×
بین الملل
شناسه خبر : 278277
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/08 ساعت 19:11
درخواست راستی‌آزمایی فوری فعایت‌های هسته‌ای ایران از سوی آژانس

درخواست راستی‌آزمایی فوری فعایت‌های هسته‌ای ایران از سوی آژانس

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شد باید به فوریت در تاسیسات هسته‌ای ایران راستی آزمایی انجام دهد و این برای آژانس حیاتی است

نورنیوز_ گروه بین الملل : آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شده است که باید به فوریت در تاسیسات هسته‌ای ایران راستی آزمایی انجام دهد.

 آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عصر جمعه اعلام کرد، انجام فعالیت‌های راستی‌آزمایی در ایران بدون تأخیر بیشتر برای آژانس حیاتی است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران خواسته تا همکاری سازنده کند.

این نهاد پا چشم پوشی بر همکاری‌ داوطلبانه و سازنده  ایران مدعی شده است: عدم دسترسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای راستی‌آزمایی ذخایر اورانیوم غنی‌شدهٔ ایران، یک موضوع نگران‌کننده از منظر اشاعهٔ هسته‌ای است. ایران هیچ گزارشی در مورد وضعیت تأسیسات هسته‌ای مورد حمله خود و مواد هسته‌ای مرتبط با آنها به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه نکرده و دسترسی به آنها را نیز فراهم نکرده است.

 در بخش دیگر گزارش خبرگزاری فرانسه از گزارش این نهاد آمده است: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از محل دقیق تأسیسات غنی‌سازی اعلام‌شده ایران در اصفهان یا اینکه آیا حاوی مواد هسته‌ای است یا عملیاتی است، اطلاعی ندارد.

رویترز نیز در این باره ادعا کرد که در گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که برای کشورهای عضو سازمان ملل ارسال شده ایران مقداری از اورانیوم غنی‌شده با بالاترین غلظت خود در  منطقه زیرزمینی در سایت هسته‌ای اصفهان ذخیره کرده است.

این گزارش‌های رسانه‌ای درباره گزارش آژانس یک روز بعد از مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در ژنو منتشر شده است. بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان نیز  پس از پایان سومین دور از مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو در حساب رسمی خود در برنامه ایکس نوشت: ما یک روز پس از پیشرفت قابل توجه در مذاکرات بین ایالات متحده و ایران، مذاکرات را به پایان رساندیم.

او افزود: به زودی پس از مشورت در پایتخت‌های مربوطه، مذاکرات را از سر خواهیم گرفت. مذاکرات در سطح فنی هفته آینده در وین برگزار خواهد شد. 

وزیر خارجه عمان همچنین نوشت: من از همه طرف‌های ذینفع به خاطر تلاش‌هایشان سپاسگزارم: مذاکره‌کنندگان، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و میزبانان ما، دولت سوئیس.

ادعای آژانس: نمی‌توانیم تعلیق غنی‌سازی در ایران را تایید کنیم

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش فصلی خود که رونوشتی از آن در رسانه‌ها درز یافته است، مدعی شد که به دلیل دسترسی نداشتن به هر ۴ تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم اعلام‌شده در ایران نمی تواند تایید کند که فرایند غنی‌سازی در ایران به کلی به تعلیق درآمده است.

  آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش فصلی خود درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران اعلام کرد که این نهاد هنوز به هیچ یک از ۴ تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم اعلام‌شده ایران دسترسی ندارد.
شبکه سی‌جی‌تی‌ان با استناد به رونوشتی از این گزارش در صفحه خود در ایکس نوشت: آژانس می‌گوید به همین دلیل قادر نیست هیچ اطلاعاتی درباره مقدار یا محل فعلی ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران ارائه یا اعلام کند که آیا (ایران) غنی‌سازی را به‌کلی به تعلیق درآورده است یا خیر.

سی‌جی‌تی‌ان در ادامه نوشت: طبق تعریف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ۱۲۵ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده تا ۲۰ درصد در صورت غنی‌سازی بیشتر، به صورت نظری برای تولید یک بمب اتم کافی است.

گزارش آژانس یافته‌های گزارش قبلی این نهاد را تکرار کرد-مبنی بر این که در ۱۳ ژوئن، زمانی که  رژیم صهیونیستی حملات متجاوزانه علیه ایران را آغاز کرد، برآورد می‌شود که ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران حدود ۹,۸۷۴.۹ کیلوگرم بوده است.

دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل افزود که ایران هیچ گزارشی درباره وضعیت فعلی تاسیسات مورد حمله قرار گرفته خود و مواد هسته‌ای مربوط به آن‌ها به آژانس ارائه نکرده و دسترسی لازم به آن‌ها را به آژانس نداده است.

طبق این گزارش، تا تاریخ ۱۳ ژوئن، ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران تا خلوص ۶۰ درصد به شکل هگزافلوراید اورانیوم(uf۶) همچنان ۴۴۰.۹ کیلوگرم برآورد می‌شود. ذخایر اورانیوم ایران تا خلوص ۲۰ درصد به شکل هگزافلوراید اورانیوم نیز تا تاریخ ۱۳ ژوئن ۱۸۴.۱ کیلوگرم برآورد می‌شود.

همچنین طبق تعریف آژانس، حدود ۴۲ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده تا ۶۰ درصد در صورت غنی‌سازی تا خلوص بیشتر، به طور نظری برای تولید یک بمب اتمی کافی است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شد که «دسترسی نداشتن آژانس برای راستی‌آزمایی ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران موضوعی نگران‌کننده از نظر اشاعه تسلیحات اتمی است.»

