×
بین الملل
شناسه خبر : 278277
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/08 ساعت 19:11
درخواست راستی‌آزمایی فوری فعایت‌های هسته‌ای ایران از سوی آژانس

درخواست راستی‌آزمایی فوری فعایت‌های هسته‌ای ایران از سوی آژانس

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شد باید به فوریت در تاسیسات هسته‌ای ایران راستی آزمایی انجام دهد و این برای آژانس حیاتی است

نورنیوز_ گروه بین الملل : آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شده است که باید به فوریت در تاسیسات هسته‌ای ایران راستی آزمایی انجام دهد.

 آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عصر جمعه اعلام کرد، انجام فعالیت‌های راستی‌آزمایی در ایران بدون تأخیر بیشتر برای آژانس حیاتی است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران خواسته تا همکاری سازنده کند.

این نهاد پا چشم پوشی بر همکاری‌ داوطلبانه و سازنده  ایران مدعی شده است: عدم دسترسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای راستی‌آزمایی ذخایر اورانیوم غنی‌شدهٔ ایران، یک موضوع نگران‌کننده از منظر اشاعهٔ هسته‌ای است. ایران هیچ گزارشی در مورد وضعیت تأسیسات هسته‌ای مورد حمله خود و مواد هسته‌ای مرتبط با آنها به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه نکرده و دسترسی به آنها را نیز فراهم نکرده است.

 در بخش دیگر گزارش خبرگزاری فرانسه از گزارش این نهاد آمده است: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از محل دقیق تأسیسات غنی‌سازی اعلام‌شده ایران در اصفهان یا اینکه آیا حاوی مواد هسته‌ای است یا عملیاتی است، اطلاعی ندارد.

رویترز نیز در این باره ادعا کرد که در گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که برای کشورهای عضو سازمان ملل ارسال شده ایران مقداری از اورانیوم غنی‌شده با بالاترین غلظت خود در  منطقه زیرزمینی در سایت هسته‌ای اصفهان ذخیره کرده است.

این گزارش‌های رسانه‌ای درباره گزارش آژانس یک روز بعد از مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در ژنو منتشر شده است. بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان نیز  پس از پایان سومین دور از مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو در حساب رسمی خود در برنامه ایکس نوشت: ما یک روز پس از پیشرفت قابل توجه در مذاکرات بین ایالات متحده و ایران، مذاکرات را به پایان رساندیم.

او افزود: به زودی پس از مشورت در پایتخت‌های مربوطه، مذاکرات را از سر خواهیم گرفت. مذاکرات در سطح فنی هفته آینده در وین برگزار خواهد شد. 

وزیر خارجه عمان همچنین نوشت: من از همه طرف‌های ذینفع به خاطر تلاش‌هایشان سپاسگزارم: مذاکره‌کنندگان، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و میزبانان ما، دولت سوئیس.

ادعای آژانس: نمی‌توانیم تعلیق غنی‌سازی در ایران را تایید کنیم

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش فصلی خود که رونوشتی از آن در رسانه‌ها درز یافته است، مدعی شد که به دلیل دسترسی نداشتن به هر ۴ تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم اعلام‌شده در ایران نمی تواند تایید کند که فرایند غنی‌سازی در ایران به کلی به تعلیق درآمده است.

  آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش فصلی خود درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران اعلام کرد که این نهاد هنوز به هیچ یک از ۴ تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم اعلام‌شده ایران دسترسی ندارد.
شبکه سی‌جی‌تی‌ان با استناد به رونوشتی از این گزارش در صفحه خود در ایکس نوشت: آژانس می‌گوید به همین دلیل قادر نیست هیچ اطلاعاتی درباره مقدار یا محل فعلی ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران ارائه یا اعلام کند که آیا (ایران) غنی‌سازی را به‌کلی به تعلیق درآورده است یا خیر.

سی‌جی‌تی‌ان در ادامه نوشت: طبق تعریف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ۱۲۵ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده تا ۲۰ درصد در صورت غنی‌سازی بیشتر، به صورت نظری برای تولید یک بمب اتم کافی است.

گزارش آژانس یافته‌های گزارش قبلی این نهاد را تکرار کرد-مبنی بر این که در ۱۳ ژوئن، زمانی که  رژیم صهیونیستی حملات متجاوزانه علیه ایران را آغاز کرد، برآورد می‌شود که ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران حدود ۹,۸۷۴.۹ کیلوگرم بوده است.

دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل افزود که ایران هیچ گزارشی درباره وضعیت فعلی تاسیسات مورد حمله قرار گرفته خود و مواد هسته‌ای مربوط به آن‌ها به آژانس ارائه نکرده و دسترسی لازم به آن‌ها را به آژانس نداده است.

طبق این گزارش، تا تاریخ ۱۳ ژوئن، ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران تا خلوص ۶۰ درصد به شکل هگزافلوراید اورانیوم(uf۶) همچنان ۴۴۰.۹ کیلوگرم برآورد می‌شود. ذخایر اورانیوم ایران تا خلوص ۲۰ درصد به شکل هگزافلوراید اورانیوم نیز تا تاریخ ۱۳ ژوئن ۱۸۴.۱ کیلوگرم برآورد می‌شود.

همچنین طبق تعریف آژانس، حدود ۴۲ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده تا ۶۰ درصد در صورت غنی‌سازی تا خلوص بیشتر، به طور نظری برای تولید یک بمب اتمی کافی است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شد که «دسترسی نداشتن آژانس برای راستی‌آزمایی ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران موضوعی نگران‌کننده از نظر اشاعه تسلیحات اتمی است.»

