×
اجتماعی
شناسه خبر : 278039
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/12/07 ساعت 16:37
اعتراضات هفته‌های اخیر در دانشگاه‌ها، واکنش طبیعی به رخدادهای دی‌ماه بود

وزیر علوم:

اعتراضات هفته‌های اخیر در دانشگاه‌ها، واکنش طبیعی به رخدادهای دی‌ماه بود

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به رخدادهای اخیر در فضای دانشگاه‌ها گفت: اعتراضاتی که در هفته‌های اخیر در دانشگاه‌ها شکل گرفت، واکنشی طبیعی به رخدادهای دی‌ماه و نیز برخی سیاست‌های نادرستی بود که بر ادامه آن‌ها اصرار شده است. وقتی نتایج علمی و هشدارهای کارشناسی نادیده گرفته می‌شود و خطاها پذیرفته نمی‌شود، طبیعی است که نارضایتی بروز پیدا کند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: حسین سیمایی، در نشست با فعالان کانون‌های فرهنگی، هنری، انجمن‌های علمی و نشریات دانشجویی گفت: باید ببینیم دلایل و زمینه‌های رخدادهای اخیر چه بوده و آیا آن‌قدر هوشیار هستیم که از آن‌ها عبرت بگیریم یا نه.

وی دانشگاه را به «میزان‌الحراره» جامعه تشبیه کرد و اذعان داشت: اعتراضاتی که در هفته‌های اخیر در دانشگاه‌ها شکل گرفت، واکنشی طبیعی به رخدادهای دی‌ماه و نیز برخی سیاست‌های نادرستی بود که بر ادامه آن‌ها اصرار شده است. وقتی نتایج علمی و هشدارهای کارشناسی نادیده گرفته می‌شود و خطاها پذیرفته نمی‌شود، طبیعی است که نارضایتی بروز پیدا کند.

به‌عنوان یک پدر، پیش از هر چیز نگران جان و امنیت دانشجویان هستم

سیمایی ادامه داد: من اصل اعتراضات این مدت را طبیعی می‌دانم؛ دانشجو نمی‌تواند نسبت به حوادث سهمگین کشور بی‌تفاوت باشد. اما آنچه نگران‌کننده بود، خروج اعتراض از قالب مدنی در برخی موارد بود.

وی تاکید کرد: به‌عنوان یک پدر، پیش از هر چیز نگران جان و امنیت دانشجویان هستم. دانشجو تهدید نیست، اما دشمن می‌تواند در هر جمعی به اشکال مختلف عمل کند و مسئولیت اول من صیانت از امنیت شماست.

وزیر علوم با تایید اینکه اختلاف نظر امری طبیعی است، اظهار داشت: مگر ما مصنوعات کارخانه‌ای هستیم که باید یک‌شکل فکر کنیم؟ آنچه خط قرمز مشترک همه ماست، منافع و آرمان‌های ملی است. اما اختلاف، طبق تجربه بشری و داده‌های علمی، می‌تواند زمینه‌ساز رشد باشد.مشکل از جایی آغاز می‌شود که به یکدیگر برچسب بزنیم و به جای شنیدن، حذف کنیم.

وزیر علوم: اگر خطایی بوده، اشتباه از مدیریت بوده است نه از دانشجویان

در تقنین باید افکار عمومی، علم و عقلانیت را معیار قرار داد

وی با بیان اینکه صِرف طی شدن فرایندهای شکلی به معنای مقبولیت عمیق یک قانون نیست، گفت: قانون زمانی در جان جامعه می‌نشیند که مبتنی بر عقلانیت، کرامت انسانی، عدالت و فهم عمومی باشد. در تقنین باید افکار عمومی، علم و عقلانیت را معیار قرار داد و از اصرار بر سیاست‌های غلط پرهیز کرد.

سیمایی با تاکید بر اینکه اصلاح باید از درون انجام شود، گفت: دشمن نه عدالت می‌آورد، نه آزادی و نه توسعه. کشور با مشکلات جدی مواجه است و همه ما ناراضی هستیم، اما راه‌حل، بازگشت به اصلاح درونی و پرهیز از حذف یکدیگر است. ایران در موقعیتی قرار دارد که باید بیش از هر زمان دیگری از درون منسجم باشد و از یکدیگر محافظت کند.

وی با اشاره به تبعات حضوری شدن دانشگاه‌ها توضیح داد: ما برای حضوری شدن دانشگاه‌ها هزینه دادیم، چون به بلوغ و عقلانیت دانشگاه اعتماد داریم. اما رفتار معدودی نباید منافع هزاران دانشجو را تحت‌تأثیر قرار دهد. در عین حال، تصمیمات آموزشی تابع شرایط کلان کشور و ملاحظات امنیت ملی است. در مقاطعی خودمان تصمیم‌سازی کرده‌ایم؛ از جمله تعویق امتحانات یا مجازی شدن بخشی از ترم، اما در نهایت، دانشگاه جزئی از ساختار کلان تصمیم‌گیری کشور است.

