×
بین الملل
شناسه خبر : 278327
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/08 ساعت 22:18
ابراز نگرانی نماینده ویژه ترامپ از تحولات منطقه

در دیدار با نخست‌وزیر عراق؛

ابراز نگرانی نماینده ویژه ترامپ از تحولات منطقه

تام باراک، نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور سوریه، در دیدار با محمد شیاع سودانی، نخست‌وزیر عراق، نگرانی‌های واشنگتن درباره تحولات منطقه و نقش محوری عراق در ثبات سیاسی را بررسی کرد.

نورنیوز_ گروه بین الملل : نماینده ویژه «دونالد ترامپ» در امور سوریه در دیدار با «محمد شیاع سودانی» دیدگاه رئیس‌جمهور آمریکا و رویکرد او نسبت به تحولات منطقه را به نخست وزیر عراق منتقل کرد.

به گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، «محمد شیاع سودانی» نخست وزیر عراق که روزهای پایانی مسئولیت خود را طی می کند، روز جمعه با «تام باراک» نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور سوریه دیدار کرد.

بر اساس این گزارش، در این دیدار روابط دوجانبه بین عراق و آمریکا، وضعیت کلی و تحولات منطقه و اهمیت جلوگیری از پیامدهای آن برای عراق گفت وگو شد.

دفتر سودانی در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد: «وی با تام باراک دیدار کرد و باراک دیدگاه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و دیدگاه وی درباره وضعیت کنونی منطقه و نقش محوری عراق در ایجاد ثبات و ارتقای توسعه منطقه‌ای را به نخست وزیر عراق منتقل کرد.»

بر اساس این بیانیه، سودانی توضیح داد که «رهبران عراق متعهد به اولویت دادن به منافع ملی و تلاش برای محافظت از منافع مردم عراق و منافع عالی راهبردی هستند که عراقی‌ها بیشترین فداکاری‌ها را برای آن انجام داده‌اند.»

نخست وزیر عراق اشاره کرد که «حاکمیت و ثبات عراق در زمینه‌های مختلف تنها ملاحظات داخلی نیستند، بلکه ستون‌های اساسی تعادل منطقه‌ای هستند.»

در این بیانیه اشاره شده است که « در این دیدار در مورد حل مشکلات منطقه، اهمیت توسل به گفت وگو و کانال‌های دیپلماتیک و کنار گذاشتن تنش‌ها و همچنین اهمیت توسعه اقتصادی به عنوان راهی برای کاهش تنش‌ها و ارتقای ثبات پایدار در منطقه تبادل نظر شد.»

این دیدار پس از دیدار تام باراک با «نوری مالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون و نامزد چارچوب هماهنگی برای نخست وزیری عراق، برگزار شد.

دفتر نوری مالکی در بیانیه ای افزود که وی در دیدار با تام باراک بر اهمیت حمایت از روند دموکراتیک و تقویت ثبات سیاسی و لزوم احترام به حاکمیت عراق و انتخاب‌های مردم کشور تاکید کرد.

بر اساس این بیانیه، دو طرف همچنین بر تعهد خود به ادامه ارتباط و هماهنگی در مورد مسائل مورد علاقه متقابل تاکید کردند.

طبق این بیانیه، باراک نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور سوریه همچنین به نقش مهم عراق در حل مشکلات منطقه، کاهش درگیری‌ها، حمایت از گفت وگو و مبارزه با تروریسم اشاره کرد.

خبرگزاری شفق نیوز نیز با اشاره به دیدارهای نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور سوریه با «نوری مالکی» و «محمد شیاع سودانی»، افزود: این گفت و گوها در زمانی صورت می‌گیرد که نیروهای سیاسی پیروز انتخابات اواخر سال ۲۰۲۵ در عراق به دنبال نهایی کردن نامزدهای ریاست جمهوری و نخست وزیری و ادامه تشکیل دولت جدید هستند، مراحلی که بر اساس قانون اساسی عراق از لحاظ قانونی به تعویق افتاده شناخته می‌شوند.

یک منبع در چارچوب هماهنگی شیعیان عراق به خبرگزاری شفق نیوز گفت که این دیدارها همزمان با مهلتی است که آمریکا به چارچوب هماهنگی شیعیان داده است و امروز جمعه به پایان می‌رسد تا نامزدی نوری مالکی برای نخست وزیری عراق را پس بگیرد.

