×
اجتماعی
شناسه خبر : 278108
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/08 ساعت 01:10
جان خود را در خانه‌تکانی نجات دهید

اورژانس هشدار داد:

جان خود را در خانه‌تکانی نجات دهید

رئیس اداره آموزش‌های همگانی اورژانس کشور هشدار داد: در ایام خانه‌تکانی سقوط و برق‌گرفتگی بیشترین خطر را برای خانواده‌ها دارند و رعایت نکات ایمنی ضروری است.

نورنیوز- گروه اجتماعی: محسن لعل حسن‌زاده رئیس اداره آموزش‌های همگانی اورژانس کشور با اشاره به خطر سقوط از ارتفاع گفت: افرادی که دچار سرگیجه هستند یا سابقه افت فشار خون دارند، به‌ویژه در ماه رمضان و در شرایط روزه‌داری که احتمال افت قند خون و ضعف وجود دارد، باید از بالا رفتن از نردبان و سطوح مرتفع خودداری کنند و در صورت انجام کار، آن را به بعد از افطار موکول کنند.

وی درباره مسمومیت‌های گازی ناشی از ترکیب مواد شوینده تأکید کرد: اقدام خاص و درمان سنتی مانند خوردن شیر کمکی به فرد مسموم نمی‌کن و مهم‌ترین کار این است که فرد را سریع از محیط آلوده خارج کرده و در فضای آزاد قرار دهیم. اگر امکان خروج نیست، باید در و پنجره‌ها را باز کرده و تهویه را برقرار کنیم.

وی افزود: بهترین وضعیت برای فرد دچار تنگی نفس، حالت نیمه‌نشسته یا نشسته و کمی متمایل به جلو است تا تنفس راحت‌تر انجام شود و در این شرایط تماس سریع با اورژانس هم برای اعزام آمبولانس و هم دریافت راهنمایی تلفنی ضروری است.

در سقوط، مصدوم را جابه‌جا نکنید

رئیس اداره آموزش‌های همگانی اورژانس کشور با بیان اینکه در هر سقوطی احتمال آسیب به سر و ستون فقرات وجود دارد، گفت: تا رسیدن نیروهای امدادی، از جابه‌جایی مصدوم خودداری کنید. از روبه‌رو با او صحبت کنید، از او بخواهید سرش را تکان ندهد و سپس پشت سرش قرار گرفته و سر و گردن را با دو دست ثابت نگه دارید.

وی ادامه داد: در صورت وجود خونریزی، با گاز استریل یا پارچه تمیز حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه فشار مستقیم وارد کنید. اگر خونریزی ادامه داشت، بدون برداشتن گاز قبلی، لایه جدیدی اضافه کنید و فشار را حفظ کنید.

به گفته وی، درد در ستون فقرات، گزگز، بی‌حسی یا ضعف اندام‌ها می‌تواند نشانه آسیب نخاعی باشد و در این شرایط بی‌حرکت نگه داشتن مصدوم اهمیت حیاتی دارد.

برق‌گرفتگی؛ مراقب قربانی دوم باشید

لعل حسن‌زاده درباره خطر برق‌گرفتگی هنگام تمیزکاری گفت: آب، دست خیس و وسایل برقی ترکیب خطرناکی ایجاد می‌کند و پیش از تمیز کردن هر وسیله برقی، برق آن بخش را کامل قطع کنید.

وی تأکید کرد: در صورت مواجهه با فرد برق‌گرفته، ابتدا جریان برق را قطع کنید تا خودتان قربانی دوم نشوید و برق‌گرفتگی معمولاً دارای نقطه ورود و خروج است و می‌تواند سوختگی‌های شدید ایجاد کند. محل سوختگی را می‌توان با آب خنک شست‌وشو داد تا از گسترش آسیب جلوگیری شود.

جابه‌جایی اجسام سنگین؛ مراقب کمر باشید

وی با اشاره به آسیب‌های شایع ستون فقرات گفت: اجسام سنگین را به‌تنهایی بلند نکنید و هنگام بلند کردن، کمر باید صاف باشد و از عضلات پا و باسن استفاده شود. جسم را نزدیک بدن نگه دارید و در صورت احساس درد، بلافاصله کار را متوقف کنید.

پیشگیری از مسمومیت غذایی

رئیس اداره آموزش‌های همگانی اورژانس کشور در پایان درباره قطع برق و نگهداری مواد غذایی گفت: در صورت خارج کردن یخچال از برق، برای مواد فسادپذیر مانند گوشت و برنج از یخ آماده یا کیسه‌های یخ استفاده کنید یا به‌طور موقت آن‌ها را در یخچال همسایه نگهداری کنید تا از مسمومیت غذایی جلوگیری شود.

