×
بین الملل
شناسه خبر : 278312
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/08 ساعت 21:20
ایران موانع زیادی برای تولید یک موشک قاره‌پیما دارد

وال استریت ژورنال:

ایران موانع زیادی برای تولید یک موشک قاره‌پیما دارد

روزنامه وال استریت ژورنال با استناد به دیدگاه کارشناسان مستقل نظامی و ارزیابی اطلاعات دفاعی آمریکا نوشت: برخلاف ادعای دونالد ترامپ، ایران موانع زیادی برای تولید موشک قاره‌پیمایی که قادر به رسیدن به آمریکا باشد، دارد.

نورنیوز_ گروه بین الملل : روزنامه وال استریت ژورنال نوشت، طبق دیدگاه کارشناسان مستقل و ارزیابی اطلاعات دفاعی آمریکا، برخلاف ادعای «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، ایران موانع زیادی برای تولید یک موشک قاره‌پیما دارد که قادر به اصابت به خاک ایالات متحده باشد.

برخلاف ادعای «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا که اخیرا در سخنرانی سالانه خود در کنگره گفته بود ایران به زودی قادر به ساختن موشکی خواهد بود که به خاک ایالات متحده اصابت کند، ارزیابی‌های اطلاعاتی آمریکا و دیدگاه کارشناسان مستقل نشان می‌دهد ایران برای ساخت موشک قاره‌پیمای بالستیک که قادر به حمله به خاک اصلی آمریکا باشد، باید بر چالش‌های فنی قابل توجهی غلبه کند.

روزنامه وال استریت ژورنال با انتشار این مطلب نوشت: این ارزیابی منطق دولت ترامپ برای اقدام نظامی فوری علیه ایران را به چالش می‌کشد-اقدامی که به نظر می‌رسد بدون یک پیشرفت دیپلماتیک بزرگ، روزبه‌روز محتمل‌تر می‌شود.

واشنگتن بر گره زدن مذاکرات جاری تهران-واشنگتن به مسائل غیرهسته‌ای، از جمله محدود کردن برنامه موشکی ایران پافشاری کرده است اما مقامات ایرانی گفته‌اند توان دفاعی کشور قابل مذاکره نیست و مذاکرات با واشنگتن صرفا درباره مسائل هسته‌ای و لغو تحریم‌های آمریکاست. یک پیچیدگی بزرگ این واقعیت است که ایران پیگیری ساخت موشک قاره‌پیما را تایید نمی‌کند و حداقل به طور علنی هیچ انعطافی در مورد چشم‌پوشی از زرادخانه موشک‌های کوتاه‌برد و میان‌برد خود یا محدود کردن تولید موشک نشان نداده است.

در همین راستا، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگویی با شبکه ایندیا تودی در واکنش به ادعای ترامپ گفت که تهران برد موشک‌های بالستیک خود را «عامدانه» به حداکثر 2 هزار کیلومتر محدود کرده و زرادخانه موشکی خود را صرفا برای بازدارندگی حفظ کرده است.

رسانه آمریکایی در ادامه نوشت: ایران برای ساخت موشک‌های قاره‌پیمای موثری که از جو زمین خارج شده و وارد فضا می‌شود باید بر موانعی از جمله ساخت کلاهک بازگشتی با سپر حرارتی که بتواند از ورود سهمگین به جو جان سالم به در ببرد و یک سامانه هدایت‌گر برای حفظ مسیر موشک به سمت هدف، غلبه کند.

در ادامه این مطلب مطرح شد: آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا در ماه مه پیش‌بینی کرد که ایران تا سال ۲۰۳۵ در صورتی که تصمیم بگیرد سامانه‌ای را  برای قرار دادن ماهواره در مدار نزدیک زمین توسعه ‌دهد، می تواند آن را برای استفاده در موشک‌های قاره‌پیما تطبیق دهد به شکلی که تا ۶۰ فروند موشک قاره پیما مستقر کند.

کارشناسان می‌گویند برای ساخت موشک‌های هسته‌ای، ایران همچنین باید یک کلاهک اتمی به اندازه‌ای کوچک بسازد که در کلاهک بازگشتی با ویژگی یادشده جای گیرد. این کار به زمان بسیار بیشتری از ساخت یک بمب هسته‌ای اولیه و حجیم در یک برنامه شتاب‌زده چندماهه نیاز دارد.
یک سلاح هسته‌ای همچنین مستلزم آن است که ایران اورانیوم را به درجه تسلیحاتی غنی‌سازی کند-کاری که «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه تایید کرد ایران انجام نمی‌دهد.

«متیو کروئنیگ» یکی از مقامات پیشین پنتاگون که مشاور کارزار انتخاباتی روبیو در سال ۲۰۱۶ بود، در این باره می‌گوید: «ایران باید برد موشک‌های خود را افزایش دهد، یک دماغه بسازد که بتواند به فضا برود و از بازگشت به جو زمین جان سالم به در ببرد و سامانه هدایت‌کننده‌ای بسازد که از لرزش موشک جلوگیری کرده و آن را در مسیر اصابت به هدف نگه دارد. این‌ها موانع جدی هستند، اما در بلندمدت در دسترس ایران هستند.»

