×
اجتماعی
شناسه خبر : 278108
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/08 ساعت 01:10
جان خود را در خانه‌تکانی نجات دهید

اورژانس هشدار داد:

جان خود را در خانه‌تکانی نجات دهید

رئیس اداره آموزش‌های همگانی اورژانس کشور هشدار داد: در ایام خانه‌تکانی سقوط و برق‌گرفتگی بیشترین خطر را برای خانواده‌ها دارند و رعایت نکات ایمنی ضروری است.

نورنیوز- گروه اجتماعی: محسن لعل حسن‌زاده رئیس اداره آموزش‌های همگانی اورژانس کشور با اشاره به خطر سقوط از ارتفاع گفت: افرادی که دچار سرگیجه هستند یا سابقه افت فشار خون دارند، به‌ویژه در ماه رمضان و در شرایط روزه‌داری که احتمال افت قند خون و ضعف وجود دارد، باید از بالا رفتن از نردبان و سطوح مرتفع خودداری کنند و در صورت انجام کار، آن را به بعد از افطار موکول کنند.

وی درباره مسمومیت‌های گازی ناشی از ترکیب مواد شوینده تأکید کرد: اقدام خاص و درمان سنتی مانند خوردن شیر کمکی به فرد مسموم نمی‌کن و مهم‌ترین کار این است که فرد را سریع از محیط آلوده خارج کرده و در فضای آزاد قرار دهیم. اگر امکان خروج نیست، باید در و پنجره‌ها را باز کرده و تهویه را برقرار کنیم.

وی افزود: بهترین وضعیت برای فرد دچار تنگی نفس، حالت نیمه‌نشسته یا نشسته و کمی متمایل به جلو است تا تنفس راحت‌تر انجام شود و در این شرایط تماس سریع با اورژانس هم برای اعزام آمبولانس و هم دریافت راهنمایی تلفنی ضروری است.

در سقوط، مصدوم را جابه‌جا نکنید

رئیس اداره آموزش‌های همگانی اورژانس کشور با بیان اینکه در هر سقوطی احتمال آسیب به سر و ستون فقرات وجود دارد، گفت: تا رسیدن نیروهای امدادی، از جابه‌جایی مصدوم خودداری کنید. از روبه‌رو با او صحبت کنید، از او بخواهید سرش را تکان ندهد و سپس پشت سرش قرار گرفته و سر و گردن را با دو دست ثابت نگه دارید.

وی ادامه داد: در صورت وجود خونریزی، با گاز استریل یا پارچه تمیز حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه فشار مستقیم وارد کنید. اگر خونریزی ادامه داشت، بدون برداشتن گاز قبلی، لایه جدیدی اضافه کنید و فشار را حفظ کنید.

به گفته وی، درد در ستون فقرات، گزگز، بی‌حسی یا ضعف اندام‌ها می‌تواند نشانه آسیب نخاعی باشد و در این شرایط بی‌حرکت نگه داشتن مصدوم اهمیت حیاتی دارد.

برق‌گرفتگی؛ مراقب قربانی دوم باشید

لعل حسن‌زاده درباره خطر برق‌گرفتگی هنگام تمیزکاری گفت: آب، دست خیس و وسایل برقی ترکیب خطرناکی ایجاد می‌کند و پیش از تمیز کردن هر وسیله برقی، برق آن بخش را کامل قطع کنید.

وی تأکید کرد: در صورت مواجهه با فرد برق‌گرفته، ابتدا جریان برق را قطع کنید تا خودتان قربانی دوم نشوید و برق‌گرفتگی معمولاً دارای نقطه ورود و خروج است و می‌تواند سوختگی‌های شدید ایجاد کند. محل سوختگی را می‌توان با آب خنک شست‌وشو داد تا از گسترش آسیب جلوگیری شود.

جابه‌جایی اجسام سنگین؛ مراقب کمر باشید

وی با اشاره به آسیب‌های شایع ستون فقرات گفت: اجسام سنگین را به‌تنهایی بلند نکنید و هنگام بلند کردن، کمر باید صاف باشد و از عضلات پا و باسن استفاده شود. جسم را نزدیک بدن نگه دارید و در صورت احساس درد، بلافاصله کار را متوقف کنید.

