×
اجتماعی
شناسه خبر : 278198
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/08 ساعت 13:15
حضوری یا مجازی؟ تصمیم دقیقه‌نودی برخی دانشگاه‌ها در آغاز ترم دوم

حضوری یا مجازی؟ تصمیم دقیقه‌نودی برخی دانشگاه‌ها در آغاز ترم دوم

هم‌زمان با آغاز نیم‌سال دوم و تأکید وزارت علوم بر حضوری بودن کلاس‌ها، برخی دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور و دانشگاه علامه طباطبائی اعلام کردند آموزش را تا پایان سال به‌صورت مجازی ادامه می‌دهند؛ تصمیمی که در فضای شکل‌گیری تجمعات دانشجویی، پرسش‌هایی درباره علت این تغییر رویکرد ایجاد کرده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: هم‌زمان با آغاز نیم‌سال دوم تحصیلی و تأکید سیاست‌گذاران آموزش عالی بر حضوری بودن کلاس‌ها، برخی دانشگاه‌ها از ادامه روند آموزش به صورت حضوری تا پایان سال منصرف شدند و تصمیم به مجازی کردن آموزش گرفتند؛ تصمیمی که با وجود تأکید قبلی مسولان دانشگاهها بر برگزاری آموزش حضوری، توضیح خاصی درباره علت یا علل آن داده نشده است.

با شروع نیمسال دوم تحصیلی، در حالی که وزارت علوم بر بازگشت کامل دانشگاه‌ها به آموزش حضوری تأکید داشت، برخی مراکز آموزش عالی در تصمیمی متفاوت، از تداوم برگزاری کلاس‌ها به‌صورت مجازی تا پایان سال خبر داده‌اند؛ تصمیمی که هم‌زمان با شکل‌گیری تجمعات دانشجویی در برخی دانشگاه‌ها، توجه‌ها را به خود جلب کرده است.

نیم‌سال نخست تحصیلی دانشگاه ها جاری به دلیل کمبود انرژی و آلودگی هوا عمدتاً با آموزش غیرحضوری همراه بود و حتی امتحانات پایان‌ترم بسیاری از دانشگاه‌ها، به‌ویژه در مقطع کارشناسی، نیز مجازی برگزار شد. از همین رو، بازگشت به آموزش حضوری در ترم دوم به‌عنوان نشانه‌ای از بازگشت به روال عادی فعالیت دانشگاه‌ها تلقی می‌شد.

با این حال، هم‌زمان با آغاز کلاس‌ها، برخی دانشگاه‌ها با تجمعات دانشجویی در ارتباط با جان‌باختگان حوادث دی‌ماه و برگزاری مراسم چهلم این افراد مواجه شدند؛ تجمعاتی که در دانشگاه‌هایی نظیر تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، خواجه نصیر، شهید بهشتی، علم و صنعت ایران و چند مرکز دیگر گزارش شد.

در این میان، نکته قابل توجه تغییر رویکرد برخی مراکز آموزش عالی نظیر دانشگاه آزاد اسلامی،  پیام نور، علامه طباطبائی، خوارزمی، شهید بهشتی و ... است که در روزهای پایانی بهمن‌ماه بر حضوری بودن کلاس‌ها تأکید کرده بودند، اما در آستانه شروع ترم یا هم‌زمان با شروع تجمعات دانشجویی، اعلام کردند آموزش خود را تا پایان سال به‌صورت مجازی ادامه خواهند داد. 

اگرچه در اطلاعیه‌های رسمی این دانشگاه‌ها علت مجازی شدن آموزش دانشجویان به دلایل اجرایی و ملاحظات داخلی اعلام شد، اما هم‌زمانی این تغییر تصمیم با فضای ملتهب برخی دانشگاه‌ها، گمانه‌هایی را درباره تأثیر نگرانی از بروز تجمعات و اعتراضات دانشجویی بر این تصمیم‌ها مطرح کرده است؛ موضوعی که تاکنون توضیح صریحی درباره آن ارائه نشده است.

تغییر رویکرد دانشگاه ها بر مجازی شدن آموزش در حالی صورت گرفت که وزیر علوم با تأکید بر حمایت از آموزش حضوری اعلام کرده است «حامی حضوری بودن دانشگاه‌ها هستیم و ریسک آن را پذیرفته‌ایم»، مشروط بر حفظ آرامش و شأن محیط‌های دانشگاهی.

در مجموع، دانشگاه‌ها در آغاز نیم‌سال دوم در نقطه‌ای قرار گرفته‌اند که از یک‌سو سیاست رسمی بازگشت به آموزش حضوری دنبال می‌شود و از سوی دیگر، تحولات اجتماعی و مطالبات دانشجویی بر تصمیم‌گیری‌های اجرایی سایه انداخته است؛ وضعیتی که می‌تواند بر روند و نحوه آموزشی سایر دانشگاه ها طی هفته‌های آینده نیز تأثیرگذار باشد.