همچنین «رزماری کلانیک» از گروه اولویت‌های دفاعی که نسبت به مداخله نظامی آمریکا در خارج از کشور دیدگاه بدبینانه‌ای دارد، گفت: «فکر می‌کنم شکاف عظیمی بین جایی که الان هستند و توانایی آن‌ها برای داشتن هر چیزی که به ایالات متحده برسد وجود دارد.


نظرات

آخرین اخبار
تمهیدات راهور برای برگزاری نماز جمعه در مرقد امام خمینی(ره)
سردار کرمی: جغرافیای ایران برای هر متجاوز زمینی، باتلاق است
اعزام 5200 مسافر از راه آهن مشهد به مقاصد مختلف کشور
عراقچی: دنیا با بدبینی عملکرد امریکا را نظاره می‌کند
تأکید دوحه بر گنجاندن لبنان در توافق آتش‌بس
حریفان آزادکاران ایران در مسابقات قهرمانی آسیا مشخص شدند
رایزنی تلفنی عراقچی با وزیر امور خارجه مصر
نجات 944 هموطن از آوار حملات در 2 هزار مأموریت امدادی جنگ رمضان
ایران در سوگ رهبر شهید
تبادل نظر وزرای خارجه ایران و روسیه درباره تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی
تحلیلگر روس: صحنه ژئوپلیتیک جهان تغییر خواهد کرد
اعلام زمان بازگشت به آموزش حضوری و برگزاری امتحانات
وزیر علوم خطاب به دانشجویان شریف: صدای علم ایران در دنیا باشید
رایزنی تلفنی عراقچی با همتای فرانسوی درباره آخرین تحولات منطقه‌ای
پزشکیان: ایران هرگز خواهران و برادران لبنانی را تنها نخواهد گذاشت
آغاز به کار کامل بازارهای طلا از شنبه
استقبال ایران از بازگشایی سفارت اسپانیا در تهران
حمله به مدرسه میناب “قتل عام” بود؛ جامعه جهانی نباید بی‌تفاوت باشد
معاون رئیس‌جمهور: حمله به لبنان نقض آتش‌بس است
تدابیر امنیتی در اسلام‌آباد در راستای میزبانی از مذاکرات صلح
چراغ سبز تل‌آویو به 34 شهرک جدید غیرقانونی در کرانه باختری
اولین سفر وزیر خارجه چین به کره‌شمالی پس از 5 سال
شمار شهدای غزه به 72317 نفر رسید
روسیه چگونه از بحران جهانی گاز برای دور زدن تحریم‌ها استفاده می‌کند؟
نحوه فعالیت ادارات و آموزش مدارس و دانشگاه‌ها اعلام شد
برج میلاد امشب خاموش می‌شود
مسیر جایگزین تردد از آزادراه زنجان ـ تبریز ‌مشخص شد
احتمال شنیده شدن انفجار کنترل شده در ساوجبلاغ و نظرآباد
قالیباف: لبنان و جبهه مقاومت جزو لاینفک آتش‌بس هستند
رایزنی سرپرست وزارت دفاع ایران با همتایان پاکستانی و تاجیکستانی
پیش‌بینی افزایش قابل توجه تولید گوشت قرمز، مرغ و شیر در سال 1405
پزشکی قانونی: 40 درصد پیکرها نیازمند شناسایی تخصصی بودند
خشم عمیق کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از حملات مرگبار در مناطق پرجمعیت
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 20 فروردین 1405 / قیمت سکه‌های سنگین بالا رفت
قیمت دلار امروز پنجشنبه 20 فروردین 1405
وزارت اطلاعات: 19 عامل دشمن در 5 استان کشور دستگیر شدند
بازارها نقطه‌ضعف ترامپ را آشکار کردند
دشمن در ارزیابی قدرت ایران اشتباه کرد
اسلامی: محدود کردن غنی‌سازی ایران فقط یک آرزوی بر باد رفته است
11 کشته در برخورد شدید دو خودرو در دزفول+ جزئیات
کیفیت هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول
سردار قاآنی: عاملان جنایات لبنان به سزای اعمالشان خواهند رسید
گفتگوی عراقچی و بن فرحان با محوریت کاهش تنش‌های منطقه‌ای
چین خواستار توقف حملات اسرائیل به لبنان شد
اختیارات ویژه دولت به بانک مرکزی برای مدیریت بازار طلا و اسکناس
12 مزدور از عوامل مرتبط با رژیم صهیونیستی و آمریکایی در خوزستان دستگیر شدند
اسپانیا سفارت خود را در تهران بازگشایی می‌کند
ایتالیا حملات اسرائیل به جنوب لبنان را «غیرقابل قبول» خواند
الجزیره: سرنوشت تنگه هرمز برای کشورهای حاشیه خلیج فارس مهم و حیاتی است
پهپاد آرش 2 با قدرت انهدامی بالا، اهداف را به‌صورت نقطه‌زن مورد اصابت قرار داد