وی تأکید کرد: بیشتر حوادث خانگی با رعایت چند اصل ساده ایمنی قابل پیشگیری است و بی‌توجهی می‌تواند آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیر به دنبال داشته باشد.


مهر
نظرات

آخرین اخبار
قهرمان زودهنگام لیگ ایتالیا برابر بولونیا متوقف شد
غریب‌آبادی: غرب جای متجاوز و قربانی را عوض کرد
شوک بزرگ آلمان به اوکراین ؛ عضویت بدون حق رأی!
تکمیل ترکیب تیم ملی در اردوی ترکیه با حضور لژیونرها
عکس های منتخب ایران؛ شنبه 2 خرداد 1405
تاج از تغییر محل کمپ تیم ملی ایران در آمریکا خبر داد
جنایت هولناک در دفتر املاک کرج؛ زن جوان قربانی انتقام‌جویی شد
هزینه دادرسی از جیب بیرانوند پرداخت شد
گزارش سه رسانه خارجی مطرح از نزدیک بودن توافق ایران و آمریکا
محکومیت شدید ایران نسبت به حملات رژیم صهیونیستی در لبنان
آغاز انهدام مهمات رمضان در حومه بندرعباس از فردا
نورویدئو | خرمشهر؛ عهد ایستادن تا شهادت
سی ان ان: کابل‌های زیردریایی؛ اهرم جدید قدرت ایران در تنگه هرمز
جاده چالوس از ساعت 22 دوطرفه می‌شود
حملات تروریستی در پاکستان 30 قربانی گرفت
نیروهای مسلح آماده جان‌فشانی و در حالت آماده باش هستند
مدال طلا ️پاراوزنه‌برداری الجزایر به ابارقی رسید/ محمدی برنزی شد
تاکید رئیس جمهور بر توقف اتلاف منابع در انرژی و آب
ممنوعیت افزایش قیمت خودسرانه خودروهای مونتاژی
روسیه: غرب با «دستور کار مخرب» به کنفرانس بازنگری ان‌پی‌تی آمده است
چگونه سابقه بیمه خود را به 30 روز کامل برسانیم؟ + آدرس سایت
ادعای ترامپ: ایالات متحده به توافق با ایران «بسیار نزدیک‌تر» شده است
تداوم افزایش قیمت بنزین در هند و آسیا
فتح سکوهای پاراوزنه‌برداری جهان توسط بانوی ایرانی/ دو طلای ارزشمند در جیب حسینی
روایت جدید از آخرین متن‌های ردوبدل‌شده میان تهران و واشنگتن؛‌ چرا مذاکره هنوز آغاز نشده؟
انتقاد شدید رهبر انصارالله یمن از وابستگی اقتصادی دولت‌های عربی به قدرت‌های بیگانه
مردم خواستار استعفای نخست وزیر اسپانیا شدند
وضعیت عرضه مرغ تا هفته دیگر متعادل می‌شود
دوقطبی‌سازی هرمز و هسته‌ای؛ طراحی جدید اتاق عملیات رسانه‌ای غرب
پس‌لرزه‌های اقتصادی جنگ ایران بازارهای آسیایی را لرزاند
منبع مطلع: خبر تعلیق غنی‌سازی ایران کاملاً کذب و ساختگی است
شهادت 5 پلیس و یک کودک در پی حمله رژیم صهیونیستی به غزه/ حماس: اسرائیل به دنبال آشوب است
شهادت محیط‌بان هدایت الله دیده‌بان تایید شد
امتحانات مدارس در کدام استان‌ها مجازی شد؟
انهدام 2 سکوی گنبد آهنین توسط حزب‌الله
تأکید عراقچی بر پیوند ناگسستنی تهران و بیروت در مذاکرات آتش‌بس
از هوشمندسازی دولت تا تسهیلات 350 همتی ازدواج
فشار جریان‌های ملی لبنان بر دولت برای واکنش به تحریم‌های واشنگتن
دیپلماسی در سایه جنگ؛ تهران و واشنگتن در آستانه توافق یا رویارویی تازه؟
لفاظی روبیو علیه ایران در دهلی‌نو
ترامپ در معرض عقب‌نشینی تحقیرآمیز
پرویز قلیچ‌خانی درگذشت
نورنما | شهادت حضرت امام محمد باقر(ع) تسلیت باد
اعمال تحریم‌های جدید فرانسه علیه بن گویر
افزایش ساعت کاری میادین و بازارهای میوه و تره‌بار در تهران
دریادار سیاری: آماده خلق بیت‌المقدس‌های جدید هستیم
جنجال در لیگ یک؛ تیمی که نیامد و بازنده شد!
هشدار طوفان و گردوخاک در پایتخت
تمدید مهلت ثبت‌نام کنکور 1405 و آزمون پذیرش دانشجو معلم + لینک ثبت‌نام
جنگ علیه ایران، بازار مسکن آلمان را به زانو درآورد