×
اجتماعی
شناسه خبر : 278158
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/08 ساعت 09:48
کاهش 7/. درصدی جمعیت سالانه کشور

کاهش 7/. درصدی جمعیت سالانه کشور

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت اعلام کردجمعیت کشور سالانه 7/. کاهش می‌یابد و شاخص باروری به 1.5 رسیده است. با اجرای قانون هفت ساله جوانی جمعیت، دولت به دنبال افزایش نرخ باروری، ارائه مشوق ازدواج و ارتقای بلوک‌های زایمان بیمارستانی است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: رضا سعیدی، رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت روز جمعه ضمن اشاره به قانون جوانی جمعیت، اظهار کرد: برنامه‌های جوانی جمعیت در قالب قانونی که مجلس نوشته، تحت ۷۳ ماده با تکالیف بسیار و مشخص برای نهادها و دستگاه‌های مختلف اجرایی از جمله وزارت بهداشت، تدوین شده است.

سعیدی افزود: در این قانون که تقریباً همانند یک برنامه مشخص تهیه و تدوین شده، کوچکترین جزئیات مثل نحوه پرداخت کارانه که وزارت بهداشت مجری آن است، هم مورد توجه قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: برهمین اساس اگر خلا و یا ضعفی در برنامه‌ها وجود دارد، باید موضوع به مجلس منعکس شود تا در برنامه‌ تغییراتی ایجاد شود و یا مواد جدیدی را برای اصلاح قانون به تصویب برساند.

سعیدی با اشاره به وضعیت و نمودار فعلی جمعیت کشور، گفت: متأسفانه روند جمعیتی در کشور، رضایت‌بخش نیست، کاهش سالانه هفت درصد که امسال این کاهش تا هشت درصد هم پیش بینی می‌شود، می تواند چالشی جدی برای آینده کشور محسوب شود.

وی تاکید کرد: در همین ارتباط، سال ۱۴۰۳ هم نسبت به ۱۴۰۲، شاهد کاهش هفت درصدی آمار جمعیت کشور بودیم.

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: امیدواریم با اجرای بهتر قانون، پرداخت به موقع تسهیلات و ارائه مشوق‌های بیشتر برای ازدواج جوانان، فراهم کردن مسکن ارزان و اشتغال پایدار، بتوان مسائل و مشکلات جمعیتی کشور را رفع و روند آن را بهبود بخشیده و مثبت کنیم.

سعیدی درباره هدف‌گذاری برای آینده جمعیت کشور نیز گفت: قانون جوانی جمعیت یک قانون هفت ساله است و هدف اصلی‌ آن، افزایش شاخص TFR یا سطح باروری به بیش از ۲.۱ تا ۲.۵ است.

به گفته وی، اما اکنون این شاخص به ۱.۵ رسیده‌ که البته براساس شرایط، امسال شاهد افزایش ناچیز این شاخص برخلاف موارد و اهداف مدنظر در قانون، خواهیم بود.

وی تاکید کرد: امیدواریم بتوانیم سال آینده روند را بهتر کنیم به نحوی که ابتدا کاهش آن را متوقف و بعد شاهد افزایش این شاخص باشیم.

تلاش وزارت بهداشت برای ارتقای بلوک‌های زایمان

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره شکایت مراجعان نسبت به برخی رفتارهای نامناسب در بلوک‌های زایمان(پیش، هنگام و پس از زایمان) بیمارستان‌ها، خاطر نشان کرد: البته کلیت نظام سلامت رفتارشان مناسب و مقبول است، اما هستند افرادی که ممکن است در وزارت بهداشت و یا بیمارستان‌ها، رفتار مناسب و پسندیده‌ای نداشته باشند که از این بابت عذرخواه مردم هستیم.

وی با بیان اینکه مجموعه بلوک‌های زایمانی به حوزه معاونت درمان مرتبط می‌شود، گفت: سطح کیفی لازم و موردنظر به لحاظ استاندارد را هنوز در برخی از بیمارستان‌ها نتوانسته‌ایم تأمین کنیم که این موضوع و ارتقای سطح کیفی خدمات هم یکی از تکالیف قانون جوانی جمعیت است.

وی ادامه داد: در این خصوص با شهرداری تهران وارد مذاکره شده ایم که منجر به تفاهم‌نامه‌هایی خوبی هم شده است، هرچند که هنوز خروجی عملیاتی و موثری نداشته است.

رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: متأسفانه تغییر روندهای سیاسی و اجتماعی، خیلی از کارها را متوقف می کند که امیدواریم بتوانیم در بحث بلوک‌های زایمانی و بخش‌های مادران و کودکان، شاهد ارتقای کیفیت خدمات ارائه شده متناسب با اهداف موردنظر در قانونی جوانی جمعیت باشیم.