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش فصلی خود مدعی شده است که اورانیوم غنی‌شده ایران تا خلوص ۲۰ درصد و ۶۰ درصد در مجموعه تونلی تاسیسات اصفهان ذخیره شده بود که در تصاویر ماهواره‌ای تردد منظم خودروها در اطراف ورودی آن قابل مشاهده است.

طبق گزارش فصلی آژانس، دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل  از محل دقیق تاسیسات غنی‌سازی اعلام‌شده ایران در اصفهام اطلاعی ندارد و نمی‌داند که آیا این تاسیسات حاوی مواد هسته‌ای است یا در حال بهره‌برداری می‌باشد.

همچنین در این گزارش با ادعای این که ایران از زمان اعلام اولیه تاسیسات غنی‌سازی اصفهان در ماه ژوئن دسترسی به این تاسیسات را به آژانس ارائه نکرده است، این موضوع را «موجب نگرانی فزاینده» توصیف کرد.

آژانس در گزارش فصلی خود تاکید کرد که انجام دادن فعالیت‌های راستی‌آزمایی در ایران بدون تاخیر بیشتر، اهمیتی حیاتی دارد.

 


نظرات

آخرین اخبار
آرژانتین (0)-اسپانیا (1)/فران تورس قاتل آرژانتین؛ اسپانیا پس از 16 سال بر بام دنیا ایستاد
پادشاه بی‌تاج‌وتخت؛ کیلیان ام‌باپه دوباره آقای گل جهان شد
اطلاعیه آموزش‌و‌پرورش؛ سرنوشت امتحانات 30 تیرماه مشخص شد
تشخیص زودهنگام آسم با کمک هوش مصنوعی
صدای انفجار در قلب اربیل و کویت؛ آژیرهای خطر در بحرین به صدا درآمد
انقلاب گوگل برای ناشنوایان؛ زبان اشاره به متن تبدیل می‌شود
گزارش تصویری | دیدار فینال جام جهانی فوتبال 2026: آرژانتین ـ اسپانیا
حمله موشکی دشمن آمریکایی به آبادان/حمله تلفاتی نداشت/انهدام چندین پهپاد دشمن در کشور
روسیه خواستار بررسی حمله به تاسیسات هسته‌ای دارخوین شد
آموزش‌وپرورش:تعویق امتحانات نهایی به ضرر دانش‌آموز است/برگزاری امتحانات به جز در هرمزگان
شکاف در کابینه اسرائیل؛ تهدید بن‌گویر علیه نتانیاهو
ادعای ارتش اسرائیل درباره رهگیری پهپاد در مرز سوریه
منبع لبنانی: آمریکا با عقب‌نشینی کامل اسرائیل از جنوب لبنان موافقت کرد
آیت‌الله عیسی قاسم: حاکمان دنیاطلب چهره اسلام را مخدوش کردند
درگیری مرزی طالبان و پاکستان در پکتیا
زخمی شدن 9 نفر در حادثه مسلحانه ایالت مینه‌سوتا آمریکا
پدافند هوایی ارتش یک موشک کروز دشمن را سرنگون کرد
بیانیه مهم نیروهای مسلح یمن فردا منتشر می‌شود
رایزنی تهران و بغداد برای سفر نخست‌وزیر عراق به ایران
وزیر کشور به پاکستان سفر می کند+ علت سفر
آیین بزرگداشت رهبر شهید در دانشگاه تهران لغو شد
فیدان خواستار بازگشت ایران و آمریکا به تفاهم‌نامه اسلام‌آباد شد
آیا واردات خودرو متوقف شده است؟
بغداد: سفر الزیدی به تهران به تقویت همکاری‌های دوجانبه کمک می‌کند
تخلیه هواپیماهای راهبردی آمریکا از العدید هم کلید خورد
اردن کاردار ایران را احضار کرد
فینالِ فوتبال و سیاست!
پرسپولیس به دنبال جانشین میلاد محمدی+ نامزد
آب‌شیرین‌کن بونجی احیا شد
نخست‌وزیر عراق راهی تهران می‌شود
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به یک خودرو در جنوب لبنان
ساعت کاری ادارات لرستان کاهش یافت
از روادید تا داوری؛ جنجال سیاسی ترامپ و فیفا در جام جهانی2026
هشدار نارنجی؛ دریای مازندران طوفانی می شود
شمار قربانیان ونزوئلا از 5 هزار نفر گذشت
تحلیلگر نشریه فارن‌پالیسی: متن توافق ایران و آمریکا مبهم و ناقص بود
گزارش بلومبرگ ار درآمد نجومی فیفا از جام جهانی
مهاجرانی: ستاد بازسازی برای احیای زیرساخت‌های بوشهر فعال شد
حمایت کره شمالی از روسیه تا پیروزی نهایی در جنگ
سناتور آمریکایی: شروع جنگ با ایران بدون برنامه بود
موج گرما و گردوخاک در سیستان و بلوچستان به اوج رسید
حزب‌الله: رئیس‌جمهور لبنان به‌دنبال جلب رضایت آمریکاست
رایزنی روبیو با رئیس جمهور لبنان درباره توافق چارچوب
گرم‌ترین نقطه خوزستان با 51.8 درجه کدام شهر بود ؟
درخشش جودوکاران جوان ایران در امان؛ نقره و برنز برای تاتامی‌نشینان
پرواز هفتگی تبریز–باکو–مشهد از سر گرفته شد
فرودگاه رامون از سوخت‌رسان های آمریکا تخلیه شد
ادعای وزیر انرژی آمریکا: ترامپ همچنان به‌دنبال توافق با ایران است!
میلاد محمدی به لیگ بلاروس پیوست
هواشناسی: موج گرما و وزش باد شدید در راه است