوق اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد چقدر زیاد شد؟ زمان دقیق واریز مابه‌التفاوت‌ها
انتخابات شوراها برگزار نمی‌شود
گوترش خواستار گفت‌وگو درباره پرونده هسته‌ای ایران شد
وصل مجدد آب سیریک 12 ساعت پس از حمله آمریکا
یاسین بخشیده شد، مدافع مجارستانی رسید
شمال‌گردی در آخر هفته؛ جزئیات دقیق یک‌طرفه شدن جاده چالوس و هراز از امروز تا شنبه
ماجرای حمله به نفتکش هند و احضار مقام آمریکایی چه بود؟
ادامه اقدامات خصمانه آمریکا و تحریم‌های جدید علیه ایران
ماجرای توقف یک نفتکش در دریای عمان از زبان سنتکام
پاسخ پزشکیان به تهدید بمباران زیرساخت‌ها توسط ترامپ
جی‌دی ونس از احتمال توافق بلندمدت با ایران سخن گفت
اعتراف رسمی اسرائیل به آسیب‌دیدن «رامات‌دیوید» در حمله ایران
ادامه بمباران مناطق مسکونی در جنوب لبنان
اطلاعیه جدید تامین اجتماعی برای بازماندگان مستمری بگیر
ترامپ: ایران مدام ما را احمق جلوه می‌دهد/در حال کار روی یک توافق با ایران هستیم
تخفیف مالیاتی برای اجاره‌نامه‌های بلندمدت در تهران اعلام شد
پرداخت خسارت به 20 هزار خودروی آسیب‌دیده از جنگ رمضان
5 نفتکش ایرانی محاصره دریایی آمریکا را درهم شکستند
تغییر مهم در کنکور 1405 با دستور رئیس جمهور
نورنما | تمامی تشریفات صدور گواهینامه موتور بانوان انجام شده
ترافیک سنگین در چالوس؛ تردد در این جاده یکطرفه است
معامله پرسود خانواده ترامپ در بازار رمزارز خبرساز شد
سهم فناوری داخلی از بازار داروی ایران به 1.5 میلیارد دلار رسید
یاوه‌گویی‌های دوباره غرب علیه ایران و باز هم اتهام به سپاه
خط و نشان سردار شکارچی برای ترامپ
بقائی: جام جهانی نباید بهانه‌ای برای تبعیض و آزار نمایندگان ورزشی ملت‌ها شود
حمله تند مفتی جعفری لبنان به دولت بیروت: به این دولت اعتماد نداریم
انتقاد تند طارمی و جهانبخش از ترامپ