این منبع افزود: نوری مالکی به چارچوب هماهنگی شیعیان عراق اطلاع داده است که به هیچ وجه قصد کناره گیری از نامزدی پست نخست وزیری را ندارد.


نظرات

آخرین اخبار
اروپا رکورد جهانی مصرف دخانیات و ویپ را شکست
جزئیاتی از محاکمه رئیس جمهور ربوده شده ونزوئلا در آمریکا
انتصاب جنجالی سفیر سومالی‌لند در سرزمین های اشغالی
برگ برنده ایران در قم فاش شد/کشف منابع جدید در دریاچه نمک
استقبال سازمان ملل از ادامه مذاکرات میان ایران و آمریکا
ماجرای انتشار دود غلیظ در آسمان قم چه بود؟
دستور روبیو به دیپلمات‌های آمریکایی برای جلوگیری از تنش در مذاکرات هسته‌ای
اسرائیل هنوز حماس را کابوس خود در نوار غزه می‌داند
وزیر خارجه عمان جزئیات مذاکرات با آمریکا را به معاون ترامپ ارائه کرد
مربی استقلال: اسماعیل کارتال باید در پرسپولیس می‌ماند
جنایات اسرائیل در کرانه باختری باردیگر صدای سازمان همکاری اسلامی را درآورد
تیم ملی بسکتبال ایران مقابل اردن شکست خورد
عبدی برنده مدال برنز کشتی فرنگی آلبانی شد
کشف 14 کیلوگرم مواد مخدر جاساز شده در دل زمین
افشاگری شبکه 14 اسرائیل درباره کمبود موشک رهگیر
جابه‌جایی کارمندان سفارت انگلیس در سرزمین‌های اشغالی
پیشنهاد ایران برای میانجیگری میان طالبان افغانستان و پاکستان
گام تازه مجلس برای کنترل قیمت‌گذاری خودروهای داخلی و‌ وارداتی
ابراز نگرانی نماینده ویژه ترامپ از تحولات منطقه
دیدار اولیانوف با گروسی پیرامون ایران و اوکراین
سفر وزیر آمریکا به اسرائیل با محوریت ایران و غزه
چرا چین مذاکرات سه جانبه هسته‌ای را رد کرد؟
طالبان کشته‌شدن ملاهبت‌الله را تکذیب کرد
جزئیاتی تازه از درگیری مرزی میان افغانستان و پاکستان
ماجرای مفقود شدن 3 جوان اراکی در جنگل‌های الیمالات شهرستان نور
دیدار نماینده ترامپ با نوری المالکی
جزییات تازه ترین اظهار نظر ترامپ پس از مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو +فیلم
«بی‌ عاطفه» از چه زمانی پخش می شود؟
ایران موانع زیادی برای تولید یک موشک قاره‌پیما دارد
استقلال (2) - فجرسپاسی (1)/ دومین برد متوالی بدون ساپینتو + فیلم
ادامه فشار اقتصادی بر مردم آمریکا
از مخالفت با جنگ عراق تا تنش با ایران؛ چرخش در سیاست خارجی ترامپ
اوسمار:تیم‌های بزرگ در فشار و روزهای سخت خود را نشان می‌دهند
هشدار نارنجی هواشناسی در بوشهر
زنگ خطر انرژی در اروپا به صدا درآمد
رونالدو سهامدار یک باشگاه بزرگ شد
درگیری‌های مرزی افغانستان و پاکستان چین را هم نگران کرد
کارلسون: آمریکا حتی برای حمله محدود به ایران کمبود مهمات دارد
آمریکا خروج پرسنلش از عراق و کویت را تکذیب کرد
عکاس پیشکسوت درگذشت
تنش بین پاکستان و افغانستان نتیجه سیاست استعماری انگلیس
ماجرای تخریب دیوار «زندان رجایی‌شهر» در کمتر از 48 ساعت
عکس های منتخب حیات وحش هفته جهان
ماجرای شکایت خانواده آلبانیز از دولت ترامپ چیست ؟
زندان 24 ساله؛ مجازات نخست‌وزیر سابق تونس
جزییات آتش‌سوزی گسترده در کارخانه تولید کفش در خاوران
اطلاعیه تأمین اجتماعی درباره واریز حقوق و زمان پرداخت عیدی بازنشستگان
درخواست راستی‌آزمایی فوری فعایت‌های هسته‌ای ایران از سوی آژانس
انتخابات زودهنگام دانمارک در سایه تنش با آمریکا بر سر گرینلند
پیام رهبر کردهای پ.ک.ک از زندان درباره پرهیز از سیاست خشونت