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش فصلی خود مدعی شده است که اورانیوم غنی‌شده ایران تا خلوص ۲۰ درصد و ۶۰ درصد در مجموعه تونلی تاسیسات اصفهان ذخیره شده بود که در تصاویر ماهواره‌ای تردد منظم خودروها در اطراف ورودی آن قابل مشاهده است.

طبق گزارش فصلی آژانس، دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل  از محل دقیق تاسیسات غنی‌سازی اعلام‌شده ایران در اصفهام اطلاعی ندارد و نمی‌داند که آیا این تاسیسات حاوی مواد هسته‌ای است یا در حال بهره‌برداری می‌باشد.

همچنین در این گزارش با ادعای این که ایران از زمان اعلام اولیه تاسیسات غنی‌سازی اصفهان در ماه ژوئن دسترسی به این تاسیسات را به آژانس ارائه نکرده است، این موضوع را «موجب نگرانی فزاینده» توصیف کرد.

آژانس در گزارش فصلی خود تاکید کرد که انجام دادن فعالیت‌های راستی‌آزمایی در ایران بدون تاخیر بیشتر، اهمیتی حیاتی دارد.

 


نظرات

آخرین اخبار
خودشفقت‌ورزی؛ مهارت ضروری برای عبور از تنش‌های زندگی
آغاز مذاکرات با لبنان تاکتیکی برای خرید زمان
ملت ایران
پرداخت وام ودیعه مسکن به خسارت‌دیدگان جنگ در اولویت شبکه بانکی
منافع ملی و حق مسلم
رایزنی‌های منطقه‌ای شهباز شریف درباره تحولات خاورمیانه
حماس: اسرائیل به دنبال ایجاد ناامنی و هرج و مرج در غزه است
درهم‌آمیختگی استراتژی و روانشناسی سیاسی
استاندار تهران: 700 مسجد پایتخت برای مدیریت بحران تجهیز شدند
جاده چالوس دوطرفه شد؛ ترافیک نیمه سنگین در هراز
پایداری کیفیت هوای پاک در تهران
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز26 فروردین 1405+ جدول
رقم وام ازدواج در سال 1405 ثابت ماند؛ منابع 37 درصد افزایش یافت
برنامه مسابقات ورزشی امروزچهارشنبه 26 فرودین 1405 +جدول
اقتصاد نگار | صنعتی که با فرمان جنگ ، چپ شد
حمایت ملی از قالیباف در مسیر اجرای یک نقش تاریخی
ترافیک سنگین در آزادراه تهران–کرج–قزوین
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 26 فروردین 1405 + وضعیت استان‌ها
ترافیک در محورهای شمالی روان است/ ترافیک سنگین در برخی ورودی‌های تهران
لاوروف:غنی‌سازی اورانیوم حق مسلم ایران است
خیزش دانشجویان آمریکایی برای پاکسازی افراد منتسب به پرونده اپستین
مقام سازمان ملل متحد: 14 میلیون سودانی آواره شده‌اند
شهادت 4 عضو یک خانواده در جنوب لبنان
ادعای ترامپ: پایان جنگ نزدیک است
بحران جهانی سوخت و تراکتورهایی که تردد را مختل کردند
زلزله سیاسی در اروپا؛ متحدان ترامپ یکی‌یکی می‌ریزند
مقام سابق پنتاگون: فشار جنگ ایران به خود ترامپ بازگشته است
پیامدهای تجاوز آمریکا به ایران بر مزارع انگلیس در یک تحقیق دانشگاهی
نفت ایران گران ترین برند اوپک پس از نفت کویت شد
بیانیه 10 کشور برای پایان جنگ در لبنان
624 نقطه در تهران طی جنگ اخیر مورد هدف دشمن قرار گرفت
آمریکا بالاخره سقوط پهپاد پیشرفته در خلیج فارس را تایید کرد
استقبال حماس از اقدام ایتالیا برای تعلیق توافق همکاری با رژیم صهیونیستی
مهدیه اسفندیاری:شهادت رهبر و مردم عزیزمان را تسلیت می‌گویم
تشکیل کمیسیون بررسی صلاحیت ترامپ در کنگره
وزیر دارایی انگلیس: جنگ ترامپ علیه ایران حماقت بود
معاون رئیس‌جمهور آمریکا: آتش‌بس برقرار است و ما در حال مذاکره با ایران هستیم
فایننشال تایمز: زمان به نفع ایران است
علت انفجار در منطقه 10 تهران اعلام شد
توییتی که سه میلیون بازدید خورد
نیویورک‌تایمز: تنها پاسخ اسرائیل برای مشکلاتش، به راه انداختن جنگ است
سه نهاد جهانی در مورد بحران انرژی هشدار دادند
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید (ره)
آخرین وضعیت «بنت جبیل»، زمین‌گیر شدن ارتش اشغالگر در پی مقاومت شدید حزب‌الله
ایروانی: تسلیحات بکار رفته در تجاوز به ایران از زرادخانه برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس بود
پایان بازی لیورپول 0 (0) _( 2) 2 پاری‌سن‌ ژرمن
پایان بازی اتلتیکومادرید 2 (1) _( 2) 0 بارسلونا
عملیات خشم حماسی به عملیات شکست حماسی تبدیل شد
روزنامه‌نگار آمریکایی در کویت دستگیر شد
آمریکا تحریم‌های بانکی ونزوئلا را کاهش داد