×
بین الملل
شناسه خبر : 278259
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/08 ساعت 19:04
انتخابات زودهنگام دانمارک در سایه تنش با آمریکا بر سر گرینلند

انتخابات زودهنگام دانمارک در سایه تنش با آمریکا بر سر گرینلند

مته فردریکسن، نخست وزیر دانمارک، تاریخ 24 مارس (4 فروردین 1405) را برای برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام اعلام کرد. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که تنش با آمریکا بر سر مسئله گرینلند و اظهارات دونالد ترامپ همچنان به عنوان یک موضوع کلیدی در سیاست داخلی دانمارک باقی مانده است.

نورنیوز_ گروه بین الملل : نخست وزیر دانمارک از برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در سایه مناقشات با آمریکا بر سر گرینلند خبر داد.

به گزارش  روزنامه دی ولت، دانمارک در 24 مارس پارلمان جدیدی را انتخاب خواهد کرد. مته فردریکسن، نخست وزیر این کشور تاریخ انتخابات زودهنگام را اعلام کرد. این سوسیال دموکرات 48 ساله به پارلمان گفت: اکنون این به شما، رأی‌دهندگان، بستگی دارد که تصمیم بگیرید دانمارک در چهار سال آینده به کدام سمت خواهد رفت و من مشتاقانه منتظر آن هستم.

175 کرسی از 179 کرسی پارلمان دانمارک، که به عنوان فولکتینگ شناخته می‌شود، توسط نمایندگان حوزه‌های انتخابیه در دانمارک اشغال شده است. دو کرسی نیز به مناطق نیمه خودمختار گرینلند و جزایر فارو اختصاص داده شده است.

نه تنها در گرینلند، بلکه در سایر نقاط جهان، تلاش دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، برای تحت کنترل درآوردن بزرگترین جزیره جهان توسط ایالات متحده، احتمالاً به یک مسئله انتخاباتی تبدیل خواهد شد. فردریکسن امیدوار است که موضع قاطع او در برابر ترامپ مورد قدردانی رأی‌دهندگان قرار گیرد.

فردریکسن هشدار داده بود که تصرف گرینلند توسط ایالات متحده به معنای پایان ناتو خواهد بود و آشکارا پیشنهادهای ترامپ را رد کرد. او از حمایت بسیاری از رهبران اروپایی دیگر نیز برخوردار شد.

اگرچه ترامپ در نهایت از خواسته‌های خود عقب‌نشینی کرد و ایالات متحده مذاکرات با دانمارک و گرینلند را در مورد یک پیمان امنیتی برای منطقه قطب شمال آغاز کرد، اما فردریکسن به هموطنان خود در مورد بی‌خیالی هشدار داد.

وی در کنفرانس امنیتی مونیخ اخیر در پاسخ به این سوال که آیا بحران گرینلند تمام شده است، گفت: نه، متاسفانه نه. فکر می‌کنم آرزوی رئیس جمهور ایالات متحده دقیقاً همین است. او این موضوع را بسیار جدی می‌گیرد.

انتخابات پارلمانی باید حداقل هر چهار سال یکبار در دانمارک برگزار شود، اما نخست وزیر می‌تواند در هر زمانی خواستار انتخابات زودهنگام شود.

آخرین انتخابات در اول نوامبر 2022 برگزار شد و منجر به ائتلافی سه حزبی شد. فردریکسن که از سال 2019 نخست وزیر است، در حال حاضر رهبری ائتلافی با حزب ونستر به رهبری ترولز لوند پولسن، وزیر دفاع، و حزب میانه‌روها به رهبری لارس لوکه راسموسن، وزیر امور خارجه، را بر عهده دارد.

فردریکسن وقتی انتخابات زودهنگام را اعلام کرد، به پارلمان گفت: این یک انتخابات حیاتی برای ما خواهد بود، زیرا در چهار سال آینده ما به عنوان دانمارکی و اروپایی واقعاً باید روی پای خود بایستیم. ما باید رابطه خود را با ایالات متحده تعریف کنیم. ما باید خود را مسلح کنیم تا صلح را در قاره خود تضمین کنیم. ما باید اروپا را متحد نگه داریم.