نظرات

آخرین اخبار
شنیده شدن صدای انفجار در کنارک
زهرا کیانی و امیرحسین زارع، بانو و آقای ورزش ایران شدند
ثبت یک موفقیت درمانی جدید با جراحی پیشرفته «هایتوک»در مشهد
مکرون خواستار توافق فوری میان ایران و آمریکا شد
طباطبایی: رئیس‌جمهور ‎از خدمت به مردم عقب نخواهد نشست/حضرتی: شایعه استعفا کذب است
انتقاد رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی از انتقال کمپ تیم ملی به مکزیک
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 10 خرداد 1405
نبیه بری: مقاومت به مفاد آتش‌بس پایبند است
حمله پهپادی حزب‌الله به شمال اراضی اشغالی 6 زخمی برجای گذاشت
تمرینات سخت تیم ملی فوتبال برگزار شد
طلسم 15 ساله شکست؛ تالاب سولدوز دوباره لبریز شد
پاداش ویژه رئیس‌جمهور در انتظار صعود تیم ملی از گروه جام جهانی
دولت جنگ ، حکومت نظامیان نیست
هشدار معاون سابق ترامپ: آمریکا از اصول محافظه‌کاری فاصله گرفته است
گمانه‌زنی درباره سفر رئیس‌جمهور آمریکا به تل‌آویو
در نشست خبری جنبش خیابانی حفاظت از ایران
جلسه کابینه ترامپ چیزی جز یک نمایش آشفته نبود
انفجار در شمال شرقی میانمار 46 قربانی گرفت+فیلم
اعتراف مقام سابق آمریکایی به «شکست راهبردی» در برابر ایران
عبدالله‌خانی: رخدادهای 90 شب گذشته یک «جنبش اجتماعی و ملی» است
سپاهان از دریافت مجوز حرفه‌ای AFC بازماند
بازگشت سه سکوی پارس جنوبی به مدار تولید
گروسی: حمله به نیروگاه‌ هسته‌ای غیرقابل قبول است
بازگشت حجاج از فردا
عامل دود سیاه حوالی اتوبان ستاری تهران چه بود؟
وکلا و سردفتران در لیست قرمز مبارزه با پولشویی
نورنما | خجسته میلاد با سعادت امام هادی (ع) مبارک
نگرانی بازنشستگان از تأخیر سه‌ماهه در دریافت حقوق/ وعده‌ پایان مهلت تا 15 خرداد
تهدید عمان از سوی رئیس‌جمهور آمریکا ماهیت جنگی دارد
ترامپ «هنر معامله‌گر» در بن‌بست جنگی گرفتار شد
عضو کمیسیون امنیت ملی: هدف مذاکرات، توقف کامل درگیری‌هاست
سپاه از شناسایی محموله نظامی در منطقه مرزی ارومیه خبر داد
معاملات آنلاین مسکن مجوز قانونی گرفتند
تام باراک نماینده ویژه آمریکا در سوریه و عراق شد
پزشکیان: بدون همبستگی و تحمل سختی نمی‌توان از چالش‌های بزرگ عبور کرد
سازمان ملل ورشکست شد!
ویزا ندادند! سفر تیم ملی آفریقای جنوبی متوقف شد
مشکلات آزادراه تهران–شمال ظرف دو هفته تعیین‌تکلیف شود
رکورد بالاترین سرعت ثبت‌شده در تاریخ رقابت‌های موتو جی‌پی شکسته شد
حاجی دلیگانی : اعتبار کالابرگ باید متناسب با تورم افزایش یابد
لیست شوم پرسپولیس/ 5 ستاره محبوب در خطر اخراج
چه کسی پشت پرده زرادخانه مشترک واشنگتن- تل آویو ایستاده است؟
جنگ علیه ایران، موتور رشد صنایع چین را کند کرد
پیرصالحی: به دلیل افزایش هزینه‌های تأمین، ناچار به اصلاح قیمت‌ها هستیم
«غبار میمون» و «کروکودیل» در کمین جوانان
ثبت شرکت مستقل در روسیه بدون شریک بومی ممکن است
ترامپ قواعد سخت تری برای توافق روی میز ایران گذاشت
استقلال در بلاتکلیفی/ چشم امید آبی ها به باز شدن پنجره خرید بازیکنان
واکنش خبرساز قالیباف به حضور یک بانو در هیئت رئیسه مجلس
ایران قهرمان آسیا شد/ کشتی نوجوانان تاج طلا را بازپس گرفت