اخبار مرتبط
وزیر آموزش و پرورش خواستار بازنگری و اصلاح ساختارهای تربیتی شد
جمعه 1404/12/08 ساعت 14:31
وزیر آموزش و پرورش خواستار بازنگری و اصلاح ساختارهای تربیتی شد
وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر تفاوت‌های بنیادین نسل امروز با گذشته، خواستار بازنگری و اصلاح ساختارهای تربیتی شد. او افزود مدرسه تنها محل آموزش علمی نیست و تربیت انسان متعهد، مسئولیت‌پذیر و آگاه مستلزم بهره‌گیری از فناوری و برنامه‌های نوین پرورشی است.
کدام دانشگاه‌ها تا پایان سال غیرحضوری شدند؟
پنج‌شنبه 1404/12/07 ساعت 19:48
کدام دانشگاه‌ها تا پایان سال غیرحضوری شدند؟
تعدادی از دانشگاه‌های کشور در روزهای اخیر اعلام کرده‌اند که تا پایان اسفندماه 1404 کلاس‌ها را به ‌صورت مجازی و آنلاین برگزار خواهند کرد.
اعتراضات هفته‌های اخیر در دانشگاه‌ها، واکنش طبیعی به رخدادهای دی‌ماه بود
پنج‌شنبه 1404/12/07 ساعت 16:37
وزیر علوم:
اعتراضات هفته‌های اخیر در دانشگاه‌ها، واکنش طبیعی به رخدادهای دی‌ماه بود
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به رخدادهای اخیر در فضای دانشگاه‌ها گفت: اعتراضاتی که در هفته‌های اخیر در دانشگاه‌ها شکل گرفت، واکنشی طبیعی به رخدادهای دی‌ماه و نیز برخی سیاست‌های نادرستی بود که بر ادامه آن‌ها اصرار شده است. وقتی نتایج علمی و هشدارهای کارشناسی نادیده گرفته می‌شود و خطاها پذیرفته نمی‌شود، طبیعی است که نارضایتی بروز پیدا کند.
نظرات

آخرین اخبار
حمله به برخی مراکز نظامی در جنوب؛ آمریکا هرگونه نقش در حملات را رد کرد
فرانسه‌ 0-0 مراکش|دیوار بونو برابر فرانسه؛مهار پنالتی امباپه، نیمه اول را بدون گل نگه داشت
بدرقه تاریخی مشهد مقدس؛ پیکر رهبر شهید، زائر امام رضا(ع) شد
اتخاذ تمهیدات ویژه برای حفظ ایمنی پروازها در پی اقدامات خرابکارانه دشمن
مقاومت عراق خلع سلاح نمی شود
برنهام جایگزین استارمر می شود؟
حمله تند سرمربی سابق آفریقا به اینفانتینو
تشکیل کارگروه ویژه مقابله با پولشویی بورسی
قرارداد 7میلیون یورویی کلوپ با ژرمن ها
ادامه نقض آتش‌بس لبنان توسط رژیم صهیونیستی
چرا آلمانی‌ها بار دیگر علیه پایگاه هوایی آمریکا دست به اعتراض زدند؟
ترامپ زیر تیغ انتقاد نماینده جمهوریخواه
فیدان: آتش‌بس ایران و آمریکا پایان نیافته است
بسته تحریمی جدید اروپا علیه روسیه در راه است
تشییع میلیونی شهید خامنه‌ای پیام تداوم راه مقاومت بود
درگیری شدید حریدی‌ها با نظامیان صهیونیست
پدافند هوایی بوشهر اقدام پهپادهای مهاجم را ناکام گذاشت
آمریکاحمله‌ای در ایران انجام نداده است
هند و افغانستان در ناآرامی های بلوچستان نقش دارند
قدردانی آیت الله موحدی کرمانی از مردم عراق
سفر ریلی مشهد - تهران از سر گرفته شد
افزایش قیمت بنزین در آمریکا
مدافع انگلیس دیدار مقابل نروژ را از دست داد
آمدم ای شاه پناهم بده
تشییع شهید خزیمی در بندر امام خمینی(ره)
نگرانی بلژیک از فشار اقتصادی جنگ ایران و امریکا
واکنش ایران به بیانیه ناتو در آنکارا
رایزنی عراقچی و وزیر خارجه عربستان درباره تحولات منطقه
روایت بقائی از بدرقه باشکوه رهبر شهید
مصباحی‌مقدم: امام شهید، نماد ایستادگی و استقلال ایران بود
مشهد دریای سیاه و سرخ شد
یک انتقال غیرمنتظره برای امید ابراهیمی
هشدار زاخارووا به برلین
هشدار قطع برق ادارات پرمصرف تهران
حضور امدادگران 26استان درمشهد
لاوروف:جنگ ایران با توافقی همه جانبه حل می شود
علیرضا شریفی در جمع برترین تازه‌واردهای بسکتبال آسیا
هشدار سفیر ایران در فنلاند درباره امنیت کریدورها برای کشورهای اروپایی
دوران جدیدی را با راهبری آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای آغاز کرده ایم
رای منفی روسیه و چین به سند پیشنهادی امارات درباره تنگه هرمز
شلیک امریکا به قلب 10 قایق صیادی در عسلویه
تقدیر رئیس جمهور از حضور تاریخی مردم در مراسم بدرقه رهبر شهید
آغاز فروش ارز اربعین از شنبه 20تیرماه
تشییع رهبر شهید ایران از دریچه نگاه CNN
گزارش تصویری| تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب اسلامی در مشهد مقدس
فرودگاه ایرانشهر بسرعت بازسازی می شود
سرلشکر عبداللهی: قاتلان قائدِ شهید را قصاص خواهیم کرد
اسرائیل در ترور سخنگوی حماس ناکام ماند
بازسازی یک خط از مسیر ریلی آسیب دیده نیشابور - مشهد
وداع تاریخی یک ملت با رهبر شهید