پیشگیری از مسمومیت غذایی

رئیس اداره آموزش‌های همگانی اورژانس کشور در پایان درباره قطع برق و نگهداری مواد غذایی گفت: در صورت خارج کردن یخچال از برق، برای مواد فسادپذیر مانند گوشت و برنج از یخ آماده یا کیسه‌های یخ استفاده کنید یا به‌طور موقت آن‌ها را در یخچال همسایه نگهداری کنید تا از مسمومیت غذایی جلوگیری شود.

وی تأکید کرد: بیشتر حوادث خانگی با رعایت چند اصل ساده ایمنی قابل پیشگیری است و بی‌توجهی می‌تواند آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیر به دنبال داشته باشد.


مهر
نظرات

آخرین اخبار
تشخیص سرطان پروستات با هوش مصنوعی
چگونه سرطان حنجره را تشخیص دهیم؟
جان خود را در خانه‌تکانی نجات دهید
چند گونه زنبور در جهان وجود دارد؟
درمذاکرات ژنو چه گذشت؛ گفتگو بدون توافق اما با پیشرفت قابل‌توجه
سعید اویسی درگذشت
نمایشگاه بین‌المللی تهران در 2هفته آخر اسفند میزبان نمی شود
دور سوم مذاکرات هسته‌ای ایران - آمریکا پایان یافت/ ادامه مذاکرات هفته آینده در وین
سایه‌سنگین ستاره‌های پابه‌سن گذاشته بر نیمکت‌ها
طرح سراسری ترافیک نوروز 1405 از چه زمانی آغاز می‌شود؟
سفیر ساق اسرائیل: آمریکا و اسرائیل برنامه عملی علیه ایران ندارند
قیمت اجاره نفتکش در خلیج فارس رکورد زد
کاهش قیمت نفت همزمان با پایان مذاکرات ایران و امریکا
ابراهیم عزیزی: ایران از مساله غنی‌سازی به هیچ وجه کوتاه نخواهد آمد
وقوع 546 زمین لرزه در یک ماه!
از بازار موقت جنت چه خبر؟
حملات زنجیره‌ای رژیم صهیونیستی به شرق لبنان+فیلم
18 هزار پرستار استخدام می شوند
مهار آتش سوزی در شهرک صنعتی آبادان
ترافیک نیمه‌سنگین در 5 مسیر پرتردد
تراکتور فاتح بازی با گل گهر شد
72 هزار شهید در نوار غزه
شب کشتی گیران ایرانی طلایی شد
چگونه از بیمه تکمیلی انصراف دهیم؟
ناوگان صمود به سمت غزه می رود
حمله تلافی‌جویانه افغانستان به پاکستان+ فیلم
اعلام نتایج دوره بدون آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد
پس‌لرزه‌های رسوایی اپستین؛ استعفای رئیس داووس
تجهیز اتاق‌های عمل با کمک 20 میلیاردی خیر سلامت
وجود ناوهای آمریکایی در تیررس موشک‌ها، زحمت ما را کم کرده است!
«سرزمین فرشتگان» فیلم منتخب قوه قضاییه شد
رونمایی ازپوستر فیفا با تصویر جهانبخش
اپلیکیشن شمیم را از پیام رسان‌ها بروزرسانی نکنید
تاکید وزارت خارجه چین بر حمایت از ایران
زمان پرداخت معوقات کادر درمان اعلام شد
کدام دانشگاه‌ها تا پایان سال غیرحضوری شدند؟
سی ان ان: ترامپ در تله‌ای همچون عراق می افتد
صندوق بین‌المللی پول هشدار داد: افزایش خطرناک بدهی ملی آمریکا
زاخارووا: شاهد تهدیدهای مداوم علیه تهران هستیم
افزایش 17 درصد مبادلات ریلی با افغانستان
اتوبوس ویژه بانوان آغاز به کار کرد
طرح ساماندهی نیروهای شرکتی به کجا رسید؟
همه چیز درباره کالابرگ+جزئیات
تخلیه کاخ نیاوران تکذیب شد
حفظ و تقویت برد موشکی ضروری است
هواشناسی تهران هشدار داد؛ وزش باد به همراه گردوغبار
مهدیه اسفندیاری به 4 سال حبس محکوم شد
چند درصد از آمریکایی‌ها مخالف جنگ با ایران هستند؟
مرشایمر: توافقی مانند برجام امکانپذیر است
ژنو زیر سایه ابتکار ایران؛ حفظ حقوق هسته ای و رفع تحریم محور گفتگوها