سیمایی درخصوص بررسی پرونده‌های انضباطی سال ۱۴۰۱ نیز گفت: باید بگویم این پرونده‌ها به‌صورت حقوقی و موردی بررسی شده و تصمیم‌ها حاصل کار کارشناسی بوده است. در ارزیابی رخدادهای سال ۱۴۰۱ نیز باید منصفانه قضاوت کنیم و ببینیم آیا مدیریت اقناعی صورت گرفت یا صرفاً خاموش‌سازی اتفاق افتاد. اگر از گذشته درس نگیریم، همان مسیر را تکرار خواهیم کرد.

وزیر علوم: اگر خطایی بوده، اشتباه از مدیریت بوده است نه از دانشجویان

باید یک دور جدید گفت‌وگو در دانشگاه‌ها آغاز شود

وی با بیان اینکه باید یک دور جدید گفت‌وگو در دانشگاه‌ها آغاز شود، بیان داشت: این گفت‌وگو باید با تضمین امنیت باشد، حتی پس از بیان دیدگاه‌ها. می‌توان مکان‌هایی مشخص در دانشکده‌ها تعریف کرد تا دانشجویان بدون فرایندهای پیچیده مجوز و صرفاً با اطلاع به معاونت فرهنگی، برای گفت‌وگو گرد هم آیند. اگر در گذشته در نحوه اداره این فضاها خطا کرده‌ایم، این اشتباه از مدیریت بوده است و باید جبران شود.

وزیر علوم وعده داد با وجود شرایط دشوار بودجه‌ای، حمایت از نشریات دانشجویی، کانون‌های فرهنگی و انجمن‌های علمی تقویت شود.

وی یادآور شد: ظرفیت خوابگاه‌های متأهلی که پیش‌تر ۱۵۰۰ واحد بود، در یک‌ونیم سال اخیر با افزوده شدن حدود ۱۰۰۰ واحد افزایش یافته و برنامه توسعه این بخش نیز ادامه خواهد داشت.


ایرنا
اخبار مرتبط
حضوری یا مجازی؟ تصمیم دقیقه‌نودی برخی دانشگاه‌ها در آغاز ترم دوم
جمعه 1404/12/08 ساعت 13:15
حضوری یا مجازی؟ تصمیم دقیقه‌نودی برخی دانشگاه‌ها در آغاز ترم دوم
هم‌زمان با آغاز نیم‌سال دوم و تأکید وزارت علوم بر حضوری بودن کلاس‌ها، برخی دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور و دانشگاه علامه طباطبائی اعلام کردند آموزش را تا پایان سال به‌صورت مجازی ادامه می‌دهند؛ تصمیمی که در فضای شکل‌گیری تجمعات دانشجویی، پرسش‌هایی درباره علت این تغییر رویکرد ایجاد کرده است.
کدام دانشگاه‌ها تا پایان سال غیرحضوری شدند؟
پنج‌شنبه 1404/12/07 ساعت 19:48
کدام دانشگاه‌ها تا پایان سال غیرحضوری شدند؟
تعدادی از دانشگاه‌های کشور در روزهای اخیر اعلام کرده‌اند که تا پایان اسفندماه 1404 کلاس‌ها را به ‌صورت مجازی و آنلاین برگزار خواهند کرد.
سوال کمیسیون آموزش مجلس از سیمایی‌صراف درباره وقایع برخی از دانشگاه‌ها
چهارشنبه 1404/12/06 ساعت 20:53
سوال کمیسیون آموزش مجلس از سیمایی‌صراف درباره وقایع برخی از دانشگاه‌ها
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از سوال خود از وزیر علوم درباره انفعال مدیریتی در برابر اتفاقات اخیر در برخی از دانشگاه‌ها خبر داد.
نظرات