نظرات

آخرین اخبار
پدیده ترامپ!
فاش شدن جزئیات محرمانه پیوست امنیتی توافق تحمیلی لبنان
گرمای هوای کرمانشاه تا پایان هفته تشدید می‌شود
شهادت دو پاسدار سپاه در حمله تروریستی پاوه؛ روایت سپاه از جزئیات حادثه
زخمی شدن یک نظامی دیگر اسرائیلی در جنوب لبنان
قانون جدید پارلمان فرانسه؛ زیدان از نیمکت تیم ملی دور می‌شود؟
قیمت نفت برنت کاهشی شد
این اختلافات «حتی موجه» تا کی؟!
مراقب نقشه وحدت‌شکن دشمن باشیم
مین‌روبی یا مهندسی نظم جدید؟
ادارات کرمان امروز تعطیل شد؛ آلودگی هوا به وضعیت بحرانی رسید
زلزله در جام جهانی 2026؛ پایان تلخ آلمان و هلند در یک شب تاریخی
قیمت گوشت قرمز امروز 9 تیر 1405 + جدول
سیاست نامه | اصولگرایی علیه افراط گرایی و تندرویی
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه شنبه 9 تیر 1405+ جدول
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 9 تیر 1405
خداحافظی احساسی گلر آلمان از مانشافت
نبویان از کدام کودتا حرف می زند؟
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 تیر 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 9 تیر 1405 + وضعیت استانها
راز طول عمر در وزنه‌ها؛ ورزش قدرتی عمر را افزایش می‌دهد
هشدار برای کلاهبرداری به نام سریال «وحشی»
مرگ 5 آمریکایی در هر ساعت به علت آلودگی خودروها
سفر در اروپا مختل شد!
شمار شهدای لبنان از 4250 نفر گذشت
پزشکیان: آمریکا به تفاهم نامه پایبند باشد، ما هم به تعهداتمان عمل می‌کنیم
حدادعادل: رابطه مردم و رهبری با معیارهای غربی قابل فهم نیست
گفت‌وگوی تلفنی اردوغان و مرتس
تیراندازی نظامیان اسرائیل به معترضان سوری در درعا
برخورد پهپاد با هواپیمای مسافربری در آسمان نیویورک
ادعای ترامپ: نشست دوحه شاید مهم باشد
ارتش جزئیات برنامه‌های مراسم بدرقه رهبر شهید را اعلام کرد
حمایت ویژه بنیاد ملی علم ایران از زنان و مادران پژوهشگر
روحانی: رهبر شهید در برابر بزرگ‌ترین فشارها ایستادگی کرد
شکست حقوقی ترامپ در پرونده رسوایی جنسی
سازمان ملل: اختلافات لبنان و اسرائیل باید پشت میز مذاکره حل شود
دایی فرزندان رهبر شهید: مردم برای دختر دوم رهبر شهید دعا کنند
معاون سیاسی نیروی دریایی سپاه در سانحه رانندگی جان باخت
پایان رؤیای سامورایی‌ها؛ برزیل با بازگشتی تماشایی صعود کرد
غریب‌آبادی: تنگه هرمز دیگر به وضعیت سابق بازنخواهد گشت
تنگه هرمز روی میز ناتو؛ رایزنی استارمر و دبیرکل ناتو در لندن
راز پیراهن 9 میلیون دلاری مارادونا فاش شد
پنالتی‌های سرنوشت‌ساز؛ گل‌گهر آخرین بلیت آسیا را گرفت
جزئیات فعالیت بانک‌ها در مراسم رهبر شهید
مخبر: شهید لاریجانی زبان گویای عقلانیت راهبردی جمهوری اسلامی بود
دیدار مکرون و سلطان عمان در کاخ الیزه
نور ویدئو | تحول قضایی ؛ از مطالبه تا واقعیت
برد نفس‌گیر ایران مقابل سوریه در انتخابی جام‌جهانی بسکتبال
بقائی: فعلاً هیچ مذاکره‌ای با آمریکا در کار نیست
130 هزار گواهینامه مهارتی فرهنگ و هنر صادر شد