آخرین اخبار
هندبال نوجوانان آسیا؛ پسران ایران در جایگاه چهارم و کسب سهمیه جهانی
حشد الشعبی تخلیه مقرهای خود در الانبار را تکذیب کرد
راه‌اندازی کریدور چین-پاکستان-ایران؛ خیز بلند برای تحول ترانزیتی
نقض توافق 1974؛ نظامیان رژیم صهیونیستی وارد تپه الدرعیات در سوریه شدند
تورم مزمن؛ عامل اصلی صعود نرخ دلار در بازار آزاد
هشدار حماس به امت اسلامی؛ مقابله با هتک حرمت مسجدالاقصی باید آغاز گردد
پزشکیان: از توافق مکه استقبال می‌کنیم
پزشکیان میهمان ویژه مراسم افتتاحیه بازی‌های جهانی عشایر در بیشکک
گوشت‌های با برچسب «غیر بره» در بازار چه هستند؟
نورویدئو | وقتی جنگ اقتصادی ترامپ به سد چین رسید !
غریب‌پور صندوق توسعه ملی را 22.3 میلیارد دلار مطالبات تحویل گرفت
گزافه‌گویی‌های ترامپ تروریست پس از تجاوزهای شب گذشته آمریکا به ایران
افشاگری روسیه از سپر انسانی در کی‌یف؛ حمل تسلیحات با کامیون‌های غیرنظامی
کارت‌های ملی هوشمند تا پایان امسال اعتبار دارند
هاکان فیدان: اقدامات نتانیاهو تهدیدی برای تمام مردم جهان است
مهدی تاج دست به تغییر زد؛ ممبینی مشاور رئیس فدراسیون فوتبال شد
رایزنی سران ایران و آذربایجان در حاشیه اجلاس شانگهای
خیرین مدرسه‌ساز امسال 50 همت برای ساخت مدارس تعهد کردند
رایزنی مسکو و پکن در اجلاس شانگهای
مخالفت قاطع نخست‌وزیر عراق با تمدید حضور نیروهای ائتلاف بین‌المللی
نامه تعدادی از نمایندگان مجلس به سران قوا درباره وضعیت بازار ارز
درگیری 2 پسر بر سر یک دختر به جنایت ختم شد
ستاره پاریسی‌ها به قرمزها پیوست؛ رونمایی لیورپول از خرید بزرگ خود
برنامه قطعی برق مازندران فردا 10 شهریور؛ جدول خاموشی ساری منتشر شد
ترامپ چگونه در برابر ایران تحقیر شد؟
دامنه نوسان بورس تغییر می‌کند؟ پاسخ مدیرعامل بورس تهران
وزیر نیرو زمان پایان قطعی برق در بخش خانگی را اعلام کرد
تاکید مسعود پزشکیان و امامعلی رحمان بر توسعه و تعمیق مناسبات
قطعی برق گیلان فردا سه‌شنبه 10 شهریور؛ جدول خاموشی رشت اعلام شد
مومنی: سفر پزشکیان به قرقیزستان در مسائل مرزی و امنیتی مؤثر است
هدف دشمن ناامیدسازی جامعه است؛ تاب‌آوری اجتماعی در دستور کار دولت
کلاس‌های دانشجویان کارشناسی و کاردانی دانشگاه هرمزگان مجازی شد+جزئیات
فشار جنگ بر اقتصاد عربستان؛ مذاکره بر سر وام 8 میلیارد دلاری
بازدید فرمانده پدافند هوایی از نمایشگاه دستاوردهای دانشگاه خاتم
هشدار درباره شکست کیف پول شهروندی؛ یارانه‌ها و کالابرگ باید یکجا تجمیع شوند
هاشمی: بیش از 500 سایت ارتباطی در جنگ آسیب دید اما ارتباطات ایران خاموش نشد
موتورسیکلت‌های قاچاق 4.5 میلیارد تومانی در اصفهان توقیف شد
اسرائیل علیه اروپا؛ چرا اشغالگر متحدانش را شوراند؟
نورنما | طوفان در ایالت لوئیزیانا تریلی 18 چرخ را واژگون کرد
ترخیص خودروهای وارداتی از سر گرفته شد؛ واردکنندگان تا چه روزی مهلت دارند؟
تحرک تازه پکن در آسیای مرکزی؛ شی جین‌پینگ با جپاروف توافق‌های راهبردی امضا کرد
تازه‌ترین اقدام حفاظت محیط زیست درباره یوزپلنگ آسیایی
حمله تند سیاستمدار فرانسوی به دولت ماکرون پس از انتشار یک ویدئو
ترافیک سنگین در جاده چالوس؛ مسیر شمال به جنوب از ساعت 16 ممنوع شد
آخرین قیمت نقره امروز 9 شهریور 1405؛ نقره گران شد+جدول قیمت ها
انتقاد تند لیبرمن از نتانیاهو
بازار تازه برای دسترنج زنان عشایر؛ فروش آنلاین صنایع دستی کلید خورد
جزئیات پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ‌ اعلام شد؛ تسویه بیش از 31 هزار پرونده
قیمت دینار عراق امروز دوشنبه 9 شهریور 1405
پیام قاطع یحیی سریع خطاب به ابوعبیده: صدایت هنوز دشمن اسرائیلی را آشفته می‌کند